X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz spojrzałam w apke i mój najdłuższy cykl to 29dni :o wydawało mi się że trafiały się przekraczające 30 ale nie. Zazwyczaj u mnie 27 dni, a czasem i krótsze pojedyncze strzały.

Najgorsze jest to że bite 6-7 dni to okres i naprawdę ostro że mnie leci. Tyle dni zmarnowanych i cierpienia 😩 ale częściej owulka 🙈🙆

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn,

Tak, cykle bezowulacyjne to standard i norma, więc nie ma co się nimi przejmować. Tak po prostu się zdarza. :)

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dziś 2 dzień @, beta + test ciążowy wskazują na ciążę. Wczoraj brak okresu dzisiaj minimalne plamienie.....
    Czytałam, że może być implantacyjne 🥺 jutro mam 2 raz betę a w czwartek ginekologa...
    Martwię się

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    U mnie jest dziś 2 dzień @, beta + test ciążowy wskazują na ciążę. Wczoraj brak okresu dzisiaj minimalne plamienie.....
    Czytałam, że może być implantacyjne 🥺 jutro mam 2 raz betę a w czwartek ginekologa...
    Martwię się
    Trzymam kciuki żeby było dobrze❤️

Moni* lubi tę wiadomość

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 12 dc plamień nie ma i krwawień to było jednodniowe, mam nadzieję że wszystko ok :) czytam was ciągle ale jestem taka nieprzytomna ostatnio że w pracy zasypiam na siedząco😂

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Martwię się
    Plamienie implantacyjne może wystąpić w okolicy @, ale po pozytywnym teście ciążowym i becie, nie można tego już nazwać plamieniem implantacyjnym, ponieważ zagnieżdżenie już wystąpiło.
    Ja miałam w dzień @ śluz w kolorze kawy z mlekiem, też się stresowałam. Trwało to ponad tydzień, brałam duphaston.
    W okolicy miesiączki, ale już po zagnieżdżeniu często się to zdarza. Konkretnego powodu nie ma, możliwe, że organizm dopomina się się o miesiączkę.
    Zrobisz betę to daj znać co i jak. :)

Moni* lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Martwię się

Pisalas juz chyba ze mialas poronienia, ja w twoim przypadku jak najszybciej prosilabym ginekologa o duphaston. Jak idziesz w czwatek to ok, ale wyblagaj go i bedziesz spokojniejsza, daj znac po becie co i jak. A tymczasem leż, moze poprostu nic nie rob.
    Czassem taki plamienie jest chwilowe ale lepiej zapobiegac

Moni* lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Plamienie implantacyjne może wystąpić w okolicy @, ale po pozytywnym teście ciążowym i becie, nie można tego już nazwać plamieniem implantacyjnym, ponieważ zagnieżdżenie już wystąpiło.
    Ja miałam w dzień @ śluz w kolorze kawy z mlekiem, też się stresowałam. Trwało to ponad tydzień, brałam duphaston.
    W okolicy miesiączki, ale już po zagnieżdżeniu często się to zdarza. Konkretnego powodu nie ma, możliwe, że organizm dopomina się się o miesiączkę.
    Zrobisz betę to daj znać co i jak. :)

Jutro mam betę, no dzisiaj miał być 2 dzień @ to był taki śluz i odrobinka krwi a później kawa z mlekiem śluz. Teraz już nic kurcze mam stresa

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam presji w aptece i przy okazji kupowania sobie Eutyrox kupiłam test ciążowy 😂😂😂

Moni* lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja nie wytrzymałam presji w aptece i przy okazji kupowania sobie Eutyrox kupiłam test ciążowy 😂😂😂
    To za ile termin okresu? :)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    To za ile termin okresu? :)

Dziś 26dc, nie wiem ile po ewentualnej owulacji bo coś ten cykl jest dziwny,
    Oczywiście biel vizira.... Już nie mam złudzeń

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziś 26dc, nie wiem ile po ewentualnej owulacji bo coś ten cykl jest dziwny,
    Oczywiście biel vizira.... Już nie mam złudzeń
    Ech przykro mi...

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Ech przykro mi...
    Zrobiłam test tylko dlatego że równy miesiąc temu robiłam test i wyszedł pozytywny, myślałam że i tym razem tak będzie :(

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Zrobiłam test tylko dlatego że równy miesiąc temu robiłam test i wyszedł pozytywny, myślałam że i tym razem tak będzie :(
    Ale okresu jeszcze nie ma, może nie wszystko stracone

• Moni* Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Pisalas juz chyba ze mialas poronienia, ja w twoim przypadku jak najszybciej prosilabym ginekologa o duphaston. Jak idziesz w czwatek to ok, ale wyblagaj go i bedziesz spokojniejsza, daj znac po becie co i jak. A tymczasem leż, moze poprostu nic nie rob.
    Czassem taki plamienie jest chwilowe ale lepiej zapobiegac
    Właśnie leżę cały czas, pewnie skończy się duphastonem. Jutro beta powtórka no i w czwartek gin. Plamienie było rano teraz jest gęsty biały śluz 🤦 ile to trzeba się wycierpieć aby mieć maleństwo

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni - bedzie dobrze , jesli takie plamienie ze sluzem to nie tragedia, duzo sie o tym mowi, moze jakies naczynko pęka. Napewno bedzie wszystko wpozadku ;) lez odpoczywaj i fajnie sie odzywiaj ;)

___

Laski dzis pierwszy raz w zyciu obudzilam sie o 3 w nocy i opitoliłam całe pudełko delicji bo bylam taka głodna a stały przy łozku hahaha dzis 18dc wiec to nie ciąza raczej, no chyba ze ta owulacja byla w 9dc :P hah mam nadzieje ciagle, co miesiac se wmawiam ze juz przestane o tym myslec ale mi sie nie udaje :P
    a czy 37.2 temp z buzi z rana to podwyzszona? (nie mierze codziennie ale jak czasem zmierze to wychodzi np 36.3 , 36.6 a dzis dziwnie powyzej 37...
    Kiedy taka temp wzrasta? w owulacje? czy przed sama miesiaczka?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Moni - bedzie dobrze , jesli takie plamienie ze sluzem to nie tragedia, duzo sie o tym mowi, moze jakies naczynko pęka. Napewno bedzie wszystko wpozadku ;) lez odpoczywaj i fajnie sie odzywiaj ;)

___

Laski dzis pierwszy raz w zyciu obudzilam sie o 3 w nocy i opitoliłam całe pudełko delicji bo bylam taka głodna a stały przy łozku hahaha dzis 18dc wiec to nie ciąza raczej, no chyba ze ta owulacja byla w 9dc :P hah mam nadzieje ciagle, co miesiac se wmawiam ze juz przestane o tym myslec ale mi sie nie udaje :P
    a czy 37.2 temp z buzi z rana to podwyzszona? (nie mierze codziennie ale jak czasem zmierze to wychodzi np 36.3 , 36.6 a dzis dziwnie powyzej 37...
    Kiedy taka temp wzrasta? w owulacje? czy przed sama miesiaczka?

Temp rośnie chwilę po owulacji bo zwiększa się poziom progesteronu który podwyższa temperature ciała,
    Słońce idź po test :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Temp rośnie chwilę po owulacji bo zwiększa się poziom progesteronu który podwyższa temperature ciała,
    Słońce idź po test :)

Ja mam w domu paskowe chyba z 30 sztuk :P ale dzis jest 18dc wiec nie ma sensu robic na 10dni przed małpa ;)
    Dziekuje to moze mialam owulacje a testy owulacyjne nie pokazaly ;P no nic tak tylko sie doszukuje ;P wiecie jak to jest haha dziekuje ;*

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Ja mam w domu paskowe chyba z 30 sztuk :P ale dzis jest 18dc wiec nie ma sensu robic na 10dni przed małpa ;)
    Dziekuje to moze mialam owulacje a testy owulacyjne nie pokazaly ;P no nic tak tylko sie doszukuje ;P wiecie jak to jest haha dziekuje ;*

No to siknij na jeden, co ci szkodzi :) ja bym pewnie już z 15 wysikala gdybym miała w domu 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pewnie sikaj :p jak już jadlas ciastka w nocy to wszystko może byc:)

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ