PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
gg88 wrote:czy któraś miała uczucie, że coś z was wypływa w okolicy zagnieżdżania??
Dziś mnie boli brzuch i co jakiś czas mam uczucie że coś ze mnie spływa ale nie mam śladu na wkładce żadnego śluzu... -
Co tam Dziewczyny u Was?
Ja już po owu. Teraz oczekiwanie na testowanie
Za 7 dni lecę zbadać progesteron czy w ogóle dochodzi do owu (wg mnie tak), potem ewentualne badanie drożności jajowodów i nasienia (staramy się od 8miesięcy, mam już 4 letniego Synka)
Któraś testuje może w Sylwestra ?
-
Cześć dziewczyny mam pytanko do dziewczyn , które już mają pierwsze wczesne objawy ciąży za sobą i mogą się na ten temat wypowiedzieć jak byście opisały ból sutków ? bolały was przy dotyku czy jedynie ból był taki ''sam z siebie'' w sensie jakby wam je ktoś ściskał, wykręcał taki samoistny rwący ból ale przy dotyku jest jego brak ... hmmm ciężko mi to uczucie opisać ... będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i pozdrawiamkate1383
-
Cześć Dziewczyny.
Co tam u Was?
Ja jestem jakieś 6-7 dni po OWU i na razie cisza. Lekkie kłucie w jajnikach i macicy, piersi delikatnie bolą przy dotyku, swędzą, ale nie napęczniały.
Czy któraś z Was orientuje się może czy antybiotyk obniża jakość nasienia?
Pozdrawiam
KarolaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 20:08
-
Hej dziewczyny.Jestem tu nowa.U mnie też oczekiwania.Na razie 3 testy i trzy Ciebie z cienia.Nie mam jakiś objawów typowych.Ot pobolewaja mnie pachy ledzwie troszkę podbrzusze.Wieczorami kładę się spać wymeczona i jakby chora a nocą znów jakbym była na kacu strasznie pić mi się chce.Zobaczymy czy będzie coś z tego czy też nie
-
Hej Matylda.
Życzę w takim razie, żeby cień cienia zamienił się w tłustą krechę
Ja na razie jestem ok. 7 dni po OWU także do testowania jeszcze trochę
Planowo @ na 31.12 (oby się nie pojawiła)
Dziś boli mnie podbrzusze jak na okres i promieniuje do krzyża. Ja już nie wiem czy mam jakieś omamy? Bólu chyba nie można sobie wymyślić. co
3mam kciuki za wszystkie staraczkiAguleczka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Jestem nowa choć od dawna śledzę wątki staraczek na ovu. Staramy się z mężem o naszą Kruszynkę od 6 lat. U M słaba armia a u mnie niby zawsze ok hormony ok hsg -oba jajowody droże. Ostatnich kilka cykli bezowulacyjny jak się okazało. Dziś jestem w 23 dniu cyklu owulację miałam według monitoringu 15 go a 13 go miałam zastrzyk z pregnylu 1000. Obecnie jestem 8 dpo i oczywiście wariuję ... doszukuje się objawów, wsluchuję się w siebie. Czuję że w końcu zwariuje z tej niepewności. Dodam że od 5go do 9go dnia celu brałam Clo. Tempki nie biorę pod uwagę bo nie mierzyłam regularnie , zacznę od kolejnego cyklu chyba że wredna @ nie przyjdzie . Testować planuje we wtorek testem o czułości 10 . Wszystkim Staraczkom życzę zafasalkowania. Pozdrawiam i cieszę się że w końcu odważyłam się napisać.Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Acard 75, Metformina 1000xr,
Encorton
02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
O5.2017 II IUI - C.B.
06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
01. 2018 IV IUI - nieudana
Dr Paśnik leczenie, -
Dziewczyny napiszę jeszcze o moich objawach: wczoraj ( 6dpo )bardzo rozdołał mnie brzuch ale to strasznie kłucie straszne w podbrzusu trwało to z godzinę. Cały czas boli mnie podbrzusze ciągnie i czuję jakbym tam ciężki kamień miała. Jajnik z którego była owu ciągnie i kuje. Od dziś rano mam zawroty głowy. Śluzu więcej taki kremowy. I od wczoraj ciężkie wrażliwe obolałe piersi. Nie wiem już sama może sama się nakręcam i nic to nie znaczy. Od 16 go dnia cyklu biorę luteinę. Poza tym senność zmęczenie nerwowość i wrażliwość na zapachy. Napiszę jeszcze bo może którejś się ta wiedza przyda że zrobiłam test ciążowy w 5 i 6 dpo żeby zobaczyć czy hcg ( dostałam 1000 j Pregnylu ) się utrzymuje i faktycznie testy wyszły pozytywnie dwie grube krechy ale wiadomo to sprawa pregnylu. W zeszłym cyklu dostałam 500 j Pregnylu i w 9 dniu po zastrzyku beta wyniosła 3,44 a następnego dnia zaczęła spadać i przyszła w krótce @ ach ciężko będzie przeżyć te święta bo wiem ze będę myśleć tylko o jednym. Niech już nadejdzie dzień testowania. Obiecuję sobie ze nie będę się nakręcac ale jak to zrobić... Dziewczyny co myślicie o objawach? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i zafadolkowane.Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie, -
Karolka12345 wrote:itakasia trzymam kciuki, żeby pięknie rosło
Ja jestem w 9 dc także zaczynamy ostre działania
Boję się tylko tego cyklu bo wypada na lewy jajnik - a na nim mam torbiel
Trzymajcie kciuki!Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie, -
Doczytałem że w Sylwestra. Ja też.Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie, -
Karolka12345 wrote:Aguleczka witamy
Cóż za synchronizacja
Mam nadzieję, że Sylwester będzie dla nas szczęśliwy Czego Tobie i sobie życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 08:34
Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie, -
cześć Dziewczyny!
Liczę na to, że odpowiecie mi na pytanie- mianowicie:
Jestem w 8 dpo- to mój 2 cykl starań o drugiego bobasa.
Od wczoraj ostre bóle jajników raz jeden raz drugi ( z przewagą prawego) , napadowe kłucie , rozciąganie pachwin.
Cykl mam 32-dniowy, do okresu ponad tydzień.
Dodatkowo towarzyszy mi uczucie wilgotności, śluz jest kremowy. Wewnątrz pochwy jest go sporo napewno więcej niż zazwyczaj na takim etapie cyklu. Piersi bolą ale w poprzednim cyklu też bolały więc nie biorę ich pod uwagę
Co sądzicie? Udało się czy to moje paranoje?
W pierwszej ciąży nie miałam podobnych objawów, raz zabolało tyle.
-
Colakli wrote:cześć Dziewczyny!
Liczę na to, że odpowiecie mi na pytanie- mianowicie:
Jestem w 8 dpo- to mój 2 cykl starań o drugiego bobasa.
Od wczoraj ostre bóle jajników raz jeden raz drugi ( z przewagą prawego) , napadowe kłucie , rozciąganie pachwin.
Cykl mam 32-dniowy, do okresu ponad tydzień.
Dodatkowo towarzyszy mi uczucie wilgotności, śluz jest kremowy. Wewnątrz pochwy jest go sporo napewno więcej niż zazwyczaj na takim etapie cyklu. Piersi bolą ale w poprzednim cyklu też bolały więc nie biorę ich pod uwagę
Co sądzicie? Udało się czy to moje paranoje?
W pierwszej ciąży nie miałam podobnych objawów, raz zabolało tyle.
Trudno powiedzieć, ale ja w poprzednim cyklu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży - podwyższona temperatura, ciągnięcie w pachwinach, ból podbrzusza, bolesność piersi, metaliczny posmak, kłucie w jajniku etc. I okazało się, że dostałam @ 5 dni wcześniej, Lepiej się nie nakręcać, choć wiem, że to trudne. -
Anna Stesia wrote:Trudno powiedzieć, ale ja w poprzednim cyklu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży - podwyższona temperatura, ciągnięcie w pachwinach, ból podbrzusza, bolesność piersi, metaliczny posmak, kłucie w jajniku etc. I okazało się, że dostałam @ 5 dni wcześniej, Lepiej się nie nakręcać, choć wiem, że to trudne.
Dobrze wiem o czym mówisz. O syna starałam się aż jeden cykl.. więc tak naprawdę nigdy nie wiedziałam co to czekanie na ciąże. Teraz leci 3 , a tak naprawdę 2 cykl ponieważ do pierwszego się nie przykładaliśmy. Z drugą ciążą pewnie nie będzie łatwo. 2 lata temu po prostu wiedziałam, że się udało czułam to. Teraz nic. -
Dziewczyny witajcie po świętach. Nie wytrzymałam dziś i zrobiłam sikacza o czułości 10 i negatyw. Biel vizira nawet cienia cienia nie widać. Jestem 11 dpo. Fakt że nie z porannego moczu ale jakby coś było na rzeczy to chyba już by wyszło coś. Mało tego pobiegłam rano na betę bo już sama nie wiem. Czekam na wynik . Chyba zwariuje. Brzuch i krzyż boli jak na @ ma przyjechać w Sylwestra. Oby nie przyjechała. Karolka a jak u Ciebie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:17
Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Encorton
O5.2017 II IUI - C.B.
Dr Paśnik leczenie,