Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3855 5168

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Teraz mam novothyral 75 3/4 tabl. codziennie rano.
    Wcześniej miałam pół tabl.
    Jeszcze wcześniej brałam euthyrox 50 zapisane przez gin, ale endo stwierdził, że ładnie działa na tsh, ale objawy ponoć nie zniknęły i powiedział, że po tym przejdą, zobaczymy.
    Mi też lekarze mówili, że nie muszę co mies kontrolować, a ostatnio to powiedział, że w ogole nie musze bo na pewno bedzie dobrze, ale że ja lubię mieć na papierze czy działa lek to zrobiłam badania. I dobrze bo mi znów skoczyła. Nawet bym nje wiedziała. Z resztą tutaj dziewczyny pisały kiedyś, że lepiej kontr. co miesiąc zwłaszcza na początku leczenia.

    No teraz nie odpuszczę, będę się badała co 4, nie co 6 tygodni. Obczaję ten novothyral, bo myślałam, że jest tylko euthyroks i letrox.

    PVkxp2.png
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Trzymajmy się tego, że to jedno <3 jest wystarczające :) :*

    Tak, wiem, że jedno wystarczy. Jeśli wierzyć testom owu, <3 było ok. 12-24h przed owu, więc teoretycznie jest szansa. No nic, zobaczymy. Testuję 21.08.

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Podbije swoje pytanie moje drogie.

    Raczej hormony odpadają możesz jedynie inne typu homocysteina czy poziom kw.faoliowy ale jak pęcherzyków nie ma to prog czy estradiol odpada bo szoda kasy.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobila :* nikt inny mnie nie zrozumie co sie u mnie dzieje, nawet moja mama nie wie co ja robie co chwile na usg i co ja tam ogladam bo dla niej to czarna magia

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Raczej hormony odpadają możesz jedynie inne typu homocysteina czy poziom kw.faoliowy ale jak pęcherzyków nie ma to prog czy estradiol odpada bo szoda kasy.

    Dzięki.
    W takim razie teraz nadrobie tą homocysteine i kw. foliowy :*
    Rozumiem, że tylko te dwa ?

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Tak, wiem, że jedno wystarczy. Jeśli wierzyć testom owu, <3 było ok. 12-24h przed owu, więc teoretycznie jest szansa. No nic, zobaczymy. Testuję 21.08.

    Zazwyczaj 90% nas jest z takich złotyc strzałów ;) zresztą ja też bo mój tata miał przepustkę z wojska hihihihih
    Wszystko to kwestia ułożenia genów w danym cyklu czyli te jajeczko i ten chłopak a 30% immunologia ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Ewaewa Znajoma
    Postów: 19 18

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Gratuluję !!!! który u Ciebie cs ? Czyli się sprawsza teoria do roku :D

    Dziękuję :) Staramy się od stycznia 2016.

    Ptysia jestem ze śląska :)

    Jutro idę na kolejną betę, oby było ok.

    16uddqk3b2imk1zu.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzięki.
    W takim razie teraz nadrobie tą homocysteine i kw. foliowy :*
    Rozumiem, że tylko te dwa ?
    W sumie tak bo d3 masz zrobioną ?
    Ewentualnie jak masz wolną kasę to i d-dimery i układ krzepnięcia bo to że ma się jedno dziecko nie znaczy że ma się problem. A tak na przyszłość się przyda dla włąsnego zdrowia.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    W sumie tak bo d3 masz zrobioną ?
    Ewentualnie jak masz wolną kasę to i d-dimery i układ krzepnięcia bo to że ma się jedno dziecko nie znaczy że ma się problem. A tak na przyszłość się przyda dla włąsnego zdrowia.

    Nic z tego w danym Twoim poście nie mam zrobionego. Popatrzę jutro jakie ceny i może mi się nuda zrobić :)
    A ten uklad krzepnięcia to jakaś nazwe do badania ?

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wieczór dziś siedzę na balkonie z psiną i podczutuje was kochane. I mocno wszystkim kibicuje!! Razem tworzymy armię niezniszczalnych :) aa miałam wam pisać byłam w Czechach po ten utrogestan zapłaciłam coś około 40 zł nie całe za 2 opakowania 60 tabletek :) przy lutinusie to niebo a ziemia. Taka mała kuleczka i zero plamien! :) myślę że bierze się go tak samo jak tamten 2+2+2 bo z tej apteki Czech napisał mi na opakowaniu 1*1 :)

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije Wasze zdrowko, za starajace sie i za te co juz nie moga :) jedna lampka, szybki prysznic i do spania :)
    Jakos sie nie nastawiam na te moje pęcherzyki giganty bo zanim zastrzyk zadziala jeszcze urosna...
    Licze ze juz niedlugo trafie na dobrego lekarza ktory sie mna zajmie jak trzeba:)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten gorący wieczór :)

    Ja realizuję swoje postanowienia na ten cykl i mam wyniki badań, chyba wygląda ok? Dzisiaj 4dc:

    Estradiol 49,5 norma [19,5 - 144,2]
    LH 8,21 norma [1,9 - 12,5]
    FSH 5,02 norma [2,5 - 10,2]
    Prog 0,325 norma [0,057 - 0,893]
    Prl 21,4 norma [2,8 - 29,3]
    Testosteron 94 norma do 76 --> tutaj mam za wysoko, ale chyba bez tragedii?
    DHEA-s 377,3 norma do 460,2

    Stosunek LH do FSH = 1,64

    Mądre dziewczynki, co widzą więcej w wynikach niż tylko to, że mieszczą się w widełkach - co myślicie? :)

    No nic, za tydzień wizyta i zobaczymy jaki będzie miała nowa gin na mnie plan :)

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski :) koniec biadolenia, wczoraj miałam gorszy dzień, dziś już mi lepiej! :) polip, czy co to tam jest, złuszczy się i tego się trzymam!

    Kupiłam Prosseco (bo nie samym czerwonym winem się żyje), piesełkowi nową zabawkę (którą zdążył już pogryźć), do tego środa dzień loda ;)

    staraczka1111, Flowwer, malka lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • MamaChlopcow Koleżanka
    Postów: 38 5

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem pierwszy raz na tym forum. Jakiś czas temu pomyślałam o trzecim maluszku. Nie mogę się jednak zdecydować ze względu na stan zdrowia. Mąż też niechętnie z obawy o mnie.
    Widzę, że niektóre z Was sporo przeszły. Ja nie miałam problemów z zajściem i donoszeniem poprzednich ciąż, za to przeszłam dużo po urodzeniu drugiego synka. Lekarz twierdzi, że to był przypadek,ale uraz nam został...

    MamaChlopcow
    qb3canlilnue1n39.pngqb3ckqi186videoz.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Witam Was w ten gorący wieczór :)

    Ja realizuję swoje postanowienia na ten cykl i mam wyniki badań, chyba wygląda ok? Dzisiaj 4dc:

    Estradiol 49,5 norma [19,5 - 144,2]
    LH 8,21 norma [1,9 - 12,5]
    FSH 5,02 norma [2,5 - 10,2]
    Prog 0,325 norma [0,057 - 0,893]
    Prl 21,4 norma [2,8 - 29,3]
    Testosteron 94 norma do 76 --> tutaj mam za wysoko, ale chyba bez tragedii?
    DHEA-s 377,3 norma do 460,2

    Stosunek LH do FSH = 1,64

    Mądre dziewczynki, co widzą więcej w wynikach niż tylko to, że mieszczą się w widełkach - co myślicie? :)

    No nic, za tydzień wizyta i zobaczymy jaki będzie miała nowa gin na mnie plan :)


    Trochę chyba pod PCOS podchodzi, a badałaś cukier/insulinę?

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • staraczka1111 Autorytet
    Postów: 1816 3237

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaChlopcow wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem pierwszy raz na tym forum. Jakiś czas temu pomyślałam o trzecim maluszku. Nie mogę się jednak zdecydować ze względu na stan zdrowia. Mąż też niechętnie z obawy o mnie.
    Widzę, że niektóre z Was sporo przeszły. Ja nie miałam problemów z zajściem i donoszeniem poprzednich ciąż, za to przeszłam dużo po urodzeniu drugiego synka. Lekarz twierdzi, że to był przypadek,ale uraz nam został...
    Cześć :) a co dokładnie się działo? Opowiedz nam może któraś z nas pomoże

    f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove - badałam w ciąży i wtedy był w normie (na granicy, ale w normie).

    PCOS - bardzo możliwe, moje jajniki zawsze były w groszki i bez wywoływania @ kiedy chce, i cykle po 50 dni.

    A co Cię skłania ku pcos? testosteron? myślałam, że bardziej liczy się stosunek LH do FSH - taki już może świadczyć o pcos? myślałam, że w granicy 1,5 jest ok

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Cześć laski :) do tego środa dzień loda ;)

    Padłam!!!!!!!!!!!!!! dobrze że M już w pracy na noc :D a ja mam Grycany w zamrażalinku więc biorę się za wsuwanie ;)

    Ja już opijam sobotnią biel na teście ( czyt. na krechę ;) )

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 22:16

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Bazylkove - badałam w ciąży i wtedy był w normie (na granicy, ale w normie).

    PCOS - bardzo możliwe, moje jajniki zawsze były w groszki i bez wywoływania @ kiedy chce, i cykle po 50 dni.

    A co Cię skłania ku pcos? testosteron? myślałam, że bardziej liczy się stosunek LH do FSH - taki już może świadczyć o pcos? myślałam, że w granicy 1,5 jest ok

    Może być kilka czynników m.in właśnie podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, podwyższona glukoza, prolaktyna, nieprawidłowy poziom hormonów tarczycy i ewentualnie nieprawidłowy obraz jajników na USG

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Padłam!!!!!!!!!!!!!! dobrze że M już w pracy na noc :D a ja mam Grycany w zamrażalinku więc biorę się za wsuwanie ;)

    Ja już opijam sobotnią biel na teście ( czyt. na krechę ;) )

    mój ZAWSZE przypomina mi jaki mamy dzień :D

    Maja84 lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego