PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Skorpionek i Wianna trzymam za Was mocno kciuki. U mnie 3 dzień plamienia, okres się nie rozkręca i uwierzcie mi, że mam nadzieję, że to nie ciąża. Wcinam teraz tyle leków.
czekoladowaMama wstrzymaj się, wiem, że łatwo się mówi, ale potem rozczarowanie boli.
Dobrej nocki dziewczynki -
Hejka
Kochane mamusie przyszłe gratuluję!!
Litter Girl chyba za wcześnie na taki objaw, jednak każda z nas jest inna i kto wie, kto wie
U mnie 15dc, myślałam że wczoraj coś podziałamy ale wróciłam taka padnięta z pracy że masakra... Nie wiem kiedy zasnęłam..
Wczoraj taki czop sluzowy jeden, dziś już cisza... Może już owu była, a jak tak to było by spoko, bo w 12,13 było ten teges i chłopaki czekały może się doczekały.
Tylko ten jajnik mnie kłuje, wczoraj to aż chodzić nie mogłam...
No cóż, czekamy.
Miłego dnia
Bitter Sweet Ty się nie poddawaj, ja jestem nadal z Tobą w gronie działających także wiesz... Damy radęSzyszka1, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Szyszka1 wrote:Wianna! Cudnie! Wiedziałam! Gratuluje bardzo, bardzo serdecznie i ciesze się
W poniedziałek powtórzę betę dla spokojnosciFoczka lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
czekoladowa_mama wrote:Niestety ten cykl jest stracony. Przyszła @ A że tak Was zapytam, wiecie może jak zwalczyć tak długie cykle?? Mam 39-41 dniowe.....Na lekarza na razie nie mam tu szans
..
moze byc ze taka Twoja natura, ale ja mialam nieregularne cykle 31 do 36 dni i jak unormowalam tsh to mam po 30, moze zbadaj tsh? -
Wianna gratuluję, ściskam Cię mocno, betę powtórz, należy to zrobić po 48 lub 72 godzinach.
CzekoladowaMama szkoda... moje cykle bywały długie raczej do stresu, czy infekcji, nie pytałaś wcześniej lekarza co może być powodem? Moja koleżanka brała castangus tabletki bez recepty, nie mogła długo zajść w ciążę. Po tabletkach anty rozregulował jej się organizm. Po chyba 3-4 miesiąch zaszła i teraz urodziła synka.
Dziewczyny po plamieniu brak śladu, okresu brak, jak ja się boję... Biorę klabac i mucofluid i acc też, zwariuję. -
witam dziewczyny:)
Nie wiem co mi się dzieje, teraz drugi cykl się staramy jestem dziś w 14 dniu cyklu ale mam plamienie jakieś 3 dzień już , nie sądzę żeby to była owulacja gdyż robiłam test owulacyjny i nic nie wskazało takie trochę czerwono-brązowe to plamienie, w zeszłym cyklu przed @ 3 dni było plamienie ale takie naprawdę minimalne po 3 dniach przyszła@. Kiedyś miałam takie plamienie w środku cyklu mniej więcej ale może ze 2-3 razy w życiu no i teraz dopiero troszkę pokłuwa mnie w brzuchu i jajnikach minimalnie. O czym to może świadczyć pomóźcie może któraś z was tak miała? -
Shantelle wrote:Ja też chora i teraz, brać leki czy nie
Ja się wstrzymałam do przyjścia @ PRzyszła więc biorę.
Wianna - przeogromne, serdeczne gratulacje..... teraz życzę by betka rosła sobie ślicznie a z nią fasolka :* :* duuużo pozytywnych wibracji dla Ciebie i groszka :p
LittleGirl - przy drugiej córce naprawdę miałam objawy od kolejnego dnia po zapłodnieniu i nikt mi nie wmówi że tak nie było żeby nawet na rzęsach stawał. Zatem tak uważam osobiście że można od razu wiedzieć czy się udało czy nie. Choć jak już kobieta chora, infekcja czy duże stresy to odczyt będzie mało realistyczny bo nasze ciała wariują. Także spokojnie, nie wmawiaj sobie niczego.... czekaj i gdy przyjdzie czas sprawdź. Tak owszem - ja całą drugą ciążę odbijałam, aż mnie na parterze słyszeli a mieszkam na 7 piętrze :p
wianna lubi tę wiadomość
Foczka -
Gratuluję wianna
Mia może to wina leków właśnie, albo choroby? Organizm potrafi wtedy szaleć. Może śmigaj do lekarza na jakieś konsultacje.
Czekoladowa mama musiałabyś skontrolować sobie tarczyce. Ona ma wpływ na wiele rzeczy, zwłaszcza na hormony. Myślę, że będziemy zaczynały cykl mniej więcej w tym samym czasie bo już czuję się okresowo. Jakiś dziwny grudkowaty śluz mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:17
wianna lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
diana102 wrote:witam dziewczyny:)
Nie wiem co mi się dzieje, teraz drugi cykl się staramy jestem dziś w 14 dniu cyklu ale mam plamienie jakieś 3 dzień już , nie sądzę żeby to była owulacja gdyż robiłam test owulacyjny i nic nie wskazało takie trochę czerwono-brązowe to plamienie, w zeszłym cyklu przed @ 3 dni było plamienie ale takie naprawdę minimalne po 3 dniach przyszła@. Kiedyś miałam takie plamienie w środku cyklu mniej więcej ale może ze 2-3 razy w życiu no i teraz dopiero troszkę pokłuwa mnie w brzuchu i jajnikach minimalnie. O czym to może świadczyć pomóźcie może któraś z was tak miała?
Ciężko stwierdzić, może taka Twoja uroda, ale byłaś u gina ostatnio? Może jakie zapalenie, albo torbiel czy coś? Lepiej sprawdzić wszystko + cytol. chyba że masz już wszystko za sobą i jest ok.
Foczka -
Mia13 wrote:Wianna gratuluję, ściskam Cię mocno, betę powtórz, należy to zrobić po 48 lub 72 godzinach.
Będzie duża różnica jeśli zrobię betę w poniedziałek rano? Pierwsza robiłam w czwartek ok 17. Wyjeżdżamy i nie będę miała możliwości na pobranie krwi.
Diana102, ja miałam takie czasem owulacje, dużo śluzu pozbawionego krwią przez kilka dni połączone z dużym bólem podbrzusza... Więc może testy owu nie były wiarygodne u Ciebie. Nie wiem, nie stosowałam ich nigdy, więc nie wiem jak mają się do rzeczywistosci.diana102 lubi tę wiadomość
Diana może być plamienie owulacyjne, ja nie mam, ale lekarka mi mówiła, że jak najbardziej to normalne. Za to mam mocne bóle jajników. A może masz jakąś infekcję, aj kiedyś plamiłam bo złapałam "coś" po lekach ustało.
Winna beta powinna przyrosnąć o 66% w ciągu 48 godzin, ja miałam 400, a po 2 dniach chyba już 800 i było ok. -
Wianna, tak naprawdę to chyba nie będzie problem. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nei robiłam drugiej bety, nie miałam pojęcia, o takiej praktyce;P pierwszą zrobiłam tylko dla potwierdzenia ciąży. Potem dopiero wizyta u lekarza. Czy już wierzysz w to do końca? tata groszka wie?
-
Szyszka1 wrote:Wianna, tak naprawdę to chyba nie będzie problem. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nei robiłam drugiej bety, nie miałam pojęcia, o takiej praktyce;P pierwszą zrobiłam tylko dla potwierdzenia ciąży. Potem dopiero wizyta u lekarza. Czy już wierzysz w to do końca? tata groszka wie?
Foczka lubi tę wiadomość
Wianna chciałabym mieć takie dylematy jak Ty
Poczekaj. Teraz lekarz i tak nie będzie w stanie nic dostrzec. Co najwyżej pogrubione endometrium.
Skoro spokojnie mogłaś się starać 3 miesiące z polipem to przez dwa tygodnie nic się z nim nie stanie. Za jedną wizytą załatwisz wszystko. Zobaczysz kropka i przekonasz się czy polip faktycznie jest.Szyszka1 lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)