PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
to mój 3 cykl starań i podejrzewam, że tak samo jak Ty AgacizdA też jak się teraz nie uda to polecę do lekarza i będę szukać o co chodzi. Od 3 ginekologów dowiedziałam się, że mam sporo zrostów ale żaden nic z tym nie zrobił i boję się, że to może utrudnić mi zafasolkowanie.
-
Dziewczyny niestety nici z ciąży
Dziś temperatura spadła do 36,75. Trzy testy negatywne. Zrobiłam z trzech różnych firm, bo myślałam że może ten Pink pokazał mi wcześniej źle. Raczej nie ma sensu robić jutro tej bety...
Nie biorę już duphastonu i czekam na @
Myślę by porobić sobie jakieś badania na własną rękę. Nie wiem czy te dwie ciąże byłe biochemiczne i co miało wpływ na to że obumarły tak wcześnie. Podpowiedzcie jakie badania powinnam sobie zafundować. Na pewno zrobię morfologię, badanie moczu, prolaktynę, FSH. Nie wiem co jeszcze. Podpowiedzcie coś.
Ech mam jakieś rozstrojenie żołądka
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Ja sie zastanawiam czy nie kupić pakietu testów owulacyjnych zeby sprawdzić czy jest ta owulacja czy nie.
Kupowalyscie moze te z allegro? Sa tanie w porównaniu z aptecznymi ale czy warto?Astma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
Starania o pierwsze dzieciątko ❤ -
nick nieaktualnyAgacizdA wrote:Ja chodzę prywatnie go gina i drożność zrobił mi na wizycie za 300zł ale bezboleśnie i szybko
-
pietruszek wrote:Ja kupiłam i czekam na dostawę - zestaw 50 owu + 5 ciążowych
są tanie, bo nie mają w sobie ceny plastiku, kartonika i dostawy
Astma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
nick nieaktualnypietruszek wrote:Audo - ja miałam mieć w szpitalu robione - można było iść z marszu, ważne, żeby przed owulacją. Jeden szpital wymagał zrobienia wcześniej biocenozy (czystości) pochwy - żeby ewentualnie nie przepłukali czegoś dalej.
-
karolina01231 wrote:mi testy z allegro wykrywają owulację także polecam. teraz czekam aż test ciążowy z allegro pokaże IIAstma - miflonide
Tarczyca - euthyrox
nick nieaktualnypietruszek wrote:W Poznaniu terminy są krótkie - jak dzwoniłam na początku cyklu się umawiać to ze spokojem udawało się przed owu zdążyć
Pamiętaj o skierowaniu, piżamie i kapuciach
No chyba, że mówisz o prywatnym, to tylko o dobrym humorze!
-
Drożność robią w 2 dni - przychodzisz rano, badania, zabieg, i obserwacja - rano lekarz ogląda i można się zwijać. Mi zamiast tego zrobili profil hormonalny, na który musiałam zostać 2 noce, ale zwykła drożność to 1 noc
Podobno tylko takie pobyty refunduje NFZ więc nie można szybciej wyjść - tak mi coś tam bąkały pielęgniarki
-
nick nieaktualnyAudobrandessa wrote:zrobił Ci drożność w gabinecie czy w szpitalu? umawiałaś się wcześniej? też chce zrobić jeszcze w tym miesiącu i nie wiem jak do tego się zabrać. miałas jakies badania wcześniej?
Ufam mu w 100% -
nick nieaktualnyAgacizdA wrote:W gabinecie normalnie na wizycie tylko umawiałam się z nim wcześniej żeby wziął ze sobą to co mu tam potrzebne:) trwało to miże z 7minut i tak jak pisałam zero bólu tylko po zabiegu triche mnue pobolewał jak na @ i lekko plamiłam ale doktorek ostrzegł mnie że tak będzie.
Ufam mu w 100% -
pietruszek wrote:Karola, no właśnie - jak to to używać?
zakładam, że 50 owu + 5 ciążowych to zestaw na 5 miesięcy? Starczy 10 testów żeby wykryć owu?
Jak tylko pokażą 2 kreski, to trzeba działać?[/QU
10 testów na cykl spokojnie powinno starczyć. Ja zaczynam 2-3 dni po @ do pozytywnego testu i jak mi zostanie kilka sztuk to 2-3 dni po pozytywnym. Jeżeli tylko pojawi się "+" to działać Kochane bo to oznacza, że owulacja może (wcale nie musi) wystąpić w ciągu najbliższych 72 godzin. -
nick nieaktualnyAudobrandessa wrote:Ooob super. Dużo placilas? I jeśli mogę spytać w jakim mieście to robiłaś?
a jak czegoś nie kumam to rysuje obrazki:) zabieg kosztował mnie 300zł z wizytą.
-
nick nieaktualnyZrobiłam dziś test strumieniowy i dupa
negatyw
w sumie nic straconego bo dziś 24dc. Termin @ na czwartek. Nadzieja umiera ostatnia
Ale to nic, nie poddaję się, lece dziś do doktorka po recepty na przyszły cykl, tak profilaktycznie bo wizyta wypadałaby mi w święta.
A i dzień dobry -
A u mnie dzis 29dc,powinna przyjsc @,z moich obserwacji objawy poki co takie: 14dfl temp. Wyzsza,sluz kremowo mleczny,ale tylko w pochwie(bielizna sucha),piekace piersi po bokach i od gory,uderzenia goraca,zawroty glowy,czasami ciemno w oczach,slinotok,wilczy apetyt. Dodam jeszcze,ze 10dpo strasznie mnie klulo w podbrzuszu i od tego dnia poranne mdlosci bez wymiotow. Moze juz czas na testowanie?