X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    czy któraś miała uczucie, że coś z was wypływa w okolicy zagnieżdżania??
    Dziś mnie boli brzuch i co jakiś czas mam uczucie że coś ze mnie spływa ale nie mam śladu na wkładce żadnego śluzu...
    Ja mam uczucie, ze wypływa ;) z ta różnica ze rzeczywiście wypływa ze mnie wodnisty biały sluz...nie jest go jakoś mega dużo ale daje sie odczuć :) trzymam kciuki za Was dziewczynki :)

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam Dziewczyny u Was?

Ja już po owu. Teraz oczekiwanie na testowanie :)

Za 7 dni lecę zbadać progesteron czy w ogóle dochodzi do owu (wg mnie tak), potem ewentualne badanie drożności jajowodów i nasienia (staramy się od 8miesięcy, mam już 4 letniego Synka)

Któraś testuje może w Sylwestra :)?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MyszelPyszel Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Ja za trzy dni o ile @nie przyjdzie...Ale mam wrażenie, ze znów nici w tym cyklu :/

• kate1383 Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam pytanko do dziewczyn , które już mają pierwsze wczesne objawy ciąży za sobą i mogą się na ten temat wypowiedzieć :) jak byście opisały ból sutków ? bolały was przy dotyku czy jedynie ból był taki ''sam z siebie'' w sensie jakby wam je ktoś ściskał, wykręcał taki samoistny rwący ból ale przy dotyku jest jego brak ... hmmm ciężko mi to uczucie opisać ... będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i pozdrawiam :)

kate1383
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://docer.pl/doc/xevs05

może komuś się przyda

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mow-mi-polozna.uchwycone-chwile.pl/2014/11/19/zmiany-ogolnoustrojowe-w-czasie-ciazy/

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Co tam u Was?

Ja jestem jakieś 6-7 dni po OWU i na razie cisza. Lekkie kłucie w jajnikach i macicy, piersi delikatnie bolą przy dotyku, swędzą, ale nie napęczniały.

Czy któraś z Was orientuje się może czy antybiotyk obniża jakość nasienia?

Pozdrawiam

Karola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 20:08

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • matylda73 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Jestem tu nowa.U mnie też oczekiwania.Na razie 3 testy i trzy Ciebie z cienia.Nie mam jakiś objawów typowych.Ot pobolewaja mnie pachy ledzwie troszkę podbrzusze.Wieczorami kładę się spać wymeczona i jakby chora a nocą znów jakbym była na kacu strasznie pić mi się chce.Zobaczymy czy będzie coś z tego czy też nie

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Matylda.

Życzę w takim razie, żeby cień cienia zamienił się w tłustą krechę :)

Ja na razie jestem ok. 7 dni po OWU także do testowania jeszcze trochę :)

Planowo @ na 31.12 (oby się nie pojawiła)

Dziś boli mnie podbrzusze jak na okres i promieniuje do krzyża. Ja już nie wiem czy mam jakieś omamy? Bólu chyba nie można sobie wymyślić. co :P

3mam kciuki za wszystkie staraczki :)

Aguleczka lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • matylda73 Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka trzymam kciuki,za wielką piękną drugą kreskę

• Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem nowa choć od dawna śledzę wątki staraczek na ovu. Staramy się z mężem o naszą Kruszynkę od 6 lat. U M słaba armia a u mnie niby zawsze ok hormony ok hsg -oba jajowody droże. Ostatnich kilka cykli bezowulacyjny jak się okazało. Dziś jestem w 23 dniu cyklu owulację miałam według monitoringu 15 go a 13 go miałam zastrzyk z pregnylu 1000. Obecnie jestem 8 dpo i oczywiście wariuję ... doszukuje się objawów, wsluchuję się w siebie. Czuję że w końcu zwariuje z tej niepewności. Dodam że od 5go do 9go dnia celu brałam Clo. Tempki nie biorę pod uwagę bo nie mierzyłam regularnie , zacznę od kolejnego cyklu chyba że wredna @ nie przyjdzie . Testować planuje we wtorek testem o czułości 10 . Wszystkim Staraczkom życzę zafasalkowania. Pozdrawiam i cieszę się że w końcu odważyłam się napisać.

Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
    Acard 75, Metformina 1000xr,
    Encorton
    02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
    O5.2017 II IUI - C.B.
    06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
    01. 2018 IV IUI - nieudana
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszę jeszcze o moich objawach: wczoraj ( 6dpo )bardzo rozdołał mnie brzuch ale to strasznie kłucie straszne w podbrzusu trwało to z godzinę. Cały czas boli mnie podbrzusze ciągnie i czuję jakbym tam ciężki kamień miała. Jajnik z którego była owu ciągnie i kuje. Od dziś rano mam zawroty głowy. Śluzu więcej taki kremowy. I od wczoraj ciężkie wrażliwe obolałe piersi. Nie wiem już sama może sama się nakręcam i nic to nie znaczy. Od 16 go dnia cyklu biorę luteinę. Poza tym senność zmęczenie nerwowość i wrażliwość na zapachy. Napiszę jeszcze bo może którejś się ta wiedza przyda że zrobiłam test ciążowy w 5 i 6 dpo żeby zobaczyć czy hcg ( dostałam 1000 j Pregnylu ) się utrzymuje i faktycznie testy wyszły pozytywnie dwie grube krechy ale wiadomo to sprawa pregnylu. W zeszłym cyklu dostałam 500 j Pregnylu i w 9 dniu po zastrzyku beta wyniosła 3,44 a następnego dnia zaczęła spadać i przyszła w krótce @ ach ciężko będzie przeżyć te święta bo wiem ze będę myśleć tylko o jednym. Niech już nadejdzie dzień testowania. Obiecuję sobie ze nie będę się nakręcac ale jak to zrobić... Dziewczyny co myślicie o objawach? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i zafadolkowane.

Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
    Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    itakasia trzymam kciuki, żeby pięknie rosło :)

Ja jestem w 9 dc także zaczynamy ostre działania ;)

Boję się tylko tego cyklu bo wypada na lewy jajnik - a na nim mam torbiel :(

Trzymajcie kciuki! ;)
    Hej Karolka jesteśmy w tym samym dniu cyklu. Kiedy testujesz?

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałem że w Sylwestra. Ja też.

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguleczka wrote:
    Doczytałem że w Sylwestra. Ja też.

Aguleczka witamy :)

Cóż za synchronizacja :)

Mam nadzieję, że Sylwester będzie dla nas szczęśliwy :) Czego Tobie i sobie życzę :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Aguleczka witamy :)

Cóż za synchronizacja :)

Mam nadzieję, że Sylwester będzie dla nas szczęśliwy :) Czego Tobie i sobie życzę :)
    Karolka to testujemy razem. Życzę nam obu upragnionych dwóch kreseczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 08:34

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
  • Colakli Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Liczę na to, że odpowiecie mi na pytanie- mianowicie:
    Jestem w 8 dpo- to mój 2 cykl starań o drugiego bobasa.
    Od wczoraj ostre bóle jajników raz jeden raz drugi ( z przewagą prawego) , napadowe kłucie , rozciąganie pachwin.
    Cykl mam 32-dniowy, do okresu ponad tydzień.

Dodatkowo towarzyszy mi uczucie wilgotności, śluz jest kremowy. Wewnątrz pochwy jest go sporo napewno więcej niż zazwyczaj na takim etapie cyklu. Piersi bolą ale w poprzednim cyklu też bolały więc nie biorę ich pod uwagę
    Co sądzicie? Udało się czy to moje paranoje?

W pierwszej ciąży nie miałam podobnych objawów, raz zabolało tyle.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colakli wrote:
    cześć Dziewczyny!
    Liczę na to, że odpowiecie mi na pytanie- mianowicie:
    Jestem w 8 dpo- to mój 2 cykl starań o drugiego bobasa.
    Od wczoraj ostre bóle jajników raz jeden raz drugi ( z przewagą prawego) , napadowe kłucie , rozciąganie pachwin.
    Cykl mam 32-dniowy, do okresu ponad tydzień.

Dodatkowo towarzyszy mi uczucie wilgotności, śluz jest kremowy. Wewnątrz pochwy jest go sporo napewno więcej niż zazwyczaj na takim etapie cyklu. Piersi bolą ale w poprzednim cyklu też bolały więc nie biorę ich pod uwagę
    Co sądzicie? Udało się czy to moje paranoje?

W pierwszej ciąży nie miałam podobnych objawów, raz zabolało tyle.

Trudno powiedzieć, ale ja w poprzednim cyklu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży - podwyższona temperatura, ciągnięcie w pachwinach, ból podbrzusza, bolesność piersi, metaliczny posmak, kłucie w jajniku etc. I okazało się, że dostałam @ 5 dni wcześniej, Lepiej się nie nakręcać, choć wiem, że to trudne.

• Colakli Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Trudno powiedzieć, ale ja w poprzednim cyklu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży - podwyższona temperatura, ciągnięcie w pachwinach, ból podbrzusza, bolesność piersi, metaliczny posmak, kłucie w jajniku etc. I okazało się, że dostałam @ 5 dni wcześniej, Lepiej się nie nakręcać, choć wiem, że to trudne.

Dobrze wiem o czym mówisz. O syna starałam się aż jeden cykl.. więc tak naprawdę nigdy nie wiedziałam co to czekanie na ciąże. Teraz leci 3 , a tak naprawdę 2 cykl ponieważ do pierwszego się nie przykładaliśmy. Z drugą ciążą pewnie nie będzie łatwo. 2 lata temu po prostu wiedziałam, że się udało czułam to. Teraz nic.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witajcie po świętach. Nie wytrzymałam dziś i zrobiłam sikacza o czułości 10 i negatyw. Biel vizira nawet cienia cienia nie widać. Jestem 11 dpo. Fakt że nie z porannego moczu ale jakby coś było na rzeczy to chyba już by wyszło coś. Mało tego pobiegłam rano na betę bo już sama nie wiem. Czekam na wynik . Chyba zwariuje. Brzuch i krzyż boli jak na @ ma przyjechać w Sylwestra. Oby nie przyjechała. Karolka a jak u Ciebie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:17

Encorton
    O5.2017 II IUI - C.B.
    Dr Paśnik leczenie,
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ