X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz spojrzałam w apke i mój najdłuższy cykl to 29dni :o wydawało mi się że trafiały się przekraczające 30 ale nie. Zazwyczaj u mnie 27 dni, a czasem i krótsze pojedyncze strzały.

Najgorsze jest to że bite 6-7 dni to okres i naprawdę ostro że mnie leci. Tyle dni zmarnowanych i cierpienia 😩 ale częściej owulka 🙈🙆

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn,

Tak, cykle bezowulacyjne to standard i norma, więc nie ma co się nimi przejmować. Tak po prostu się zdarza. :)

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dziś 2 dzień @, beta + test ciążowy wskazują na ciążę. Wczoraj brak okresu dzisiaj minimalne plamienie.....
    Czytałam, że może być implantacyjne 🥺 jutro mam 2 raz betę a w czwartek ginekologa...
    Martwię się

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    U mnie jest dziś 2 dzień @, beta + test ciążowy wskazują na ciążę. Wczoraj brak okresu dzisiaj minimalne plamienie.....
    Czytałam, że może być implantacyjne 🥺 jutro mam 2 raz betę a w czwartek ginekologa...
    Martwię się
    Trzymam kciuki żeby było dobrze❤️

Moni* lubi tę wiadomość

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 12 dc plamień nie ma i krwawień to było jednodniowe, mam nadzieję że wszystko ok :) czytam was ciągle ale jestem taka nieprzytomna ostatnio że w pracy zasypiam na siedząco😂

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Martwię się
    Plamienie implantacyjne może wystąpić w okolicy @, ale po pozytywnym teście ciążowym i becie, nie można tego już nazwać plamieniem implantacyjnym, ponieważ zagnieżdżenie już wystąpiło.
    Ja miałam w dzień @ śluz w kolorze kawy z mlekiem, też się stresowałam. Trwało to ponad tydzień, brałam duphaston.
    W okolicy miesiączki, ale już po zagnieżdżeniu często się to zdarza. Konkretnego powodu nie ma, możliwe, że organizm dopomina się się o miesiączkę.
    Zrobisz betę to daj znać co i jak. :)

Moni* lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Martwię się

Pisalas juz chyba ze mialas poronienia, ja w twoim przypadku jak najszybciej prosilabym ginekologa o duphaston. Jak idziesz w czwatek to ok, ale wyblagaj go i bedziesz spokojniejsza, daj znac po becie co i jak. A tymczasem leż, moze poprostu nic nie rob.
    Czassem taki plamienie jest chwilowe ale lepiej zapobiegac

Moni* lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Plamienie implantacyjne może wystąpić w okolicy @, ale po pozytywnym teście ciążowym i becie, nie można tego już nazwać plamieniem implantacyjnym, ponieważ zagnieżdżenie już wystąpiło.
    Ja miałam w dzień @ śluz w kolorze kawy z mlekiem, też się stresowałam. Trwało to ponad tydzień, brałam duphaston.
    W okolicy miesiączki, ale już po zagnieżdżeniu często się to zdarza. Konkretnego powodu nie ma, możliwe, że organizm dopomina się się o miesiączkę.
    Zrobisz betę to daj znać co i jak. :)

Jutro mam betę, no dzisiaj miał być 2 dzień @ to był taki śluz i odrobinka krwi a później kawa z mlekiem śluz. Teraz już nic kurcze mam stresa

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam presji w aptece i przy okazji kupowania sobie Eutyrox kupiłam test ciążowy 😂😂😂

Moni* lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja nie wytrzymałam presji w aptece i przy okazji kupowania sobie Eutyrox kupiłam test ciążowy 😂😂😂
    To za ile termin okresu? :)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    To za ile termin okresu? :)

Dziś 26dc, nie wiem ile po ewentualnej owulacji bo coś ten cykl jest dziwny,
    Oczywiście biel vizira.... Już nie mam złudzeń

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziś 26dc, nie wiem ile po ewentualnej owulacji bo coś ten cykl jest dziwny,
    Oczywiście biel vizira.... Już nie mam złudzeń
    Ech przykro mi...

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Ech przykro mi...
    Zrobiłam test tylko dlatego że równy miesiąc temu robiłam test i wyszedł pozytywny, myślałam że i tym razem tak będzie :(

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Zrobiłam test tylko dlatego że równy miesiąc temu robiłam test i wyszedł pozytywny, myślałam że i tym razem tak będzie :(
    Ale okresu jeszcze nie ma, może nie wszystko stracone

• Moni* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Pisalas juz chyba ze mialas poronienia, ja w twoim przypadku jak najszybciej prosilabym ginekologa o duphaston. Jak idziesz w czwatek to ok, ale wyblagaj go i bedziesz spokojniejsza, daj znac po becie co i jak. A tymczasem leż, moze poprostu nic nie rob.
    Czassem taki plamienie jest chwilowe ale lepiej zapobiegac
    Właśnie leżę cały czas, pewnie skończy się duphastonem. Jutro beta powtórka no i w czwartek gin. Plamienie było rano teraz jest gęsty biały śluz 🤦 ile to trzeba się wycierpieć aby mieć maleństwo

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni - bedzie dobrze , jesli takie plamienie ze sluzem to nie tragedia, duzo sie o tym mowi, moze jakies naczynko pęka. Napewno bedzie wszystko wpozadku ;) lez odpoczywaj i fajnie sie odzywiaj ;)

___

Laski dzis pierwszy raz w zyciu obudzilam sie o 3 w nocy i opitoliłam całe pudełko delicji bo bylam taka głodna a stały przy łozku hahaha dzis 18dc wiec to nie ciąza raczej, no chyba ze ta owulacja byla w 9dc :P hah mam nadzieje ciagle, co miesiac se wmawiam ze juz przestane o tym myslec ale mi sie nie udaje :P
    a czy 37.2 temp z buzi z rana to podwyzszona? (nie mierze codziennie ale jak czasem zmierze to wychodzi np 36.3 , 36.6 a dzis dziwnie powyzej 37...
    Kiedy taka temp wzrasta? w owulacje? czy przed sama miesiaczka?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Moni - bedzie dobrze , jesli takie plamienie ze sluzem to nie tragedia, duzo sie o tym mowi, moze jakies naczynko pęka. Napewno bedzie wszystko wpozadku ;) lez odpoczywaj i fajnie sie odzywiaj ;)

___

Laski dzis pierwszy raz w zyciu obudzilam sie o 3 w nocy i opitoliłam całe pudełko delicji bo bylam taka głodna a stały przy łozku hahaha dzis 18dc wiec to nie ciąza raczej, no chyba ze ta owulacja byla w 9dc :P hah mam nadzieje ciagle, co miesiac se wmawiam ze juz przestane o tym myslec ale mi sie nie udaje :P
    a czy 37.2 temp z buzi z rana to podwyzszona? (nie mierze codziennie ale jak czasem zmierze to wychodzi np 36.3 , 36.6 a dzis dziwnie powyzej 37...
    Kiedy taka temp wzrasta? w owulacje? czy przed sama miesiaczka?

Temp rośnie chwilę po owulacji bo zwiększa się poziom progesteronu który podwyższa temperature ciała,
    Słońce idź po test :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Temp rośnie chwilę po owulacji bo zwiększa się poziom progesteronu który podwyższa temperature ciała,
    Słońce idź po test :)

Ja mam w domu paskowe chyba z 30 sztuk :P ale dzis jest 18dc wiec nie ma sensu robic na 10dni przed małpa ;)
    Dziekuje to moze mialam owulacje a testy owulacyjne nie pokazaly ;P no nic tak tylko sie doszukuje ;P wiecie jak to jest haha dziekuje ;*

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Ja mam w domu paskowe chyba z 30 sztuk :P ale dzis jest 18dc wiec nie ma sensu robic na 10dni przed małpa ;)
    Dziekuje to moze mialam owulacje a testy owulacyjne nie pokazaly ;P no nic tak tylko sie doszukuje ;P wiecie jak to jest haha dziekuje ;*

No to siknij na jeden, co ci szkodzi :) ja bym pewnie już z 15 wysikala gdybym miała w domu 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pewnie sikaj :p jak już jadlas ciastka w nocy to wszystko może byc:)

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ