X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy u mnie to ciekawa sprawa, bo to co odczuwałam i sądziłam, ze sobie tradycyjnie wmawiam, przeczytałam tez tu na forum od was. U mnie takie które nie zdarzyły się wcześniej to np takie dziwne palenie w podbrzuszu. Trwało może minutę jednego dnia ale to takie mega dziwne uczucie. Poza tym uczucie pełnego podbrzusza. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane i czy nie jest to wytwor mojej wyobraźni, ale wiem ze tez na forum o tym czytałam.
    Standardowo lekki ból podbrzusza jak na @, ale taki na prawdę delikatny, a przed @ nie wyrabiałam bez tabletek p-ból.
    No i u mnie pojawiło się, chyba 😁, krwawienie implantancyjne. 2 dni przed terminem @ plamienie, mega skąpe, chociaż już byłam pewna ze zaczyna się po prostu @.
    Także chyba macie tutaj racje, nie można ignorować żadnych objawów, bo zawsze jest szansa ze to w końcu właśnie zaczyna w brzuszku rosnąć mały cud ❤️ Mimo ze ja akurat w tym cyklu wogole się nie nastawiałam na to ze się uda 😂

Gratuluje wszystkim nowym dziewczynom z dwoma kreseczkami, na pewno wszystko będzie dobrze, dawajcie znać co u was i jak ciąża przebiega 🤗
    A za wszystkie, które nadal czekaja, ciagle trzymam mocno kciuki, na pewno niedługo się uda 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze z objawów to straszne gazy 🤢 ale to tak okropne że masakra, aż wstyd mówić 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Mi jeszcze z objawów to straszne gazy 🤢 ale to tak okropne że masakra, aż wstyd mówić 😂😂😂

Jeżu, ja tez. I ogólnie zwiekszona częstotliwość wizyt w toalecie, w każdym celu 🙈😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • AgaK90 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to:
    -zaokrąglone piersi, bolące i ciężkie
    -w dniu w którym miałam dostać okres i dzień później bolało mnie podbrzusze jak na okres ale nie jakoś mocno, znośnie (okresy mam raczej bezbolesne)
    -mąż zauważył obwódke wokół brodawek i ogólnie ciemniejsze sutki
    -i w noc wcześniej śniło mi się że widzę 2kreski i szłam z siostrą na betę ;)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Jeżu, ja tez. I ogólnie zwiekszona częstotliwość wizyt w toalecie, w każdym celu 🙈😂

To ja tak samo tylko że ja chodzę ciągle do toalety bo boje się że dostanę @ 😂😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaK90 wrote:
    Moje objawy to:
    -zaokrąglone piersi, bolące i ciężkie
    -w dniu w którym miałam dostać okres i dzień później bolało mnie podbrzusze jak na okres ale nie jakoś mocno, znośnie (okresy mam raczej bezbolesne)
    -mąż zauważył obwódke wokół brodawek i ogólnie ciemniejsze sutki
    -i w noc wcześniej śniło mi się że widzę 2kreski i szłam z siostrą na betę ;)

Mi też w noc przed zrobieniem testu śniło mi się że miałam 2 kreski 😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i u mnie kilka dni temu miałam zabarwiony sluz na taki kolor kawy latte, bardzo delikatnie..
    Sorki że nie pisze w jednym komentarzu tylko kilka ale cały czas mi się przypomina potencjalne objawy 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie fajnie ze o tym tutaj teraz piszecie dopoki jeszcze pamietacie :D 🥰🥰🥰 ja mam jeszcze kilka dni do @
    Niby tej owulki nie mialam albo testy ciulowe byly , a ja czuje znow uczucie pelnego podbrzusza i gazy , wlasnie te gazy sa okropne... moj wczoraj powiedzial ze jak tak bede robic to zostane samotna matka 🤣😂 hahaha oczywiscie zartowal !
    Jejku moze ja se znow to wmawiam 🤣😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Wlasnie fajnie ze o tym tutaj teraz piszecie dopoki jeszcze pamietacie :D 🥰🥰🥰 ja mam jeszcze kilka dni do @
    Niby tej owulki nie mialam albo testy ciulowe byly , a ja czuje znow uczucie pelnego podbrzusza i gazy , wlasnie te gazy sa okropne... moj wczoraj powiedzial ze jak tak bede robic to zostane samotna matka 🤣😂 hahaha oczywiscie zartowal !
    Jejku moze ja se znow to wmawiam 🤣😂

Ja byłam pewna że nie miałam ovu, byłam chora, grypa 38,5 , dlatego mówię ci żebyś się nie sugerowała testami :) i do wczoraj byłam pewna że się nie udało, trzymam kciuki za Ciebie, który jesteś dpo?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Jejku moze ja se znow to wmawiam 🤣😂[/QUOTE

Chyba to nasze wmawianie sobie objawow jest zawsze... Ja w kazdym cyklu czuje sie inaczej i wyjatkowo. W tym cyklu od 6dpo czulam dziwne przyjemne klucie ponizej pepka, uczucie pelnosci, a od wczoraj 9dpo bol podbrzusza i jajnikow ale tylko gdy chodze :D

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Kłucie w okolicy pępka tez miałam. Co jakiś czas, takie albo kłucie albo ciągniecie, ciężko stwierdzić 🤷‍♀️

Lenka88 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja o ciąży wiem już chyba 18 dni... A nadal jak idę do łazienki, to się boję, zwłaszcza, że było plamienie.
    Trzęsę się też ze strachu, no USG dopiero 13.01
    A dzisiaj kicham jak szalona, już nawet mąż do mnie "weź tak nie kichaj, bo mi dziecko wykichasz".... Łatwo powiedzieć...🙈
    Gratuluję Wszystkim!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Właśnie! Kłucie w okolicy pępka tez miałam. Co jakiś czas, takie albo kłucie albo ciągniecie, ciężko stwierdzić 🤷‍♀️

Naprawde??? A ja juz myslalam ze wchodze na kolejny wyzszy poziom urojeń :D w takim razie czekam jak na szpilkach na rozwoj wydarzen :)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:

Kurde... Też miałam takie kłucie, i strasznie mnie swedziala skóra pod pępkiem 😂 też myślałam że to urojenie i nie brałam tego za objaw 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    To ja o ciąży wiem już chyba 18 dni... A nadal jak idę do łazienki, to się boję, zwłaszcza, że było plamienie.
    Trzęsę się też ze strachu, no USG dopiero 13.01
    A dzisiaj kicham jak szalona, już nawet mąż do mnie "weź tak nie kichaj, bo mi dziecko wykichasz".... Łatwo powiedzieć...🙈
    Gratuluję Wszystkim!

Kurcze żebyś się nie rozchorowała, ja sądzę że to że miałam tak zapchany strasznie nos to miałam zagnieżdżenie wtedy..

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was tez jest właśnie w okresie około owulacyjny?:) z którą z Was stresuje się kolejne 2 tygodnie?😅

Hania123 lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, Alutka, serio 😀 to było takie dziwne i zwróciłam na to uwagę 😀

Niewyspana, ja tez ciagle nie dowierzam chyba. Może uwierzę jutro, oby 🙈 ale nadal nie mam żadnych objawów. Oprócz ziewania. No i rano jestem mega głodna aż mi niedobrze, może to jest objaw 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Kurcze żebyś się nie rozchorowała, ja sądzę że to że miałam tak zapchany strasznie nos to miałam zagnieżdżenie wtedy..
    Dam radę, ja to się śmieje, że złego diabli nie biorą 🤪

Ja to nie wiem, nie czułam żadnego zagnieżdżania, ale w tym okresie byłam ciągle na jakimś whiskowaniu albo piwkowaniu.. 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jakby tak powiedziec to dzis jest
    20 dzien cyklu z 26-29dni
    Przytulanki mocne w
    6 dniu
    10dniu
    12 dniu cyklu i juz potem codziennie az do dzis 🤣
    (Moj mowi ze moze juz dosc?) Hahahaha

Od 12dnia testuje Owu i niby nie bylo a objawy mam juz nie wiem czy na owulacje czy na ciaze 😂🤣🤞 ale dajecie mi powera dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 18:41

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, trzymam mocno kciuki 😊😊🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ