PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpoko, pytaj, odpowiemy Ci Paaulik
No bo mam tempke wysoko i mam nadzieję, że się udalo czekam do piątku, do terminu spodziewanej @ i jak nie przyjdzie to będę robiła test. Robilam już, ale wyszedł negatywny, więc trzeba jeszcze może poczekać z objawów boli mnie podbrzusze jak w pierwszy dzień @, biust w zasadzie mnie nie boli, tylko mam taki twardy w środku i czasami przeszywa mnie ból jakby mi ktoś śrubę w sutka wkrecal głębiej i trochę mnie mdli (chociaż to może być od stresu lub mózg mi płata figle, bo w ciąży mdłości się chyba po 4 czy 5 tyg zaczynają). -
Hehe u mnie od zawsze przed okresem były bolące piersi, mdłości, bóle krzyża i brzucha.. Dlatego objawy jako tako mnie nie przekonują.. Nie no, słyszałam od znajomych ze te hormony tak szaleją ze i mdłości mogą na początku dokuczać, także wierze ze to nie Twój mózg Mam nadzieje, ze Ci sie udało!
Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
Paulik, witaj:) u mnie też 3 cykl starań, z tym, że ja juz o drugiego potomka, nie należę do najmłodszych;) i chyba - po 2 negatywnych testach - tez moge uznać, że za chwilę zacznę kolejny - 4 cykl, mam nadzieję, że szczęśliwy, czego i Tobie życzę! Wierzę w Boga i wierzę, że człowiek - nowe zycie - to dar, niestety nie da się go mieć na zasadzie podobnej jak choćby nadroższy samochód, tu nie my o wszystkim decydujemy. Wierzę, że ta nowa osoba pojawi się we właściwym czasie. Ale jestem też tak po ludzu - mistrzem niecierpliwości;)
MMM2016, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość
-
Paaulik witaj, wiele przeszłaś..oby już było tylko lepiej
Mnie dziś boli gardło, lekki katar i ogólne rozbicie..W domu najchętniej bym tylko leżała i spała, jest mi wiecznie zimno, brzuch pobolewa, ciągnie.
Dziś spróbuję zarejestrować się do lekarza i teraz kwestia, iść do ginekologa na NFZ po skierowanie na badania czy do rodzinnego?? Żeby ginekolog się nie obraził, że chodzę prywatnie, chyba, że nie powiem.. nie wiem.. co radzicie?
Badania i tak dopiero będę mogła zrobić w poniedziałek bo w tym tyg mam na 6:00 do pracy a w kolejnym na 14:00 czy to prywatnie czy na NFZ. Być może w tych nowych przychodniach, laboratoriach można robić również po południu? Chyba się rozejrzę w tej kwestii.
Pozdrawiam i miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 06:58
-
Tymoteuszowa - to czekamy do piątku Ty na pozytywny test a ja na pierwsze usg
Wykres masz naprawdę ładny - trzeba być dobrej myśli:)
Z podanych objawów - u mnie jeszcze przed terminem @ pojawiły się wyraźniejsze żyłki na piersiach.
Trzymam kciuki za pozytywny test
I potem idź na betę , żeby się stresować.Tymoteuszowa lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina - dzisiaj początek 6 tygodnia ciąży i po piątkowej wizycie też liczę, że ciśnienie ze mnie trochę zejdzie.... tez nie biorę luteiny. Zobaczymy co gin powie. A Ty w którym tyg i dniu jesteś?
PozdrawiamTymoteuszowa, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
Szyszka1, z tą niecierpliwością mam to samo. Chociaż nie powiem ona też czasem doprowadza mnie do szału, ale co poradzić no oby ten kolejny cykl był Nasz !
MMM2016, cieszę się, że tutaj trafiłam! no i oczywiście gratulacje )
-
Szyszka1 -czy masz tak jak ja....że skoro masz już jedno dziecko to znaczy, że MOŻESZ i POTRAFISZ! Więc oczekiwanie na drugie Maleństwo to tylko formalność?
Hmm ja tak pomyślałam, że poczekam (na pierwsze czekaliśmy kilka lat) i się...doczekam....
Pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda.......
Trzymam kciuki....
Nie myślę CZY się uda...tylko KIEDY się uda.
-
nick nieaktualnyHej Szyszka zgadzam się z Tobą całkowicie myślę, że druga dzidzia się pojawi jak wyluzujemy
MMM obawiam się, że u mnie test nic nie da. Zrobię pewnie w piątek, bo jestem niecierpliwa, albo poczekam do poniedziałku jak @ nie będzie i Tempka będzie wysoka. W następny piątek mam wizytę umowiona u gina więc bym w środę poszła zrobić betę, żeby mieć ewentualnie czarno na białym
Czekam z Tobą na usgMMM2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MMM2016 wrote:NiecierpliwaKarolina - dzisiaj początek 6 tygodnia ciąży i po piątkowej wizycie też liczę, że ciśnienie ze mnie trochę zejdzie.... tez nie biorę luteiny. Zobaczymy co gin powie. A Ty w którym tyg i dniu jesteś?
Pozdrawiam
Wg BBF 6 tydzień (5t3d). Wizyte mam za tydzien dokładnie. Ale widze na dziś na 19 jest termin wolny... i tak kusi
Ale to bedzie raczej za wcześnie? Serduszka tak wczesnie nie ma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:13
-
NiecierpliwaKarolina - serduszko bije ok 21 dnia od zapłodnienia!!!!
Oczywiście nie ma sie co stresować gdyby jeszcze nie biło bo dużo zależy od sprzętu.
Ja w piątek będę właśnie 5t 3d
i liczę na usg
Zadowolę sie, że jak zobaczę choćby plamkę w macicy:)
Ucieszę się na wieść, że to CIĄŻĄ i nie np. pozamaciczna
A jak bym zobaczyła serduszko..... to już po prostu zaleję się łzami szczęścia (tak jak na każdym usg w poprzedniej ciąży)NiecierpliwaKarolina, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:NiecierpliwaKarolina - serduszko bije ok 21 dnia od zapłodnienia!!!!
Oczywiście nie ma sie co stresować gdyby jeszcze nie biło bo dużo zależy od sprzętu.
Ja w piątek będę właśnie 5t 3d
i liczę na usg
Zadowolę sie, że jak zobaczę choćby plamkę w macicy:)
Ucieszę się na wieść, że to CIĄŻĄ i nie np. pozamaciczna
A jak bym zobaczyła serduszko..... to już po prostu zaleję się łzami szczęścia (tak jak na każdym usg w poprzedniej ciąży)
No to idę dziś
Troche mnie przekonalaś Ty, a trochę wymioty. Nie jestem w stanie łazić w ogóle. Jak tylko podniosę się z łóżka, od razu lecę do łazienki wymiotowac. Tylko leżenie przynosi jako taką ulgę. Ciekawe czy w ogóle lekarz tak wczesnie będzie chciał mi dać zwolnienie -
nick nieaktualny