X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)) ja juz w sumie 5 cykl stymulowany a 13 starań, mam pytanie do dziewczyn świeżo zafasolkowanych-mialyscie jakieś objawy przed terminem @??

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po pracy musiałam odespać nieprzespaną noc :) Ja się czuję dobrze, piersi bolą i dziś w pracy trochę kłuł brzuch. Uprzedziłam tylko 2 managerki, jak sytuacja się klaruje, żeby już szukały osobę na zastępstwo i przyuczenie. Może być to biochemiczna, jakieś plamienia, szpital,różnie może być. TFU! TFU! ale niech wiedzą, że w każdej chwili mogę wybrać się na chorobowe.
    Dzwoniłam do swojego gina, powiedział, że jak mam wysoką temp to duphastonu na razie nie brać i zbadać jego poziom, dać mu znać, uspokoić się, nie stresować się jak poboli to tu to tam :)
    AniaStaraczka, objawów raczej nie, zrobiłam test 3 dni przed@. Bolące powiększone piersi, od kilku dni otoczka wokół sutków taka szersza. No i w tamtym tyg mama upiekła pączki i faworki, w ogóle nie miałam ochoty, gdzie zawsze pochłaniałam. Większą ochotę mam chyba na słone i ostre :P
    Tymoteuszowa, mnie też pobolewał :)

Tymoteuszowa, Foto_Anna lubią tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw88 wrote:
    Witam, po pracy musiałam odespać nieprzespaną noc :) Ja się czuję dobrze, piersi bolą i dziś w pracy trochę kłuł brzuch. Uprzedziłam tylko 2 managerki, jak sytuacja się klaruje, żeby już szukały osobę na zastępstwo i przyuczenie. Może być to biochemiczna, jakieś plamienia, szpital,różnie może być. TFU! TFU! ale niech wiedzą, że w każdej chwili mogę wybrać się na chorobowe.
    Dzwoniłam do swojego gina, powiedział, że jak mam wysoką temp to duphastonu na razie nie brać i zbadać jego poziom, dać mu znać, uspokoić się, nie stresować się jak poboli to tu to tam :)
    AniaStaraczka, objawów raczej nie, zrobiłam test 3 dni przed@. Bolące powiększone piersi, od kilku dni otoczka wokół sutków taka szersza. No i w tamtym tyg mama upiekła pączki i faworki, w ogóle nie miałam ochoty, gdzie zawsze pochłaniałam. Większą ochotę mam chyba na słone i ostre :P
    Tymoteuszowa, mnie też pobolewał :)

madziaw88 zrobiłaś dzisiaj progesteron ??Kiedy będziesz mieć wyniki ?? Ja idę jednak jutro na bete i progesteron :) Mam nadzieję że wszystko będzie ok :)

1b7fd7f9d47b27ca96c268d7ac60db0a.png

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz:) te 3 dni przed @ to robiłaś test domowy czy betę? Bo mi lekarz powiedział żebym w 26 dc zrobiła test ale nie pow jaki a obawiam się ze 26 dzień na sikanca może być za wczesnje

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka a jakie długie masz cykle? Jak ok 30 dniowe, to test powinien już wyjść. Ja robiłam 2-3 dni przed @ i wyszedł pozytywny. Niestety ciąża się nie utrzymała i beta była niska...

madziaw88 brzuch może kłuć, możesz czuć skurcze, mocne napinanie mięśni, to normalne. Kiedy idziesz na betę?

Tymoteuszowa w ciąży brzuch może boleć jak na @, też tak miałam, nawet krzyż mnie bolał. Potem jajniki bolały. Takie ciągnięcie w dole brzucha było, a czasem naprężanie bezbolesne. Idziesz na betę?

Skorpionek czekam na wyniki BHCG. ;-)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa też tak mialam ;-)

AniaStaraczka u mnie ból brzucha jak na @, ból jajników, takie jakby rozciąganie w dole brzucha, drażliwe sutki, straaaaaszne zmęczenie i od niedawna niewielkie mdłości.

Madzia, skorpionek na pewno wszystko bedzie ok! <3

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się zastanawiam czy iść... ech. Poczekam chyba. :)

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    No właśnie się zastanawiam czy iść... ech. Poczekam chyba. :)

Ja zrobiłam test ciążowy 2 dni przed terminem spodziewanego @ :)Wyszedł pozytywnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam wczoraj, 5 dni przed @, negatyw. Poczekam jeszcze parę dni, wytrzymam ;) bardzo nie chce się rozczarować...

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina jak jestem na stymulacji to mam cykle tak 29-30 dniowe.
    Dowiedziałam się dziś ze jak gin mówi zrobić test ciążowy to chodzi mu o betę i tu by się zgadzało,bo 26 dc może jeszcze nie wyjsc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej, wczoraj położyłam się prędzej.
    Skorpionek, jak uda mi się dziś telefonicznie zarejestrować do internistki to pójdę po skierowanie na progesteron, TSH, FT4. W tym tyg raczej nie dam rady zrobić badań, biorę duphaston.

AniaStaraczka, test robiłam w niedzielę domowy, termin @ jutro, dziś zrobiłam test jakiejś cichociemnej firmy, 2 kreseczka się pojawiła, być może ciut ciemniejsza ale ten test jest tak mały! że ciężko widać :D Na betę nie idę. Ginekolog mówił, że mam się nie stresować, brać kwas, ewentualnie w razie plamień czy krwawień szybki kontakt.

Mia, czy miałaś jakieś plamienia?

Miłego dnia wszystkim!:)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa jak bardzo zależy Ci, żeby wiedzieć to beta powinna już wyjść. Ja jednak z doświadczenia powstrzymałabym się.

madziaw88 teraz w terminie @ miałam lekkie brązowe plamienie, dosłownie chwilkę wieczorem. Na drugi dzień już nic. W poniedziałek miałam to plamienie, a dopiero w środę dostałam luteine... No, ale w ciąży z moją córką miałam plamienia w 7tc, zwiększono mi dawkę duphastonu z 2 na 3 tabletki i było ok. W pierwszej ciąży, która poroniłam plamienia w terminie @, no a potem w 7tc, a;e to już krwawienie i niestety... nie mniej jednak urodziłam zdrową córkę mimo plamień... ja jednak mam problem z donoszeniem ciąży niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia raczej poczekam :) bo nie ma co się nakrecac... I tak się nakrecam, bo nie potrafię znieść myśli, że znowu się nie udało, a moje przyjaciolki są w ciąży... I teraz niby mam przeczucie, Tempka wysoko, bez gór i dolin, ale nie czuję tego... nie czuję w ciąży i się boję :( więc poczekam na ta @ i tyle...

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki idę na badanie krwi beta hcg progesteron. ☺

• Kika5 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    ✊✊✊✊

315f2c661565b20785de22754f990710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!!! <3

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Daj znać jak wyniki :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam swoje kciuki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionek ja już niecierpliwie czekam na wieści od Ciebie jakiś czas. Także poproszę dobre wieści jak wrócisz z wynikami. :)

Tymoteuszowa, a może właśnie nie czując ciąży będziesz w niej. Wiem, że cierpliwie nie da się zbytnio czekać, ale spróbuj. Jak @ nie przyjdzie to test albo beta. Mocno trzymam kciuki za Ciebie. :)

• skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Mia raczej poczekam :) bo nie ma co się nakrecac... I tak się nakrecam, bo nie potrafię znieść myśli, że znowu się nie udało, a moje przyjaciolki są w ciąży... I teraz niby mam przeczucie, Tempka wysoko, bez gór i dolin, ale nie czuję tego... nie czuję w ciąży i się boję :( więc poczekam na ta @ i tyle...

Ja też nie czułam się jak bym miała być w ciąży ani nie czułam się jakbym miała mieć@☺Wiec może akurat☺

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ