X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie plamienie implantacyjne :)
Odpowiedz

plamienie implantacyjne :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć czy jest blada kreska czy to kreska fabryczna. Na pewno coś przebija, ale jeśli to krwawienie implantacyjne to test wyjdzie pozytywny po 48h i to ten o czułości 10. Moerz dalej temperaturę, obserwuj co się dzieje i zrób kolejny test za dwa dni 🙃

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam test ciazowy apteo care 10 ml a ile moze trwac takie krwawienie implantacyjne? I czy test po tych dwuch dniach bd juz bardziej widoczny czy tez bladzioch bo tak szczerze cizko sie czegos dopatrzec i niekiedy sama nw co muslec dlatego chcialabym juz taka mocniejsza kreskw ktora bd pewniejsza na bthcg nie chce isc bo boje sie igiel niezmiernie wedlug ovufriend mialam owulacje 20 stycznia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to okres to spadnie temperatura na pewno, a jaka kreska wyjdzie powiem aci szczerze, że nie wiem, mi w ciąży wyszła blada kreska 8dpo ale była widoczna od razu gołym okiem. Obserwuj się przez najbliższe dni, a krwawienie implantacyjne nie powinno trwać dłużej niż 3 dni i nie powinno boleć, być żywej krwi i skrzepów, choć z tym bywa różnie

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie krew mam dosc żywa ale skrzepuw nie ma zobacze na dniach co z tego wyjdzie wolalam sie upewnic bo wiem ze duzo dziwczyn myli implantacje z miesiaczką dziekuje za rady :)

Iwonay lubi tę wiadomość

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sadzicie pozytywny czy negatywny
    https://linksharing.samsungcloud.com/tdMVqskwngL6

• KRkamiś Nowa

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gosiaczku. Widać cień drugiej kreski ale też test wydaje się być chyba zalany? Widać plamkę. Może spróbuj zrobić jeszcze jeden test. Powodzenia kochana 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 19:15

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to moze spowodowac falszywy wynik dodam ze test eobiony z popoludniowego moczu

• KRkamiś Nowa

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana myślę, że może ale nie musi. Myślę też, że wykonanie kolejnego testu, na potwierdzenie tego pierwszego, będzie pewnie tylko potwierdzeniem ciąży. Czego z całego serca tobie życzę :)

Gosiaczeek lubi tę wiadomość

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej to znowu ja wiem ze was nekam dzis robilam kolejny test tym razem o czulosci 20 mlu bo innego nie mialam i wyszedl taki

https://linksharing.samsungcloud.com/eHOjPK93LGg3

ale oprucz tego dzis kolo 7 wybieram sie na bete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 22:17

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos mi powie czy jest mozliwe ze za wczesnie zrobilam bete dzis beta <1.2 a testy wychodza tak jak wyzej co to moze oznaczac ? I czy woole jest mozliwe zeby implantacja byla dopiero w dniu spodziewanej miesiaczki ? I ile powinna wynosic beta po 48 h po zagniezdzeniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Czy ktos mi powie czy jest mozliwe ze za wczesnie zrobilam bete dzis beta <1.2 a testy wychodza tak jak wyzej co to moze oznaczac ? I czy woole jest mozliwe zeby implantacja byla dopiero w dniu spodziewanej miesiaczki ? I ile powinna wynosic beta po 48 h po zagniezdzeniu

Gosiaczek może miałaś później owulację, albo opuźnione zagnieżdżenie. Powtórz betę dla pewności za 2 dni. Coś czytałam, że przy torbieli a także problemach z hormonami mogą wychodzić testy pozytywne. Jako masz zakres referencyjny na wynikach, od ilu ciąża?

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 ale nie jestem pewna czy w dobrym czasie zeobilam bete bo hcg wzrasta od zakonczenia zagniezdzenia tak

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja mam zwidy co do tych testow ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Moze ja mam zwidy co do tych testow ?

Widać coś na tych testach. Hcg wzrasta po zakończeniu zagnieżdżenia. Odczekaj dla pewności te dwa dni i leć jeszcze raz na betę. Jak będzie negatywna znów to może przejdź się do ginekologa, żeby to skontrolować

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie chyba za wczesnie beta zrobiona bo 8 byl.osttni dzien plamien

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A test z moczu jeszce powtarzac ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    A test z moczu jeszce powtarzac ?

Gosiaczek nie. Za te dwa dni pójdź na betę to będziesz miała jasność bo test też może nie wyjść jak za wcześnie zrobiony

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeszce jakies prawdopodobienstwo isnije ze to moze byc ciaza bo tak szczerze dzis sie leko rozczarowalam sadzac po testach sadzilam ze beta bedzie pozytywna i tez nie rozumiem jak to jest ze testy wychodza z takimi bladymi kreskami a bhcg nie wykazuje pozytywnej bety dodam ze czały czas pobolewa mnie podbrzusze mam bialay śluz czasme lekko ciągnący czasem wodnisy dosc czesto wstaje do toalety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 22:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczeek wrote:
    Czyli jeszce jakies prawdopodobienstwo isnije ze to moze byc ciaza bo tak szczerze dzis sie leko rozczarowalam sadzac po testach sadzilam ze beta bedzie pozytywna i tez nie rozumiem jak to jest ze testy wychodza z takimi bladymi kreskami a bhcg nie wykasuje pozytywnej bety

Nie wiem też tego. Jak masz test to siknij rano i wrzuć zdjęcie. Jak będzie ciemnieć to na bank ciąża ❤️

• Gosiaczeek Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej ze tamte dwa testy byly robione popoludniu nie rano bo nie mialam takiej mozliwosci

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ