PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, próbowałam telefonicznie zarejestrować się dziś do rodzinnego. Nie ma szans Ogólnie z tą przychodnią jest tak, że przed 7:00 trzeba stać już w kolejce pod drzwiami, otwierają, wszyscy biegną i rejestracja. Potem biegnie się zająć kolejkę, bo lekarze przyjmują od 8:30 i przez te 1,5 godz przysypia się na krześle. Ogólnie porażka i za namową teściowej (jeszcze nie wie o ciąży) przeniosłam się do innej przychodni! Bardzo miłe panie w rejestracji, powiedziałam wprost, że wczesna ciąża i zależy mi na skierowaniach na badania. Powiedziały, że jak ciążowe skierowania to do ginekologów i jutro telefonicznie mam dzwonić.Przy mnie ile osób rejestrowało się do normalnych lekarzy rodzinnych teraz na popołudnie, a w tamtej przychodni można pomarzyć Stwierdzam, że jak wszystko będzie dobrze z ciążą, jestem "uprzywilejowana" i nie mam zamiaru więcej płacić za badania oczywiście z wizyt prywatnych u ginekologa nie zrezygnuję. Uff ale mi raz gorąco raz ciepło, temp podwyższona. Koleżanka położna mówiła, że jak temp się utrzymuje tzn, że progesteron w porządku ale dodatkowo nie zaszkodzi brać. Wczoraj po 17:00 zjadłam gołąbki, po 23:00 obudził mnie potężny ból brzucha, żołądka, skurcze, wzdęcie na maxa już się bałam a to taka biegunka. Może po tych gołąbkach. Dziś podobnie jak wczoraj brzuch pobolewa, pociągnie. Managerka, która też jest w ciąży dziwiła się, że 3 dni przed @ już była kreska. Test powtórzę ponownie w czwartek, mam nadzieję, że 2 kreska będzie już taka pokazowa
skorpionek i jak? Tymoteuszowa czekamy
Pozdrawiam i miłego wieczoruWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:32
-
nick nieaktualny
-
Skorpionek to chyba jakaś plaga, mi 3 testy wyszły pozytywne o co tu chodzi? To mi się już w głowie nie mieści... spróbujesz test powtórzyć, innej firmy?
madziaw88 ja też chodziłam prywatnie do lekarza gin, a badania na nfz u rodzinnego, przynajmniej te podstawowe. Może Madziu powtórz test, co jest z nami nie tak, że testy wychodzą na + a beta nie... ;(
Tymoteuszowa to kiedy termin @, za 4 dni dobrze kojarzę? -
No niestety tak właśnie jest z tymi testami. Ja już miałam tak dwa razy. Za pierwszym razem niestety poroniłam. Potem prawdopodobnie była ciąża biochemiczna. Ja już wiem, że nie ma się co cieszyć z pozytywnych sikańców. Od razu trzeba na betę, która jest najbardziej wiarygodna. Skorpionek powodzenia w kolejnym cyklu.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualnyMia w piątek więc za 3 dni mógł mi się cykl wydłużyć teoretycznie, bo owulka była coś później. Poza tym mam rozbieżność pomiędzy apka na telefonie, a ovufriend z wyznaczona owulka.
Ją pewnie będę miała testy ujemne, a mogę być w ciąży jak @ nie będzie tak sobie pomyślałam. Bo testy na LH też mi nie wychodzą mocne nigdy, czyli pozytywne, a owulke mam na 100%. -
BitterSweetSymphony wrote:No niestety tak właśnie jest z tymi testami. Ja już miałam tak dwa razy. Za pierwszym razem niestety poroniłam. Potem prawdopodobnie była ciąża biochemiczna. Ja już wiem, że nie ma się co cieszyć z pozytywnych sikańców. Od razu trzeba na betę, która jest najbardziej wiarygodna. Skorpionek powodzenia w kolejnym cyklu.
-
skorpionek82 wrote:Po prostu po pozytywnym teście ciazowym od razu iść na bete nie ma innego wyjścia.
Albo wcale nie robić sikańca bo można się nieźle nakręcić.
Tak w ogóle to dziś dzień pozytywnego myślenia Ja cieszę się, że dziś mogę posączyć sobie swoje ulubione winko oczekując na ciotę
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Nieźle.. ja dziś robiłam test była blada kreseczka, powtórzę jeszcze za 2 dni. Jutro termin @. Co to się dzieje.. Muszę być dobrej myśli. Jutro spróbuję dodzwonić i zarejestrować do gina. Chyba też poproszę skierowanie na betę, ale badania bym mogła zrobić dopiero w poniedziałek.
NiecierpliwaKarolina bierzesz duphaston albo innego wspomagacza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:44
-
nick nieaktualny