Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Karolina Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka cholera no 😞 Przykro mi :(

DzulkaJ lubi tę wiadomość

ijnZp2.png

08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brak. 😜 musi być naprawdę dobre skoro tak wykupują 😂

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka, niestety ochote na maca i bole przed okresem mam co miesiac :d Nadzieja juz zgasla.

Dzulka, kochana, co Ty mowisz! Urodzisz swojemu facetowi pieknego, rozowego bejbika, nikt nie bedzie od nikogo odchodzil! Choc nie ukrywam, ze wiem co czujesz, bo ja mojemu tez tak kiedys powiedzialam. Teraz mysle inaczej... Nie ma sytuacji, ktorej nie da sie przejsc razem. A my razem zaczniemy nowy cykl i za miesiac zajdziemy w ciaze :)

DzulkaJ, szona lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Mała rośnie idealnie do wieku ciążowego, wg dzisiejszych pomiarów wazy 1170g i uparcie leży główka do góry, dupka na dole ;) ma jeszcze chwile na odwrócenie, ale zaczynam się niecierpliwić powoli. wyniki ginka pochwaliła, kazała brać magnez 3x dziennie na te twardnienia, ale szyjka trzyma i jest długa. No i oszczędny tryb życia+ dużo picia i leżenia.
    Mlody grzeczny był, choć jak weszliśmy do kliniki to postanowił oczywiście akurat wtedy iść do wc na dwójkę 🤪😂
    Dzisiaj się malutka zasłaniała po części, ale coś się udało uchwycić. Po tym wszystkim wzięłam młodego na wieczornego loda 😱 i spacer żeby nogami trochę poruszać, bo dopiero teraz zrobiło się przyjemnie. Ale za to komary tną aż miło 😭😭😭
    Przesyłamy buziaki ciotkom!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ae557978622.jpg

Malinaa90, DzulkaJ, Sasanka55, Gosiek1993, Karolina, moni05, Melissa93, Pati96, Nikodemka, Angelika1313, okularnica91, Nuch, MonikA_89!, agge, Malgonia, Szczesliwa_mamusia, aeiouy, Ewelina29, szona, gusiaa, Izape_91, eemmiilliiaa, Ochmanka, Tele...79, Ania_85_, Magduullina, Olga_89, buba123, OO83, Salome, Madziandzia, APrzybylska lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka piękna! 😍

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• Judit Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:31

Malgonia lubi tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaZuzia prześliczna dziewczynka. Jestem pod ogromnym wrażeniem postępu technologii. Na usg wyraźnie widać buziulkę maluszka.

A ja chyba na siłę doszukuję u siebie objawów...teraz swędzą mnie sutki choć nigdy tak nie było..tak to chyba jest jak ktoś bardzo chce..

DzulkaJ ja też miałam takie kryzysy że mówiłam memu M że skoro nie potrafię donosić mu zdrowego żywego dziecka to zrozumiem jak będzie chciał odejść bo przeze mnie musi na cmentarz do dzieci chodzić a nie z wózkiem..to jest takie biadolenie z bezsilności choć fakt faktem znam pary które rzeczywiście się rozeszły przez brak posiadania dziecka ale trzeba myśleć pozytywnie i w końcu się uda!

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, śliczna jest ❤️❤️ zobaczysz, że wszystkie forumowe chłopaczki będą się chciały z nią umówić 😘

Okularnica, dla mnie granat acai jest właśnie za słodki. Pomelo zdecydowanie bardziej mi podchodzi, bo jest orzeźwiające :) Aaaa i jeszcze lubię B-life z zieloną herbatą i bergamotką 😋 W sumie ostatnio piję je na zmianę. Taki upał, to pić się chce, a czasem muszę wypić coś co chwilę dłużej zostanie w organizmie, bo po samej wodzie to co chwilę siku biegam 😂

Właśnie sobie uświadomiłam, że dzisiaj jadłam kiszone ogórki i frankfuterkę 🤔 czyżby to kropek dawał o sobie znać? 🙃 Rety, ja zejdę na zawał do jutrzejszego wieczora. Do labu jadę dopiero koło 16

Mama_Zuzia, moni05, szona, Pati96, Izape_91, Ania_85_, Sasanka55 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - jutro jest Twoj dzien! :)

szona, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia - ale slicznotka z tej Twojej coreczki!!! Piekne zdjecie!

Dzulka - ale bez sensu... naprawde liczylam na ten Twoj obecny cykl... dalabym swoje wlosy obciac za niego ;)

Nuch - wszystko ladnie podleczysz i nie bedzie potrzrbne hsg :*

A ja jestem tez juz po wizycie. Pani doktor powiedziala, zebym sie uspokoila i cierpliwie czekala do usg w przyszlym tyg ( sciemnilam ja troche, bo przeciez doktorka mam umowionego na ta sobote, myslalam i pytalam ja o jakies super extra pilne usg i nic nie wskoralam).

Powiedzoala, ze jestem obstawiona lekami, ze ona nic wiecej mi nie da. Prawidlowy przyrost to min 60% a ja mam wiecej, wiec zebym wyluzowala.
    Spojrzala tez na moje niegojace sie rany na rekach (mam strupy i siniaki w miejscach po pobraniu krwi) i tez powoedziala, zebym juz nie badala tej bety i proga...

Plamienia ustaly, czasami cos mnie smyrnie w okolicach macicy/jajnikach a cycyki przestaly bolec (tak wiem, ze nie sa wyznacznikiem niczego). Luzuje, czekam do soboty.

Dziekuje dziewczyny, jak zwykle jestescie niezastapione!!!!❤❤❤

Aaaa Monika - kciukow nie puszczam juz od teraz :* o ktorej masz ta bete?
    Edit: ok juz wiem o ktorej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 21:51

Nuch, Mama_Zuzia, Karolina, moni05, szona, Szczesliwa_mamusia, Malinowa91, DzulkaJ, Madziandzia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy - no widzisz! Piękna ciążunia 😘

Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pilam tego z granatem. W sumie to mi smakowal, tylko nie powiedzialabym ze to piwo. Ale co tam, na ten upal i forumowy toast byl ekstra.

Mama Zuzia no przesliczna. I w ogole jakie zdjecie. Nic tylko calowac w te usteczka.
    Ja sie musze powstrzymywac ale jak tylko wspomnialas o lodach...

Dzulka no przykro mi, ale nie poddawaj sie. To jeszcze nie ten etap.

Judit juz kurcze nie mam pewnosci czy to Ty pytalas, ale przy podwyzszonym fsh w 4dc powtorzylabym w 2 zeby zobaczyc czy ten wynik byl taki z powodu terminu badania, czy juz tak masz.
    Jak dostalas @ w nocy to normalnie drugiego dnia bez wzgledu na ilosc godzin idz.

Ledwo zrobilam badanie i wszystkie ciazowe objaey wrocily ;) do tego brzuch mnie boli po tym macaniu :/

Mama_Zuzia, Judit, DzulkaJ lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia śliczna!!

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy musisz sie teraz sluchac pani doktor i starać się nie stresować niepotrzebnie :)

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście najlepsze na świecie, jak ja się cieszę ze moja dziewczynka ma takie cudne ciotki ❤️❤️❤️
    Dziękuje bardzo kochane💁🏼‍♀️🥰 wszystkie będziemy miały cudne maluchy! Jedne wcześniej drugie później, ale wszystkie doświadcza tego cudu 😘

Małgonia- nawet nie wiesz jak ja walczyłam ze sobą jak godzinę temu kupowałam starszakowi lody!!! Ale nie dałam się hahah 🤪 a usta młoda będzie mieć po starym, on ma takie wielkie całuśne hah.. śmieje się ze chociaż na kwasy nie będzie hajsu chciała 😂

Aeiouy- no i ginka ma święta racje, zostaw już te swoje żyły w spokoju :* teraz pozostało cierpliwie czekać i dać kropeczkowi rosnąć! Jesteś w ciąży kochana! Zdrowej ciąży!

MonikA- frankfurterki i ogórki, no powiem Ci kochana ze ja nic nie chce mówić, ale wyczuwam tu lokatora 😍😍😍 jutro będę siedzieć jak na szpilkach !

Misiaa- technologia strasznie idzie do przodu, to fakt! Z ciąży z synem mam ładne zdjęcia tylko z prenatalnych, a tak to same plamy i nie wiem co tam się znajduje haha

moni05, Angelika1313, DzulkaJ, Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Aeiouy kochana będzie dobrze, wierzymy w kropka razem z Tobą!

Oficjalnie zaczynam 8 CS i kolejny raz moje cielsko zrobiło mnie w konia, co cykl to coś innego. Zastanawiam się czy ten stosunek lh do fsh nie wpływa źle na owulacje moje. Wiem jedno, że teraz sprawdzamy dokładnie znowu owulację, jeżeli będzie to hsg, jeżeli nie to zaczynamy stymulację.

Dzisiaj powiedziałam mojemu, że jak będzie kiedyś chcial odejść i mieć dziecko, a nam się nie będzie udawało to niech to zrobi...jakoś tak mi przez myśl przeszło.

Sorki użalam sie, a Wy macie tutaj większe zmartwienia.

Odezwę się za jakiś czas, ale będę Was ciągle czytać dziewuszki ☺️

Trzymam za nas wszystkie mocne ✊ i niech dla każdej wszystko zakończy się pozytywnie 😘

Oooo nie nie nie moja droga. Ja zrobiłam lekki żarcik w postaci chwilowych 2 kresek, ale patrz - już po Ciebie wracam. Mamy deal. Idziemy łeb w łeb. I będziemy się stukać wielkimi ciążowym brzuchami!!!

Ja wsiadłam na rower. Wsciekla jak osa na swój organizm. Bo ciało jest w ciazy - cycki bolą okropnie, a kropki już nie ma. No to jechałam na tym rowerze i wyłam. Hormony zryły banie. I wtedy... wyszła przede mnie SARENKA! Kurde, jechałam ścieżka rowerowa przy obwodnicy Bia, mnóstwo aut, zieleni jak na lekarstwo. Prędzej spodziewałabym się Marsjanina niż sarny. A ona stanęła mi na drodze, popatrzyła mi prosto w oczy, zastygła, ja też. Po dłuższej chwili spokojnie się odwróciła i poszła sobie. A ja jakbym dostała z liscia. Jestem racjonalna, okej. Ale lubię sobie czasem wynajdywać znaki. I ta sarna, w tym właśnie momencie, to dla mnie znak TAKIEJ NADZIEI, że o rany! Zaraz wstawię jej zdjecie, bo zdążyłam jeszcze uwiecznić to spotkanie.

Dlatego właśnie droga Dzulko - to czas na zniechęcenie, na wkurzenie nawet, ze te nasze organizmy grają nam na nerwach jak nikt. Ale odegramy się 💪 Btw. Pan Tabletka wspomniał, że leki dla ciężarnych już w 2019 mają być w 100% refundowane przez Państwo. Nasze dzieci musza być wybitnie przebiegle - pojawia się wraz z ustawą ;)
    Edit:
    Oto nasza sarenka nadziei! Prawda, że całkiem niekiepska?
    Edit 2: dopiero przyjrzalam się zdjeciu, czy moja sarna jest jelonkiem? ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afa2aa419cd1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 22:16

Mama_Zuzia, Szczesliwa_mamusia, Pati96, Angelika1313, Ania_85_, DzulkaJ, Salome, Sasanka55, Malgonia, Madziandzia, MonikA_89!, okularnica91, Karolina, OO83, agge lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Oooo nie nie nie moja droga. Ja zrobiłam lekki żarcik w postaci chwilowych 2 kresek, ale patrz - już po Ciebie wracam. Mamy deal. Idziemy łeb w łeb. I będziemy się stukać wielkimi ciążowym brzuchami!!!

Ja wsiadłam na rower. Wsciekla jak osa na swój organizm. Bo ciało jest w ciazy - cycki bolą okropnie, a kropki już nie ma. No to jechałam na tym rowerze i wyłam. Hormony zryły banie. I wtedy... wyszła przede mnie SARENKA! Kurde, jechałam ścieżka rowerowa przy obwodnicy Bia, mnóstwo aut, zieleni jak na lekarstwo. Prędzej spodziewałabym się Marsjanina niż sarny. A ona stanęła mi na drodze, popatrzyła mi prosto w oczy, zastygła, ja też. Po dłuższej chwili spokojnie się odwróciła i poszła sobie. A ja jakbym dostała z liscia. Jestem racjonalna, okej. Ale lubię sobie czasem wynajdywać znaki. I ta sarna, w tym właśnie momencie, to dla mnie znak TAKIEJ NADZIEI, że o rany! Zaraz wstawię jej zdjecie, bo zdążyłam jeszcze uwiecznić to spotkanie.

Dlatego właśnie droga Dzulko - to czas na zniechęcenie, na wkurzenie nawet, ze te nasze organizmy grają nam na nerwach jak nikt. Ale odegramy się 💪 Btw. Pan Tabletka wspomniał, że leki dla ciężarnych już w 2019 mają być w 100% refundowane przez Państwo. Nasze dzieci musza być wybitnie przebiegle - pojawia się wraz z ustawą ;)
    Edit:
    Oto nasza sarenka nadziei! Prawda, że całkiem niekiepska?
    Edit 2: dopiero przyjrzalam się zdjeciu, czy moja sarna jest jelonkiem? ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afa2aa419cd1.jpg

Szona, aż mi łzy w oczach stanęły!
    Tak właśnie jest! To jest Wasz znak, Wasza sarenka! ❤️

szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Szona, aż mi łzy w oczach stanęły!
    Tak właśnie jest! To jest Wasz znak, Wasza sarenka! ❤️

No bo umówmy się, nieczęsto Ci takie cudo wyłazi pod koła roweru, gdy wyjesz i przeklinasz los ;) co nie?

Mama Zuzia - córka bajeczna 😍

Monika - od tej chwili staje się Człowiekiem Kciukiem ✊

Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie na spanie melisę z plastrami pomarańczy, w wersji ice z kostkami lodu 😂 napar siekiera, oby pomógł 🙏🏻
    Jutro burze i deszcz. Jeśli serio to będę w tym deszczu siedziała.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ