PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni* wrote:Dziękuję,
W środę zrobię jeszcze raz czy rośnie, w czwartek mam ginekologa i zobaczymy. Nie cieszę się bo się boje ze coś się stanie 🤦🥺
Dziękuję i bardzo się cieszę że znalazłam to forum 😘
Na pewno się nie stresuj bo to nie pomoże, powtórz ta betę i będziesz miała jasno ❤️ który jesteś dpo? Albo dc? -
Dziewczyny, cały czas was podglądam, i ciagle trzymam za każda kciuki 🥰 gratuluje wszystkim które zobaczyły 2 kreski i czekam na kolejne, musi się udać 😁
Nie wypowiadam się ostatnio bo mam ogrom pracy, a potem padam nieprzytomna, nie mam na nic siły 🙁 poza tym nie jestem chyba żadnym specjalista i nie chciałabym tutaj jakiś nieporozumień wywoływać 😅
U mnie w porządku, jestem CIAGLE głodna, absolutnie bez przerwy i przez to mi ciagle niedobrze. Jestem tez mega senna i nic mi się nie chce. Mój mąż twierdzi ze to dla niego plus bo nie wymyślam co chwile nowych aktywności jak to mam w zwyczaju 😂 mam nadzieje ze to jednak minie.
Dzisiaj rano przez jakieś 30 min miałam kłucie jajnika. Trochę mnie to zmartwiło, ale samo przeszło, mam nadzieje ze wszystko ok. W poniedziałek przyszły mam wizytę, wtedy tez umówię się na pierwsze prenatalne. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się czy wszystko w porządku. To takie niesprawiedliwe ze dla faceta ciąża jest i to znaczy ze za 9 msc dziecko. A dla nas? Każde ukłucie to powód do paniki i rozmyślań przez kilka dni. Eh, oszaleje 🙄
Przepraszam Was ze tak zamilkłam, ale śledzę na bieżąco 😁 postaram się odzywać przynajmniej z gratulacjami i kciukami za Was wszystkie ❤️M-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Witam Kochane ! Potrzebuje porady
Jestem 3 dni po spodziewanej miesiączce, wczoraj i przedwczoraj rano zrobiłam test.
Na jednym i drugim wyszła bardzo blada, ledwo widoczna kreska. Nie wiem co myśleć, boję się. Jestem już po stracie - 2 lata temu w 6 tyg puste jajo płodowe ( obumarcie zarodka ). Wtedy po ujrzeniu dwóch wyraźnych kresek od razu poszłam do lekarza i usg, a wtedy ciąża była niespodzianką.
Teraz, przed staraniami, powiedziałam sobie, że przy drugiej ciąży nie będę od razu biegła na wizytę i prześwietlenie. Nie wiem może świruję
Doradźcie mi proszę co w tej sytuacji ..
a jak to jest z badaniem krwi? trzeba mieć skierowanie (NFZ) czy to badanie płatne? jestem kompletnie zielonaSynek
Poród SN 8 października 2021
-
NadziejaUmiera wrote:Witam Kochane ! Potrzebuje porady
Jestem 3 dni po spodziewanej miesiączce, wczoraj i przedwczoraj rano zrobiłam test.
Na jednym i drugim wyszła bardzo blada, ledwo widoczna kreska. Nie wiem co myśleć, boję się. Jestem już po stracie - 2 lata temu w 6 tyg puste jajo płodowe ( obumarcie zarodka ). Wtedy po ujrzeniu dwóch wyraźnych kresek od razu poszłam do lekarza i usg, a wtedy ciąża była niespodzianką.
Teraz, przed staraniami, powiedziałam sobie, że przy drugiej ciąży nie będę od razu biegła na wizytę i prześwietlenie. Nie wiem może świruję
a jak to jest z badaniem krwi? trzeba mieć skierowanie (NFZ) czy to badanie płatne? jestem kompletnie zielona
Przede wszystkim zbadaj hormony tarczycy (TSH, ft3 ft4 antyTPO antyTG) plus obowiązkowo progesteron. Nie stresuj sie bo jeśli jest fasolka to możesz zaszkodzić... I idź na betę, a później drugi raz po 48h żeby zobaczyć przyrost. Powodzenia ❤️
-
NadziejaUmiera wrote:Witam Kochane ! Potrzebuje porady
a jak to jest z badaniem krwi? trzeba mieć skierowanie (NFZ) czy to badanie płatne? jestem kompletnie zielona -
Moni* wrote:Znajoma mówi że wynik niejednoznaczny co o tym myśleć?
I nie wiem czy jest sens iść w czwartek do gina, bo żeby cokolwiek było widać musi beta być powyżej 1000, wstrzymaj się jeszcze z wizyta no chyba że musisz zacząć brać leki na podtrzymanie. -
Alutka128 wrote:I nie wiem czy jest sens iść w czwartek do gina, bo żeby cokolwiek było widać musi beta być powyżej 1000, wstrzymaj się jeszcze z wizyta no chyba że musisz zacząć brać leki na podtrzymanie.
W poprzedniej ciąży musiałam brać duphaston, chodzi o to abym czegoś nie przeoczyła. Bo że nic nie będzie widać to wiem tylko o to czy nie muszę brać leków. -
Marienn wrote:Moni - Gratulacje dobrze wiedziec ze ta grupa ma jeszcze moc i ze ta moc nie opada sliczne kreski, zostan z nami na dluzej i powiedz od czasu do czasu jak sie sprawy mają?
DZIEWCZYNY gdzie jest nasza LENA - LUNA? mam nadzieje ze tam wszystko wpoazadku
Bc_m / Md1610 - A nie wzielyscie pod uwage ze moglyscie miec cykl bezowulacyjny? Po cyklu bezowulacyjnym zawsze cykl jest wydluzony. A takie cykle zdazaja sie nawet 2x w roku, ja mialam w LISTOPADZIE i teraz w STYCZNIU nie wiem nawet czy ten tez taki nie bedzie..bo jesli bedzie to musze isc do ginekologa.
Niewyspana.... - zle samopoczucie napewno nie sprzyja codziennosci, napewno jest ci ciezko.. ale 3mam kciuki za piekne male raczki i nozki Tez mam nadzieje ze ''wpadniemy '' z Mką do twojego grona juz niedlugo Oraz z całą resztą of course!
Alutka gdzie ty z tym testem jestes ?
Myślałam o tym ze to cykl bezowulacyjny ale wszystko wskazywało na to ze owulacja była w 15 dc, zreszta @ zawsze była 28-30 dc a dzisiaj już 37 dc i nic, ale i tak wcześniej już byłam umówiona do ginekologa na środę to prawie jeszcze dwa dni, zrobię tez wtedy test żeby jeszcze sprawdzić co wyjdzie 😃
Moni* lubi tę wiadomość
-
Lenka88 wrote:Marienn, melduje sie u mnie czas oczekiwania na srode i usg. Zaczynam sie bardzo stresowac czy wszystko jest w porzadku. W nocy mam problemy ze snem. W dzien nudnosci. Pilnuje sie mocno z jedzeniem bo jak tylko przeczekam swoj moment to nudnosci nie daja zyc.
Czytam Was caly czas i trzymam kciuki za kazda z osobna.
Moni, gratuluje i trzymam kciuki
Ja Wam dziewczyny mowie ze to forum ma ukryta moc
SUPER ZE JESTES Pamietalam wlasnie ze masz niedlugo USG wiec czekam niecierpliwie
wiem ze latwo jest mowic ''nie stresuj sie'' bo pewnie sama bym sie stresowala...
Ale postaraj sie nie panikowac , serducho malucha ci to wynagrodzi
___
Dziewczyny niepokoily mnie te moje testy owulacyjne dlaczego dzis jest 17DC a mi testy owu wychodzą tylko z jedną kreską, drugiej brak wcale. Wyobrazcie sobie ze znalalam watek w necie gdzie dziewczyna miala ten sam problem i okazalo sie ze jest w ciazy. Nigdzie nie pisze ze taki bialy test owulacyjny to znak ciazy bo ty bylby hit hahaha ale ze ją spotkalo to co mnie to dalo mi nadzieje...
Duzo dziewczyn tez pisze o tym ze testy owulacyjne nie zawsze mowia prawde i wiele lasek ma z nimi problem takze jestem spokojniejsza i OBYYyyy sie udalo!Lenka88 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Dziewczyny, cały czas was podglądam, i ciagle trzymam za każda kciuki 🥰 gratuluje wszystkim które zobaczyły 2 kreski i czekam na kolejne, musi się udać 😁
Nie wypowiadam się ostatnio bo mam ogrom pracy, a potem padam nieprzytomna, nie mam na nic siły 🙁 poza tym nie jestem chyba żadnym specjalista i nie chciałabym tutaj jakiś nieporozumień wywoływać 😅
U mnie w porządku, jestem CIAGLE głodna, absolutnie bez przerwy i przez to mi ciagle niedobrze. Jestem tez mega senna i nic mi się nie chce. Mój mąż twierdzi ze to dla niego plus bo nie wymyślam co chwile nowych aktywności jak to mam w zwyczaju 😂 mam nadzieje ze to jednak minie.
Dzisiaj rano przez jakieś 30 min miałam kłucie jajnika. Trochę mnie to zmartwiło, ale samo przeszło, mam nadzieje ze wszystko ok. W poniedziałek przyszły mam wizytę, wtedy tez umówię się na pierwsze prenatalne. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się czy wszystko w porządku. To takie niesprawiedliwe ze dla faceta ciąża jest i to znaczy ze za 9 msc dziecko. A dla nas? Każde ukłucie to powód do paniki i rozmyślań przez kilka dni. Eh, oszaleje 🙄
Przepraszam Was ze tak zamilkłam, ale śledzę na bieżąco 😁 postaram się odzywać przynajmniej z gratulacjami i kciukami za Was wszystkie ❤️
Luna fajnie ze jestes ? napewno wszystko jest wpozadku Trzymam kciuki za poniedzialek !
Niesprawiedliwe to jest to wszystko ze facet nie musi nawet sobie tampona, stanika kupic, czy do fryzjera tak czesto chodzic , ciąze znosic, miesiaczkę, owulację, poród.. wychowanie haha masakra i mowia ze kobieta jest slabsza od mezczyzny...
Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Md1610 wrote:Myślałam o tym ze to cykl bezowulacyjny ale wszystko wskazywało na to ze owulacja była w 15 dc, zreszta @ zawsze była 28-30 dc a dzisiaj już 37 dc i nic, ale i tak wcześniej już byłam umówiona do ginekologa na środę to prawie jeszcze dwa dni, zrobię tez wtedy test żeby jeszcze sprawdzić co wyjdzie 😃
-
Marienn huhu, coś może być na rzeczy 😁 ale by była niespodzianka.
A cykle bezowulacyjne to normalność? Czy raczej jak ktoś ma problemy to się tak może dziać? Nigdy o tym w sumie nie słyszałam. Ja aktualnie cierpię z powodu okresu bo zawsze miałam obfite i długie, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż mi się skończy 😅 -
Marienn, taak! Tak czasem bym chciała żeby przez jeden cykl to stary przeżywał to co ja co msc 😂 Ból brzucha, złość o byle co na sama siebie i wszystko wokół itd 😤 albo teraz, chociaż jeden dzień mojego samopoczucia wiecznie głodnej, zmęczonej, zmartwionej z Mdłościami nawet przy myciu zębów 😂
A jak jeszcze taz usłyszę pytanie o co jestem zła to się chyba wyprowadzę 🤷♀️😂
Podoba mi się Twoje pozytywne podejście! 😁 No i może faktycznie masz tak, jak ta dziewczyna.. oby!! 😁😁 -
No ten cykl u mnie jest taki chyba na luzie nawet bo jak se oattze w apke to przytulanki od 9dc co 3dni... a poprzednie miesiace codziennie🙈😂
A dzis mowie do mojego okej musimy podzialac cos bo nie wiem o co cchodzi z tymi testami a dawno juz nie bylo, a on mowi no jak nie? Wczoraj rano. Ja patrze w apke i rzeczywiscie 🙈😂 zapomnialam! 🙈😂😂
Takze moze takie podejscie mi posluzy ..
Moze zastanawiacie sie czy mam objawy ? Hmm
17DC (26-29C)
Nic, tylko kluje prawy jajnik od 3 dni... moj powiedzial ze mam twardy brzuch. Czasem dziwnie ciagnie, a wczoraj bolalo mnie jak na okres.
Ale coz.. objawy mam w kazdym cyklu w sumie😂😂🙈
__
A czy bezowulacyjny cykl to norma? Nie wiem, ale z tego co czytalam to tak. Bo ja sie wystraszylam jak mialam bezowulacyjny i wtedy dowiedzialam sie o tym ze przewaznie kazdy go ma 2x w roku.
I gdy jest bezowulacyjny to sie wydluza.
Takze wzielam to pod norme.👩 31l. + 👱♂️ 31l.