PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
skorpionek82 wrote:Rozbieralam test na czynniki pierwsze ponieważ mąż chciał lepiej widzieć kreskę ☺
hehe dobre no ale faceci tak mają, że czasami albo widzą inny kolor, albo nie widzą nic zdjęcie też nie pokazuje wszystkiego co Ty widzisz. Myślę, że jak zrobisz test jutro z rana to wyjdą śliczne II krechyMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, ze mogę do Was dołączyć. Witam się i od razu proszę o pomoc. Dziś odebrałam wynik Hcg i jest ujemny i moje pytanie czy jest jakaś możliwość, ze mogło byc za wcześnie? To był moj 30 dc i ok 12 dpo. Owulacje miałam potwierdzona monitoringieem, testy z moczu wczoraj i przedwczoraj wyszły negatywne, a zdecydowałam sie na Bhcg ponieważ brałam duphaston i musiałam wiedzieć czy moge bezpiecznie odstawić. Cykle mam ok 32 -33 dniowe. Dodam jeszcze, ze we wtorek czułam bardzo wyraźne kłucie jajnika i pobolewanie w dole brzucha, nigdy przedtem nic takiego nie czułam, moze dlatego tak bardzo liczyłam, ze sie udało. Ale co myślicie Hcg raczej juz by wyszło? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
-
Niestety ale skoro zagniezdzenie nastepuje do okolo 10dpo to sądze ze minimalna ale jakas powinna byc beta. takie jest moje zdanie. moze bardziej doswiadczone kolezanki sie wypowiedzą. tym bardziej ze był ten monitoring.
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Agipp78 wydaje mi się, że powinna być jakaś wartość na wyniku. 12 dpo to już z reguły wychodzą testy na mocz, ale oczywiście może się tak zdarzyć, że do zagnieżdżenia doszło później i jeszcze jest za wcześnie. Najlepiej poczekaj do terminu @ i może wtedy zrób test albo bete Trzymam kciuki za pozytyw!!Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Dziękuje za odpowiedzi. Tez jestem zdania, ze nie tym razem. Staramy sie teraz o drugie dziecko, w pierwszej ciazy udało sie praktycznie od razu, ale teraz jestem juz po 30, wiec pewnie nie bedzie juz tak prosto. W pierwszej ciazy testy z moczu wyszły mi juz ok 30 dc także tym bardziej czuje, ze nic z tego, ale wiecie jak to jest
-
sy__la wrote:No ja zaczęłam 5tc (4t+1d) także sam początek. Też mam ból brzucha już od tygodnia, a od 2 dni wrażliwe piersi, nawet bolące. Wczoraj robiłam betę i wyszła 90,29 (prawdopodobnie 13 dpo), jutro jadę powtórzyć.
-
AniaStaraczka85 wrote:To uspokoiłas mnie z tym bólem brzucha, ja piersi teraz nie czuje a beta ostatnia 3785,w pon mam jeszcze trzleci raz powtórzyć,nie wiem może to jakieś bliźniaki omg
To Twoja ciąża albo około 1,5 tyg starsza od mojej, albo bliźniaki a kiedy masz wizytę u lekarza i USG?Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:To Twoja ciąża albo około 1,5 tyg starsza od mojej, albo bliźniaki a kiedy masz wizytę u lekarza i USG?
-
AniaStaraczka85 wrote:A a Ty kiedy byłaś i kiedy masz. Kolejne?
Widziałaś juz coś?
Ja jutro będę powtarzać drugą betę, żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta, więc na spokojnie. Podobno na USG coś widać dopiero jak jest powyżej 1000.
Na USG umówię się za jakieś 2 tyg jeśli wytrzymamMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
W poprzedniej ciąży niestety nie doczekałam wizyty, bo umówiłam na 8tc i nic nie widziałam, nawet nie wiem jak to u mnie wygląda. Żadnych bet też nie robiłam...
Więc jest duże prawdopodobieństwo, że już za tydzień się pojawię na USG, zobaczymy. Póki co to dzwoniłam do mojego gin i kazał mi brać Duphaston 2 x 1, kwas foliowy większą dawkę, Acard co 2-3 dzień 1 tabl. i w sumie to tyle. Mówił jeszcze coś o takim preparacie MumOmega o ile dobrze zrozumiałam przez telefon, znasz może to??Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Ja jutro będę powtarzać drugą betę, żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta, więc na spokojnie. Podobno na USG coś widać dopiero jak jest powyżej 1000.
Na USG umówię się za jakieś 2 tyg jeśli wytrzymam
Nie znam tego preparatu,musze się go zapytać o jakieś właśnie suplementy,pewnie mi powie jak juz będzie pewność że w pęcherzyku jest zarodek.a ile kwasu bierzesz?przyjmujesz ten folik? Ja w zasadzie od 2 lat biorę jedna tabletkę dziennie -
Ja brałam Actifoin 0,8 mg przez rok a nawet 1,5 roku, a w między czasie jeszcze zwykły kwas foliowy na zmiane. Teraz kupiłam sobie Actifolin 2 mg - biore sobie 2 x dziennie i czasem wezmę dodatkowo zwykły kwas foliowy 1 tabl. 0,8 mg, Myślę, że tego się nie przedawkuje. Zwłaszcza teraz jak potrzebny jestMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
wiem, że większe dawki np. 5 mg albo 15 mg biorą dziewczyny, które mają mutację w genie MTHFR. Podobno 50% kobiet ma problem z przyswajaniem kwasu foliowego i przekształcaniu go w formę aktywną czyli tą zmetylowaną. Ja nie robiłam po poronieniu tego badania, ale zapobiegawczo biorę troszkę więcej niż 1 tabletkę. Np moja bratowa w ogóle nie brała kwasu foliowego ani przed ani w trakcie ciąży - a dzidziuś ma za 2 tyg roczek i zdrowyMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]