X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lena, jesteś z Dolnego Śląska?

Ja obecnie chodzę do 1 z 2 najlepszych lekarzy od niepłodności w promieniu 50 km, więc jeśli chcę coś zmienić pozostaje mi jedynie Wrocław lub Poznań.

Słyszałam, że we Wrocławiu jeszcze dr Polak i dr Gizler mają świetne opinie.

Jestem ze śląska, a Ci znajomi są z Lubina, stad znam lekarza :) bardzo go polecali wiec jeśli pisałaś o Wrocławiu to pomyślałam ze może się przyda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla świętego spokoju mój przykleił do brzucha dwa plastry :)

innamorata88, staraczka1111, KateHawke, Flowwer, Lunaris, Sarna84, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dla świętego spokoju mój przykleił do brzucha dwa plastry :)
    Ja nie miałam i zostały z mamusią :) mam nadzieję że oby dwa tam sobie mieszkają :)

Aksamitna, KateHawke, Karma88, Sarna84, Bocianiątko lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mam udostepniony wykres można zerknąc ;-)

Oj Maryś, mam jeszcze jakiegoś starego babyboom, jak będzie jakiś cień cienia z cienia to kupie sobie żółciaka :D

Póki co zero objawów, kompletne zero, jednynie piersi mnie pobolewają ale to jak zwykle na okres. ;-)

Więc ciąza się niezapowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 19:02

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, nie chciałam Cię w żaden sposób pospieszać z wizytą, tylko wiem, że wspominałaś coś a nie pamiętałam czy pisałaś co lekarz powiedział i myślałam, że przegapiłam. Staram się Was na bieżąco śledzić, ale ostatnio mam szalony czas w pracy i jak nadrabiam forum wieczorem, to czasem ledwo żywa już jestem :)
    Spokojnego urlopu i dużo wypoczynku. Co do wyboru miejsca to nie pomogę, bo w żadnym nie byłam, ale jechałabym tak gdzie mniej ludzi :)

Miałam iść do Paśnika ale mam ochotę na chwilę pauzy tak dwa tyg na luzie. Czuję trochę przeładowanie a wiem że jak ruszę z IVF to odwrotu nie ma.
    Jakieś chcesz badania jeszcze zrobić?

summer86 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dziewczyny też macie takie wzdęcia po dupku?
    Nie ale mam wzdęcia w okolicach ovu i przed okresem. Masakryczne i zupełnie bez związku z tym co jem ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Miałam iść do Paśnika ale mam ochotę na chwilę pauzy tak dwa tyg na luzie. Czuję trochę przeładowanie a wiem że jak ruszę z IVF to odwrotu nie ma.
    Jakieś chcesz badania jeszcze zrobić?

Flowwer, zatem duuuużo luzu <3 Jaki kierunek na jutro wybraliście?

Co do badań, chcę zrobić w końcu panel limfocytarny, zespół antyfosfolipidowy + mutacje z testdna.
    W najbliższym czasie powtarzam też krzywą cukrową i insulinową oraz hormony tarczycy, ale to raczej już poza tematem starań.
    No i myślałam o histeroskopii, ale może to już na etapie kliniki zrobię po prostu.

Korci mnie, żeby pod koniec roku spróbować jeszcze z 2 razy podejść do IUI na cyklach stymulowanych i owu z lewego jajnika.. skoro raz zaskoczyło to może się powtórzy i tym razem dobrze zagnieździ.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless, mam tak samo - w okolicach owu boli mnie podbrzusze i najczęściej mam wzdęcia.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Inna mam do Ciebie pytanie bo ty chyba jeździłas do Czech po ten ultrageston. I on jest dostępny tam we wszystkich aptekach czy trzeba jechać do jakiejś konkretnej? I czy lepiej płacić koronami czy kartą?

lepiej placic koronami bo za karte jest pobierana prowizja...

Ja mam wybrana apteke gdzie pisze e-maila i zamawiam i odpisuja mi ze jest do odbioru :)

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • key_b Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower u nas spokojnie raczej leniwie na godzike bylismu z psem nad moze pobiegać. A tak to lezymy na kanapie. Mnie cos od wczoraj rozklada wiec taka nijaka jestem ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Nic sie nie udzielam bo nie testuję w sierpniu ale caly czas Was podczytuje. Chcialam Was zapytac jakie macie doswiadczenia z encortonem. Jakieś skutki uboczne ?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Ja stosowałam, przy cyklach 21-24 dniowych wydłużył mi do 26-28. Też nie mam PCOS a ginka poleciła mi miositogyn bo reguluje gospodarkę hormonalną. Myślę, że możesz spróbować, nie zaszkodzi ;)
    Dzięki Maja :-)
    Jeśli będzie poprawa to włączę to na stałe bo jest bez recepty ;-)

Czarna81
    22 cs.
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hej hej :) Nic sie nie udzielam bo nie testuję w sierpniu ale caly czas Was podczytuje. Chcialam Was zapytac jakie macie doswiadczenia z encortonem. Jakieś skutki uboczne ?

Ja nie brałam encortonu, ale o ile dobrze pamiętam u emi po encortonie od razu zaskoczyło.

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Staraczki!!
    Po moich dzisiejszych obchodach urodzinowych (ostatnie "dzieścia" ) gwarantuję Wam mega wysokie endometrium i baaaardzo dużo pozytywnej energii i nastawienia :)
    Będzie dobrze, już niedługo WSZYSTKIE widzimy się na fioletowej stronie!!
    Ja - z Flowwer i Agniechą - zamykamy listę na jesień, a wy - wszystkie pozostałe - trzymajcie na miejsce na fioletowej stronie ;) Choć jest tam źle - z tego co mówią zaciążone dziewczyny - to stworzymy tam swój (różowy) temat ;) ;)

MIŁEGO WIECZORKU !!!! :)
    dziękuję, że jesteście :* :*
    bez Was to nie wiem co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 01:09

innamorata88, malka, Lena21, staraczka1111, Flowwer, Czrna 81, KateHawke, Amy333, Karma88 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja nie brałam encortonu, ale o ile dobrze pamiętam u emi po encortonie od razu zaskoczyło.
    Tak tak, pamietam Emi ale ona ma cukrzyce wiec encoryon byl zasadny w tym przypadku. Ja sie zastanawiam czy encorton zniszczy moje przeciwciala w sluzie. Nie wiem tez jak dlugo bede musiala go brac. Na razie mam malo skutkiw ubocznych ale wiadomo ze może sie to zmienic

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, ja właśnie wróciłam do domu z wesela - wybawilismy się baaaaardzo, potanczylam, nogi mam takie obolałe no cóż...starość:p ale wesele piękne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 06:01

Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Kochane Staraczki!!
    Po moich dzisiejszych obchodach urodzinowych (ostatnie "dzieścia" ) gwarantuję Wam mega wysokie endometrium i baaaardzo dużo pozytywnej energii i nastawienia :)
    Będzie dobrze, już niedługo WSZYSTKIE widzimy się na fioletowej stronie!!
    Ja - z Flowwer i Agniechą - zamykamy listę na jesień, a wy - wszystkie pozostałe - trzymajcie na miejsce na fioletowej stronie ;) Choć jest tam źle - z tego co mówią zaciążone dziewczyny - to stworzymy tam swój (różowy) temat ;) ;)

MIŁEGO WIECZORKU !!!! :)
    dziękuję, że jesteście :* :*
    bez Was to nie wiem co...

Wszystkiego najlepszego :) spełnienia marzeń !

never_lose_hope lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wyznaczył mi owulke na środę, co mnie bardzo cieszy bo teoretycznie pozwoli mi to zatestowac w nasza 1 rocznice ślubu ;))) kurcze te ziółka ładnie regulują cykl bo owu w ostatnim miałam zdecydowanie ok 25 dc nawet nie wiem dokładnie kiedy.... ciałko żółte ostro pracuje od wczoraj, jestem dobrej myśli:) w 7 dpo mam badanie progesteronu czy po wyniku można czegoś się dopatrywać jeśli doszło do zagnieżdżenia? Juz mnie nosi

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, spóźnione życzenia spełnienia marzeń z okazji urodzin :* trzymam kciuki za testujące na dniach :D niech moc będzie z Wami :D my dzisiaj wjechaliśmy w 11tc, a pojutrze wędrujemy na prenatalne. :O Jak ten czas leci!! :D

never_lose_hope, KateHawke lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodze do Was w 21 dc (jakies 5-6dpo), piereszy raz mam taki mega spadek w drugiej fazie i do tego nad ranem mnie bolal brzuch na dole z lewej strony jakbym kolke miala (silny bol, spac nie moglam). Ehh i teraz sie zacznie nakrecanie. Przydalby sie porzadny lisc w twarz :D
    Staraczka! Czekam na 2 bijace serduszka!! Kamiszka i oli gratuluje! :)
    Trzymam kciuki za pozostale testujace =)

staraczka1111 lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ