X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura dzisiaj poszła do góry jak wczoraj było 37 a dzisiaj jest 37.2☺

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co to znaczy... A Skorpionek jesteś przeziebiona? Mnie brzuch zaczyna boleć i pachwiny, ale nie wiem czy to zakwasy czy co..

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa trzymam kciuki ładny wykres:) chyba będziemy ciociami:) u mnie na razie staranek nie ma. Nie wiem przez to plamienie kiedy mialam dni płodne. Po nastepnej @ wrócę do mierzenia temperatury i duphastonu

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Witam monik ☺Czy starasz się o 1 dzidzie czy o kolejną?

Witam sie i ja :-)

Skorpionek teraz staram sie o drugie dziecko ale moja córcia ma już 14lat i kiedyś jak byłam młoda nie było problemu a teraz niestety jest :-/
    A czemu pytasz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 10:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka no właśnie dziwnie rośnie, tak to Jeszcze nie miałam :p mam nadzieję, że się udało!!! Ale nadziei sobie wielkiej nie robię.

Wiem, że kiedy jest zagniezdzenie Tempka potrafi spaść, ale jest opcja, że była wyższa, a po zagbiezdzeniu jest jeszcze wyższa? Ktoś coś słyszał może ? :)

Hej Monik :* mam nadzieję, że rodzeństwo się uda! :D

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Ciekawe co to znaczy... A Skorpionek jesteś przeziebiona? Mnie brzuch zaczyna boleć i pachwiny, ale nie wiem czy to zakwasy czy co..

Nie nie jestem przeziębiona☺jestem zdrowa☺Czyżby temperatura miała mi powiedzieć że jednak się udało☺

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Witam sie i ja :-)

Skorpionek teraz staram sie o drugie dziecko ale moja córcia ma już 14lat i kiedyś jak byłam młoda nie było problemu a teraz niestety jest :-/
    A czemu pytasz??
    Ja też staram się o rodzeństwo dla mojego synka który w maju kończy 2 latka☺
    Pytam z ciekawości.

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tym słonecznym dniu! :) Widzę, że u wszystkich temp się ładnie trzyma, oby tak dalej :)
    Tymoteuszowa, ja się czuję podobnie jakbym miała w dole brzucha zakwasy. Piersi nabrzmiałe.
    Boję się, że się zawiodę.. test owu był pozytywny, starania również, owulacja potwierdzona przez lekarza. Czuję się jakoś dziwnie, psycha już chyba siada bo sutki jakieś są jakby ciemniejsze:P Jak się nie uda, to będę bardzo zawiedziona, bardzo.. ale z drugiej strony czemu ma mi się nie udać. Inni zachodzą w ciążę, to czemu nie ja, akurat teraz? :)

Tymoteuszowa, ja tęsknię za mężem i kotem :P w niedzielę wyjechałam, wracam do domu w niedzielę i tęsknię nawet za tym gryzieniem się :P i pogryzieniem przez mojego futrzaka. Moi Panowie a raczej 1,5 Pana bo kot wykastrowany jakoś sobie radzą :)

Pozdrawiam!! :):):)

Tymoteuszowa, Szyszka1 lubią tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak serio mam zakwasy, bo wczoraj cwiczylam. Ale czuję się mega osłabiona i chyba mam gorączkę. O 17 egzamin, a później do domku i chyba śledzę weekend w łóżku... mnie dziś trochę zaczęły boleć piersi, tzn "zaczęłam je czuć" :p

madziaw88 lubi tę wiadomość

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy zaczęłam się "starać" baardzo ograniczyłam treningi. A to okres to nie bo bym się wykrwawiła :P potem ewentualnie kilka razy i od owu do następnej @ też już nie, bo a nuż się udało a ja sztangi bym dźwigała..:P
    Takie rozbicie i osłabienie to podobno też objaw ;>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:50

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw no ja bez ciazarow tylko sobie nóżkami macham i przysiady robię :) no jak ja bym chciała żeby było już... to!

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Niedawno wróciłam do domku. Ach jak dobrze było u mamy. Sączę sobie kawkę i czekam na mężusia. Zdziwi się jak mnie zobaczy bo zafundowałam sobie niezłe strzyżenie. Nic mu o tym nie mówiłam. Liczę na to, że mu się spodoba. Coś chciałam zmienić u siebie. Teraz czuję się lżejsza.

Co do jakiś nowych objawów to dość wzmożony apetyt. Jem i jem a potem mnie brzuch boli. Jak dziecko normalnie. Apetyt zawsze dopisuję przed @ więc pewnie znów przyjdzie ... Jutro śmigam na betę. Mam złe przeczucia. Nie wiem co zrobię jak znów zobaczę >0,1 :(

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od wczoraj kilka razy pokropiła krew z nosa. Zazwyczaj tak zaczyna się @..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Sskorka no właśnie dziwnie rośnie, tak to Jeszcze nie miałam :p mam nadzieję, że się udało!!! Ale nadziei sobie wielkiej nie robię.

Wiem, że kiedy jest zagniezdzenie Tempka potrafi spaść, ale jest opcja, że była wyższa, a po zagbiezdzeniu jest jeszcze wyższa? Ktoś coś słyszał może ? :)

Hej Monik :* mam nadzieję, że rodzeństwo się uda! :D

W sumie jak patrzę na wykres to ja tak miałam ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina teraz to mam mega nadzieję!!!! Jak Tempka jutro będzie wysoka też, to zrobię test na próbę. To będzie mój 9 dpo, a Ty kiedy robiłaś test pierwszy? I jak się czujesz? Jakie objawy? (Pisałaś gdzieś, bo nie pamiętam)

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa, a jutro nie będzie Twój 7dpo? Moim zdaniem troszkę za wcześnie na test. Jeśli się udało (a wierzę, że tak jest) to przewiduję u Ciebie jutro lub pojutrze spadek implantacyjny.

Ja pierwszy test zrobiłam w 8dpo. Wtedy był taki cień cienia cienia :-P widoczny tylko pod światło. W 9 dpo kreseczka bladziutka. W 11dpo beta 69,44.

Teraz czuję się cały czas zmęczona i senna. Pojawiają się od mniej wiecej trzech dni sporadyczne mdłości. Dzisiaj były silniejsze i nawet lekko zwymiotowalam (przepraszam, ze tak obrazowo). Poza tym czuję lekkie pobolewanie w dole brzucha i takie jakby rozciąganie. No i trądzik spory :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 21:14

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu mi zmienił owulke ale myślę, że była dzień wcześniej, stąd ta rozbieżność. Zrobię jutro i tak :) jak nic nie będzie, to nic się nie stanie, a jak cień cienia zobaczę, to mi się humor poprawi, bo tak czek w tych pierunsko długich cyklach :p

A przed terminem @, bo wnioskuję, że jesteś już po, miałaś jakieś objawy? Odpoczywaj :*

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 33dc, 19dpo, 5 dni po terminie @.

Co do objawów przed @ to w zasadzie jakieś 4dpo zaczęły się bóle takie jakby miesiaczkowe i pobolewanie jajników. Takie kłucie. No i tez mniej wiecej od tamtego momentu zaczęło się zmęczenie. Przy implantacji pojawił się tradzik i tak się ciagnie do dziś.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki <3

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za odpowiedzi :* mam nadzieję, że się udało i będziemy sobie mogły narzekać na dolegliwości ciążowe :D

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa to nie będziesz jutro sama testować też mam zamiar testować tym bardziej że jakoś dziwnie boli mnie brzuch i ppodbrzusze. Życzę Ci powodzenia ☺

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ