X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek ty optymistko :)
    Co u ciebie? :)

• Magda24 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, jestem tu po raz pierwszy. Dziś na teście ujrzałam drugą jasną kreskę, jednak jest ona cieńsza od kontrolnej. Czy to oznacza ciążę? Czekam na wyniki bety. Z objawów mam bolące i obrzmiałe piersi i lekkie mdłości.
    Jednak najlepsze jest to że 2 tyg. temu miałam okres, trwał 5 dni. Więc jak to możliwe żebym była w ciąży?

Jakub 11.06.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Agacizda głowa do góry na takim etapie nie musisz jeszcze cos czuć. Jeszcze nie spisuj cyklu na straty. Dzis jest gorszy dzien ale jutro będzie lepiej :)
    Jeżeli chodzi o sny to mi tak mniej wiecej z 3×w tyg. Sni ze jestem w ciąży :) A tak sie dzieje ponieważ tego bardzo pragniemy :)

Dziękuję za wsparcie :) Już mi lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda24 wrote:
    Witam się, jestem tu po raz pierwszy. Dziś na teście ujrzałam drugą jasną kreskę, jednak jest ona cieńsza od kontrolnej. Czy to oznacza ciążę? Czekam na wyniki bety. Z objawów mam bolące i obrzmiałe piersi i lekkie mdłości.
    Jednak najlepsze jest to że 2 tyg. temu miałam okres, trwał 5 dni. Więc jak to możliwe żebym była w ciąży?

A brałaś jakieś leki? Iak długie masz cykle? Dziwna sprawa bo po dwóch tygoniach zazwyczaj to jest dopiero owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie za 200 punktów. Jak się bada macice? Jak ona powinna wyglądać we wczesnej ciąży i jak poznać czy jest wysoko czy nisko??

• karolina01231 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja od dnia owulacji czuję jajniki raz jeden raz drugi. Od 2 dni śni mi się, że jestem w ciąży (Mąż dzisiaj śnił, że będą 5-raczki :) ). Dziś 9dpo więc za wcześnie, żeby testować jak Wy sobie radzicie z tą niepewnością?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie radzimy sobie, dlatego jesteśmy tutaj :)
    Ja zrobiłam test 9dpo i wyszedł negatywny. al po kilku godzinach jak chciałam go wyrzucić, patrze a tak druga krecha.
    Kolejnego testu nie robiłam, wolę żyć nadzieją jeszcze te kilka dni ;)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie radzę tak, że robię testy i beczę, że jest jedna kreska :D

AgacizdA u mnie 2dc, leci jak z kranu, czekam aż się skończy :) gdzieś już pisałam, że mam wyniki idealne krwi, tylko żelazo do kitu, a żelazo ma duży wpływ na zdrowie komórki jajowej :) dzisiaj wizyta u najlepszego gin-endo w mieście, i zobaczymy co dalej :)

Karola0704 świętuje dwie kreski, że się nie odzywa?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:13

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA a ile się staracie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od maja tj.7 mies. z tym że pierwszy cykl mam stymulowany letrazolem i dlatego się tak denerwuję :/
    Cykle mam 28 dniowe, ale ten cykl jakoś chyba przyspieszył bo już 12 dnia miałam owulację więc wielkie testowanie przepowiadam sobie na 16.12. o ile nie zwariuje do tego czasu :)
    Co śmieszniejsze mój mąż ma urodziny 18 grudnia i chciałam mu podarować test z dwiema kreskami, ale czuję że nic z tego :/

• karolina01231 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA wrote:
    my od maja tj.7 mies. z tym że pierwszy cykl mam stymulowany letrazolem i dlatego się tak denerwuję :/
    Cykle mam 28 dniowe, ale ten cykl jakoś chyba przyspieszył bo już 12 dnia miałam owulację więc wielkie testowanie przepowiadam sobie na 16.12. o ile nie zwariuje do tego czasu :)
    Co śmieszniejsze mój mąż ma urodziny 18 grudnia i chciałam mu podarować test z dwiema kreskami, ale czuję że nic z tego :/

Ja też powinnam testować 16.12 ale wątpię, że wytrzymam do 14dpo czyli do dnia @ :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA a ja wręcz przeciwnie :) 2 kreski to 2 kreski!! Wiesz ile razy czytałam posty że laski zrobiły test przed wyjazdem na wakacje, urlop taki średni bo się dziwnie czuły, coś je tknęło, wróciły, wygrzebały test ze śmieci a tam 2 krechy :) rano powtórka i już wyraźne!

Także będzie ok!!
    A jeżeli mogę spytać, to dlaczego stymulowany? Ja od kilku miesięcy też pytam ginekologów co i jak i mi w sumie żaden jeszcze nic nie zapisał :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie trafiłam na żaden post. same krytyki że testów się nie odczytuje po czasie. No i nie powiem bo troche mnie to podłamało, ale płomyk nadziei siedzi we mnie twardo :)

Co do stymulacji. Ja jak sobie wymyśliłam że chce mieć dziecko to byłam strasznie niecierpliwa i już po trzecim nieudanym cyklu od razu poleciałam do gina. opowiedziałam mu o co chodzi i od raz zajrzał gdzie trzeba i stwierdził brak owulacji. Kazał mi czekać do następnego cyklu, jeżeli sytuacja się powtórzy to zaczynamy leczenie.
    no i zaczął od sprawdzenia drożności jajowodów.
    Z drożnością wszystko grało i przepisał lamette + fostimon + pregnyl + encorton
    No i czekamy na efekty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina01231 testujemy razem :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak zrobiłam - owu była, wszystko pięknie, i wysłali mnie na drożność, ale w szpitalu jakiś doktor stwierdził, że zrobi mi profil hormonalny, który w zasadzie wygląda ok, ale dzisiaj jeszcze lekarz na niego zerknie. I poproszę o skierowanie ponowne na drożność.

Dziewczyny będą 2 bobasy, mówię Wam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie go gina i drożność zrobił mi na wizycie za 300zł ale bezboleśnie i szybko :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim mieście? Może w Poznaniu też takie cuda robią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytaj swojego doktorka :)Mój przyjeżdza do mojego miasta z Lublina :)

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może następnym razem... jestem po takiej kłótni z mężem, że powiedziałam, że do żadnego lekarza nie idę... echhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to :/ Ja miałam taką jazdę ostatnia z mym szanownym małżonkiem że miałam się do niego miesiąc nie odzywać ;)

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ