X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Tak bardzo sie boje tego poranka :( nie wiem dlaczego alw mam wielkiego stracha... bol prawego jajnika jest coraz gorszy :( boje sie... 😭😭

Kochana, ja tez na poczatku mialam bole jajnikow. Powiem wiecej nawet pozniej zdarzaly sie silne skórcze, ktore teraz z uplywem czasu sa coraz slabsze i rzadsze. Lekarz powiedzial ze wszystko jest w porzadku i ze tak sie poprostu zdarza. Takze mysle, że bol jajnikow jeszcze o niczym nie swiadczy. Trzymam mocno za Ciebie kciuki.

U mnie niestety bezsenne noce z mdlosciami :(
    Wogole wszystkiego nabralam do glowy. Jakas taka niemoc totalna i przerazenie w jedym mnie dopadly :(

• Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, i jak, co z testem? Ciemnieje ? Wszystko dobrze?

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariennka,
    Pięknie, widać cień, mam nadzieję, że dzisiaj będę ciemniał, choć może niewiele. Kciuki mocno zaciśnięte, niech test będzie piękny 🖤

Ja dopiero wracam do żywych, przez 26 godzin walczyłam z migreną, a właściwie nie walczyłam, tylko starałam się nie umrzeć. Ja już czasami siły nie mam, jak nie mdłości i rzyganie, to teraz doszła do mnie migrena.
    Nic nie pomaga, a leków NORMALNYCH brać nie można. Nie można jechać do szpitala po zastrzyk, nic.
    Po prostu ręce mi opadają.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, pobudka 😁😁

Kurczę moja praca doprowadza mnie do takich nerwów ze poważnie zastanawiam się nad zwolnieniem lekarskim już. W weekend miałam wolne, mimo zajęć praktycznie całe dnie, czułam się na prawdę w miarę ok cały dzień. Natomiast gdy pracuje, wieczorami jest masakra. Ostatnio pół wieczoru przeryczalam. Wiadomo, hormony, ale miałam już dość tego jak się czuje. Czułam się jak najgorsza na świecie bo po miesiącu dolegliwości już mam dość.
    Z drugiej strony zawsze mówiłam ze jak tylko wszystko będzie ok z ciąża to będę pracować do końca prawie. Nie chce wyjść na lenia który tylko na to czeka ale atmosfera i ilość obowiązków coraz to nowych mnie przytłacza..

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, a przed ciąża tez miałaś problemy z migrenami?

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Ci powiem krótko - orderu za pracę do końca ciąży nikt Ci nie da.

Miałam migrenę 2-3 razy w życiu z tego co pamiętam, więc to naprawdę tak, jakbym nie miewała... Mega mnie to zaskoczyło, najgorsze, że nadal mnie ćmi, ale teraz to już da się z tym żyć, czuć, że z godziny na godzinę jest coraz lżej.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już twierdzi ze jestem nienormalna ze dalej TU pracuje. Podobnie koleżanka z pracy i chyba maja racje. Zwłaszcza ze nikt tam nie szanuje tego ile robię mimo tego jak się czuje. Dobrze ze dziś wizyta.

To dobrze ze już przechodzi. Współczuje tych dni wyjętych z życia :(

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mąż ma rację, oczywiście bez urazy, Kochana 😁
    Jeśli źle się czujesz, za bardzo niosą Cię nerwy, to dzisiaj od lekarza wyjdź ze zwolnieniem.
    Ja zamierzałam pracować do maja, ale w mojej sytuacji nie wyobrażam sobie, żebym dała radę pracować choćby jeden dzień, jestem na zwolnieniu już ponad 3 tygodnie. Albo to, albo w końcu zarzygałabym komputer.
    Samopoczucie jest do dupy i trzeba odpoczywać, teraz najważniejsza jesteś Ty i pasożycik.

Tak jak mówię, w pracy są w stanie zauważyć glownie to, że coś spieprzyliśmy, a przy ratowaniu świata nikt Cię nawet po ramieniu nie poklepie, bo przecież na pewno znajdzie się jakiś błąd, który można wytknąć.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/111aec629fe7b.jpg.html

https://zapodaj.net/24b6d51a4e6be.jpg.html

To sa dwa z dzis dziewczynki, z wczoraj nie przykladalam bo troche wyblakl i dzis juz telefonem nie moge wylapac wczorajszego cienia, dzis juz jest ciut mocniej,nie duzo ale wyrazniej.
    Spalam z 2x poduszkami pomiedzy nogami i obudzilam sie z brakiem bolu w prawym jajniku zaś pobolewa lewy ;) takze jest okey 🥰 dziekuje za wsparcie kochane 😘

Aaa dodam ze obudzilam sie z tak duzymi brodawkami piersi 😂😂 ze oohh jakie ogromne!

DomkaPodomka, Hania123, Annamaria lubią tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, no! Widzę wyraźniej! Super!
    Bardzo, bardzo się cieszę. Japa cała mi się śmieje, bo wierzę w Was wszystkie i wiem, że w końcu wszystkie opuścimy ten wątek i założymy sobie nowy! :)

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja tez uwazam ze jesli jest zle w pracy to nie ma densu tam siedziec w ciazy, w Polsce podobno nie jest zle finansowo jesli chodzi o przebieg ciazy, nie wiem dokladnie jak to dziala ale pomysl kochana czy jest sens sie zadreczac

Niewyspana - wspolczuje ci takich ciezkich objawow ale mowia ze jak ciezka ciaza to potem spokojne ciezko 😁😂

Lenka co sobie nabralas do glowy? Co sie dzieje 🥰 pomozemy! Moze nie duzo ale chociaz troszke ❤

Tylozgieta ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A daj spokój, boję się co to za szatan ze mnie wyjdzie, skoro już tak daje popalić.
    Mąż się śmieje, że to na pewno córka, która będzie miała mój charakter i teraz już zaczęła mnie karać za wszystkie sytuacje, kiedy byłam dla niego niemiła przez ostatnie prawie 10 lat xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn nie wiem czy pamiętasz ale bylam tu trochę ostatnio;) kibicowałam Ci i bardzo sie cieszę z tych twoich 2 kreseczek😍
    Hej wszystkim kobietkom! 🙌😉

Marienn, M-ka1990 lubią tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karolcia ❤ dziekuje kochana ! Tak pamietam :) pokibicuj mi jeszcze troszke bo moze to mi pomoglo 🥰🥰
    A co u ciebie?

😂Niewyspana- maz moze miec racje 😂 i ci potem nie odpusci i bedzie potrzebowal kogos do obrony wlasnej i bedzie staral sie o osobnika podobnego do siebie 🥰😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdzielę 😂
    Mam nadzieję, że to synuś mamusi będzie. 😂
    Za 10 dni prenatalne, może lekarz mi coś zasugeruje już 😈😈😈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    https://zapodaj.net/111aec629fe7b.jpg.html

https://zapodaj.net/24b6d51a4e6be.jpg.html

To sa dwa z dzis dziewczynki, z wczoraj nie przykladalam bo troche wyblakl i dzis juz telefonem nie moge wylapac wczorajszego cienia, dzis juz jest ciut mocniej,nie duzo ale wyrazniej.
    Spalam z 2x poduszkami pomiedzy nogami i obudzilam sie z brakiem bolu w prawym jajniku zaś pobolewa lewy ;) takze jest okey 🥰 dziekuje za wsparcie kochane 😘

Aaa dodam ze obudzilam sie z tak duzymi brodawkami piersi 😂😂 ze oohh jakie ogromne!
    Widać widać 😁 oby ciemniała 😊

• Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz po @ poszlam do ginekologa. Dopadła mnie jakas mala infekcja wiec dostalam od gina gynalgin. Pewnie ten cykl już przepadł. Plus Pani doktor powiedziała zebym kupila fertilwoman. Trochę zdziwiła mnie cena ale pomyślałam, ze jak trochę kosztuje to moze są to dobre suplementy:)
    Tylko nie moge doszukać sie opinii na temat tych tabletek. Ogólnie troche mi smutno bo mojego faceta, brata żona, juz w 3 ciąży . Ciesze sie oczywiście ale mialam nadziejebze to bede ja albo razem będziemy mogły cieszyć sie z 2 kresek. Spokojnie czekam co mi życie przyniesie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia spokojnie na Ciebie tez przyjdzie moment 🥰 na kazda ..❤ wiem jak to jest bo sama jeszcze nie wierze...

Ale jesli Gin dala ci suplementy to moze pomoga.Ja w suple wierze , napewno jest w nich jakas moc 🥰 Ja sobie mysle ze ten Inozytol mi chyba troszke pomogl i dal owulacje, bo mialam 2 bezowylacyjne cykle ostatnio..
    A jak go zaczelam brac to zaszlam.

Teraz go juz odstawilam bo w necie pisze zeby w ciazy skonsultowac to z ginekologiem. A do tego musze duzo poczekac jeszcze.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki caly czas za Ciebie i wszystkie kobiety, które bardzo oczekują 2 kresek. Dawaj znac jak sie czujesz i czy wszystko dobrze u Ciebie;)
    😍💃

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych tabletkach tez jest inozytol wiec moze jeszcze trochę i zaskoczy u mnie. Najgorzej jest sie poddać. A ja nie zamierzam. O nie nie !

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ