Forum W oczekiwaniu na testowanie Przyszłe mamusie
Odpowiedz

Przyszłe mamusie

Oceń ten wątek:
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny nie wiedzialam ze takie jazdy mozna miec po dupku czy luteinie. Ja po dupku nie mialam praktycznie zadnych objawow - bolace cycki owszem, ale czy go bralam czy nie to tak bylo :). Bole mi juz preszly, dzisiaj druga tabletka i zobaczymy czy sytuacja sie powtorzy. Testuje teoretycznie za 10 dni, a za mniej wiecej 12-13 bedzie @. Nie wiem czy to nie za wczesnie zatem z tym testowaniem. Wiem ze wszystkie w to wierzycie ze mi sie uda hehe :), ale z tego co czytalam opinie na forum to dziewczyny po hsg zachodzily jesli nie mialy dodatkowych problemow, typu niedomoga, niedoczynnosc tarczycy etc. Dla mnie priorytetem teraz jest unormowanie cykli, tak by nie bylo torbieli. Nie nakrecam sie, bedzie co bedzie i mysle pozytywnie nawet jak sie nie uda :).

    Domyslam sie Iza, ze moze byc ciezko, ale nie ma co rozmyslac nad przeszloscia. Wazne, ze jestes plodna, przed Toba tylko utrzymac ciaze a wiesz jaki byl powod tej straty - wiec glowa do gory :). A co do zjazdu to jestem za!!!! Koniecznie dziewczyny :).

    zem3i09kl173cczw.png
  • unt Ekspertka
    Postów: 196 62

    Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dupka też trochę cierpię :) boli brzuch, mdłości, ból piersi i czasami jajniki.... ale co tam... wszystko da się wytrzymać
    o matko!!! dziś sylwester a ja napuchnięta jak balon... jeszcze jeden dzień i @ i od początku z nową nadzieją!

    mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam robione badanie droznosci gdzie prawie wylam z bolu to sobie pomyslalam " moje przyszle malenstwo, robie to dla ciebie " :), wiec mi nawet te luteiny i dupki nie sa straszne :). Unt, nowy cykl, nowa nadzieja :). Zycze powodzenia :)

    zem3i09kl173cczw.png
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu kochane was przeczytać dziś, ale nadrobię jutro.
    Odebrałam dziś wyniki z 3 dnia cyklu. Chyba nie jest dobrze
    FSH 5,42 IU/L (norma dla fazy pęcherzykowej 3,5-12,5)
    LH 13,2 lU/l (norma dla fazy pęcherzykowej 2,4-12,6)
    Prolaktyna 586,2 mU/l
    Testosteron 0,45 ng/ml (normy 0,06-0,082)
    Androstendion 3,2 ng/ml (normy 0,3-3,5)
    Czekam jeszcze do pon na wynik Estradiolu.

    Ale dziwi mnie poziom progesteronu w poprzednim cyklu. Wynosił koło 18, a to wartość odpowiednia po owulacji a jeżeli owulacji nie było, to dlaczego był podwyższony????

    W pon idę do lekarza. Nie mogę się doczekać już.

    Pozdrawiam was wszystkie, bawcie się dziś dobrze! Do siego roku! :)

    Gosposia
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana w praktyce robienie jednorazowego badania progesteronu nie ma znaczenia bo progesteron wydziela sie pikami dobowo. Czyli np robisz o 8 rano i masz 5, robisz o 10 i masz 25, robisz znowu o 12 i masz 10 itd. Ja bede ciagle zdania, ze jedynym potwierdzeniem owulacji jest robienie usg... A jak juz to zrob sobie moze bardiej 17 OH Progesteron w 3 dc.

    Dziewczyny, zycze Wam spelnienia tego jednego malutkiego marzenia na nowy rok :). Bawcie sie dobrze :)

    zem3i09kl173cczw.png
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 2016 wszystkie mamy brzuszki :) i to nie od najedzenia :-P ogłaszam, że wszystkie będziemy Mamusiami <3
    picgifs-happy-new-year-0193355.gif

    iza776, Kaska1985, werni lubią tę wiadomość

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane w Nowym Roku :*
    Jak ja sie ciesze, ze stary sie skonczyl. Mam takie oto postanowienie : nie wracam juz do zlych wspomnien. Ciesze sie, poczulam ulge, ze cos zostawilam z tylu za soba.
    To bedzie magiczny rok.
    Na pewno bede w ciazy, moze nawet bede juz mama.
    Kate, in vitro da Ci ukochana istotke
    Kaska, Ty to juz moze jestes z fasolka, (mam nadzieje ze duzo nie pilas hehehe)
    Werni, Ty badasz plemniki wiec duuuuzo Ci to powie
    Gosposia walczy z PRL i szybciutko zachodzi
    przepraszam, jezeli ktores kochanej forumowiczki nie wymienilam, niemiennie trzymam kciuk
    A ja.. a ja ZAJDE I JUZ !!

    Katie87, Kaska1985, unt, werni lubią tę wiadomość

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, piękne podejście <3 tak się stanie, jak piszesz :*

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, cudowne podejscie :). Zycze Ci z calego serca nie tylko zajscia, ale urodzenia cudownego malenstwa w 2016 :). Katie Tobie rowniez kochana, juz jiedlugo przeciez wszystko sie u Ciebie zacznie :).

    Werni, Gosposia, wam tez zycze ogarniecia hormonow co jest do zrobienia :) i przejscia na fioletowa strone mocy :).

    Unt, mamaFilipka, cos czuje ze w tym roku i wy dolaczycie do brzuchatych :).

    Bedziemy dziewczyny wszystkie MAMUSIAMI!!! <3

    Katie87, unt, werni lubią tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, cos tam pilam, ale malutko i jesli to ten cykl, to zarodek jeszcze jest w jajowodzie wiec mam nadzieje, ze sie nie pogniewa na te lampki szampana :P

    Katie87 lubi tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Iza, cos tam pilam, ale malutko i jesli to ten cykl, to zarodek jeszcze jest w jajowodzie wiec mam nadzieje, ze sie nie pogniewa na te lampki szampana :P

    Wiem wiem ;-) póki nie ma łożyska jest bezpieczne

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie organy zaczynaja sie rozwijać w 5 tc wiec powinno sie juz wtedy odrzucić używki. A podobno w ogóle w okresie starań nie powinno sie pic zarówna kobieta jak i facet bo alkohol negatywnie wpływa na plemniki. Czasem sie zastanawiam jak te wszystkie pijaczki i narkomanki zachodzą w ciaze albo faceci tacy sa płodni, nieprawdopodobne..

    Katie87 lubi tę wiadomość

    zem3i09kl173cczw.png
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 2 stycznia 2016, 00:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Generalnie organy zaczynaja sie rozwijać w 5 tc wiec powinno sie juz wtedy odrzucić używki. A podobno w ogóle w okresie starań nie powinno sie pic zarówna kobieta jak i facet bo alkohol negatywnie wpływa na plemniki. Czasem sie zastanawiam jak te wszystkie pijaczki i narkomanki zachodzą w ciaze albo faceci tacy sa płodni, nieprawdopodobne..

    Dokładnie. Jednym słowem nie ma sprawiedliwości. Albo my jesteśmy tak przeraźliwione i chcemy za bardzo, że to szkodzi bardziej niż używki itp. Paradoks matki natury. Co do organów, to jasne ze powstają wcześniej no iż łożysko. Chodziło mi o to ze dopóki skladniki odżywcze nie są czerpane przez dziecko z łożyska jest one chronione. Mnóstwo kobiet nie wie ze jest w ciąży, pali, pije, zażywa różne, szkodliwe leki, chociaż w sumie tyle dzieci rodzi się chorych ze nikt chyba już nie wie jak to do końca jest.

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, to tak samo jak z przyjmowaniem lekow - niby szkodza a jednak babeczki biora jakies apapy itd. Ale co do palenia to mama mojego chrzesniaka palila w ciazy do chyba 10 tygodnia ( nie wiem jak mozna w ogole swiadomie palic w ciazy, ale to inna sprawa) i moj chrzesniak dzisiaj w wieku 6 lat ma duze problemy w szkole, nie potrafi plynnie mowic i napisac prostego zdania. Nie wiem czy to kwestia palenia czy tego, ze praktycznie od 3 roku zycia rodzice sadzali go na grach przed kompem i prawie w ogole mu nie czytali. Ja uwazam ze to polaczenie wszystkiego. Duzo by mowic o tym, praktycNie nawet jak sie dzidzia urodzi to tez sa za i przeciw w kwestii karmienia, szczepienia, rodzaju materialow z ktorych ciuszki sa produkowane itd, oszalec mozna :)

    zem3i09kl173cczw.png
  • Kaska1985 Autorytet
    Postów: 2070 441

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu taka cisza? Halooo :).

    Mnie wczoraj wieczorem i od dzisiejszego poranka boli prawy jajnik jak na owulacje :(. Teraz jak w pracy z krzesła wstałam i sie przeszłam to czułam ten jajnik, mam nadzieje ze mi sie od tej luteiny żadna torbiel ciałka żółtego nie zrobiła :(.

    zem3i09kl173cczw.png
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Dziewczyny co tu taka cisza? Halooo :).

    Mnie wczoraj wieczorem i od dzisiejszego poranka boli prawy jajnik jak na owulacje :(. Teraz jak w pracy z krzesła wstałam i sie przeszłam to czułam ten jajnik, mam nadzieje ze mi sie od tej luteiny żadna torbiel ciałka żółtego nie zrobiła :(.

    ja nic nie mowie, ale tez tak mialam :) w nocy mnie budzi bol jajnika, ten z ktorego mialam owulke :) to byla ciaza u mnie ale CIIIIIIIcho nie zapeszam bron boze !

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
  • unt Ekspertka
    Postów: 196 62

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985 wrote:
    Dziewczyny co tu taka cisza? Halooo :).

    Mnie wczoraj wieczorem i od dzisiejszego poranka boli prawy jajnik jak na owulacje :(. Teraz jak w pracy z krzesła wstałam i sie przeszłam to czułam ten jajnik, mam nadzieje ze mi sie od tej luteiny żadna torbiel ciałka żółtego nie zrobiła :(.

    no tak oby to był dobry znak!!! pewnie tak będzie :) kciuki zaciśnięte <3

    mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • Katie87 Autorytet
    Postów: 391 220

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, zaciskam po ciuchu kciuki <3 kiedy masz termin @?

    "Wychodź z domu każdego dnia. Cuda tylko czekają, aż je odkryjesz" <3

    2011 - początek starań
    HASHIMOTO, NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY, ENDOMETRIOZA, dwie laparoskopie
  • Gosposia Autorytet
    Postów: 484 159

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kciuuukam, Kaska!!!
    Jestem po wizycie u ginka. Jego zdaniem ze mną jest bardzo źle, ale nie tragicznie. Kazał zrobić mężowi badania nasienia. Jeżeli jego nasienie jest ok, to będzie mnie leczyć od razu (powiedział, że nie mamy na co czekać), a jeżeli będą lipne, to od razu skieruje nas do kliniki leczenia niepłodności...
    Małża wygonię na badanie może jeszcze w tym tyg, a później się wszystko rozstrzygnie. Trzymajcie kciuki, żeby problemy były tylko u mnie, dziewuszki!

    P.S. Szczęścia w nowym roku dla wasz wszystkich i każdej z osobna spełnienia marzeń! :)

    Gosposia
  • iza776 Autorytet
    Postów: 1626 1450

    Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhhh, a u mnie zanosi sie na styczen bez staran znowu :(:( chyba los ma dla mnie inny plan :(

    3i498u69hx44zg3k.png

    aniołek 7tc 19.10.2015r.
    Mutacja MTHFR, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, insulinoopornosc, pcos, Nk wysokie, dodatnie ana 1 i 2
    Ciąża po stymulacji owulacji
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego