X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy u mnie to ciekawa sprawa, bo to co odczuwałam i sądziłam, ze sobie tradycyjnie wmawiam, przeczytałam tez tu na forum od was. U mnie takie które nie zdarzyły się wcześniej to np takie dziwne palenie w podbrzuszu. Trwało może minutę jednego dnia ale to takie mega dziwne uczucie. Poza tym uczucie pełnego podbrzusza. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane i czy nie jest to wytwor mojej wyobraźni, ale wiem ze tez na forum o tym czytałam.
    Standardowo lekki ból podbrzusza jak na @, ale taki na prawdę delikatny, a przed @ nie wyrabiałam bez tabletek p-ból.
    No i u mnie pojawiło się, chyba 😁, krwawienie implantancyjne. 2 dni przed terminem @ plamienie, mega skąpe, chociaż już byłam pewna ze zaczyna się po prostu @.
    Także chyba macie tutaj racje, nie można ignorować żadnych objawów, bo zawsze jest szansa ze to w końcu właśnie zaczyna w brzuszku rosnąć mały cud ❤️ Mimo ze ja akurat w tym cyklu wogole się nie nastawiałam na to ze się uda 😂

Gratuluje wszystkim nowym dziewczynom z dwoma kreseczkami, na pewno wszystko będzie dobrze, dawajcie znać co u was i jak ciąża przebiega 🤗
    A za wszystkie, które nadal czekaja, ciagle trzymam mocno kciuki, na pewno niedługo się uda 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze z objawów to straszne gazy 🤢 ale to tak okropne że masakra, aż wstyd mówić 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Mi jeszcze z objawów to straszne gazy 🤢 ale to tak okropne że masakra, aż wstyd mówić 😂😂😂

Jeżu, ja tez. I ogólnie zwiekszona częstotliwość wizyt w toalecie, w każdym celu 🙈😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • AgaK90 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to:
    -zaokrąglone piersi, bolące i ciężkie
    -w dniu w którym miałam dostać okres i dzień później bolało mnie podbrzusze jak na okres ale nie jakoś mocno, znośnie (okresy mam raczej bezbolesne)
    -mąż zauważył obwódke wokół brodawek i ogólnie ciemniejsze sutki
    -i w noc wcześniej śniło mi się że widzę 2kreski i szłam z siostrą na betę ;)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Jeżu, ja tez. I ogólnie zwiekszona częstotliwość wizyt w toalecie, w każdym celu 🙈😂

To ja tak samo tylko że ja chodzę ciągle do toalety bo boje się że dostanę @ 😂😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaK90 wrote:
    Moje objawy to:
    -zaokrąglone piersi, bolące i ciężkie
    -w dniu w którym miałam dostać okres i dzień później bolało mnie podbrzusze jak na okres ale nie jakoś mocno, znośnie (okresy mam raczej bezbolesne)
    -mąż zauważył obwódke wokół brodawek i ogólnie ciemniejsze sutki
    -i w noc wcześniej śniło mi się że widzę 2kreski i szłam z siostrą na betę ;)

Mi też w noc przed zrobieniem testu śniło mi się że miałam 2 kreski 😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i u mnie kilka dni temu miałam zabarwiony sluz na taki kolor kawy latte, bardzo delikatnie..
    Sorki że nie pisze w jednym komentarzu tylko kilka ale cały czas mi się przypomina potencjalne objawy 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie fajnie ze o tym tutaj teraz piszecie dopoki jeszcze pamietacie :D 🥰🥰🥰 ja mam jeszcze kilka dni do @
    Niby tej owulki nie mialam albo testy ciulowe byly , a ja czuje znow uczucie pelnego podbrzusza i gazy , wlasnie te gazy sa okropne... moj wczoraj powiedzial ze jak tak bede robic to zostane samotna matka 🤣😂 hahaha oczywiscie zartowal !
    Jejku moze ja se znow to wmawiam 🤣😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Wlasnie fajnie ze o tym tutaj teraz piszecie dopoki jeszcze pamietacie :D 🥰🥰🥰 ja mam jeszcze kilka dni do @
    Niby tej owulki nie mialam albo testy ciulowe byly , a ja czuje znow uczucie pelnego podbrzusza i gazy , wlasnie te gazy sa okropne... moj wczoraj powiedzial ze jak tak bede robic to zostane samotna matka 🤣😂 hahaha oczywiscie zartowal !
    Jejku moze ja se znow to wmawiam 🤣😂

Ja byłam pewna że nie miałam ovu, byłam chora, grypa 38,5 , dlatego mówię ci żebyś się nie sugerowała testami :) i do wczoraj byłam pewna że się nie udało, trzymam kciuki za Ciebie, który jesteś dpo?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Jejku moze ja se znow to wmawiam 🤣😂[/QUOTE

Chyba to nasze wmawianie sobie objawow jest zawsze... Ja w kazdym cyklu czuje sie inaczej i wyjatkowo. W tym cyklu od 6dpo czulam dziwne przyjemne klucie ponizej pepka, uczucie pelnosci, a od wczoraj 9dpo bol podbrzusza i jajnikow ale tylko gdy chodze :D

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Kłucie w okolicy pępka tez miałam. Co jakiś czas, takie albo kłucie albo ciągniecie, ciężko stwierdzić 🤷‍♀️

Lenka88 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja o ciąży wiem już chyba 18 dni... A nadal jak idę do łazienki, to się boję, zwłaszcza, że było plamienie.
    Trzęsę się też ze strachu, no USG dopiero 13.01
    A dzisiaj kicham jak szalona, już nawet mąż do mnie "weź tak nie kichaj, bo mi dziecko wykichasz".... Łatwo powiedzieć...🙈
    Gratuluję Wszystkim!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Właśnie! Kłucie w okolicy pępka tez miałam. Co jakiś czas, takie albo kłucie albo ciągniecie, ciężko stwierdzić 🤷‍♀️

Naprawde??? A ja juz myslalam ze wchodze na kolejny wyzszy poziom urojeń :D w takim razie czekam jak na szpilkach na rozwoj wydarzen :)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:

Kurde... Też miałam takie kłucie, i strasznie mnie swedziala skóra pod pępkiem 😂 też myślałam że to urojenie i nie brałam tego za objaw 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    To ja o ciąży wiem już chyba 18 dni... A nadal jak idę do łazienki, to się boję, zwłaszcza, że było plamienie.
    Trzęsę się też ze strachu, no USG dopiero 13.01
    A dzisiaj kicham jak szalona, już nawet mąż do mnie "weź tak nie kichaj, bo mi dziecko wykichasz".... Łatwo powiedzieć...🙈
    Gratuluję Wszystkim!

Kurcze żebyś się nie rozchorowała, ja sądzę że to że miałam tak zapchany strasznie nos to miałam zagnieżdżenie wtedy..

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was tez jest właśnie w okresie około owulacyjny?:) z którą z Was stresuje się kolejne 2 tygodnie?😅

Hania123 lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, Alutka, serio 😀 to było takie dziwne i zwróciłam na to uwagę 😀

Niewyspana, ja tez ciagle nie dowierzam chyba. Może uwierzę jutro, oby 🙈 ale nadal nie mam żadnych objawów. Oprócz ziewania. No i rano jestem mega głodna aż mi niedobrze, może to jest objaw 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Kurcze żebyś się nie rozchorowała, ja sądzę że to że miałam tak zapchany strasznie nos to miałam zagnieżdżenie wtedy..
    Dam radę, ja to się śmieje, że złego diabli nie biorą 🤪

Ja to nie wiem, nie czułam żadnego zagnieżdżania, ale w tym okresie byłam ciągle na jakimś whiskowaniu albo piwkowaniu.. 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jakby tak powiedziec to dzis jest
    20 dzien cyklu z 26-29dni
    Przytulanki mocne w
    6 dniu
    10dniu
    12 dniu cyklu i juz potem codziennie az do dzis 🤣
    (Moj mowi ze moze juz dosc?) Hahahaha

Od 12dnia testuje Owu i niby nie bylo a objawy mam juz nie wiem czy na owulacje czy na ciaze 😂🤣🤞 ale dajecie mi powera dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 18:41

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, trzymam mocno kciuki 😊😊🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ