X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie! :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo NieciepliwaKarolina !:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik o infekcji niee ;) jedynie może o ciąży. Jeśli ponad 16 dni po owulacji się utrzymuje wysoko, jest wysokie prawdopodobienstwo, że to ciąża ;) życzę Ci tego :*

Dzięki kochana NiecierpliwaKarolina :** mam nadzieję... ;)

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, ze jestem strasznie 'niedouczona' :) Tymoteuszowa dziękuje :) i trzymam tez kciuki za Ciebie, bo widzę wyżej, ze coś dobrego sie dzieje :)

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, pytaj, odpowiemy Ci Paaulik ;)
    No bo mam tempke wysoko i mam nadzieję, że się udalo ;) czekam do piątku, do terminu spodziewanej @ i jak nie przyjdzie to będę robiła test. Robilam już, ale wyszedł negatywny, więc trzeba jeszcze może poczekać ;) z objawów boli mnie podbrzusze jak w pierwszy dzień @, biust w zasadzie mnie nie boli, tylko mam taki twardy w środku i czasami przeszywa mnie ból jakby mi ktoś śrubę w sutka wkrecal głębiej i trochę mnie mdli (chociaż to może być od stresu lub mózg mi płata figle, bo w ciąży mdłości się chyba po 4 czy 5 tyg zaczynają). :)

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie od zawsze przed okresem były bolące piersi, mdłości, bóle krzyża i brzucha.. Dlatego objawy jako tako mnie nie przekonują.. Nie no, słyszałam od znajomych ze te hormony tak szaleją ze i mdłości mogą na początku dokuczać, także wierze ze to nie Twój mózg :D Mam nadzieje, ze Ci sie udało!:)

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik, witaj:) u mnie też 3 cykl starań, z tym, że ja juz o drugiego potomka, nie należę do najmłodszych;) i chyba - po 2 negatywnych testach - tez moge uznać, że za chwilę zacznę kolejny - 4 cykl, mam nadzieję, że szczęśliwy, czego i Tobie życzę! Wierzę w Boga i wierzę, że człowiek - nowe zycie - to dar, niestety nie da się go mieć na zasadzie podobnej jak choćby nadroższy samochód, tu nie my o wszystkim decydujemy. Wierzę, że ta nowa osoba pojawi się we właściwym czasie. Ale jestem też tak po ludzu - mistrzem niecierpliwości;)

MMM2016, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik witaj, wiele przeszłaś..oby już było tylko lepiej :)
    Mnie dziś boli gardło, lekki katar i ogólne rozbicie..W domu najchętniej bym tylko leżała i spała, jest mi wiecznie zimno, brzuch pobolewa, ciągnie.
    Dziś spróbuję zarejestrować się do lekarza i teraz kwestia, iść do ginekologa na NFZ po skierowanie na badania czy do rodzinnego?? Żeby ginekolog się nie obraził, że chodzę prywatnie, chyba, że nie powiem.. nie wiem.. co radzicie? :/
    Badania i tak dopiero będę mogła zrobić w poniedziałek bo w tym tyg mam na 6:00 do pracy a w kolejnym na 14:00 czy to prywatnie czy na NFZ. Być może w tych nowych przychodniach, laboratoriach można robić również po południu? Chyba się rozejrzę w tej kwestii.

Pozdrawiam i miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 06:58

16ud43r8bgfa44ek.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć paaulik_ :)
    Mam nadzieję, że z nami będzie Ci łatwiej przetrwać ciężkie chwile ale i cieszyć się z tych dobrych momentów:)
    Ja właśnie to tutaj znalazłam.....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa - to czekamy do piątku :) Ty na pozytywny test a ja na pierwsze usg :)
    Wykres masz naprawdę ładny - trzeba być dobrej myśli:)
    Z podanych objawów - u mnie jeszcze przed terminem @ pojawiły się wyraźniejsze żyłki na piersiach.
    Trzymam kciuki za pozytywny test :)
    I potem idź na betę , żeby się stresować.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina - dzisiaj początek 6 tygodnia ciąży :) i po piątkowej wizycie też liczę, że ciśnienie ze mnie trochę zejdzie.... tez nie biorę luteiny. Zobaczymy co gin powie. A Ty w którym tyg i dniu jesteś?
    Pozdrawiam

Tymoteuszowa, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1, z tą niecierpliwością mam to samo. Chociaż nie powiem ona też czasem doprowadza mnie do szału, ale co poradzić :) no oby ten kolejny cykl był Nasz !:)

MMM2016, cieszę się, że tutaj trafiłam! :) no i oczywiście gratulacje :))

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 -czy masz tak jak ja....że skoro masz już jedno dziecko to znaczy, że MOŻESZ i POTRAFISZ! Więc oczekiwanie na drugie Maleństwo to tylko formalność?

Hmm ja tak pomyślałam, że poczekam (na pierwsze czekaliśmy kilka lat) i się...doczekam....
    Pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda.......
    Trzymam kciuki....
    Nie myślę CZY się uda...tylko KIEDY się uda.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Szyszka :) zgadzam się z Tobą całkowicie :) myślę, że druga dzidzia się pojawi jak wyluzujemy :)

MMM obawiam się, że u mnie test nic nie da. Zrobię pewnie w piątek, bo jestem niecierpliwa, albo poczekam do poniedziałku jak @ nie będzie i Tempka będzie wysoka. W następny piątek mam wizytę umowiona u gina więc bym w środę poszła zrobić betę, żeby mieć ewentualnie czarno na białym :)
    Czekam z Tobą na usg <3

MMM2016 lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w piątek masz termin @ to może betę zrobisz w poniedziałek?
    Ewentualnie w środę powtórzysz i w piątek masz komplet dokumentów do gina :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być :) zobaczymy jak to będzie... stresuję się ogólnie rzecz ujmując ;p

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    NiecierpliwaKarolina - dzisiaj początek 6 tygodnia ciąży :) i po piątkowej wizycie też liczę, że ciśnienie ze mnie trochę zejdzie.... tez nie biorę luteiny. Zobaczymy co gin powie. A Ty w którym tyg i dniu jesteś?
    Pozdrawiam

Wg BBF 6 tydzień (5t3d). Wizyte mam za tydzien dokładnie. Ale widze na dziś na 19 jest termin wolny... i tak kusi :-P
    Ale to bedzie raczej za wcześnie? Serduszka tak wczesnie nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:13

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina - serduszko bije ok 21 dnia od zapłodnienia!!!! :)
    Oczywiście nie ma sie co stresować gdyby jeszcze nie biło bo dużo zależy od sprzętu.

Ja w piątek będę właśnie 5t 3d :):):)
    i liczę na usg :)
    Zadowolę sie, że jak zobaczę choćby plamkę w macicy:)
    Ucieszę się na wieść, że to CIĄŻĄ i nie np. pozamaciczna :)
    A jak bym zobaczyła serduszko..... to już po prostu zaleję się łzami szczęścia (tak jak na każdym usg w poprzedniej ciąży)

NiecierpliwaKarolina, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    NiecierpliwaKarolina - serduszko bije ok 21 dnia od zapłodnienia!!!! :)
    Oczywiście nie ma sie co stresować gdyby jeszcze nie biło bo dużo zależy od sprzętu.

Ja w piątek będę właśnie 5t 3d :):):)
    i liczę na usg :)
    Zadowolę sie, że jak zobaczę choćby plamkę w macicy:)
    Ucieszę się na wieść, że to CIĄŻĄ i nie np. pozamaciczna :)
    A jak bym zobaczyła serduszko..... to już po prostu zaleję się łzami szczęścia (tak jak na każdym usg w poprzedniej ciąży)

No to idę dziś :-P
    Troche mnie przekonalaś Ty, a trochę wymioty. Nie jestem w stanie łazić w ogóle. Jak tylko podniosę się z łóżka, od razu lecę do łazienki wymiotowac. Tylko leżenie przynosi jako taką ulgę. Ciekawe czy w ogóle lekarz tak wczesnie będzie chciał mi dać zwolnienie :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko oj :( aż tak źle? nie strasz :( to leć do lekarza i daj znać :)))))

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ