X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to i ja mam problem,mam 29 dzien cyklu ,moje cykle trwaja 25-26 dni,objaey jak na okres,troche bola mnei piersi,sa nabrzmiale ,bole w podbrzuszu ale delikatniejsze niz na okres ,brzuch boli i przechodzi,mam uplawy dziwne,mam wrazenie ze mam ciagle mokro,chodze sprawdzam czy dostalam okres ale nic ,sluz jest bialy przezroczysty,ni to wodnisty ni to kremowy,zrobilam test ale negatywny,czuje tez dziwne skutcze w macicy,jak dzis nie dostane okresu to juz nie wiel co sie dzieje,myslicie ze pomimo negatywnego testu moge byc w ciazy?

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomToBe wrote:
    Dziewczyny to i ja mam problem,mam 29 dzien cyklu ,moje cykle trwaja 25-26 dni,objaey jak na okres,troche bola mnei piersi,sa nabrzmiale ,bole w podbrzuszu ale delikatniejsze niz na okres ,brzuch boli i przechodzi,mam uplawy dziwne,mam wrazenie ze mam ciagle mokro,chodze sprawdzam czy dostalam okres ale nic ,sluz jest bialy przezroczysty,ni to wodnisty ni to kremowy,zrobilam test ale negatywny,czuje tez dziwne skutcze w macicy,jak dzis nie dostane okresu to juz nie wiel co sie dzieje,myslicie ze pomimo negatywnego testu moge byc w ciazy?

Zrób najlepiej bHCG, to będzie najbardziej wiarygodne. Czasami cykle się wydłużają jeśli są bezowulacyjne..

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Zrób najlepiej bHCG, to będzie najbardziej wiarygodne. Czasami cykle się wydłużają jeśli są bezowulacyjne..
    Kurcze no wlasnie nie dam rady zrobic bhcg,bo mieszkam w szkocji a tu to graniczy z cudem wykonanie tego badania,jestem w ppolace ale jutro wracam do domu wiec nawet nie zdaze ,czekam na ten @ i czekam i nic ,juz sama nie wiem

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie dasz rady wyskoczyć do labu (takiego z wynikami online najlepiej), spróbuj zrobić test innej firmy. Z tego co mówisz wynika że test powinien być już wiarygodny, ale zdarzają się felery.

Może przez podróż @ Ci się przesunęła?

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justeck wrote:
    Jeśli nie dasz rady wyskoczyć do labu (takiego z wynikami online najlepiej), spróbuj zrobić test innej firmy. Z tego co mówisz wynika że test powinien być już wiarygodny, ale zdarzają się felery.

Może przez podróż @ Ci się przesunęła?
    no wlasnie nie wiem, bo lot miałam we wtorek a " miała być w niedziele, wiec kilka dni było pomiędzy, dziś znowu brązowy sluz, wygląda to jak by się konczyla @, jestem zawiedziona,moglam zrobić wcześniej wyniki ale problemu nie było, teraz ju za pozno, dziś znowu mam lot powrotny..porazka..no nic czekam na @,przez to wszystko nie wiem jak mam zaznacza na wykresie..

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
  • Ahata Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres spóźniający się o 1-2 dni i wielkie sutki. A później generalne bolące piersi i senność. Te piersi początkowo mnie zmyliły, ponieważ brałam duphaston (16-25 dc, testowałam 30 dc).

• Łilma Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie patrzcie kochane na moje suwaczki bo za diabła nie wiem jak to sie ustawia ;( Mam problem...mam cykle 26 dniowe przeważnie..choruje na pcos...w 10 dc mialam prawdopodobnie owulację...teraz jest 17dc i...i no właśnie..piersi pobolewają,leci ze mnie śluz mleczny z delikatnymi grudkami..nic nie piecze,swędzi raczej nie żadna infekcja...(aczkolwiek niedługo udaję się do gina to zbadać) dodam,że dziś jakaś taka osłabiona i krew z nosa popłynęła..wydaję mi się że za wcześnie na objawy ciązy..co myslicie?

• lollita Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny moje objawy to: ból głowy który trwa prawie cały dzień, ból jajnika prawego ale owulacja juz była 26.01, mam wieczorem i rano zaraz po przebudzeniu mdłości, jestem senna, i mam zły humor... dodam że w piątek i wczoraj testy były ujemne... myślicie że jeszcze nic straconego czy juz pozostało tylko czekać na @????

4 cs:)
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Hej. Dziewczyny moje objawy to: ból głowy który trwa prawie cały dzień, ból jajnika prawego ale owulacja juz była 26.01, mam wieczorem i rano zaraz po przebudzeniu mdłości, jestem senna, i mam zły humor... dodam że w piątek i wczoraj testy były ujemne... myślicie że jeszcze nic straconego czy juz pozostało tylko czekać na @????
    Skoro owulacja była 26.01 to NIE MA SZANS na to , żeby już wyszedł pozytywny test. Jesteś dopiero 5dni po, najwcześniej 10dni po test albo później.

lollita lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że to za wcześnie...:) czekam dalej ale coraz bardziej zaczyna boleć brzuszek a to chyba nie wróży dobrze;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 1 ciąży- piersi mnie mocno zaczeły boleć ok 8 dpo - tak jak nigdy nie bolały
    bliżej terminu @ - kłucia ukłucia pobolewania jak na @

drugi skok tempki 8 dpo

test pozytywny w dniu spodziewanej @ - 13 dpo

Flowwer lubi tę wiadomość

• lollita Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie póki co tak bardzo piersi nie dokuczają bardziej bolą mnie plecy no i podbrzusze... I nie wiem czy to jest za wcześnie ale mam mdłości i mam nadzieje że to objaw a nie schiza wywołana zbyt dużą chęcią dzidziusia;p

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jeśli chodzi o moje pierwsze objawy to było tak ale zaczne od poczatku w grudniu okres spóźnił sie 12 dni przyszedł po 45 dniac ostatni okres 22 grudnia już zgłupiałam kiedy teraz powinien być więc pomyslałam że znowu się coś poprzesuwało ostatnie przytulanki były 6 stycznia potem jakos nie mielismy głowy na majstrowanie dziecka ( za dużo problemów na głowie) nawet nie wiem kiedy miałam dni płodne nie zwracałam na nie uwagi tak więc w 39 dc zorietowałam się że już kilka dni boli mnie głowa ( co niggdy mnie nie bolała ) wieczoram tego samego dnia maz stwierdził że jestem jakaś inna i że mi jakoś dziwnie brzuszek wywaliło ( to moja 4 ciąza ) ze względu na to że w sob mamy zakładać nowe szafki w kuchni zrobiłam test 40 dc rano i ku mojemu zaszkoczeniu pkazały się 2 kreski szok :) dziś rano znowu zrobiłam i znowu pokazały sie 2 kreseczki :) ból głowy nadal sie utrzymuje i dziwne uczucie pełności w brzuchu
    https://naforum.zapodaj.net/97dd64a05d51.jpg.html

Flowwer lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :(

co może oznaczać plamienie tylko wieczorami i wewnątrz jak sobie badam szyjkę - koloru wydaje mi się że brązowego.

Mam tak od niedzieli, z tempki nic się nie wyczyta u mnie bo jakoś spać ostatnio nie mogę i budzę się po parę razy w nocy a o 5:00 już jestem na równych nogach więc jest nieźle zaburzona.

Zaczynam się martwić...

Dodam że zrobiłam dzisiaj test o mega czułości 10 i wyszedł negatyw.

0f5280f6c7.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha pare cykli wstecz mialam podobne plamienia z tym ze na testach widzialam juz druga kreseczke, bo mnie byl problem ze zbyt niskim progesteronem, badalas w tym cyklu progesteron??
    Dobrze by nylo przejsc sie na bete

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie badałam, teraz to chyba troszkę za późno zrobię to w następnym cyklu. Bete zrobię w pt jak nie dostanę okresu, jak wytrzymam do tego czasu...

a temperaturę miałaś podwyższoną przy plamieniach ?

0f5280f6c7.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    nie badałam, teraz to chyba troszkę za późno zrobię to w następnym cyklu. Bete zrobię w pt jak nie dostanę okresu, jak wytrzymam do tego czasu...

a temperaturę miałaś podwyższoną przy plamieniach ?
    Tak temperature mialam troszke ponad 37, u mnie jeszce dochodziły bole w podbrzuszu.

To jest najgorsze jak tu wytrzymać:)

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Dołączam do starających się ;)

Ale meczy mnie jedno już od początku.
    Po skończonej antykoncepcji spróbowaliśmy z mężem dokładnie w 8 dniu, czyli po 7 dniowej mojej ostatniej już przerwie.
    Kolejny raz 30go stycznia.
    Po kilku dniach pojawiło się kłucie w jajnikach, ból w podbrzuszu przypominający ten poprzedzający miesiączkę.
    Pare dni później doszła nadwrażliwość sutków , ale jaka :O Nie da się tknąć.

Zaczynam świrować :D
    Bardzo byśmy chcieli Nasze pierwsze maleństwo ale ponoć szansa na tak szybkie zajście w ciąże jest znikoma :(
    Co myślicie? Okres powinien przyjść ok 15 lutego. Na test ciążowy zdecydowanie za wcześnie.

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na test jest za wcześnie to i na objawy też ;) Objawy mogą być zarówno na @ jak i na ciążę. Ja we wszystkich cyklach, łącznie z tym szczęśliwym, miałam dokładnie te same objawy (wrażliwość piersi, kłucie w jajnikach i parę dni przed @ skurcze).

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, może coś się zaczęło przestawiać po odstawieniu tabletek, ponieważ wcześniej oprócz bólu w podbrzusucnie miałam żadnych innych dolegliwości przed @ ;)
    Pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieje, ze niedługo się uda :)

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ