X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Chciałabym mieć tak zdrowe podejście. Jak narazie rozum mówi co innego a serce chce wierzyć, że może jednak. Jak jutro mnie nie zaleje to w piątek może pójdę na bete. Nigdy nie miałam cyklu dłuższego niż 29 dni. Raczej krótsze. No nic czekamy... powiedzmy, że "cierpliwie" i tak już nic nie zmienię w tym cyklu, więc nic innego nie zostało tylko czekać.
    Ale owu byla pozno...te plamienia to moze byc zagniezdzenie teraz...normalna fl..to 14-16 dni wiec jeszcze 5 dni do @... Duzo czasu, chyba ze masz krotsze fl :-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam krótsze, ok 11-12 dni mam fl. Jeszcze tego nie konsultowałam z ginem bo dopiero drugi miesiąc się porządnie oglądam. Czy mogę coś zrobić jeśli to miałoby być zagnieżdżanie aby je wspomóc?

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Właśnie mam krótsze, ok 11-12 dni mam fl. Jeszcze tego nie konsultowałam z ginem bo dopiero drugi miesiąc się porządnie oglądam. Czy mogę coś zrobić jeśli to miałoby być zagnieżdżanie aby je wspomóc?
    Za wiele sie nie da...slyszalam ze srodek z ananasa jest dobry...nie to co normalnie jemy tylko ten srodek ze swiezego co sie wykraja :-)

• bianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie nadzieja umarła; (

Dzwoniłam do laboratorium i wynik negatywny. A miało być dziś takie święto... są łzy.
    Mam nadzieję, że chociaż Ty kluseczko będziesz miała plusik. Ja muszę cierpliwie czekać na @ i jak inne dziewczyny startować od nowa.

Asha ja nie umiem bez emocji podchodzić do tego, ale wiem, że to może oddalić niż przybliżyć od upragnionego maleństwa:(

Trzymam za Was kciuki!

abd810f76029182a89dde1b133487407.png
    p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez emocji nie potrafię, ale bardzo się staram. Bianka tulam i życzę powodzenia w kolejnym cyklu. :)

• kluska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bianka aż mi się płakać z Tobą zachciało, ja chyba jednak nie pójdę na bete, poczekam na rozwój sytuacji.
    Głowa do góry Słońce.
    U mnie bóle jak na @, mdli mnie co jakiś czas ale to z gorąca, małe dwa ślady brunatne na wkładce i raz na papierze coś różowego chyba widziałam.

Nie jest możliwe się tak nie nakręcać, przez naszą psychikę pewnie nasze organizmy dają nam mylne objawy, których normalnie byśmy nie zauważyły i nie wyolbrzymiały kojarząc jednoznacznie z upragnioną ciążą. Jednak taki nasz los jeśli na czymś tak bardzo nam zależy.

Pozdrawiam

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Meg833 Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dni płodne, jestem przed owulacja a czuje sie napuchnięta jak przed okresem. Brzuch mnie pobolewa i mam lekko wywalony tak jak by mi sie woda zatrzymała az zle mi z tym. Nie wiem co sie dzieje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo o tym myślimy dziewczyny. :(

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrozumcie mne zle...ja tez to wszystko przechodzilam i plakalam miesiac w miesiac...ale teraz juz mi sie po prostu nie chce, po prostu z gory zakladam ze i tak bedzie tak samo jak miesiac temu i mam racje i jest mi latwiej i tyle ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się staram wyluzować. Odpuścić, żeby się psychicznie nie zablokować.

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi jest latwiej bo mam inseminacje w listopadzie...a moze po prostu juz stracilam nadzieje i sily , nie wiem :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero drugi cykl starań więc nie mam prawa się denerwować...

• Asha Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Ja dopiero drugi cykl starań więc nie mam prawa się denerwować...
    No nie..ty nie...ja mniej wiecej 38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dlaczego tak jest niesprawiedliwie że niektóre za pierwszym a inne kilka lat i nic. Wkurza mnie to okropnie.

• frotka Znajoma

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy nie będzie nietaktowne, to co zaraz napiszę - dość smutne dziś tu wypowiedzi :( Może jednak niektóre z Was pocieszę, dodam trochę otuchy i nadziei. Zrobiłam rano test i jest pozytywny. Wszystko jednak w tym cyklu nie było tak jak powinno. Najpierw zdołowała mnie lekarka, później testy owulacyjne i w ogóle jakoś zniechęceni byliśmy z mężem tymi staraniami. Z resztą akurat w okolicach domniemanej owulacji bywał raczej poza domem, a gdy wracał - padał ze zmęczenia i ostatnie, co mieliśmy w głowach, to staranie o dziecko. Pierwszy test byl negatywny, dziś na szczęście na plus.

Nie załamujcie się, ja jeszcze nie tak dawno nie widziałam, kiedy w przybliżeniu mam owulację i jak ją obliczyć (w pierwsza ciążę postanowiliśmy, że zajdziemy i udało się za pierwszym strzałem). Nigdy tez nie mierzyłam temperatury i nie badałam szyjki. Najbardziej chyba pomogło to, że troszkę odpuściłam i przestałam wszystko dokładnie analizować, bo to w końcu biologia - nie matematyka. Mam nadzieję dziewczyny, ze u Was stanie się tak samo jak w moim przypadku. Asha - Tobie szczególnie życzę powodzenia i jestem pewna, że w końcu się doczekasz. Bardzo podziwiam Twoja wytrwałość. Pozdrawiam i ściskam serdecznie.

JusWik, czarownica_tea, Foto_Anna lubią tę wiadomość

geq4dq3.png
    m3sxikgn5f1i089j.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie cycki bolą, brzuch przed wczoraj naginał i niedobrze mi było jak chollerra a dziś już cisza. jeszcze 8 dni do @... najdłuższe 8 dni z całego cyklu... czuję że dupa z tego będzie
    Trzymam za was kobietki kciuki...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna wrote:
    Ja też bez emocji nie potrafię, ale bardzo się staram. Bianka tulam i życzę powodzenia w kolejnym cyklu. :)

Dziękuję Ci serdecznie.

Ja muszę wrzucić na luz następnym razem, tylko nie wiem jak to zrobić?:/
    Mnie wykańczają najpierw testy owulacyjne, bo czekam na tą drugą tłustą kreskę, a później czy temp podskoczy i jak się utrzymuje:O
    Ale nie mogę odpuścić tego, bo inaczej nie będę wiedziała kiedy owu mam, i dni płodne w ogóle. Poprzedni cykl 32 dni, ten już 41... i bądź tu mądra;)

Teraz chyba jak namierzę swoją owu i tempka podskoczy to przestanę mierzyć i schizować;] ale najpierw musi @ się pojawić...

p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
  • bianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    No nie..ty nie...ja mniej wiecej 38

Podziwiam i z całego serca życzę powodzenia!:)

p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
  • bianka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frotka to nie jest nietaktowne, ale pocieszające! Gratuluję i życzę, żeby fasolka szybko rosła w brzuszku:)

Obyśmy i my szybko doczekały się swoich:D

p19uskjoqbuwkgli.png
    2rsfcq7sazkf7d0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frotka gratulacje! ;)

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ