PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, co do mierzenia temperatury to polecam jednak mierzyć w pochwie. Ja mierzyłam codziennie o 7 rano. Łącznie z okresem.
Termometr kupiłam najzwyklejszy elektroniczny w Rossmannie. Mierzy do dwóch miejsc po przecinku. Jestem z niego zadowolona
Ovu wyznacza nowy cykl jak się zaznaczy na wykresie krwawienie.
Trzymam za Was kciuki -
Mia wydaję mi się, że można te leki brać w ciąży, ale nie wiem czy przez całą ciążę. Mi na pewno mają pomóc z zajściu. Najważniejsze by wiedzieć, że nie wolno ich nagle odstawić bo wtedy prolaktyna skaczę jeszcze wyżej. W czwartek idę do gina to wypytam go o to. Już się nie mogę doczekać tego czwartku. Zaczynam monitoring cyklu.
Shantelle jeśli chodzi o głębokość to ważne by weszła ta końcówka mierząca. Musisz sobie popróbować. Wydaję mi się, że tak do 1/3 długości termometru starczy.
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
NiecierpliwaKarolina, dokładnie, leżę, wygrzewam się i odpoczywam. Najważniejsze, że jestem w ciepłym, mogę spokojnie zjeść na czas no i dużo nie mówię, gardło odpocznie, nie stresuję się.
Ogólnie to lekarz był bardzo dziwny, w trakcie wizyty jakieś smsy, nawet na mnie nie patrzył, mówił coś o lekach miejscowych, doraźnych, nawet nie wiem jakich...po wyjściu weszłam jeszcze raz, czy czasem nie zapomniałam recepty:) żadnej recepty, zaleceń dla mnie nie miał.
Pytałam też o skierowanie do endo w trybie pilnym, bo termin na NFZ mam na sierpień, jak tylko lekarz potwierdzi ciążę to robię badania i dzwonię do swojej prywatnie. Koleżanka jak zaszła, TSH jej skoczyło, dostała właśnie takie skierowanie i moment na NFZ.
Ehh, to był lekarz, jeden z kilku rodzinnych w tej przychodni, może trafię na normalnego. Cholera, człowiek płaci te składki a nawet nie chcą wypisać skierowania na 2 głupie badania. Pewnie tak, czy inaczej zrobię prywatnie. Ehh Ehh -
kolejna dziwna rzecz dla mnie dziś, może któraś z was też tak miała od rana od czasu do czasu kłuje mnie przez moment w prawym boku jakby kolka trwa to moment ale z 5 razy się już dziś powtórzyło co to takiego wiecie może nigdy mi się to nie zdarzało
-
Ja takie ukucia mam jednak często ala nerwoból niestety... Ale może u Ciebie akurat?
Madzia ja też jakaś taka niby chora, piersi bolą mnie mniej jak w sobotę natomiast są bolące, ciężkie a żyły wydają się w sumie tj zawsze, kurcze staram się nie wpatrywac bo umysł płata figle
Ja pewnie dostanę w piątek okres coś tak czujędiana102 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dawno nie pisałam i nawet na bieżąco nie czytałam, bo po ostatnim nieudanym cyklu w listopadzie, zrobiła się masakra z opieką nad teściem... Ach przykra sprawa, a chciałam na Święta mieć dobrą nowinę...
Serdecznie gratuluję tym, które czekają na maleństwa.
Jestem instruktorem NPR metody angielskiej, ale teraz tą wiedze sprawdzam na sobie W bieżacym cyklu sedruchowaliśmy co 2 dni w okresie płodnym, i przed owulacją. Teraz 12dpo, i nigdy nie miałam tak długo tak wysokiej temperatury. Nadzieja więc we mnie rozkwitła na dobre. Jeśli tak będzie jeszcze jutro to kupuję test.
Z pozostałych objawów, to biust bmnie boli średnio albo intensywnie, ale nie jest większy i brzuch mnie pobolewa od 3 dni jak na@, ale słabiej. Dzisiaj mi jeszcze tylko apetyt całkiem spadł i jestem od rana na 4 kromkach chleba, ale mam lekką nadwagę, więc się nie przejmuję"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
Mnie w sobotę dość mocno bolał, a wczoraj i dziś tak delikatnie
Najlepsze jest to że 2 tygodnie temu moja świadkowa rodziła i bardzo bym jej teraz chciała powiedzieć, ze przy porodzie byłam w dwupaku"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
Shantelle nie załamuj się jeszcze. Póki @ nie przyszła zawsze jest nadzieja!
Aga życzę dwóch kreseczekWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:51
Aga Inwestująca lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)