X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    czy któraś miała uczucie, że coś z was wypływa w okolicy zagnieżdżania??
    Dziś mnie boli brzuch i co jakiś czas mam uczucie że coś ze mnie spływa ale nie mam śladu na wkładce żadnego śluzu...
    Ja mam uczucie, ze wypływa ;) z ta różnica ze rzeczywiście wypływa ze mnie wodnisty biały sluz...nie jest go jakoś mega dużo ale daje sie odczuć :) trzymam kciuki za Was dziewczynki :)

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam Dziewczyny u Was?

Ja już po owu. Teraz oczekiwanie na testowanie :)

Za 7 dni lecę zbadać progesteron czy w ogóle dochodzi do owu (wg mnie tak), potem ewentualne badanie drożności jajowodów i nasienia (staramy się od 8miesięcy, mam już 4 letniego Synka)

Któraś testuje może w Sylwestra :)?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja za trzy dni o ile @nie przyjdzie...Ale mam wrażenie, ze znów nici w tym cyklu :/

• kate1383 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam pytanko do dziewczyn , które już mają pierwsze wczesne objawy ciąży za sobą i mogą się na ten temat wypowiedzieć :) jak byście opisały ból sutków ? bolały was przy dotyku czy jedynie ból był taki ''sam z siebie'' w sensie jakby wam je ktoś ściskał, wykręcał taki samoistny rwący ból ale przy dotyku jest jego brak ... hmmm ciężko mi to uczucie opisać ... będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i pozdrawiam :)

kate1383
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://docer.pl/doc/xevs05

może komuś się przyda

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mow-mi-polozna.uchwycone-chwile.pl/2014/11/19/zmiany-ogolnoustrojowe-w-czasie-ciazy/

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Co tam u Was?

Ja jestem jakieś 6-7 dni po OWU i na razie cisza. Lekkie kłucie w jajnikach i macicy, piersi delikatnie bolą przy dotyku, swędzą, ale nie napęczniały.

Czy któraś z Was orientuje się może czy antybiotyk obniża jakość nasienia?

Pozdrawiam

Karola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 20:08

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • matylda73 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Jestem tu nowa.U mnie też oczekiwania.Na razie 3 testy i trzy Ciebie z cienia.Nie mam jakiś objawów typowych.Ot pobolewaja mnie pachy ledzwie troszkę podbrzusze.Wieczorami kładę się spać wymeczona i jakby chora a nocą znów jakbym była na kacu strasznie pić mi się chce.Zobaczymy czy będzie coś z tego czy też nie

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Matylda.

Życzę w takim razie, żeby cień cienia zamienił się w tłustą krechę :)

Ja na razie jestem ok. 7 dni po OWU także do testowania jeszcze trochę :)

Planowo @ na 31.12 (oby się nie pojawiła)

Dziś boli mnie podbrzusze jak na okres i promieniuje do krzyża. Ja już nie wiem czy mam jakieś omamy? Bólu chyba nie można sobie wymyślić. co :P

3mam kciuki za wszystkie staraczki :)

Aguleczka lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • matylda73 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka trzymam kciuki,za wielką piękną drugą kreskę

• Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem nowa choć od dawna śledzę wątki staraczek na ovu. Staramy się z mężem o naszą Kruszynkę od 6 lat. U M słaba armia a u mnie niby zawsze ok hormony ok hsg -oba jajowody droże. Ostatnich kilka cykli bezowulacyjny jak się okazało. Dziś jestem w 23 dniu cyklu owulację miałam według monitoringu 15 go a 13 go miałam zastrzyk z pregnylu 1000. Obecnie jestem 8 dpo i oczywiście wariuję ... doszukuje się objawów, wsluchuję się w siebie. Czuję że w końcu zwariuje z tej niepewności. Dodam że od 5go do 9go dnia celu brałam Clo. Tempki nie biorę pod uwagę bo nie mierzyłam regularnie , zacznę od kolejnego cyklu chyba że wredna @ nie przyjdzie . Testować planuje we wtorek testem o czułości 10 . Wszystkim Staraczkom życzę zafasalkowania. Pozdrawiam i cieszę się że w końcu odważyłam się napisać.

Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
    Acard 75, Metformina 1000xr,
    Encorton
    02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
    O5.2017 II IUI - C.B.
    06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
    01. 2018 IV IUI - nieudana
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszę jeszcze o moich objawach: wczoraj ( 6dpo )bardzo rozdołał mnie brzuch ale to strasznie kłucie straszne w podbrzusu trwało to z godzinę. Cały czas boli mnie podbrzusze ciągnie i czuję jakbym tam ciężki kamień miała. Jajnik z którego była owu ciągnie i kuje. Od dziś rano mam zawroty głowy. Śluzu więcej taki kremowy. I od wczoraj ciężkie wrażliwe obolałe piersi. Nie wiem już sama może sama się nakręcam i nic to nie znaczy. Od 16 go dnia cyklu biorę luteinę. Poza tym senność zmęczenie nerwowość i wrażliwość na zapachy. Napiszę jeszcze bo może którejś się ta wiedza przyda że zrobiłam test ciążowy w 5 i 6 dpo żeby zobaczyć czy hcg ( dostałam 1000 j Pregnylu ) się utrzymuje i faktycznie testy wyszły pozytywnie dwie grube krechy ale wiadomo to sprawa pregnylu. W zeszłym cyklu dostałam 500 j Pregnylu i w 9 dniu po zastrzyku beta wyniosła 3,44 a następnego dnia zaczęła spadać i przyszła w krótce @ ach ciężko będzie przeżyć te święta bo wiem ze będę myśleć tylko o jednym. Niech już nadejdzie dzień testowania. Obiecuję sobie ze nie będę się nakręcac ale jak to zrobić... Dziewczyny co myślicie o objawach? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i zafadolkowane.

Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
    Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    itakasia trzymam kciuki, żeby pięknie rosło :)

Ja jestem w 9 dc także zaczynamy ostre działania ;)

Boję się tylko tego cyklu bo wypada na lewy jajnik - a na nim mam torbiel :(

Trzymajcie kciuki! ;)
    Hej Karolka jesteśmy w tym samym dniu cyklu. Kiedy testujesz?

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałem że w Sylwestra. Ja też.

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguleczka wrote:
    Doczytałem że w Sylwestra. Ja też.

Aguleczka witamy :)

Cóż za synchronizacja :)

Mam nadzieję, że Sylwester będzie dla nas szczęśliwy :) Czego Tobie i sobie życzę :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Aguleczka witamy :)

Cóż za synchronizacja :)

Mam nadzieję, że Sylwester będzie dla nas szczęśliwy :) Czego Tobie i sobie życzę :)
    Karolka to testujemy razem. Życzę nam obu upragnionych dwóch kreseczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 08:34

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Colakli Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Liczę na to, że odpowiecie mi na pytanie- mianowicie:
    Jestem w 8 dpo- to mój 2 cykl starań o drugiego bobasa.
    Od wczoraj ostre bóle jajników raz jeden raz drugi ( z przewagą prawego) , napadowe kłucie , rozciąganie pachwin.
    Cykl mam 32-dniowy, do okresu ponad tydzień.

Dodatkowo towarzyszy mi uczucie wilgotności, śluz jest kremowy. Wewnątrz pochwy jest go sporo napewno więcej niż zazwyczaj na takim etapie cyklu. Piersi bolą ale w poprzednim cyklu też bolały więc nie biorę ich pod uwagę
    Co sądzicie? Udało się czy to moje paranoje?

W pierwszej ciąży nie miałam podobnych objawów, raz zabolało tyle.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colakli wrote:
    cześć Dziewczyny!
    Liczę na to, że odpowiecie mi na pytanie- mianowicie:
    Jestem w 8 dpo- to mój 2 cykl starań o drugiego bobasa.
    Od wczoraj ostre bóle jajników raz jeden raz drugi ( z przewagą prawego) , napadowe kłucie , rozciąganie pachwin.
    Cykl mam 32-dniowy, do okresu ponad tydzień.

Dodatkowo towarzyszy mi uczucie wilgotności, śluz jest kremowy. Wewnątrz pochwy jest go sporo napewno więcej niż zazwyczaj na takim etapie cyklu. Piersi bolą ale w poprzednim cyklu też bolały więc nie biorę ich pod uwagę
    Co sądzicie? Udało się czy to moje paranoje?

W pierwszej ciąży nie miałam podobnych objawów, raz zabolało tyle.

Trudno powiedzieć, ale ja w poprzednim cyklu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży - podwyższona temperatura, ciągnięcie w pachwinach, ból podbrzusza, bolesność piersi, metaliczny posmak, kłucie w jajniku etc. I okazało się, że dostałam @ 5 dni wcześniej, Lepiej się nie nakręcać, choć wiem, że to trudne.

• Colakli Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Trudno powiedzieć, ale ja w poprzednim cyklu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży - podwyższona temperatura, ciągnięcie w pachwinach, ból podbrzusza, bolesność piersi, metaliczny posmak, kłucie w jajniku etc. I okazało się, że dostałam @ 5 dni wcześniej, Lepiej się nie nakręcać, choć wiem, że to trudne.

Dobrze wiem o czym mówisz. O syna starałam się aż jeden cykl.. więc tak naprawdę nigdy nie wiedziałam co to czekanie na ciąże. Teraz leci 3 , a tak naprawdę 2 cykl ponieważ do pierwszego się nie przykładaliśmy. Z drugą ciążą pewnie nie będzie łatwo. 2 lata temu po prostu wiedziałam, że się udało czułam to. Teraz nic.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witajcie po świętach. Nie wytrzymałam dziś i zrobiłam sikacza o czułości 10 i negatyw. Biel vizira nawet cienia cienia nie widać. Jestem 11 dpo. Fakt że nie z porannego moczu ale jakby coś było na rzeczy to chyba już by wyszło coś. Mało tego pobiegłam rano na betę bo już sama nie wiem. Czekam na wynik . Chyba zwariuje. Brzuch i krzyż boli jak na @ ma przyjechać w Sylwestra. Oby nie przyjechała. Karolka a jak u Ciebie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:17

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ