Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny zaczęłam szukać wątku, weszłam na jakiś sierpniowy i patrzę, a tu same obce nicki, ale na szczęście udało mi sie odnaleźć Was:) uff...

Flowwer, KateHawke, staraczka1111, zubii, Karma88, innamorata88, Bocianiątko, Amy333 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziura12 tute i walczymy dalej

Staraczka ja czekam na wynik bety !!!

Yosel ja też miałam gdzieś lecieć na wakacje własnie w drugiej połowie września ale chyba wyskoczymy na pare dni.
    Może mały reset dla zdrowia psychicznego sie przyda i Tobie.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, ja osobiście pojechałabym na urlop jeśli mieliście to w planach :)
    Zrelaksujesz się, wypoczniesz, może mniej będziesz myśleć (choć to akurat niemożliwe ;) i potem w październiku działasz ze zdwojoną siłą i lepszą energią :)

I pamiętaj, że to Wasze ostatnie wakacje we dwoje więc warto to wykorzystać :)

I jeśli nie macie kierunku wybranego to z całego serca polecam grecką wyspę Zakhyntos, zakochałam się w tamtejszych widokach ;)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    O matko dziewczyny zaczęłam szukać wątku, weszłam na jakiś sierpniowy i patrzę, a tu same obce nicki, ale na szczęście udało mi sie odnaleźć Was:) uff...
    Ptysia gdzieś ty to poszła :) :)

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia co i Ciebie?
    Hihi strach obleciał ? :P

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka trzymam kciuki za piękną betę, na Bobo sa krechy jak byk.

Inna, udusiłabym małpę za taki tekst, moja też jest pomysłowa jeśli chodzi o super teksy i podnoszenie mi ciśnienia, ale przy Twojej moja się chyba chowa.

Szefa Agniechyy też bym udusiła. Aga, a czy kiedyś nie pisałaś, że po Bałwanku rozmawiałaś z szefem i okazał współczucie, dodając, że tez to przechodził? Kurcze, wydawał się taki ludzki wtedy, a teraz wyskakuje z nocną zmianą?

Ja mam pojutrze wizytę, zobaczę Bąbla pierwszy raz od miesiąca, jeśli jeszcze raz ktoś mnie wyprowadzi z równowagi w pracy (a robią to od rana), to wychodzę pojutrze z l4. Jedyny plus chodzenia teraz do pracy jest taki, że biuro jest klimatyzowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:09

staraczka1111, Flowwer lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:

Inna, udusiłabym małpę za taki tekst, moja też jest pomysłowa jeśli chodzi o super teksy i podnoszenie mi ciśnienia, ale przy Twojej moja się chyba chowa.

Szefa Agniechyy też bym udusiła. Aga, a czy kiedyś nie pisałaś, że po Bałwanku rozmawiałaś z szefem i okazał współczucie, dodając, że tez to przechodził? Kurcze, wydawał się taki ludzki wtedy, a teraz wyskakuje z nocną zmianą?

Ja mam jutro wizytę, zobaczę Bąbla pierwszy raz od miesiąca, jeśli jeszcze raz ktoś mnie wyprowadzi z równowagi w pracy (a robią to od rana), to wychodzę jutro z l4. Jedyny plus chodzenia teraz do pracy jest taki, że biuro jest klimatyzowane.

Sarna84 gdzie masz suwaczek ? który to już tydzień ?

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, nie ma co zazdrościć teściowej.

Agniecha mam nadzieję, że się ułoży po Twojej myśli, ale nawet jeśli coś to dasz rade :)

Flower jak znosisz bezczynność przy kroplowkach?

Staraczka <3 będzie dobrze, testami się nie przejmuj bo kreski są ladniutkie :)

Za mną już godzina siedzenia, i jeszcze tylko jedna :) nadrobiłam co wczoraj nie było zrobione :)
    Obym nie.musiała często tego pić, fuu

Miłego dnia Kochane :*

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:

Ja mam jutro wizytę, zobaczę Bąbla pierwszy raz od miesiąca, jeśli jeszcze raz ktoś mnie wyprowadzi z równowagi w pracy (a robią to od rana), to wychodzę jutro z l4. Jedyny plus chodzenia teraz do pracy jest taki, że biuro jest klimatyzowane.
    Oj uwierz, moją ciężko jest przebić. :D

Sarna84 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ptysia co i Ciebie?
    Hihi strach obleciał ? :P
    Hahaha, nawet nie wiesz jaki:p odrazu sobie myśle "jak ja je odnajdę jak na lipcowym wątku już mi pewnie nikt nie odpisze":p ale na szczęście jestem w dobrym miejscu i nadrabiam Was. ciagle jestem w szoku po reakcji teściowej u Innej i po chamskim zagraniu szefa Agi:/ a staraczce już po cichu składam gratulacje:) mówiłam, ze dr M ma dobra rękę;) a co u mnie? Kończę antybiotyk, odczekuje i robię wymazy, ale niestety wypadnie mi @ i dopiero w nowym cyklu chyba w drugiej połowie sierpnia dopiero go zrobię. Narazie czekają mnie za to trzy wesela w przeciągu miesiąca:p

staraczka1111 lubi tę wiadomość

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanko mam dziewczyny, może podpowiecie:) mam ubezpieczenie teraz prywatne u męża w pracy i wiecie może czy jakbym zapisała sie z niego do dr rodzinnego w ich placówce żeby wziąć skierowanie na badanie to on by mi wypisał na wszystkie tarczycowe (tsh, ft3, ft4, anty Tpo anty Tg) i prolaktyna, Lh, Fsh itp. Bo tedy z tego ubezpieczenia miałabym je za darmo tylko potrzebuje na nie skierowanie. Taki internista może wypisać te badania czy mnie zbyje:/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia, mój internista dał mi tylko skierowanie na TSH, bo powiedział, że cała reszta to specjalistyczne badania i skierowanie musiałby wystawić endokrynolog..
    Tak było w moim przypadku, ale może to zależy od lekarza? Nie wiem :/

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    A jeszcze jedno pytanko mam dziewczyny, może podpowiecie:) mam ubezpieczenie teraz prywatne u męża w pracy i wiecie może czy jakbym zapisała sie z niego do dr rodzinnego w ich placówce żeby wziąć skierowanie na badanie to on by mi wypisał na wszystkie tarczycowe (tsh, ft3, ft4, anty Tpo anty Tg) i prolaktyna, Lh, Fsh itp. Bo tedy z tego ubezpieczenia miałabym je za darmo tylko potrzebuje na nie skierowanie. Taki internista może wypisać te badania czy mnie zbyje:/?

Mój internista ostatnio powiedział że może dać tylko na tarczycowe czyli TSH itd, też ostatnio prosiłam o cokolwiek z hormonów to niestety, ale nie dostałam:/ nie wiem czy wszędzie tak jest?

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:

Wiedział o ciazy ale nie ze to z in vitro :( No coz bede musiała przeżyć kolejne niepowodzenie i w tej dziedzinie :( tyle lat i teraz zero wyrozumienia

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Sarna84 gdzie masz suwaczek ? który to już tydzień ?

Kochana jest suwaczek, dziś dokładnie koniec dziesiątego tygodnia :)

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie teraz człowieka maja w głębokim poważaniu, ale jak pracujesz to najlepiej żebyś była dostępna non stop i z uśmiechem na twarzy wykonywała każde polecenie:/

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Kochana jest suwaczek, dziś dokładnie koniec dziesiątego tygodnia :)
    heh sorrki nie zauważyłam tego a patrzyłam na to :)

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi sie tez wydaje, ze taki zwykły lekarz nie da mi tych wszystkich badań ale myślałam ze jak zadzwonię z tego prywatnego ubezpieczenia to wizyta bedzie jako prywatna. W sumie w tej przychodni jest tez poradnia endokrynologiczna to może lepiej zadzwonię ze chce do nich i wtedy endokrynolog powinien mi bez problemu da skierowanie na te wszystkie hormony i tarczyce no nie? Nie ochrzani mnie chyba ze przychodzę i żądam badań:p?

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już patrzyłam 4 razy na wyniki haha ale jeszcze nawet nr zlecenia nie wbili :)

temp mam 37.4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 12:28

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Tak mi sie tez wydaje, ze taki zwykły lekarz nie da mi tych wszystkich badań ale myślałam ze jak zadzwonię z tego prywatnego ubezpieczenia to wizyta bedzie jako prywatna. W sumie w tej przychodni jest tez poradnia endokrynologiczna to może lepiej zadzwonię ze chce do nich i wtedy endokrynolog powinien mi bez problemu da skierowanie na te wszystkie hormony i tarczyce no nie? Nie ochrzani mnie chyba ze przychodzę i żądam badań:p?

Myślę że jak poprosisz to powinien dać. Kurde po co te wszystkie składki jak i tak sama za wszystko muszę płacić :( Gdzie tu logika?

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ