PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Średnio około pół godziny zajmuje plemnikowi przemieszczenie się z szyjki macicy i zapłodnienie komórki jajowej, jeśli znajduje się ona w jajowodzie. Dłużej - jeśli jej tam jeszcze nie ma. Zgodnie z doniesieniami badaczy z University of California, na uwolniony przez jajo, przyciągający hormon, plemniki odpowiadają w przeciągu sekundy. Jeśli jednak komórka jajowa nie wydziela odpowiedniej ilości hormonu lub kiedy plemniki nie są go w stanie rozpoznać, pojawiają się problemy z płodnością.
kluska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Witam, nie wiem czemu zakladasz ze sie nie udalo, z twojego wykresu wynika, ze wczoraj dopiero moglas miec zagniezdzenie, na test jest prawdopodobnie jeszcze za wczesnie, ja bym poczekala tak ze dwa dni chociaz...jeszcze nic straconego, glowa do gory
wiem, że może być za wcześnie na test, ale jutro wieczorem mam imprezę i chce wiedzieć na czym stoję... chociaż jak wyjdzie negatywny to i tak wiem, że może to nic nie znaczyć.. ale też w wielu przypadkach w 12dpo testy już wychodzą, więc może i u mnie pokaże - oby wolałabym mieć to jak najszybciej za sobą, a najlepiej aby się okazało że się udało
-
Asha wrote:Nie wiem czy wytrzymam, pewnie @ wczesniej przyjdzie
gratuluję cierpliwości ja bym na pewno testowała, zwłaszcza jeśli dziś masz termin @ Trzymam kciuki za zieloną kropkę
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Średnio około pół godziny zajmuje plemnikowi przemieszczenie się z szyjki macicy i zapłodnienie komórki jajowej, jeśli znajduje się ona w jajowodzie. Dłużej - jeśli jej tam jeszcze nie ma. Zgodnie z doniesieniami badaczy z University of California, na uwolniony przez jajo, przyciągający hormon, plemniki odpowiadają w przeciągu sekundy. Jeśli jednak komórka jajowa nie wydziela odpowiedniej ilości hormonu lub kiedy plemniki nie są go w stanie rozpoznać, pojawiają się problemy z płodnością.
To bardzo ciekawe, znalazłaś może w necie? Chętnie poczytam więcej. Ile trwa potem implementacja? Raz piszą że tydzień, raz że do 3 tygodni? Ile czasu zapłodniona komórka jajowa może się przemieszczać z jajowodu do macicy?
Znalazłam ciekawy opis i pasuje do tego wątku: http://www.forumginekologiczne.pl/forum/dla-tych-co-pytaja-czy-to-ciaza-czy-opoznienie-miesiaczki-miesiaczki/watek/57318/1.html#p57318
warto przeczytać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:58
-
Hey laseczki...u mnie to samo co wczoraj tyle, ze mnie czysci strasznie i krosteczki mi wyszly malutkie na twarzy...poza tym temp sie utzymuje...i dzien po terminie, testu jeszcze nie robie, poczekam jeszcze...zobaczymy..juz dostaje szalu, dzisiaj ojciec robi urodziny, ale wczoraj 2 piwa wypilam i sie najebalam, glowa mnie boli wiec nie wiem jak to dzisiaj bedzie..pic czy nie pic? Oto jest pytanie, ale przeciez tam fasolki nie ma to nad czym ja sie glowie hahaha
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Nie dziekuje, a co u ciebie?
-
czekolada:) wrote:U mnie w sumie temp skoczyła do 36,9 ( jeszcze tak nie miałam wysokiej ) ale brzuszek boli typowo jak na @ wiec oczekuje spadku i nadejścia tej wrednej małpy... Cycuchy bez zmian bolą i ciągną ale to w sumie tez zawsze przed @ tak jest...
-
Asha wrote:No moze fasolek sie mosci .... Czekam na wiesci..kiedy test?
Testować powinnam we wtorek ( przewidywany termin @)ale są małe szanse ze wytrzymam aż do wtorku wiec pewnie pierwsze testowanie w niedziele a ty testujesz jutro?