X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpionek i Wianna trzymam za Was mocno kciuki. ;) U mnie 3 dzień plamienia, okres się nie rozkręca i uwierzcie mi, że mam nadzieję, że to nie ciąża. Wcinam teraz tyle leków. :(

czekoladowaMama wstrzymaj się, wiem, że łatwo się mówi, ale potem rozczarowanie boli.

Dobrej nocki dziewczynki

• wianna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny betę mam 20.6 aaa!!!

s1985, Szyszka1, BitterSweetSymphony, Foczka, NiecierpliwaKarolina, MamaFilipka lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna! Cudnie! Wiedziałam! Gratuluje bardzo, bardzo serdecznie i ciesze się:)

wianna lubi tę wiadomość

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kochane mamusie przyszłe gratuluję!!

Litter Girl chyba za wcześnie na taki objaw, jednak każda z nas jest inna i kto wie, kto wie :)

U mnie 15dc, myślałam że wczoraj coś podziałamy ale wróciłam taka padnięta z pracy że masakra... Nie wiem kiedy zasnęłam..
    Wczoraj taki czop sluzowy jeden, dziś już cisza... Może już owu była, a jak tak to było by spoko, bo w 12,13 było ten teges i chłopaki czekały :) może się doczekały.
    Tylko ten jajnik mnie kłuje, wczoraj to aż chodzić nie mogłam...
    No cóż, czekamy.

Miłego dnia :)

Bitter Sweet Ty się nie poddawaj, ja jestem nadal z Tobą w gronie działających także wiesz... Damy radę :)

Szyszka1, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ten cykl jest stracony. Przyszła @ :( A że tak Was zapytam, wiecie może jak zwalczyć tak długie cykle?? Mam 39-41 dniowe.....Na lekarza na razie nie mam tu szans
    ..

w4squgpjeu3zkukf.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    Wianna! Cudnie! Wiedziałam! Gratuluje bardzo, bardzo serdecznie i ciesze się:)
    Ja też przeczuwalam, mimo że co miesiąc byłam w ciazy z klasycznymi objawami, dopóki testy nie zrobiłam to w tym cyklu te objawy były inne, w środku coś innego czułam...
    W poniedziałek powtórzę betę dla spokojnosci

Foczka lubi tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Niestety ten cykl jest stracony. Przyszła @ :( A że tak Was zapytam, wiecie może jak zwalczyć tak długie cykle?? Mam 39-41 dniowe.....Na lekarza na razie nie mam tu szans
    ..

moze byc ze taka Twoja natura, ale ja mialam nieregularne cykle 31 do 36 dni i jak unormowalam tsh to mam po 30, moze zbadaj tsh?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna gratuluję, ściskam Cię mocno, betę powtórz, należy to zrobić po 48 lub 72 godzinach. :)

CzekoladowaMama szkoda... :( moje cykle bywały długie raczej do stresu, czy infekcji, nie pytałaś wcześniej lekarza co może być powodem? Moja koleżanka brała castangus tabletki bez recepty, nie mogła długo zajść w ciążę. Po tabletkach anty rozregulował jej się organizm. Po chyba 3-4 miesiąch zaszła i teraz urodziła synka. :)

Dziewczyny po plamieniu brak śladu, okresu brak, jak ja się boję... Biorę klabac i mucofluid i acc też, zwariuję. :(

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chora i teraz, brać leki czy nie :(

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana102 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny:)

Nie wiem co mi się dzieje, teraz drugi cykl się staramy jestem dziś w 14 dniu cyklu ale mam plamienie jakieś 3 dzień już , nie sądzę żeby to była owulacja gdyż robiłam test owulacyjny i nic nie wskazało takie trochę czerwono-brązowe to plamienie, w zeszłym cyklu przed @ 3 dni było plamienie ale takie naprawdę minimalne po 3 dniach przyszła@. Kiedyś miałam takie plamienie w środku cyklu mniej więcej ale może ze 2-3 razy w życiu no i teraz dopiero troszkę pokłuwa mnie w brzuchu i jajnikach minimalnie. O czym to może świadczyć pomóźcie może któraś z was tak miała? :(

• Foczka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Ja też chora i teraz, brać leki czy nie :(

Ja się wstrzymałam do przyjścia @ :P PRzyszła więc biorę.

Wianna - przeogromne, serdeczne gratulacje..... teraz życzę by betka rosła sobie ślicznie a z nią fasolka :* :* duuużo pozytywnych wibracji dla Ciebie i groszka :p

LittleGirl - przy drugiej córce naprawdę miałam objawy od kolejnego dnia po zapłodnieniu i nikt mi nie wmówi że tak nie było żeby nawet na rzęsach stawał. Zatem tak uważam osobiście że można od razu wiedzieć czy się udało czy nie. Choć jak już kobieta chora, infekcja czy duże stresy to odczyt będzie mało realistyczny bo nasze ciała wariują. Także spokojnie, nie wmawiaj sobie niczego.... czekaj i gdy przyjdzie czas sprawdź. Tak owszem - ja całą drugą ciążę odbijałam, aż mnie na parterze słyszeli a mieszkam na 7 piętrze :p

wianna lubi tę wiadomość

Foczka
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wianna

Mia może to wina leków właśnie, albo choroby? Organizm potrafi wtedy szaleć. Może śmigaj do lekarza na jakieś konsultacje.

Czekoladowa mama musiałabyś skontrolować sobie tarczyce. Ona ma wpływ na wiele rzeczy, zwłaszcza na hormony. Myślę, że będziemy zaczynały cykl mniej więcej w tym samym czasie bo już czuję się okresowo. Jakiś dziwny grudkowaty śluz mam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:17

wianna lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Foczka Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana102 wrote:
    witam dziewczyny:)

Nie wiem co mi się dzieje, teraz drugi cykl się staramy jestem dziś w 14 dniu cyklu ale mam plamienie jakieś 3 dzień już , nie sądzę żeby to była owulacja gdyż robiłam test owulacyjny i nic nie wskazało takie trochę czerwono-brązowe to plamienie, w zeszłym cyklu przed @ 3 dni było plamienie ale takie naprawdę minimalne po 3 dniach przyszła@. Kiedyś miałam takie plamienie w środku cyklu mniej więcej ale może ze 2-3 razy w życiu no i teraz dopiero troszkę pokłuwa mnie w brzuchu i jajnikach minimalnie. O czym to może świadczyć pomóźcie może któraś z was tak miała? :(

Ciężko stwierdzić, może taka Twoja uroda, ale byłaś u gina ostatnio? Może jakie zapalenie, albo torbiel czy coś? Lepiej sprawdzić wszystko + cytol. chyba że masz już wszystko za sobą i jest ok.

Foczka
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    Wianna gratuluję, ściskam Cię mocno, betę powtórz, należy to zrobić po 48 lub 72 godzinach. :)

Będzie duża różnica jeśli zrobię betę w poniedziałek rano? Pierwsza robiłam w czwartek ok 17. Wyjeżdżamy i nie będę miała możliwości na pobranie krwi.

Diana102, ja miałam takie czasem owulacje, dużo śluzu pozbawionego krwią przez kilka dni połączone z dużym bólem podbrzusza... Więc może testy owu nie były wiarygodne u Ciebie. Nie wiem, nie stosowałam ich nigdy, więc nie wiem jak mają się do rzeczywistosci.

diana102 lubi tę wiadomość

• diana102 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam niedawno wszystko i usg i cytologię wszystko było ok, mam prawy jajnik trochę policystyczny lekarz mi powiedział ale czy to dlatego to plamienie?

• diana102 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko stwierdzić czy wiarygodne myślę że tak dziś znów spróbuję zrobić test owulacyjny wieczorem chciałabym wierzyć że to owulacja chociaż nie wiem czy nie za wcześnie bo dziś mam 14 dzień cyklu a plamienie 3 dzień?

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana może być plamienie owulacyjne, ja nie mam, ale lekarka mi mówiła, że jak najbardziej to normalne. Za to mam mocne bóle jajników. A może masz jakąś infekcję, aj kiedyś plamiłam bo złapałam "coś" po lekach ustało.

Winna beta powinna przyrosnąć o 66% w ciągu 48 godzin, ja miałam 400, a po 2 dniach chyba już 800 i było ok.

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, tak naprawdę to chyba nie będzie problem. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nei robiłam drugiej bety, nie miałam pojęcia, o takiej praktyce;P pierwszą zrobiłam tylko dla potwierdzenia ciąży. Potem dopiero wizyta u lekarza. Czy już wierzysz w to do końca?;) tata groszka wie?

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    Wianna, tak naprawdę to chyba nie będzie problem. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nei robiłam drugiej bety, nie miałam pojęcia, o takiej praktyce;P pierwszą zrobiłam tylko dla potwierdzenia ciąży. Potem dopiero wizyta u lekarza. Czy już wierzysz w to do końca?;) tata groszka wie?
    Tak, mąż się ucieszył i skomentował, że jednak slepakami nie strzela :) ach ci faceci :) Dziewczyny jak dobrze, że jesteście! Przynajmniej z Wami można podzielić się dobrą nowiną, pogdybać, bo nie chce nikomu narazie nic mówić, żeby nie nakręcić się zbytnio, póki nie potwierdzi lekarz. Te doświadczone, powiedzcie lepiej poczekać na 6 tydz, czyli 2 tyg jeszcze, czy iść już? Dodam, że miałam prawdopodobnie polipa, ale lekarz powiedział,żeby starać się przez 3 miesiące i jak nie wyjdzie to dopiero się zgłosić, to coś z polipem zrobi, ale udało się w 3CS i nie wiem czy czekać z wizytą, żeby mógł potwierdzić z USG czy wybrać się już...

Foczka lubi tę wiadomość

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna chciałabym mieć takie dylematy jak Ty ;)

Poczekaj. Teraz lekarz i tak nie będzie w stanie nic dostrzec. Co najwyżej pogrubione endometrium.
    Skoro spokojnie mogłaś się starać 3 miesiące z polipem to przez dwa tygodnie nic się z nim nie stanie. Za jedną wizytą załatwisz wszystko. Zobaczysz kropka i przekonasz się czy polip faktycznie jest.

Szyszka1 lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ