SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Lena, jesteś z Dolnego Śląska?
Ja obecnie chodzę do 1 z 2 najlepszych lekarzy od niepłodności w promieniu 50 km, więc jeśli chcę coś zmienić pozostaje mi jedynie Wrocław lub Poznań.
Słyszałam, że we Wrocławiu jeszcze dr Polak i dr Gizler mają świetne opinie.
Jestem ze śląska, a Ci znajomi są z Lubina, stad znam lekarza bardzo go polecali wiec jeśli pisałaś o Wrocławiu to pomyślałam ze może się przyda -
nick nieaktualny
-
Aksamitna wrote:Dla świętego spokoju mój przykleił do brzucha dwa plastry
Aksamitna, KateHawke, Karma88, Sarna84, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka, mam udostepniony wykres można zerknąc
Oj Maryś, mam jeszcze jakiegoś starego babyboom, jak będzie jakiś cień cienia z cienia to kupie sobie żółciaka
Póki co zero objawów, kompletne zero, jednynie piersi mnie pobolewają ale to jak zwykle na okres.
Więc ciąza się niezapowiada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 19:02
-
summer86 wrote:Flowwer, nie chciałam Cię w żaden sposób pospieszać z wizytą, tylko wiem, że wspominałaś coś a nie pamiętałam czy pisałaś co lekarz powiedział i myślałam, że przegapiłam. Staram się Was na bieżąco śledzić, ale ostatnio mam szalony czas w pracy i jak nadrabiam forum wieczorem, to czasem ledwo żywa już jestem
Spokojnego urlopu i dużo wypoczynku. Co do wyboru miejsca to nie pomogę, bo w żadnym nie byłam, ale jechałabym tak gdzie mniej ludzi
Miałam iść do Paśnika ale mam ochotę na chwilę pauzy tak dwa tyg na luzie. Czuję trochę przeładowanie a wiem że jak ruszę z IVF to odwrotu nie ma.
Jakieś chcesz badania jeszcze zrobić?
summer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Aksamitna wrote:Dziewczyny też macie takie wzdęcia po dupku?
-
Flowwer wrote:Miałam iść do Paśnika ale mam ochotę na chwilę pauzy tak dwa tyg na luzie. Czuję trochę przeładowanie a wiem że jak ruszę z IVF to odwrotu nie ma.
Jakieś chcesz badania jeszcze zrobić?
Flowwer, zatem duuuużo luzu Jaki kierunek na jutro wybraliście?
Co do badań, chcę zrobić w końcu panel limfocytarny, zespół antyfosfolipidowy + mutacje z testdna.
W najbliższym czasie powtarzam też krzywą cukrową i insulinową oraz hormony tarczycy, ale to raczej już poza tematem starań.
No i myślałam o histeroskopii, ale może to już na etapie kliniki zrobię po prostu.
Korci mnie, żeby pod koniec roku spróbować jeszcze z 2 razy podejść do IUI na cyklach stymulowanych i owu z lewego jajnika.. skoro raz zaskoczyło to może się powtórzy i tym razem dobrze zagnieździ. -
staraczka1111 wrote:Inna mam do Ciebie pytanie bo ty chyba jeździłas do Czech po ten ultrageston. I on jest dostępny tam we wszystkich aptekach czy trzeba jechać do jakiejś konkretnej? I czy lepiej płacić koronami czy kartą?
lepiej placic koronami bo za karte jest pobierana prowizja...
Ja mam wybrana apteke gdzie pisze e-maila i zamawiam i odpisuja mi ze jest do odbiorustaraczka1111 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flower u nas spokojnie raczej leniwie na godzike bylismu z psem nad moze pobiegać. A tak to lezymy na kanapie. Mnie cos od wczoraj rozklada wiec taka nijaka jestem
-
Hej hej Nic sie nie udzielam bo nie testuję w sierpniu ale caly czas Was podczytuje. Chcialam Was zapytac jakie macie doswiadczenia z encortonem. Jakieś skutki uboczne ?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Maja84 wrote:Ja stosowałam, przy cyklach 21-24 dniowych wydłużył mi do 26-28. Też nie mam PCOS a ginka poleciła mi miositogyn bo reguluje gospodarkę hormonalną. Myślę, że możesz spróbować, nie zaszkodzi
Jeśli będzie poprawa to włączę to na stałe bo jest bez receptyCzarna81
22 cs. -
Rucola wrote:Hej hej Nic sie nie udzielam bo nie testuję w sierpniu ale caly czas Was podczytuje. Chcialam Was zapytac jakie macie doswiadczenia z encortonem. Jakieś skutki uboczne ?
Ja nie brałam encortonu, ale o ile dobrze pamiętam u emi po encortonie od razu zaskoczyło.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane Staraczki!!
Po moich dzisiejszych obchodach urodzinowych (ostatnie "dzieścia" ) gwarantuję Wam mega wysokie endometrium i baaaardzo dużo pozytywnej energii i nastawienia
Będzie dobrze, już niedługo WSZYSTKIE widzimy się na fioletowej stronie!!
Ja - z Flowwer i Agniechą - zamykamy listę na jesień, a wy - wszystkie pozostałe - trzymajcie na miejsce na fioletowej stronie Choć jest tam źle - z tego co mówią zaciążone dziewczyny - to stworzymy tam swój (różowy) temat
MIŁEGO WIECZORKU !!!!
dziękuję, że jesteście :* :*
bez Was to nie wiem co...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 01:09
innamorata88, malka, Lena21, staraczka1111, Flowwer, Czrna 81, KateHawke, Amy333, Karma88 lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Ja nie brałam encortonu, ale o ile dobrze pamiętam u emi po encortonie od razu zaskoczyło.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
sylwia198808 wrote:Kochane Staraczki!!
Po moich dzisiejszych obchodach urodzinowych (ostatnie "dzieścia" ) gwarantuję Wam mega wysokie endometrium i baaaardzo dużo pozytywnej energii i nastawienia
Będzie dobrze, już niedługo WSZYSTKIE widzimy się na fioletowej stronie!!
Ja - z Flowwer i Agniechą - zamykamy listę na jesień, a wy - wszystkie pozostałe - trzymajcie na miejsce na fioletowej stronie Choć jest tam źle - z tego co mówią zaciążone dziewczyny - to stworzymy tam swój (różowy) temat
MIŁEGO WIECZORKU !!!!
dziękuję, że jesteście :* :*
bez Was to nie wiem co...
Wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń !never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
owu wyznaczył mi owulke na środę, co mnie bardzo cieszy bo teoretycznie pozwoli mi to zatestowac w nasza 1 rocznice ślubu )) kurcze te ziółka ładnie regulują cykl bo owu w ostatnim miałam zdecydowanie ok 25 dc nawet nie wiem dokładnie kiedy.... ciałko żółte ostro pracuje od wczoraj, jestem dobrej myśli:) w 7 dpo mam badanie progesteronu czy po wyniku można czegoś się dopatrywać jeśli doszło do zagnieżdżenia? Juz mnie nosiStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Sylwia, spóźnione życzenia spełnienia marzeń z okazji urodzin :* trzymam kciuki za testujące na dniach niech moc będzie z Wami my dzisiaj wjechaliśmy w 11tc, a pojutrze wędrujemy na prenatalne. Jak ten czas leci!!
never_lose_hope, KateHawke lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyPrzychodze do Was w 21 dc (jakies 5-6dpo), piereszy raz mam taki mega spadek w drugiej fazie i do tego nad ranem mnie bolal brzuch na dole z lewej strony jakbym kolke miala (silny bol, spac nie moglam). Ehh i teraz sie zacznie nakrecanie. Przydalby sie porzadny lisc w twarz
Staraczka! Czekam na 2 bijace serduszka!! Kamiszka i oli gratuluje!
Trzymam kciuki za pozostale testujacestaraczka1111 lubi tę wiadomość