X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • AgaK90 Debiutantka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę z aktualizacją :) dziś Pink test super czuły negatywny. Także nie polecam facelle w wersji słupkowej, podobno paskowe są lepsze. No nic, niech jutro przyjdzie @ i zaczniemy nowy rok nowym cyklem :D

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak dziś nie testuje, i tak wiem że będzie negatyw to po co kasę wydawać 😂 jak będzie się @ spóźniać to wtedy zatestuje

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuję wiele wątków na tym forum od kiedy staramy się z mężem o dziecko (prawie rok). Mamy za sobą 2 ciąże biochemiczne. W tym cyklu miałam owulację potwierdzoną monitoringiem - doktorka oceniła ją na 20/21 grudnia to był 15/16 dc. Okres wypada mi na 2 stycznia, cykle mam regularne 28dniowe. Dzisiaj rano robiłam test, negatywny, biel wizira wali po oczach. Jednak nie mam objawów typowo okresowych, nie boli mnie brzuch. Mam bardzo wrażliwe i tkliwe piersi. Czy to możliwe że test jeszcze po prostu nie wyszedł?

• Marienn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zalezy jaki to byl test, super czuly?
    Poczekaj dzien , dwa i zatestuj ponownie :) dopoki nie ma @ to jest nadzieja :) trzymam kciuki 🤞

Alutka -ty to masz cierpliwosc hah zazdroszcze :) ale podejscie dobre , lepiej myslec ze nic z tego niz sie nastawiac ;)

Aga szkoda ze testy daly nadzieje...

A teraz co u mnie? Hah masakra jakas podbrzusze mnie pobolewa jak na miesiaczke, dzis mam 17dc wiec powinna to byc ewentualnie ta moja wysniona owulacja ale coz ... nie ma drugiej krechy owulacji na tescie wiec ja chyba zwariuje .... ale bynajmniej wiem ze nie mam sie co nastawiac :) a gdzie moja owulacja ? No przeciez nie pojawi sie po 20dc ? To chyba nie mozliwe ....

Olala094 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Ola zalezy jaki to byl test, super czuly?
    Poczekaj dzien , dwa i zatestuj ponownie :) dopoki nie ma @ to jest nadzieja :) trzymam kciuki 🤞

Alutka -ty to masz cierpliwosc hah zazdroszcze :) ale podejscie dobre , lepiej myslec ze nic z tego niz sie nastawiac ;)

Aga szkoda ze testy daly nadzieje...

A teraz co u mnie? Hah masakra jakas podbrzusze mnie pobolewa jak na miesiaczke, dzis mam 17dc wiec powinna to byc ewentualnie ta moja wysniona owulacja ale coz ... nie ma drugiej krechy owulacji na tescie wiec ja chyba zwariuje .... ale bynajmniej wiem ze nie mam sie co nastawiac :) a gdzie moja owulacja ? No przeciez nie pojawi sie po 20dc ? To chyba nie mozliwe ....

A nie masz możliwości iść do gina na monitoring? To by rozwiało wszelkie niejasności, testy ovu też mogą nie wychodzić więc tym się też nie sugeruj w 100%

Fakt, podejście to ja mam dobre, bo w tamtym miesiącu się mocno nakręciłam i nic z tego, czekam jeszcze te 5 dni jak nie przyjdzie to wtedy testuje....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn test to facelle paskowy, czułość 10IU/L. Dzięki za odpowiedź! Teraz będę czekała na rozwój sytuacji :)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze zapbserwuje do konca ten cykl i sie chyba umowie, chociaz teraz te rystrykcje w kraju w ktorym mieszkam to zobacze czy da sie umowic na przyszly miesiac , ale jeszcze poczekamy posprawdzam sobie te testy 😂 oczywiscie domowilam wiecej bo juz testuje 2x dziennie 😂😂 moze serio ja mialam owulke przed 12dc bardzo wczesnie bo jak 12dc sprawdzilam to ten pasek drugi byl w sumie najbardziej widoczny ze wszystkich testow ktore zrobilam od tego dnia... to moze wlasnie sie skonczyla ta owulacja wtedy... no dziwne by to bylo ze tak wczesnie przy cyklach 26-29d no ale jak czytam neta to wszystko mozliwe.
    Mialam przytulanki 6dc , 10dc i 12dc tez wiec jesli mialam tam owulke to moze ...moze🥰🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, chciałabym Wam życzyć wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku!
    Przede wszystkim spokoju ducha i lekkich głów, ale jednocześnie mnóstwa determinacji i odwagi, na którą stać tylko nas, kobiety!
    Życzę Wam wszystkim tłustych kresek na testach, wspaniałych wieści i ostatnich okresów.
    I uśmiechu, bo to on sprawia, że mamy siłę! 🖤

Luna33, AgaK90 lubią tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki 😊 jestem po badaniu progesteronu (dziś 7 dpo). Wynij 57.4 nmol/l gdzie norma laboratoryjna do 50 nmol/l. Co o tym myślicie? Dzisiaj miałam też skok temperatury do 37.1... Nie wiem co o tym myśleć, nie znam się 😁 chętnie Was wysłucham 😊

A z okazji Nowego roku, życzę Wam przede wszystkim dostrzegania małych rzeczy, które sprawiają że jesteście szczęśliwe. No i wymarzonych 2 kresek ❤

AgaK90 lubi tę wiadomość

• Marienn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubble- ja bym sie cieszyla ! 7dni po i juz tak fajnie :D

🥰 kochane ! Najlepszego w Nowym Roku, cudownych kresek na testach , oraz wspanialych rozwiazan bobaskowych 🥰🥂💥

Mam nadzieje ze dzis pije ostatni dzien 😂🥰🥂

Dziekuje!

Bubble, Luna33, AgaK90 lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn ja to mam teraz rozkmine czy jeżeli jest poza norma (A podali mi normę ciążową i mój wynik tam teoretycznie pasuje ) czy ja mogę dzisiaj pic? Czy ten progesteron coś znaczy dla naszych ostatnich starań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 16:50

• Dosza Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jedna kreseczka i brak nawet cienia :( odstawiam luteinę i czekam na @.
    Oby przyszly rok był dla Nas Wszystkich owocny!🙏🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:21

👉macica jednorożna
    👉 Drożny jajowód prawy
    👉Anoowulacja
    👉Hiperprolaktynemia
    👉 Niedoczynność tarczycy
    👉Morfologia plemników 2%
    👉 Ruch postepowy 18 %

1 IUI 18.03.2021
    2 IUI 16.04.2021
  • AgaK90 Debiutantka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę Wam dziewczyny samych dobrych wieści w Nowym Roku! 🎉

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczęśliwego nowego roku 🎉 oby ten rok był dla nas łaskawy i uszczęśliwił nas ⏸️ kreskami :) jak po nocy sylwestrowej? Która ma kaca a która nie piła?

U mnie dzisiaj wszystkie objawy minęły, cycki zrobiły się miękkie więc na dniach @ przyjdzie....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziewczyny, szczęśliwego nowego roku 🎉 oby ten rok był dla nas łaskawy i uszczęśliwił nas ⏸️ kreskami :) jak po nocy sylwestrowej? Która ma kaca a która nie piła?

U mnie dzisiaj wszystkie objawy minęły, cycki zrobiły się miękkie więc na dniach @ przyjdzie....

Ja pół winka wczoraj, czerwonego na lepsze endo, kaca brak, ale temp poszła w dół, ćmi dół brzucha, bolą plecy w krzyżu i czuje się ogólnie bardzo dobrze :)

Nie trace nadziei 🙏 bo u mnie temp spada dopiero w 1-2 dniu okresu, nigdy przed.

Szczęśliwego Nowego Roku! 😘 Oby przyniósł dużoooo II kresczek 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 11:41

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry Nowy 2021 💥 licze ze przyniesie nam cudowne nowinki 🥰
    Ja wczoraj zeby nie bylo wypilam 2 piweczka przez cala noc :) takze dzis czuje sie cudownie i bez kaca :D
    Obudzilam sie z bolem podbrzusza i delikatnym bolem piersi... dziwny objaw w srodku cyklu bo to dopiero 17dc

Aga mysle ze to moga byc dobre oznaki u Ciebie :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaliczyłam pierwszą drzemkę, po czym obudziłam się z samopoczuciem godnym samobójstwa. Zoladek w gardle 😂 organizm domagał się żarcia. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala094 wrote:
    Marienn test to facelle paskowy, czułość 10IU/L. Dzięki za odpowiedź! Teraz będę czekała na rozwój sytuacji :)

Testowalas ponownie? Super czuly test powinien chyba juz cos pokazac dzien przed 🤞❤

Niewyspana ja ci zazdroszcze strasznie tych objawow... a powiedz masz juz zyly na piersiach?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Testowalas ponownie? Super czuly test powinien chyba juz cos pokazac dzien przed 🤞❤

Niewyspana ja ci zazdroszcze strasznie tych objawow... a powiedz masz juz zyly na piersiach?
    Wiesz, dla mnie to nie jest nic namacalnego. Gdyby nie to, że nie ma okresu to byłabym w stanie sobie wmówić, że tam nie ma dziecka. 🤷 W sumie nadal nie do końca wierzę, póki nie zobaczę to będzie ciężko.

Mam bardzo widoczne żyły, ale to dopiero ze 3 dni temu zauważyłam chyba.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Jeżynka2305 Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jestem tu nowa 🙂 nie wiem czy tylko ja tak mam ale zawsze po zajściu w ciążę mam opryszczkę wargową... Mam za sobą już 2 poronienia + puste jajo płodowe i mam nadzieję że limit nieszczęścia już wyczerpałam. Tak bardzo chcę żeby w końcu się udało, że powoli tracę zdrowy rozsądek... Przy każdej z ciąż pojawiało mi się to "coś". Wszystkie 3 próby odbyły się w tym roku i dopiero teraz zaczęłam to ze sobą kojarzyć... @ za 4 dni... Na test płytkowy chyba za wcześnie, owu 11 dni temu...

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ