SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz jestem w domu,jutro o 8 mam sie stawic w szpitalu,lekarz nic nie mowil,tylko przykro mi i tyle...
To byl ponad 9 tydzien.pawojoszka lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Madżka89 wrote:Teraz jestem w domu,jutro o 8 mam sie stawic w szpitalu,lekarz nic nie mowil,tylko przykro mi i tyle...
To byl ponad 9 tydzien.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
-Monika- wrote:Kochani u mnie beta słabo przyrasta, krwawie nadal w macicy nic nie ma. Szykuje się laparoskopia. Jestem zdruzgotana. Boję się.
Cały czas jestem z Tobą myślami kochana :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
od wczoraj przestały mnie bolec piersi,ale to pewnie nie reguła i wiem,ze to glupio zabrzmi,ale dzisiaj w nocy mialam taki sen,ze byłam na prenatalnych i lekarz mowi,ze cos jest nie tak...
plamienie ustalo,a wolałabym,zeby sie juz zaczeło
nie chciałabym zabiegu,oby leki pomogly
Dziekuje za wsparcie :*
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Madżka89 wrote:Teraz jestem w domu,jutro o 8 mam sie stawic w szpitalu,lekarz nic nie mowil,tylko przykro mi i tyle...
To byl ponad 9 tydzien.
Z doświadczenia powiem Ci wbijaj w zakładkę poronienia. Znajdziesz tam wsparcie i zrozumienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 16:17
-
nick nieaktualny
-
O rany, co za smutny dzień...miały być same pozytywy, a tu takie straszne wiadomości!
Madźka, Monika, trzymajcie się cieplutko! Jeszcze uśmiechnie się do Was słoneczko!
U mnie już 2 dzień @, nawet nie zdążyłam testować.
I też jestem z tych dziwnych, nasze wesele liczyło 38 osób, połowa gości bawiła się do 3 nad ranem.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Madźka,Monika nie wiem co napisać jesteśmy wszystkie z Wami.
Monika ale beta ładnie przyrasta ?!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
jaka pogoda takie testowanie....Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Meśka wrote:Wrocilam z rosmana i poszlam zrobic test. Negatyw.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualnyBeta w środę była dobrze ponad 300 teraz jest niedziela i jest 700. Lekarz chyba też liczy na cud bo każe czekać do środy i wtedy powinno się wszystko okazać. Boję się zabiegów w tym szpitalu nie cieszy się dobrą reputacja ale co pacjent to opinia. Mam nadzieję że będę mogła mieć jeszcze kiedyś dzieci i macicy mi nie wytna, bo i tak się zdaza.
Madzia to już był 9 Tc! Tak samo jak u mnie zaczęłam plamic na brązowo zadzwoniłam do lekarza i kazał trzymać nogi wysoko, ale nie dawało mi to spokoju na usg powiedziano że serce nie bije. Przyjechala rodzina do szpitala i nagle zaczęło mnie boleć podbrzusze, gdy szłam do położnych przy zabiegów dostałam mocnych skurczy i wypłynął że mnie skrzep, nastała ulga w bólach, ale i tak mnie wzięli na skrobanke. Następnego dnia wyszłam do domu był płacz, ale jeśli już miało mnie to spotkać to wolałabym aby nastąpiło to teraz a nie gdy czuła bym już ruchy dziecka, przymusowa przerwa 3miesieczna i znowu starania i udało się mam synka, za którym strasznie tęsknię, ale nie chce żeby przychodził do szpitala pewnie mocno by to przeżył. Domyśla się ze coś jest nie tak, ale mówią że po prostu jestem w pracy na szkoleniach.
Summer ja chyba nie chce wiedzieć jak to się odbywa ta cała laparoskopia, chyba bardziej bym się bała. Tylko napisz mi po ilu dniach wypuszczają do domu i czy dostałaś zwolnienie lekarskie i NA jak długo. Czy boli po? I po ilu miesiącach możemy się starać. Chociaż mój mąż powiedział że póki co ani w głowie jemu starania. Ja chyba też się boje.
Najgorzej boję się tego że wytna to co nie trzeba, było dużo przypadków, np 1. Przyjechała wyciąć torbiel usunęli jej macice dziewczyna lat 19. -
Monika nie wiem co powiedzieć...moze nie wszystko stracone jeszcze? trzyam kciuki
Madżka89 strasznie mi przykro, wiem co czujesz... trzymaj sie!
Meśka a moze jeszcze za wczesnie? moze jeszcze pozytyw?
A ja dzis z moim bylam na pyyysznych lodach i widzialam 5 kobiet w ciazy, tez bym juz miala spory brzuszek gdyby nie pewne wydarzenia. Ech..
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Madzka eh 9tc to juz kawalek... Prawie jak moja pkerwsza strata. Musisz zacisnac zeby i przejsc szybko etap szpitala. W domu to co innego, ale bol jest taki ze zamykasz sie w sobie. Chcesz krzyczec, plakac i odzyskac to Malenstwo. Musisz znalezc w sobie sile, zeby isc dalej.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Agniechaaa to chyba jakies nieporozumienie z tym weselem i z tymi ludzmi!! jak tak mozna potraktowac dziewczyne i nikt nic nie zrobil? nie mowie tutaj o twoim m..!! to jakas paranoja, banda debili! a para mloda to tez widze nie lepsze od pozostalych!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Agniechaaa to chyba jakies nieporozumienie z tym weselem i z tymi ludzmi!! jak tak mozna potraktowac dziewczyne i nikt nic nie zrobil? nie mowie tutaj o twoim m..!! to jakas paranoja, banda debili! a para mloda to tez widze nie lepsze od pozostalych!
-
Flowwer wrote:Yosel @ przyszła?
Kochane walczymy dalej
nie przyszla... dzis napisze do lekarki e-maila. Gdzies za tydzien mialabym planowa swoja @.
Mam nadzieje ze przyjdzie do mnie @ w koncu bo zaczyna mnie to juz wszystko wku...c
wiecej mam stresu niz to jest warte. Nie potrzebnie chcialam na cyklu stymulowanych naturalnym zeby miec wlasny progesteron i teraz mam pod gorke!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:Yosel @ przyszła?
Kochane walczymy dalej
Śmiać mi się chciało dzisiaj z mojego męża wiecie co powiedział? Ze juz jest dobrze, wyczuwa ze dzidziuś niedługo u nas zamieszka, bo juz testy zaczynają wychodzić pozytywne heheh:p co chłop to chłop:pFlowwer, Karma88 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%