X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ciesze sie ze ciemnieje :)

Niewyspana, współczuje migreny. Niestety znam ten ból i min raz w miesiacu musze miec dzień wyjety z życia przez to. Lekarz przestrzegał mnie że w ciaży może byc tylko gorzej :(
    Nie wiem jak bedzie z migrena ale narazie nudnosci mnie przerastaja. Dzisiaj w nocy zamiast męża pierwszy raz tulilam porcelane :(

Luna, jesli masz taka mozliwosc to ja bym szla na l4. Ja jestem podlamana praca. jestem w trudnej sytuacji. Stres nieziemski do tego przez nudnosci nie jestem w stanie sie skupic na niczym :( lekarz zanim jeszcze zdarzylam wogole pomyslec o zwolnieniu juz na pierwszej wizycie poinformowal ze on uważa ze kobieta powinna pracować do konca ciaży bo ciaza to nie choroba. Teraz nawet boje sie spytac zwolnienie, chociaz czuje sie mega slabo :( jestem z tych którzy zapieraja sie zębami, ale zrobia to co do nich należy, ale chyba teraz to juz przesada...

Karloina, takie podejscie to mi sie podoba! 😉 nie wolno sie poddawac 👍

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, tak się cieszę ❤️❤️ Gratulacje!!!

Lenka, mój lekarz już na poprzedniej wizycie pytał jak z l4. Pytał czy nie mam szefa psychopaty 😂 a ze mam co do tego wątpliwości to powiedział ze wrócimy do tematu na kolejnej wizycie. Wiec tu nie będzie na pewno problemu.
    Myśle ze powinnaś pogadać ze swoim lekarzem. Nie możesz się przemęczać, a stres nie służy ani Tobie ani maluszkowi. Musisz myśleć przede wszystkim o nim.
    Teraz widzę jak to super jest innym udzielać rad a samemu bić się z myślami i mimo wszystko pracować 🤦‍♀️

Karloina, ✊✊ z takim podejściem na pewno się uda!!

klz9df9h8o8dolch.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czytam was ciągle ale jakoś nie mam kiedy pisać:) trzymam kciuki za marienn a jeśli chodzi o zwolnienie to ja bym korzystała tym bardziej jeśli jest stresująca praca to w niczym nie pomoże a i pracodawcy nie docenia tego ze zostałaś..
    Ja za tydzień będę miał chwilę prawda czy się udało czy znowu nie... biorę ten inozytol i wypróbowałam ten żel conceive plus ale jakoś się nie nastrajam ze to pomogło tyle że było bardziej przyjemnie 🤣

• Lenka88 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, zazdroszcze podejscia lekarza. Ja niestety jestem w podwojnie trudnej sytuacji zawodowej bo jestem na wypowiedzeniu. Niby prawo pracy chroni i w takim przypadku, ale moja psychika siadla :( jestem przerażona tym ze musze z tym walczyc...

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, kurczę, faktycznie niefajna sytuacja. No ale jednak musisz pamiętać, kto jest teraz najważniejszy :) wierze ze uda Ci się wszystko poukładać tak, żebyś nie musiała się tym dalej stresować. Myśle ze poczujesz się lepiej gdy ten stres z Ciebie zejdzie ☺️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeżeli chodzi o pozycję, jak najlepiej? Wiem ze głupie pytanie..ale moze jest cos o czym nie wiem😝

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Dziewczyny a jeżeli chodzi o pozycję, jak najlepiej? Wiem ze głupie pytanie..ale moze jest cos o czym nie wiem😝

Ja nie skupiam się na tym tylko tak jak jest najwygodniej i sprawia Ci to przyjemność:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 10:40

• agaga Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale natrzaskalyscie postów od rana :D

Marienn dzisiaj już zaczynam coś delikatnie widzieć 👍 a objawy takie... Mało typowe raczej i też się zastanawiałam który strzał był celny 🙈 czy rzeczywiście ten z winkiem czy jeszcze wcześniej ale tego to się już nie dowiemy :D

Jeśli chodzi o L4 to ja raczej też bym się nie tylko wzbraniala bo nikt tego nie doceni ale tego czasu tak naprawdę nikt nie zwróci.

Lenka współczuję sytuacji w pracy ale dobrze że jesteś na prawie w tej sytuacji. Będzie dobrze!

My w sumie już zaczęliśmy działac w tym cyklu ale do owulacji jeszcze trochę. Cel jest taki aby utrzymać okres co 2 dni :o 🤣 w piątek mam mega ważny egzamin w pracy i troszkę się stresuje i totalnie nie myślę o tematach ciazowo dzieciowych. A pozycja to zawsze ta najwygodniejsza w której jest najprzyjemniej 💪

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny🥰 potrzymajcie jeszcze troche te kciuki🤞🤞 wydaje mi sie ze jutro juz moja kreseczka powinna byc ladna :) 🤞🤞🤞

Dziewczyny ze zwolnieniem nie ma zartow , po co zalowac potem ze moglam tego nie robic moglam zostac w domu...
    Lepiej miec spokoj i jak organizm potrzebuje odpoczynku tzn ze potrzebuje, jak chce jesc to jedz :) a jak siku to siku :) stres ze nie moge teraz, ze nie wypada jest nie potrzebny maluszkowi. ❤

Karolcia ja nie wiem jaka pozycja moze byc najlepsza bo w sumie to w tym cyklu byly dwie standardowe, (piesek i na lezaco) ale po kazdym stosunku nie ruszalam sie i staralam sie z 10min odlezec :) nie wiem czy pomoglo 😂 a i dodam ze wszystkie przytulanki byly w nocy zazwyczaj juz po 22 :) takze obejrzalam jeszcze jakis serial i szlam spac ;)

Ehh.. jak ja bym chciala zeby ciemnialo ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam nie robić testów. Tylko jak spozni mi sie okres😝w tamtym miesiącu poszlo mi na testy miliony😝😉 macie rację ma być przyjemnie nie ma co sie stresować;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Muszka05 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:

Znajoma nie mogła długo zajść , starania itd pojechała na narty i wróciła się po rękawiczki , wiec na stojąco raz dwa trzy szybko numerek, wszystko „wyleciało” i wróciła na stok
    A po dwóch tyg pozytywny 😃

Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb

Mama trójki dzieci z ogonami🐶

Zoi ❤️ 36+5, 1900g
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka05 wrote:
    Znajoma nie mogła długo zajść , starania itd pojechała na narty i wróciła się po rękawiczki , wiec na stojąco raz dwa trzy szybko numerek, wszystko „wyleciało” i wróciła na stok
    A po dwóch tyg pozytywny 😃

Hahaha jednak sie da! Właśnie takie szybkie numerki najlepsze😝 fajnie , że koleżance się udalo:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dzieki dziewczyny🥰 potrzymajcie jeszcze troche te kciuki🤞🤞 wydaje mi sie ze jutro juz moja kreseczka powinna byc ladna :) 🤞🤞🤞

Dziewczyny ze zwolnieniem nie ma zartow , po co zalowac potem ze moglam tego nie robic moglam zostac w domu...
    Lepiej miec spokoj i jak organizm potrzebuje odpoczynku tzn ze potrzebuje, jak chce jesc to jedz :) a jak siku to siku :) stres ze nie moge teraz, ze nie wypada jest nie potrzebny maluszkowi. ❤

Karolcia ja nie wiem jaka pozycja moze byc najlepsza bo w sumie to w tym cyklu byly dwie standardowe, (piesek i na lezaco) ale po kazdym stosunku nie ruszalam sie i staralam sie z 10min odlezec :) nie wiem czy pomoglo 😂 a i dodam ze wszystkie przytulanki byly w nocy zazwyczaj juz po 22 :) takze obejrzalam jeszcze jakis serial i szlam spac ;)

Ehh.. jak ja bym chciala zeby ciemnialo ❤
    Będzie ciemniała, już ciemnieje 😘

Marienn lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoina, popieram. Ja też nie robię testów przed. W tym cyklu chyba nawet owulacyjnych nie będę robić.
    Byłam właśnie u ginekologa na usg transwaginalnym i mówił, że pęcherzyk ma już 17 mm pięknie dojrzewa z lewego jajnika. Niedługo peknie ♥️
    I jeszcze mnie pocieszył, bo sam mówił, że rok się starał o pierwsze dziecko 😄. I chciał już nasienie oddawać do badania, a jednak się udalo 😄

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bardzo dołuje jak robię te testy i nic. Ja byłam w tamtym tyg u gin i tez pokazywał pęcherzyk ze pięknie rośnie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Szewcowa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Ja sie bardzo dołuje jak robię te testy i nic. Ja byłam w tamtym tyg u gin i tez pokazywał pęcherzyk ze pięknie rośnie;)
    To świetnie. A który masz teraz dzień cyklu?

2.01.22 ❤️❤️❤️ Nasza Córeczka 😍
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dc. Jutro owulka :)

M-ka1990 lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Tyłozgięta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A macie może jakieś dobre intuicyjne aplikacje cyklu ? Mialam kiedys Lady Timer teraz mam Moj Kalendarz, ale żadna nie potrafi intuicyjnie zmieniać cyklu kierując się tym co zaznaczam. Np, w tym miesiącu mialam wcześnie owulacje, tydzień przed planowanym w aplikacji, zaznaczyłam to ustawiając ze owulacja sie odbyła mimo to nadal widnieje tez ta wyliczona przez apke wcześniej, i tym sposobem mam zaznaczone dwie owulacje 🤦‍♀️ czy znacie jakieś apki które są bardziej intuicyjne? I potrafią mniej więcej przewidywać na podstawie poprzednich cykli?

Niedoczynność tarczycy-letrox50
    Tyłozgięcie macicy
    Starania od sierpień 2018
    25 lat
    Krwawienia owulacyjne
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn trzymam kciuki 💜

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 💙🖤

Tylozgieta- ja uzywam

* Moj kalendarzyk bo jest przejzysty i latwy w zapiskach ale nie lubie go za to ze nie kontrozuje tego co zaznaczam

*Flo -bardzo go lubie za to ze pokazuje wszystko i ladnie oblicza ale nie lubie go uzywac bo sie gubie w odczytywaniu, za to jak juz zajdziesz w ciaze to fajnie pokazuje codziennie jak moze juz twoja fasolka wygladac.

*OvuFriend -uzywam ale nie skupiam sie bo nie lubie z niej odczytywac nic poprostu sie gubie, ale za to pieknie robi Update i ladjie wszystko obolicza

Tak 🙈 mam 3aplikacje na telefonie😂🙈nie pytajcie po co😂

PS. Czy to ze popoludniem przeszly mi wszystkie objawy to norma? Typu nic mnie nie kluje, nic nie boli? Poprostu nic.

Tyłozgięta lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ