Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4354 1167

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem malgonia.. po ostatnim poronieniu tez w 10tyg mc po byla normalna owu prog etc. Miałam 10 monitoringów ani jednego bezowulacyjnego cyklu zawsze 12-14 dc pekala i zawsze p 22-23 mm. A teraz w 9dc juz 25 mm do tego teraz prog.Mogl peknać pozniej to fakt.. nie chodzi do konca o niecierpliwosć bo fakt może to skutek poronienia ale może sterydów które zaczęłam brać na problemy z immunologią..i to mnie martwi

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, ja bym dopuściła ten cykl do czasu wyzerowania bety. Niech Twój organizm oswoi się z aktualnym stanem. Ja czekałam do kolejnej miesiączki po łyżeczkowaniu. Bety nie sprawdzałam. Dałam sobie czas na wyciszenie hormonów, bo mi osobiście tsh i prolaktyna skakały po poronieniu.

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti bierzesz luteinę i cokolwiek Ci nie wyjdzie to niczego się nie dowiesz z tego wyniku.

    Ja całe życie miałam 2 fazy 13 dni, teraz mam 10-11, dlaczego? nie wiem, przecież komórki jajowe mi się nie zmieniły, a jednak coś jest inaczej. Możesz albo poczekać aż Ci się organizm ustabilizuje i zobaczyć w którą stronę to idzie, albo się niecierpliwić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:50


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4354 1167

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.. a jest sens ja brać w takim razie? Kinga już jestem po miesiączce normalnej po indukowanym poronieniu

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4354 1167

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nie wiem czy sterydy mi nie szkodza i o to chodzi.. niecierpliwość to druga sprawa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:52

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti najlepiej zrób betę 12 dpo i wtedy najwyżej odstawisz (ja bym tak zrobiła)

  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz brać luteinę na stabilizację fl i wprowadzenie regularności cyklu. Ja drugi cykl naturalny miałam przeszło 40 dni a kolejny tylko 18. Dopiero od następnych zaczęłam się naturalnie stabilizować.

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test owulacyjny.
    To jeszcze nie to, ale już prawie :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfc40be23c66.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:58

    Malgonia, Simons_cat, Siwulec, kinga27.30 lubią tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4354 1167

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a brałaś coś luteine, castangusa? Czy same się uregulowały.. dziwne jest to że lekarze mówili
    Mi że najlepiej starać się jak najszybciej bo organizm nastawiony na ciąże.. najlepsze wyniki i faktycznie wiele dziewczyn wtedy szybko zachodzi.. ale skoro taki bałagan hormonalny że wszystko się pozmieniało że ani nie wiem czy to dobry pomysł ani nie wiadomo kiedy owu kiedy badać .. kiedy brać lutke. Byłam u gina mówił że jest 25 mm w srodę i wg niego pęlnie w piątek to był 9dc.. i że nie ma sensu przychodzić na kolejny monitoring ale to był chyba błąd.. nawet nie wiem kiedy tę betę zrobić by bylo 12 dpo

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4354 1167

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka jeszcze.. a który masz dc?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, piękna krecha! :) gratulacje! :) oby ciemniała, a w poniedziałek się nam pochwal super betą. ;-)

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Malinka jeszcze.. a który masz dc?
    19 dc, ale moje cykle są co 34-38 dni. Myślę, że w sobotę będzie owu.

    Zastanawiam się czy iść jeszcze jutro na podgląd kurnika, czy sobie darować i pójść w poniedziałek/wtorek po domniemanej owulacji?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:16

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Test owulacyjny.
    To jeszcze nie to, ale już prawie :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfc40be23c66.jpg
    O matko, dziewczyny. Co za kapuściany łeb ze mnie :-D

    Pomyliłam kreski. :-D to przecież testowa jeat ciemniejsza od kontrolnej. Czyli co, owu jutro? :-) to iść na podgląd czy nie... Hmm. :D

    Chyba już jestem w ciąży, bo moja głowa coraz bardziej zawodzi :-D

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka jak dla mnie to obie sa mega bordowe ;) upojnych nocy :)

    Malinka7 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Malinka jak dla mnie to obie sa mega bordowe ;) upojnych nocy :)
    Malgonia, to ten sam. Tylko zacytowalam post, zebyscie wiedzialy do czego sie odnoszę. :) dziękuję, ale mam dylemat. Wczoraj byly <3 , jutro na pewno chcialabym powtórzyć. To moze dzis odpuścić? Czy lepiej działać codziennie? :-D
    #dylematyStaraczki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 19:45

    Malgonia, Nat90 lubią tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka ja bym już działała ;) powodzenia !!!!

    Trasti tak na prawdę mogło być tak że ten pęcherzyk nie pękł, owu nie było, progesteron jest niski a biorąc pod uwagę to że bierzesz lutke - bez niej byłby bardzo kiepski. Nic nie da powtórzenie badania proga. Ja bym zrobiła bete 12dpo i wtedy odstawiła lutke żeby nie przedłużać cyklu. Widocznie organizm potrzebuje jeszcze troszkę czasu

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4354 1167

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kiedy te 12dpo? :/

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti ja bym zrobiła we wtorek/ środę

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, zgadzam sie z Monika. A jesli juz tak bardzo chcesz robic proga, to zrób go razem z betą. Wyluzuj troche, bo oszalejesz. Może Twój organizm potrzebuje wiecej czasu na powrot do normalnosci.
    Czy mozesz mi napisac czy wy mieliscie problemy z tym zeby zajsc w ciążę czy bardziej z tym aby ją utrzymać?

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons ja byłam w 6tc +2 dni, owulacja była 14dc i miałam już pięknie bijące serduszko, ale ja celowo poszłam tak późno z nadzieja ze właśnie już będzie biło. Ktoś mówił ze już coś widać na USG jak beta ma powyżej 10000. Wybór należy do Ciebie i tego co chciałabyś sprawdzić, ale myśle ze nie ma za bardzo sensu iść wcześniej jak w 5tc

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego