PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgata :) wrote:Przeziębienie może być dobrym znakiem 😁 mnie w ciążowym cyklu w tym samym czasie co Ty też dorwało, a potem dwie kreski 😁
W tym cyklu też jestem przeziębiona, ale już nie biorę tego za pewnik bo od porodu choruje średnio raz na 2 miesiące, nawet częściej 😵 a wtedy chorowałam z raz na rok 😛
Kurde to faktycznie jeszcze nadzieja jest 😊 i też w tym roku to moje pierwsze przeziębienie 😁 ale wiecie jak jest ... Myślę pozytywnie ale trochę z dystansem, bo 🙊 jest uparta i wraca co miesiąc 😏Agata :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaK90 wrote:Super wiadomość Gratulacje! To pokazuje tylko że wszystko może być objawem ciąży i nie ma co się nakręcać bo każda inaczej przechodzi ja u siebie się już niczego nie doszukuje i dziś testu nie robię. Trochę kusi zrobić jutro ale chyba wytrzymam do Sylwestra
Ja uważam, że to nic złego szukać objawów czy robić testy Mnie zawsze mąż dołował sceptycyzmem ale teraz dostał zakaz Każdy niech robi jak czuje. Ja już zużyłam 10 testów ciążowych w tym cyklu i się tego nie wstydzę -
Czakira wrote:Ja uważam, że to nic złego szukać objawów czy robić testy Mnie zawsze mąż dołował sceptycyzmem ale teraz dostał zakaz Każdy niech robi jak czuje. Ja już zużyłam 10 testów ciążowych w tym cyklu i się tego nie wstydzę
Też tak uważam, ja już od 3 dni robię testy, to nic że każdego dnia wiem że jest za wcześnie, są to robię 😁 -
Czakira wrote:Ja uważam, że to nic złego szukać objawów czy robić testy Mnie zawsze mąż dołował sceptycyzmem ale teraz dostał zakaz Każdy niech robi jak czuje. Ja już zużyłam 10 testów ciążowych w tym cyklu i się tego nie wstydzę
A na ile dni przed spodziewaną miesiączka wyszedł pozytywny test? I jakiej czułości? -
Dziewczyny moze to nie ten watek ale tutaj was juz troszke znam, i otoz zastanawia mnie to...
Dzis mam 15 dzien cyklu
Od 12dc robie testy Owulki i wtedy te kreski byly jeszcze slabe chociaz , dzis zrobilam to juz wcale drugiej kreski braklo...
A dzis czuje sie jakbym miala owulacje bo bola mnie jajniki...
Cykle mam rozne 26-29dni
To moj pierwszy miesiac kiedy zaczelam uzywac testow owulacyjnych i troche sie martwie, dlaczego dzis nie ma drugiej kreski wcale ? Wg apki dzis powinnam miec owulke, wg mojego samopoczucia tez...
Czy mozliwe ze dzis nie bylo drugiej kreski wcale? A jutro moze sie pokazac ciemniejsza na owulacje, czy moze przegapilam juz owulacje przed 12dc ? Tak wczesnie by byla?
Panikuje wiem... ale dziwne to troche dla mnie👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Dziewczyny moze to nie ten watek ale tutaj was juz troszke znam, i otoz zastanawia mnie to...
Dzis mam 15 dzien cyklu
Od 12dc robie testy Owulki i wtedy te kreski byly jeszcze slabe chociaz , dzis zrobilam to juz wcale drugiej kreski braklo...
Cykle mam rozne 26-29dni
To moj pierwszy miesiac kiedy zaczelam uzywac testow owulacyjnych i troche sie martwie, dlaczego dzis nie ma drugiej kreski wcale ? Wg apki dzis powinnam miec owulke, wg mojego samopoczucia tez...
Czy mozliwe ze dzis nie bylo drugiej kreski wcale? A jutro moze sie pokazac ciemniejsza na owulacje, czy moze przegapilam juz owulacje przed 12dc ? Tak wczesnie by byla?
Panikuje wiem... ale dziwne to troche dla mnie
Z tymi testami owu to też różnie jest, tak naprawdę nic nie potrwierdzi nam owulacji tak jak monitoring. Niestety.
Nie panikuj, w okolicy owulacji po prostu przytuajcie się częściej sprawdź jutro ten test, robiłaś wieczorem?
Podobno przed robieniem przez godzinę nie można nic pić. -
Marienn wrote:Dziewczyny moze to nie ten watek ale tutaj was juz troszke znam, i otoz zastanawia mnie to...
Dzis mam 15 dzien cyklu
Cykle mam rozne 26-29dni
Panikuje wiem... ale dziwne to troche dla mnie
Z tymi testami jest bardzo różnie, mi przed pierwszą ciąża przez kilka cykli nigdy nie wychodziły pozytywne, w okolicach owulacji druga kreska ciemniała ale to nie był pozytyw, drugie to to że można przegapić pik, wtedy robiłam testy wyłącznie wieczornem, jak się okazało w tym cyklu wyszedł mi pik rano (drugi mocz), podczas gdy wieczorem tego samego dnia kreska była bardzo ciemna ale już nie tak ciemna jak rano. Więc od jakiegoś czasu robię po 3 testy dziennie.
Jeśli odczuwasz owulacje to działaj, nie polegaj tylko na testach. Sprawdzałaś śluz i szyjkę? -
Nie sprawdzam szyjki , sluz juz nie okreslam bo czasem go mam czasem nie , ostatnie 3 dni bylo go duzo , dzis jest mniej, ale czy to sluz? Czy moze niedoszle plemniczki 😂😂
Spanikowalam bo wlasnie wystartowalam do pracy do swietach i nie damy rade przytulac sie juz 2x dziennie bo sie mijamy bardziej ale 1x bodajze w srodku nocy staramy sie miec za soba mimo wszystko czuje ze mi piersi spuchly, jajnik kluje, nogi dziwnie rwa w pachwinach... moze dopiero bedzie owulka.. moze ja mam dosc pozno?
Okey jutro postaram sie nie pic napewno nawet do 2h przed testem.
Testuje przy drugim siku od rana. Ale wlasnie nie kontrolowalam picia , kawy itp...
Dzieki dziewczyny za wsparcie , dobrzee Was miec tutaj ♡
____
Niewyspana GRATULUJE! Mimo ze nie przyjelas to super wiadomosc! Heh zawsze takie rzeczy dzieja sie w takich momentach 😂😂 jak Beta? Jak plamienie?
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
No to daj znać jak jutro będą te testy wyglądać 🖤
A co do mnie, bety nie kontrolowałam już, nie miałam kiedy jechać, a druga sprawa, że dopiero mi się siniaki zagoiły po poprzednich kłuciach.
Myślisz, że powinnam jeszcze raz iść? 😱
Plamienia praktycznie zniknęły, więc tutaj chyba powinnam się cieszyć... Piersi mnie bolą jak cholera,cały dzień mam co chwilę zawroty głowy, ale poza tym nie mam innych objawów ciąży. 🙈 -
Cos ty nie mysle tak 😂 ostatnia twoja beta byla super , do tego masz 4go usg wiec czekam z Toba
Ahhh zazdraszczam mamuska ! ale w pozytywnym znaczeniu
🥰
Okey jutro potestuje owulke👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Pewnie, trzeba sprawdzać. Jakich testów używasz?
No właśnie z tego 4.01 chciałam zrezygnować 😂 Bo to będzie dopiero 5+3 według okresu.
Mam jeszcze jedno zaplanowane na 13.01 i wtedy będzie już 6+6 bodajże, więc pewnie byłoby widać już serduszko... -
nick nieaktualnyJa dziś mam ciężki dzień... humor do du*y, lekko ściśnięte podbrzusze.. ogólnie czuje się zmęczona faktem, że jakoś mozolnie wszystko idzie. Za poradą idę jutro zbadać progesteron (będzie 7dpo). Nie wiem czy jest sens robić bete jutro .. ogólnie chyba już nic nie wiem 😑
Czekam na pozytywne fluidy i informację od Was 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 14:53
-
Dziewczyny, kazde objawy cos znacza, nie ma urojen jesli cos czujesz to tak sie dzieje, ale skad te objawy to ciezko stwierdzic... 😂
Bubble - 7dc? Dzien cyklu? Czy 7 dzien po owulacji?
Alutka128 - dobrze ze objawy sa wiem ze z przerazeniem sobie myslisz pewnie znow to nie to ale moze jednak tym razem ale plamienia u ciebie sa zastanawiajace ... Niewyspana przeciez tez miala
___
Odnosnie mojej owulacji, ja chyba jej nie mam... dzis test tez negatywny ta druga kreska jest juz praktycznie niewidoczna... takze albo sie nie polubilismy z testami albo one sa dziwne, czytalam na forach ze wiele kobiet ma problemy ztestami na owu. Uzywam takich zwyklych paskowych kupionych w paczce 15szt.
Dzis jestem 16dc
Cykle mam 26-29d
Przytulanki byly 10dc ,12dc i potem juz codziennie
Nie sadze ze przed 10dc moglabym miec owulke
A testowalam od 12dc -moze serio zle cos robilam, a moze dopiero przyjdzie owulka ... 🤔🤔 ale tak pozno?
No nic no ja tam wczoraj czulam sie jak na owulacje...
Moze to i lepiej bo nie bede sie nakrecala z ciaza bo przeciez wychodzi na to ze nie mialam owulacji 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualnyMarienn wrote:Dziewczyny, kazde objawy cos znacza, nie ma urojen jesli cos czujesz to tak sie dzieje, ale skad te objawy to ciezko stwierdzic... 😂
Bubble - 7dc? Dzien cyklu? Czy 7 dzien po owulacji?