Forum W oczekiwaniu na testowanie Przyszłe mamusie
Odpowiedz

Przyszłe mamusie

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet
    Postów: 9825 7567

    Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie trać nadziei. Te dwa zarodki mogą przetrwać. Będę trzymać kciuki.

    Katie87 lubi tę wiadomość

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 20 kwietnia 2016, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, byly takie same, ale sa w brzuszku i juz inaczej moga sie zachowywac :). Czy poniedzialek kiedy testujesz to tez dzien @?

    U mnie brzusiu chyba rosnie :), z rana nawet jak jestem glodna to nad spojeniem lonowym jest zaokraglenie ktorego wczesniej nie bylo :). A wieczorem to juz widac duze żyłki :). Mam duzo sluzu, ostatnio z rana mialam straszne mdlosci, myslalam ze nie dojade do pracy. Ale wydaje mi sie, ze to po luteinie, coraz gorzej znosze jej smak chyba. Na szczescie jeszcze 2, 3 tyg i odstawiam :)

    Katie87 lubi tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :) jak będzie już widać i będziesz chciała to zrób nam zdjęcie brzuszka <3 kiedy planujesz L4?

    @ mam mieć w sobotę.

    Dziękuję Wam :) już mi lepiej. Ja tak działam, że mam chwilę doła, muszę z siebie wyrzucić i już jest lepiej :)

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu masz w sobie tyle pozytywnej energii ale nawet takim osobom zdarzają sie chwile załamania. Najważniejsze by miec plan działania. Trzymam kciuki by ta łajza nie przyszła :).

    Jasne ze zrobię zdjęcie brzuszka :). Na L4 to bym juz dawno poszła hehe :P, zaszlam w ciaze w dobrym momencie bo firma ma lekki kryzys i to sie odbija na wszystkich czkawka. Ale prowadzę zespol, 3 osoby i tylko z ich powodu zostanę gdzies moze do konca lipca maksymalnie. A jak mnie szef jeszcze bardziej wnerwi to sie zawine z chwila gdy mu o tym powiem :D. Jak bedzie ok to w połowie maja chce juz zaświadczenie do pracy przynieść i powiadomić zespol.

    Katie87 lubi tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam wobec tego na piękne zdjęcie brzuszka :D dobry masz plan co do pracy. Rób tak, żeby Tobie było najlepiej :)

    A jak tam reszta naszej magicznej grupy? Serduszkujecie tyle? :P

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • werni Autorytet
    Postów: 9825 7567

    Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam nowy cykl..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:21

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni,'nie podłamuj się. Zostaw w cholerę tego Castagnusa, zrób badanka i działaj :* przecież to oczywiste, że w końcu się uda!

    werni lubi tę wiadomość

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie werni, popiram Katie. Zrob porzadne badania, odstaw leki najpierw. Tak to na slepo dzialasz. A jak nasienie Twojego faceta?

    Katie, cos sie zmienilo, odczuwasz jakies objawy czy nadal brak? Trzymam kciuki zeby wredna jedza jutro nie przyszla :).

    Dziewczyny, odezwijcie sie! Jak wasze starania? Iza, jak wybrzeze :)? Gosposia, dzisiaj jest Twoj 22 dc, jak sie czujesz? MamaFilipka, poczytujesz nas :)?

    Dziewczyny, przyspieszyli mi kolposkopie w klinice. Zadzwonili dzisiaj ze wtorek 17:00. Strasznie sie denerwuje :(. Trzymajcie prosze kciuki!

    zem3i09kl173cczw.png
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska, kochana, bez stresu. Życie w nieświadomości mogłoby tylko zaostrzyć chorobę, jeżeli takowa jest, a tak lekarze będą wiedzieli co robić dalej. Wszystko będzie dobrze! :*
    Werni, dziewczyny mają rację. Zrób badanka.
    Katie :) Trzymam ogromne kciuki za twoje kropki ;) Bądź dobrej myśli!

    U mnie dziewczyny nic się nie dzieje. Poza okresowo-jajnikowymi bólami brzucha w 6-7 dniu po zastrzyku (to według mnie 5-6 dpo) nie dzieje się kompletnie nic. Bóle były takie, że nawet pisałam do Izki co robić, czy jechać do lekarza, czy co... Finalnie wzięłam zgodnie z zaleceniem mojego dr dwa apapy i pomogło przespać noc, a drugi dzień już był o wiele delikatniejszy ból. A za namową Izy wzięłam dupka. Bo gdyby to była torbiel to pomoże, a w przypadku ciąży tym bardziej :) W każdym razie nie czuję już nic. Nawet mój guzek w piersi, który zawsze boli jak siniak po owu, nie daje znaków. Nie wiem, może coś poszło nie tak. Mam w planach pójść na monit w środę w przyszłym tygodniu (to będzie 14 dzień po zastrzyku), bo te bóle były niepokojące. A przed kolejną stymulacją muszę mieć pewność, że jajo pękło. No i może siknę na test w tą środę... Po 14 dniach od zastrzyku 5000j nie powinno już być HCG wykrywalne w moczu, prawda? Betę planuję na czwartek, ale to zależy od wyniku testu i badania u dr.

    Gosposia
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposiu, wydaję mi się, że po 14 dniach już nie będzie wykrywalny zastrzyk. Testuj i trzymam kciuki :*

    Kasia, to akurat rewelacyjna wiadomość :) im szybciej, tym lepiej. Wiadomo, że jest stres, bo to niepewność co się dzieje i co dalej, ale przynajmniej szybciej będziesz wiedzała. Jesteś pod dobrą opieką konkretnych specjalistów. Na pewno będzie dobrze :*

    Ja nadal nie czuję nic, cały czas delikatne ćmienie brzucha na @.
    Dziękuję Kochane za kciuki, będzie co ma być :)

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, masz racje, bedzie co ma byc. Jak jutro nie dostaniesz @ to bedzie dobry prognostyk :). Tyle musisz przejsc kochana, wierze ze bedzie Ci to wynagrodzone. Jestem dobrej mysli :).

    Ja sie ciesze ze mam we wtorek badanie, do gina ide 5 maja wiec bede miala juz wyniki. Obojetnie co by nie bylo, to nie wolno sie poddawac. Chce donosic ciaze a potem zobaczymy co dalej. Tylko szkoda, bo do wtorku dokumentacja z Medicoveru nie bedzie raczej gotowa, a czekam na te wszystkie wyniki cytologii ktore przez te lata robilam. Musze sie napewno mniej stresowac i denerwowac bo to nie sluzy maluchowi - on juz zaczyna odczuwac moje emocje.

    Gosposia, te bole po zastrzyku byly, tak? No lepiej isc na monit, zeby zobaczyc co tam jest. A odczuwasz bole przy siadaniu, wstawaniu? Testuj :), trzymam kciuki. Przyszly tydzien to tydzien testowania :).

    zem3i09kl173cczw.png
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska, to było w 6 i 7 dniu po zastrzyku. Bóle się nasilały jak nic nie robiłam-siedziałam na kanapie z nogami do góry. Jak chodziłam to trochę pikało ale nie było to dokuczliwe. I trwało tylko 2 dni. Teraz czasem czuję jajnik (co najlepsze lewy, a to nie z niego była owu) ale ja już się przyzwyczaiłam, że moje jajniki dają o sobie czasem znać ;)

    Testuję w środę. ;)

    Kaska1985 lubi tę wiadomość

    Gosposia
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki profilu tarczycowego...

    TSH 1.52 0,270 - 4,20 µlU/mL
    p/c anty-TPO 7.04 0 - 34 IU/ml
    fT4 II 26.23 ˄ 12,0 - 22,0 pmol/l
    fT3 II 5.54 3,10 - 6,80 pmol/l

    Podwyższone FT4 jest powodem do zmartwień i szybkiej wizyty u endo, czy to normalne przy przyjmowaniu leków na tarczycę? I pytanie, czy przy badaniach tarczycy trzeba być na czczo? Bo ja kawkę walnęłam rano i nawet nie pomyślałam, że nie powinnam...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 16:38

    Gosposia
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia, koniecznie trzeba być naczczo. A z kawą to przesadziłaś ;-P nawet po łyknięciu procha rano, kawę pije się minimum godzinę po, bo źle działa na wchlanianie i tarczycę.
    Ft4 pomad normę to wskazanie do szybkiej wizyty u endo.

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie, ja kawę pijam godzinę po tabletce na tarczycę, ale dziś nie miałam jak pojechać na badanie wcześniej. Na TSH też to wpływa?

    Gosposia
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sam wynik TSH raczej nie, ale dobrze by było jakbyś przed wizytą u edno zbadała na czczo :)

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie od niego to zbadam ;-) szkoda, że nie pomyślałam i zmarnowałam dziś kasę na te badania ;-) mądry Polak po szkodzie...

    Gosposia
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bez tabletki :)

    Katie87 lubi tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane praca mnie pochlonela, ale staram sie Was przynajm,niej czytac na biezaco. Trzymam kciuki za najblizsze testowania u Kate i Gosposi

    Milego weekendu buziaczki :*

    PS moj m nadal zle, ale operacja we wtorek z nadzieja na duza poprawe, trzymajcie za nas kciuki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:29

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • werni Autorytet
    Postów: 9825 7567

    Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymam za wasze operacje.

    Nie biorę juz Agnusa. Niestety tutaj nie zrobię tak łatwo badań. Mój też jeszcze nie poszedł się zbadać. Eh ostatnio chodzę po urzędach następne mam terminy na 2 i 4 mają. Pewnie wyślą mnie na kurs. Badania to wszystkie robie na czczo.

    f2wlsg1849ksqu5m.png
    p19ugox1q6ze0dkp.png

    Na ovu od 07.07.2014

    Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

    Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 131 132 133 134 135
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego