X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja dzisiaj też raczej się winkiem, na szczęście ja mam podejście że co ma być to będzie... Nawet jeśli coś się dzieje to winko czerwone nie zaszkodzi :)

Pewnie że tak :) u mnie dziś tylko pomoże na rozluźnienie że dwa dni i mi przejdzie... Narazie mam zejście humoru straszliwe... Ale Z wszystkie trzymam kciuki i wierzę że się wreszcie nam poszczęści :)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Pewnie że tak :) u mnie dziś tylko pomoże na rozluźnienie że dwa dni i mi przejdzie... Narazie mam zejście humoru straszliwe... Ale Z wszystkie trzymam kciuki i wierzę że się wreszcie nam poszczęści :)

Czyli dwa dni masz picia? Ale masz fajnie 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Czyli dwa dni masz picia? Ale masz fajnie 😂

Hehe tak wyszło bo napisałam bez przecinka 😂 chodziło o dwa dni dola 😂

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie co? Poszlam wziasc kompiel relaxacyjna, wanna piana... i doszlo Wino...

Pomyslalam .... zycie jest piekne... kazdej z nas sie uda!
    Bardzo niedlugo.... obiecuje! Poczulam to! ♡

AgaK90, M-ka1990 lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Elena26 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaK90 wrote:
    Hej. Też miałam pozytywny test owulacyjny 18.12. Z objawów mam tylko powiększone i ciężkie piersi oraz mój mąż zauważył (bez żadnej sugestii) że mam ciemniejszą obwódke wokół brodawek. Testy ciążowe robiłam wczoraj (9dpo) i dziś (10dpo) i oba negatywne. Nawet bez cienia wątpliwości. Mam w domu jeszcze 2 testy ale kolejny zrobię dopiero w Sylwestra. To mój pierwszy cykl starań i wcześniej w ciąży nie byłam więc ciężko powiedzieć czy Twoje dolegliwości to implantacja czy już objawy ciąży, a może przeziebienie?

Cześć dziewczyny, widzę że jestem trzecią, która miała pozytywny test owulacyjny w 18 dniu cyklu. Dziś zrobiłam test i oczywiście negatywny. Zastanawiam się jeszcze jutro nad oznaczeniem z krwi Betahcg, ciekawe czy wynik bety byłby już prawidłowy?

Pozdrawiam

3jgx43r848q7vmi7.png
    31.12.2020 - Betahcg 55,8
    02.01.2021 - Betahcg 155,4
    07.01.2021 - Betahcg 2305,0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena26 wrote:
    Cześć dziewczyny, widzę że jestem trzecią, która miała pozytywny test owulacyjny w 18 dniu cyklu. Dziś zrobiłam test i oczywiście negatywny. Zastanawiam się jeszcze jutro nad oznaczeniem z krwi Betahcg, ciekawe czy wynik bety byłby już prawidłowy?

Pozdrawiam

Pytanie czy miałaś jakieś objawy implantacji. Wiadomo może nie być żadnych ale tak jak pisałam wcześniej ja wczoraj miałam osłabienie, jakieś dziwne wahania temperatury i różne inne, niektóre pojawiają się co cykl a inne były nowe. W dzisiaj w nocy miałam dziwny sen strasznie i teraz zrobiłam dwa testy i na obu są blade kreski 🤩 Oby się utrzymały! Przed betą może zrób jeszcze jeden test z porannego moczu.

• Elena26 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira wrote:
    Pytanie czy miałaś jakieś objawy implantacji. Wiadomo może nie być żadnych ale tak jak pisałam wcześniej ja wczoraj miałam osłabienie, jakieś dziwne wahania temperatury i różne inne, niektóre pojawiają się co cykl a inne były nowe. W dzisiaj w nocy miałam dziwny sen strasznie i teraz zrobiłam dwa testy i na obu są blade kreski 🤩 Oby się utrzymały! Przed betą może zrób jeszcze jeden test z porannego moczu.

Nie miałam żadnych plamien itd., jedynie co to czułam bóle w podbrzuszu i w jajniku ale nie wiem czy to mogłoby być to 😔

Kochana a a tobie serdecznie gratuluję dwóch kreseczek!!! 😍 Miałaś jakieś objawy???

3jgx43r848q7vmi7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena26 wrote:
    Nie miałam żadnych plamien itd., jedynie co to czułam bóle w podbrzuszu i w jajniku ale nie wiem czy to mogłoby być to 😔

Kochana a a tobie serdecznie gratuluję dwóch kreseczek!!! 😍 Miałaś jakieś objawy???

Dziękuję, oby się utrzymało 😀 Pewnie, że mogło być to! Tylko pytanie czy tak masz zawsze po owu czy pierwszy raz. Bo ja po pierwszym porodzie mam po każdym owu bóle jakieś lekkie.
    Ogólnie po owu miałam to co zawsze bolące piersi, lekkie bóle, apetyt ogromny.
    Ale wczoraj miałam właśnie te nowe objawy. Uważam, że wczoraj było zagnieżdżenie lub się zaczęło. Miałam dreszcze a potem było mi gorąco, temperatura około 36, zawroty głowy, do popołudnia brak apetytu, pocenie się, płaczliwość i jakoś cera mi się poprawiła a było naprawdę źle.
    W pierwszej ciąży objawem było masakryczne wzdęcie i ciężkie piersi. Co ciąża to inaczej 🙃 I co kobieta to inaczej 🙃 Dlatego dobrze, że mamy testy 🥰

M-ka1990 lubi tę wiadomość

• Elena26 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira wrote:
    Dziękuję, oby się utrzymało 😀 Pewnie, że mogło być to! Tylko pytanie czy tak masz zawsze po owu czy pierwszy raz. Bo ja po pierwszym porodzie mam po każdym owu bóle jakieś lekkie.
    Ogólnie po owu miałam to co zawsze bolące piersi, lekkie bóle, apetyt ogromny.
    Ale wczoraj miałam właśnie te nowe objawy. Uważam, że wczoraj było zagnieżdżenie lub się zaczęło. Miałam dreszcze a potem było mi gorąco, temperatura około 36, zawroty głowy, do popołudnia brak apetytu, pocenie się, płaczliwość i jakoś cera mi się poprawiła a było naprawdę źle.
    W pierwszej ciąży objawem było masakryczne wzdęcie i ciężkie piersi. Co ciąża to inaczej 🙃 I co kobieta to inaczej 🙃 Dlatego dobrze, że mamy testy 🥰

Niestety nie wiem jak było u mnie w poprzednich cyklach. Jestem po poronieniu 😔 i wtedy udało mi się zajść w ciążę za pierwszym razem starań (bez sprawdzania owulacji itd.). W tym miesiącu rozpoczęłam 1 cykl starań po poronieniu i tak bardzo marzę o tym aby było to to...

3jgx43r848q7vmi7.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira wrote:
    Ulala! Mamy nowe kreski!
    Pokaż, pokaż :)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Elena26 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Ulala! Mamy nowe kreski!
    Pokaż, pokaż :)

Dokładnie, prosimy pokazywać! 😊

3jgx43r848q7vmi7.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira wrote:
    Gratulacje!! Pokaż nam te kreseczki 😁💚

Ja mam od wczoraj bóle w dole, cała noc bolało, dziś boli jeszcze bardziej, to jest ból jakby okresowy ale jednak inny. Do tego ta gładka twarz. I czuje się niezwykle dobrze 😊

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira wrote:
    Gratulacje ❤ to zdrowo rosnijcie 🤰! Podziel się magicznymi kreseczkami 😊

Ja od dzisiaj czuje się przeziębiona (21 dc 6dpo), więc pewnie stąd moje odczucia ( temperatura ok 36.8 po przebudzeniu; 37 i wiecej w ciagu dnia, uczucia goraca/ zimna na zmianę, osłabienie + dziś doszedł zatkany nos)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem jak mam pokazać 🤭 Tu da się jakoś zdjęcie załączyć? Testy mam takie z allegro same paski a zdjęcie robiłam z rana jak było ponuro :) Wyrzuciłam testy bo kreski były blade, widoczne gołym okiem ale na zdjęciu to ledwo co widać. Jutro rano zrobię jeszcze jeden test bo marzy mi się jednak ciemniejsza kreska 😁 A może zaszaleje i kupię test w aptece żeby mieć ładnie czarno (różowo) na białym 😀

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubble wrote:
    Gratulacje ❤ to zdrowo rosnijcie 🤰! Podziel się magicznymi kreseczkami 😊

Ja od dzisiaj czuje się przeziębiona (21 dc 6dpo), więc pewnie stąd moje odczucia ( temperatura ok 36.8 po przebudzeniu; 37 i wiecej w ciagu dnia, uczucia goraca/ zimna na zmianę, osłabienie + dziś doszedł zatkany nos)

Przeziębienie może być dobrym znakiem 😁 mnie w ciążowym cyklu w tym samym czasie co Ty też dorwało, a potem dwie kreski 😁

W tym cyklu też jestem przeziębiona, ale już nie biorę tego za pewnik bo od porodu choruje średnio raz na 2 miesiące, nawet częściej 😵 a wtedy chorowałam z raz na rok 😛

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyne w 3 dniu cyklu lepiej zbadać?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kiepsko spałam w nocy.. i jakieś dziwne sny mialam... Snily mi się moje sutki, jak się obudziłam zaczęły mnie bolec piersi....
    Czesto sobie czytam różne senniki, przeczytałam że jak się śnią sutki to wróży to błogosławieństwo w postaci dziecka...
    Aż mam ochotę już testować...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dzisiaj kiepsko spałam w nocy.. i jakieś dziwne sny mialam... Snily mi się moje sutki, jak się obudziłam zaczęły mnie bolec piersi....
    Czesto sobie czytam różne senniki, przeczytałam że jak się śnią sutki to wróży to błogosławieństwo w postaci dziecka...
    Aż mam ochotę już testować...

Oby to było to :) a kiedy wypada Ci 🐒?

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Oby to było to :) a kiedy wypada Ci 🐒?

@powinnam mieć jakiś 5,6.01

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • AgaK90 Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira wrote:
    Kurcze nie wiem jak mam pokazać 🤭 Tu da się jakoś zdjęcie załączyć? Testy mam takie z allegro same paski a zdjęcie robiłam z rana jak było ponuro :) Wyrzuciłam testy bo kreski były blade, widoczne gołym okiem ale na zdjęciu to ledwo co widać. Jutro rano zrobię jeszcze jeden test bo marzy mi się jednak ciemniejsza kreska 😁 A może zaszaleje i kupię test w aptece żeby mieć ładnie czarno (różowo) na białym 😀

Super wiadomość :) Gratulacje! To pokazuje tylko że wszystko może być objawem ciąży i nie ma co się nakręcać bo każda inaczej przechodzi :) ja u siebie się już niczego nie doszukuje i dziś testu nie robię. Trochę kusi zrobić jutro ale chyba wytrzymam do Sylwestra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 13:17

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ