Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • MalaPI Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dziewvzyny a u mnie chyba cos zlego sie dzieje. Tzn wiem to na pewno. Prog spada na leb na szyje a beta juz nie 100% przyrostu...

Moje wyniki z dzis (w nawiasach wyniki z poniedzialku):
    Prog: 18.5 (27.1)
    Beta 1017.3 (596)

Bardzo sie boje. Siedze i lzy sie same plyna....
    Nawet fakt, ze jesten obstawiona lekami nie pomaga... nie wiem co robic juz...

Może Cię to uspokoi co teraz napisze, w poniedziałek byłam na wizycie u swojego ginekologa i w razie spadku progesteronu poniżej 10 mam dopiero zwiększyć dawkę luteiny więc myślę że nie masz się co martwić na zapas i tak jak mówią dziewczyny, że beta im wieksza tym przyrasta wolniej. Wiem co czujesz też się boję, że kolejna ciaza się nie utrzyma. Ale muszę być dobrej myśli. Odpoczywaj i postaraj się wyluzować.

aeiouy, Malgonia, Madziandzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:42

szona, aeiouy, Sasanka55, Malgonia lubią tę wiadomość

• Karolina Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Dziewvzyny a u mnie chyba cos zlego sie dzieje. Tzn wiem to na pewno. Prog spada na leb na szyje a beta juz nie 100% przyrostu...

Moje wyniki z dzis (w nawiasach wyniki z poniedzialku):
    Prog: 18.5 (27.1)
    Beta 1017.3 (596)

Bardzo sie boje. Siedze i lzy sie same plyna....
    Nawet fakt, ze jesten obstawiona lekami nie pomaga... nie wiem co robic juz...

Przyrost jest jak najbardziej w normie, 70%, a tak jak dziewczyny piszą po 1000 przyrasta już wolniej. Proga suplementujesz, więc jestem pewna, że maluszkowi nic nie grozi. Głowa do góry, mocno wierzę, że wszystko jest w porządku :)

aeiouy lubi tę wiadomość

ijnZp2.png

08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy mi lemarze zabraniali badac proga.
    Czy masz jeszcze plamienia? Jesli tak to bierz na noc 200mg luteiny. W nocy jak sie nie ruszasz oba sie lepiej wchlania (mi nawet zalecala lekarka brac raz dziennie luteine 200 wlasnue tylko na noc).
    Beta jest sliczna. W takim tempie za tydzien bedziesz miec piekny pecherzyk.. kto wie moze z kropeczka.
    Odpoczywaj, dobrze sie odzywiaj, bierz magnez.

szona, aeiouy lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziewczyny, nie chcialam o tym pisac wczesniej, ale boje sie pozamacicznej...
    Bo owulacje mialam z prawego jajnika a prawy jajowod mam przeciez niedrozny...
    Nie wiem jak to tam dziala...
    Probuje umowic sie na usg ale nikt nie ma wolnego terminu na jutro... dzwonilam juz w 4 miejsca. Bede dzwonic od rana jutro jeszcze..

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Tylko dziewczyny, nie chcialam o tym pisac wczesniej, ale boje sie pozamacicznej...
    Probuje umowic sie na usg ale nikt nie ma wolnego terminu na jutro... dzwonilam juz w 4 miejsca. Bede dzwonic od rana jutro jeszcze..

Ale chyba przy pozamacicznej beta przyrasta dużo gorzej niż w Twoim wypadku, a u Ciebie od początku piękne przyrosty!

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, a po co Ty tak właściwie badasz betę i proga tyle razy? Nie zadręczaj się! DWA RAZY dla przyrostu. Nie ma sensu inaczej, bo widzisz, ze to generuje tylko stres. Trzeba niestety czekać najbardziej cierpliwie jak się da na lekarza... będzie dobrze 😘✊🏻

Zjadłam duuuże fryty i chyba umrę. 😂

szona, Malinaa90, aeiouy, MonikA_89!, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę! 😱😱😱🙋🏼‍♀️

Angelika1313, Karolina, agge, szona, moni05, Malgonia lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Judit Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:30

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Aeiouy spokojnie, kiedy masz planową wizytę? Beta wygląda pięknie. Wiem że się boisz ale Skarbie cóż więcej możesz teraz zrobić niż cierpliwie czekać? Sciskam🤗

Karolina przykro mi🙁 przytulam mocno.

Okularnica każda kiedyś po prostu przyszła na ten wątek i mimo że jednej posty są bardziej wylapywane a innej mniej to i tak jest tu cudownie! Weź nie pitol weźtu zostań 😋

Malgonia jak ja uwielbiam takie info❤ świetnie że Mała ma się dobrze

Ef miło Cię widzieć! Szkoda że musisz tyle czekać na @... fajnie że odpoczęłaś, koniczyna na pewno przyniesie szczęście 😚

Magdullina współczuję Ci tej całej sytuacji. To musi być bardzo trudne. Oby emek przyjechał jednak tego 20go!

MonikA łaaaa to już jutro! Odliczamy ✊

Nikodemka, Dzulka ja nadal wierzę!

Szona kiedy miałaś planowo termin @? Myślę że najdalej za dwa dni przyjdzie menda

Angelika dobrze że wyniki spoko😙 dziwny ten puls. Ciekawe od czego tak serce zasuwa🤔

Moni... żarcie z maka😳 kocham burgera drwala ale kur*a on ma tyle kalorii że zagryść sałatką, popić latte i dzienne zapotrzebowanie z głowy 😒

Miejskie Mamy i Staraczki współczuję betonowego ukrpou! Ja w lesie ledwo żyje, co dopiero między wieżowcami😱

Sasanka KOCHAM Twój awatar! No to "Wielkie Rżnięcie" nadchodzi😜 A! Dziękuję za streszczenie😉😙

Boszzzzz niech już przyjdzie weekend. Zapierdzielam po lesie robiąc notatki do planów, leśniczy mendoli a w domu druga zmiana z wałkiem przy ścianach i gracą w ogrodzie bo ogórków to już prawie nie widać...

aeiouy, Mama_Zuzia, Sasanka55, moni05, MonikA_89!, Malgonia, szona, Magduullina lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • aeiouy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstepnie wizyte u doktorka mialam miec w przyszla srode ale przelozylam na sobote, moze dojrzy juz chociaz pecherzyk czy w dobrym miejscu jest...

A teraz jade do enelmedu do jakiejs gin ( bez usg - w sumie nie wiem po co jade) ale moze spojrzy na te moje wyniki...
    Moze da mi jakies super pilne skierowanie na usg i wcisnelabym sie gdzies jutro? Myslicie ze bedzoe juz cos widac przy mojej becie na usg?

A plamienia wlasnie ustaly juz i tak sie cieszylam...
    I dziewczyny wierze w mojego kropeczka tylko tak sie boje i martwie...

Malgonia lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • szona Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Hej Dziewczyny!

Aeiouy spokojnie, kiedy masz planową wizytę? Beta wygląda pięknie. Wiem że się boisz ale Skarbie cóż więcej możesz teraz zrobić niż cierpliwie czekać? Sciskam🤗

Karolina przykro mi🙁 przytulam mocno.

Okularnica każda kiedyś po prostu przyszła na ten wątek i mimo że jednej posty są bardziej wylapywane a innej mniej to i tak jest tu cudownie! Weź nie pitol weźtu zostań 😋

Malgonia jak ja uwielbiam takie info❤ świetnie że Mała ma się dobrze

Ef miło Cię widzieć! Szkoda że musisz tyle czekać na @... fajnie że odpoczęłaś, koniczyna na pewno przyniesie szczęście 😚

Magdullina współczuję Ci tej całej sytuacji. To musi być bardzo trudne. Oby emek przyjechał jednak tego 20go!

MonikA łaaaa to już jutro! Odliczamy ✊

Nikodemka, Dzulka ja nadal wierzę!

Szona kiedy miałaś planowo termin @? Myślę że najdalej za dwa dni przyjdzie menda

Angelika dobrze że wyniki spoko😙 dziwny ten puls. Ciekawe od czego tak serce zasuwa🤔

Moni... żarcie z maka😳 kocham burgera drwala ale kur*a on ma tyle kalorii że zagryść sałatką, popić latte i dzienne zapotrzebowanie z głowy 😒

Miejskie Mamy i Staraczki współczuję betonowego ukrpou! Ja w lesie ledwo żyje, co dopiero między wieżowcami😱

Sasanka KOCHAM Twój awatar! No to "Wielkie Rżnięcie" nadchodzi😜 A! Dziękuję za streszczenie😉😙

Boszzzzz niech już przyjdzie weekend. Zapierdzielam po lesie robiąc notatki do planów, leśniczy mendoli a w domu druga zmiana z wałkiem przy ścianach i gracą w ogrodzie bo ogórków to już prawie nie widać...

Termin @ miałam w miniony piątek, jestem 5 dzień po terminie

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiuoy daj znać po wizycie :)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Salome Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy, beta jest dobra. Zobaczysz, co będzie na usg i na razie w ogóle o tym nie myśl! A już o pozamacicznej to kompletnie zapomnij! Tfu!

Judit, zrób te badania w 3 dc. A czemu martwisz się wynikiem amh? Nie ma co się stresować i martwić na zapas.

Kurczę, nie udało mi się dorwać sommersby... Ale za to przyszłam do domu i nalałam sobie czeewonego wina ❤ Wypiłam jeden łyk i prawie się zadławiłam, sięgając po wodę, żeby szybko wypłukać usta. W porę sobie przypomniałam, że przecież nie mogę barwiących rzeczy, bo jestem w trakcie wybielania zębów ;) Ale nic to! Piłyście kiedyś wino przez słomkę? No, a ja piję! 😊

Mama_Zuzia, MonikA_89!, Malgonia, szona, Ania_85_ lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:

W takim razie rozumiem twój stres, oby niepotrzebny! A to nie jest tak że zdrowy jajowod potrafi wylapac komórkę nawet z tego drugiego jajnika? Wiem że takie rzeczy się zdarzają, nawet tu na którymś wątku czytałam...

Nikodemka a ty kochana coś mi wyglądasz na pozytywa. Te ochotki na maca, te bóle okresowe... Także kciuki trzymam i czekam na piękny teścik ☺️

A no właśnie, wy tu o 0% a ja z okazji @ piję desperadoska mojito 😀 Wasze zdrówko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 20:43

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:15

Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się skusiłam na piwo 0%. Granat i acai. Kwaskowe. Ale to bardzo dobrze 👍 moje smaki.

Mama Zuzia ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 20:45

Nuch, Sasanka55, Malgonia, szona lubią tę wiadomość

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy kochana będzie dobrze, wierzymy w kropka razem z Tobą!

Oficjalnie zaczynam 8 CS i kolejny raz moje cielsko zrobiło mnie w konia, co cykl to coś innego. Zastanawiam się czy ten stosunek lh do fsh nie wpływa źle na owulacje moje. Wiem jedno, że teraz sprawdzamy dokładnie znowu owulację, jeżeli będzie to hsg, jeżeli nie to zaczynamy stymulację.

Dzisiaj powiedziałam mojemu, że jak będzie kiedyś chcial odejść i mieć dziecko, a nam się nie będzie udawało to niech to zrobi...jakoś tak mi przez myśl przeszło.

Sorki użalam sie, a Wy macie tutaj większe zmartwienia.

Odezwę się za jakiś czas, ale będę Was ciągle czytać dziewuszki ☺️

Trzymam za nas wszystkie mocne ✊ i niech dla każdej wszystko zakończy się pozytywnie 😘

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Judit Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:31

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    włączę się w dyskusję, będę testować 21.06 poproszę o dopisanie mnie :)
    Trzymam mocno za nas kciuki :)

DzulkaJ, Sasanka55, MonikA_89!, Malgonia, Nuch, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ