X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też temperatura utrzymywała się na poziomie 36,8 (zwykle po owulacji miałam 37 i nawet wzwyż), wczoraj miałam spadek 36,7 i dzisiaj już 36,9.
    Jajniki bolą i podbrzusze też, czasami bolą piersi. Dzisiaj 11 dpo.

• Katik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zaczynam mieć mętlik w głowie. Od 12 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Jak do tej pory nic. Mój organizm jedynie płata figle @ się spóźnia daje nadzieję a potem z impetem przychodzi. Tracę już nadzieję.
    Obecny cykl jest zauważalnie inny niż poprzednie. Zaczęło się od niespodziewanego plamienia w 11dc, potem problem z określeniem dni płodnych, objawy takie podobne do przeziębienia (teraz już przeszło). Jedyne co się pojawiło to lekki ciągnący ból podbrzusza i czego nigdy nie miałam białe czubki sutków i okropna ich nadwrażliwość na dotyk - mówię Wam masakra. Rozchwianie emocjonalne, ciągłe pragnienie i co za tym idzie częstomocz.
    Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, boję się kolejnego rozczarowania po zrobieniu testu.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Zaczynam mieć mętlik w głowie. Od 12 miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Jak do tej pory nic. Mój organizm jedynie płata figle @ się spóźnia daje nadzieję a potem z impetem przychodzi. Tracę już nadzieję.
    Obecny cykl jest zauważalnie inny niż poprzednie. Zaczęło się od niespodziewanego plamienia w 11dc, potem problem z określeniem dni płodnych, objawy takie podobne do przeziębienia (teraz już przeszło). Jedyne co się pojawiło to lekki ciągnący ból podbrzusza i czego nigdy nie miałam białe czubki sutków i okropna ich nadwrażliwość na dotyk - mówię Wam masakra. Rozchwianie emocjonalne, ciągłe pragnienie i co za tym idzie częstomocz.
    Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, boję się kolejnego rozczarowania po zrobieniu testu.

Katik, ja mam tak samo, cykl inny niż wszystkie, przeziębienie za sobą. Też się obawiam test robić i poczekam z tym do 18 dpo. Także Ciebie rozumiem.

• kascok Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm aż do 18 dpo czekasz mówisz... w sumie to rozsądnie, ja obawiam się, że nawet do tego 13 dpo nie dotrwam ;) już kręćka dostaję... Zobaczę czy mi się @ spóźni. Ovu mi podaje @ na poniedziałek, a mój kalendarzyk w telefonie na sobotę i chyba tego będę się trzymała, bo zazwyczaj był dokładny co do dnia. Zobaczymy co z tego wyjdzie, jesteśmy pełni nadziei :) Do moich objawów doszły bolące piersi, ale czasem też tak bywało przed @. Muszę się trochę uspokoić, bo budzę się przed 4 i nie mogę już zasnąć, tak strasznie nie mogę się doczekać mierzenia temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:17

aohx3e3.png
  • Mycha27 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja właśnie endo miałam ladne10mm. To jest drugi cykl bez clo w pierwszym nie pękł pecherzyk i torbiel był a w drugim elegancko. U się za stanawiam czy miałam jamniki chore czy tylko musiały dostać coś na pobudzenie. Wiem ze rozczarowanie najgorsze ale nie poddajemy sie

• nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że ten Czyły Test na 10mlU/ml w 14dpo pokazuje cień cienia cienia? Zastanawiam się czy się jeszcze łudzić czy już odpuścić i czekać na @.

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Mycha27 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a Idź na betę będziesz pewna.

• nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się. Chyba wolę poczekać. Przynajmniej mąż jest zadowolony, bo od dwóch tygodni ma kierowcę :)

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Mycha27 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He no mój tak samo ja jutro się wybieram bede wiedziała czy się udal8 czy na nast. Cykl się szykować .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do 18 dpo poczekam, bo tak gdzieś czytałam, że jak temp. utrzymuje się 18 dpo to można przypuszczać, że to ciąża. U mnie faza lutealna trwa przeciętnie 13 dni. I też się często budzę o 4 nad ranem, bo się nie mogę doczekać temp. (widać nie jestem z tym sama ;), a potem się zastanawiam, czy temp. zmierzona o właściwej porze nie jest zafałszowana przez te nocne pobudki.

• Mycha27 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie mam pobudkę o 7 bo piesek mi n8e daje spac

• Mycha27 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za te jamniki tak mi słownik podawał i nie spojrzałam

• anna85 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha27 wrote:
    Sorki za te jamniki tak mi słownik podawał i nie spojrzałam
    Fajnie wyszło :)

anna85
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Podczytuję was i trzymam kciuki.
    Jeśli chodzi o moje testowanie to przy poprzedniej ciąży beta w 10dpo była <1 a test w 13dpo popołudniu zdecydowanie pozytywny.
    Chciałam się upewnić czy kiedy liczycie dpo to dzień owulacji też liczycie?

Obecnie spodziewam się, że we wtorek nie przyjdzie @

Pozdrawiam

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Witam
    Jeśli chodzi o moje testowanie to przy poprzedniej ciąży beta w 10dpo była <1 a test w 13dpo popołudniu zdecydowanie pozytywny.

Pozdrawiam

Nie wlicza się dnia owulacji. Dpo to dzień po owulacji

itakasia lubi tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Witam

Pozdrawiam
    Dnia owulacji nie liczy sie, nawet ovufriend liczy od kolejnego dnia jako dzien pierwszy

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka, lilka1984
    Dzięki dziewczyny, tak myślałam.

Czyli jutro mam 9/10 dpo. Pewnie za wcześnie na betę, ale poźniej weekend więc chyba się skuszę :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zrobiłam betę 9/10 do. Wynik 6,34. Według norm 5.8-71.2 to 3 tydzień. Jutro pójdę znowu bo nie wierzę. W poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam <1. A trzy dni później test pozytywny

kaha, Flowwer, lilka1984, Mycha27, Maja84 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zrobiłam betę 9/10 do. Wynik 6,34. Według norm 5.8-71.2 to 3 tydzień. Jutro pójdę znowu bo nie wierzę. W poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam <1. A trzy dni później test pozytywny
    No super, oby do góry poszło! :) trzymam kciuki!

• itakasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kaha :-) jutro dam znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:53

010iflw1wxwjhaqq.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ