X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek ty optymistko :)
    Co u ciebie? :)

• Magda24 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, jestem tu po raz pierwszy. Dziś na teście ujrzałam drugą jasną kreskę, jednak jest ona cieńsza od kontrolnej. Czy to oznacza ciążę? Czekam na wyniki bety. Z objawów mam bolące i obrzmiałe piersi i lekkie mdłości.
    Jednak najlepsze jest to że 2 tyg. temu miałam okres, trwał 5 dni. Więc jak to możliwe żebym była w ciąży?

Jakub 11.06.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Agacizda głowa do góry na takim etapie nie musisz jeszcze cos czuć. Jeszcze nie spisuj cyklu na straty. Dzis jest gorszy dzien ale jutro będzie lepiej :)
    Jeżeli chodzi o sny to mi tak mniej wiecej z 3×w tyg. Sni ze jestem w ciąży :) A tak sie dzieje ponieważ tego bardzo pragniemy :)

Dziękuję za wsparcie :) Już mi lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda24 wrote:
    Witam się, jestem tu po raz pierwszy. Dziś na teście ujrzałam drugą jasną kreskę, jednak jest ona cieńsza od kontrolnej. Czy to oznacza ciążę? Czekam na wyniki bety. Z objawów mam bolące i obrzmiałe piersi i lekkie mdłości.
    Jednak najlepsze jest to że 2 tyg. temu miałam okres, trwał 5 dni. Więc jak to możliwe żebym była w ciąży?

A brałaś jakieś leki? Iak długie masz cykle? Dziwna sprawa bo po dwóch tygoniach zazwyczaj to jest dopiero owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie za 200 punktów. Jak się bada macice? Jak ona powinna wyglądać we wczesnej ciąży i jak poznać czy jest wysoko czy nisko??

• karolina01231 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja od dnia owulacji czuję jajniki raz jeden raz drugi. Od 2 dni śni mi się, że jestem w ciąży (Mąż dzisiaj śnił, że będą 5-raczki :) ). Dziś 9dpo więc za wcześnie, żeby testować jak Wy sobie radzicie z tą niepewnością?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radzimy sobie, dlatego jesteśmy tutaj :)
    Ja zrobiłam test 9dpo i wyszedł negatywny. al po kilku godzinach jak chciałam go wyrzucić, patrze a tak druga krecha.
    Kolejnego testu nie robiłam, wolę żyć nadzieją jeszcze te kilka dni ;)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie radzę tak, że robię testy i beczę, że jest jedna kreska :D

AgacizdA u mnie 2dc, leci jak z kranu, czekam aż się skończy :) gdzieś już pisałam, że mam wyniki idealne krwi, tylko żelazo do kitu, a żelazo ma duży wpływ na zdrowie komórki jajowej :) dzisiaj wizyta u najlepszego gin-endo w mieście, i zobaczymy co dalej :)

Karola0704 świętuje dwie kreski, że się nie odzywa?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:13

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA a ile się staracie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od maja tj.7 mies. z tym że pierwszy cykl mam stymulowany letrazolem i dlatego się tak denerwuję :/
    Cykle mam 28 dniowe, ale ten cykl jakoś chyba przyspieszył bo już 12 dnia miałam owulację więc wielkie testowanie przepowiadam sobie na 16.12. o ile nie zwariuje do tego czasu :)
    Co śmieszniejsze mój mąż ma urodziny 18 grudnia i chciałam mu podarować test z dwiema kreskami, ale czuję że nic z tego :/

• karolina01231 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA wrote:
    my od maja tj.7 mies. z tym że pierwszy cykl mam stymulowany letrazolem i dlatego się tak denerwuję :/
    Cykle mam 28 dniowe, ale ten cykl jakoś chyba przyspieszył bo już 12 dnia miałam owulację więc wielkie testowanie przepowiadam sobie na 16.12. o ile nie zwariuje do tego czasu :)
    Co śmieszniejsze mój mąż ma urodziny 18 grudnia i chciałam mu podarować test z dwiema kreskami, ale czuję że nic z tego :/

Ja też powinnam testować 16.12 ale wątpię, że wytrzymam do 14dpo czyli do dnia @ :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA a ja wręcz przeciwnie :) 2 kreski to 2 kreski!! Wiesz ile razy czytałam posty że laski zrobiły test przed wyjazdem na wakacje, urlop taki średni bo się dziwnie czuły, coś je tknęło, wróciły, wygrzebały test ze śmieci a tam 2 krechy :) rano powtórka i już wyraźne!

Także będzie ok!!
    A jeżeli mogę spytać, to dlaczego stymulowany? Ja od kilku miesięcy też pytam ginekologów co i jak i mi w sumie żaden jeszcze nic nie zapisał :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie trafiłam na żaden post. same krytyki że testów się nie odczytuje po czasie. No i nie powiem bo troche mnie to podłamało, ale płomyk nadziei siedzi we mnie twardo :)

Co do stymulacji. Ja jak sobie wymyśliłam że chce mieć dziecko to byłam strasznie niecierpliwa i już po trzecim nieudanym cyklu od razu poleciałam do gina. opowiedziałam mu o co chodzi i od raz zajrzał gdzie trzeba i stwierdził brak owulacji. Kazał mi czekać do następnego cyklu, jeżeli sytuacja się powtórzy to zaczynamy leczenie.
    no i zaczął od sprawdzenia drożności jajowodów.
    Z drożnością wszystko grało i przepisał lamette + fostimon + pregnyl + encorton
    No i czekamy na efekty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina01231 testujemy razem :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak zrobiłam - owu była, wszystko pięknie, i wysłali mnie na drożność, ale w szpitalu jakiś doktor stwierdził, że zrobi mi profil hormonalny, który w zasadzie wygląda ok, ale dzisiaj jeszcze lekarz na niego zerknie. I poproszę o skierowanie ponowne na drożność.

Dziewczyny będą 2 bobasy, mówię Wam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie go gina i drożność zrobił mi na wizycie za 300zł ale bezboleśnie i szybko :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim mieście? Może w Poznaniu też takie cuda robią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytaj swojego doktorka :)Mój przyjeżdza do mojego miasta z Lublina :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może następnym razem... jestem po takiej kłótni z mężem, że powiedziałam, że do żadnego lekarza nie idę... echhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to :/ Ja miałam taką jazdę ostatnia z mym szanownym małżonkiem że miałam się do niego miesiąc nie odzywać ;)

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ