Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Test owulacyjny.
    To jeszcze nie to, ale już prawie :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfc40be23c66.jpg


    Ja z takiej owulacji mam właśnie lokatora w brzuchu :)
    Trzymam kciuki

    Malgonia, Malinka7, Simons_cat lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja mowilam że jak beta ma 1000 to jak dobrze pójdzie będzie widać czarną plamkę na usg- tak mi powiedział ginekolog ;)

    Trasti- jak masz tyle pytań i wątpliwości to zapisz je sobie na kartce i koniecznie wypytaj o wszystko ginekologa na najbliższej wizycie. Żebyś się nie zazdręczała po prostu. A i źródło informacji pewniejsze mimo wszystko niż my - jak byśmy mądre i doswiadczone nie były ;)

    Siwulec, Simons_cat lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka mialam na mysli kreski. Mi raz jeden wyszedl test tak bordowy jak u Ciebie ta bledsza kreska i bylam zachwycona :)

    Swoja droga jak juz jestesmy w temacie proga. Nie wiem na 100% kiedy mialam owulacje w tym miesiacu bo ani testow nie robilam ani nie mierzylam temperatury , ale zakladalam ze we wtorek tydzien temu. Progesteron w poniedzialek byl ok 10, a we wtorek prawie 15. Jak kiedys sprawdzalam spadek to tez byl dosc gwaltowny.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jak się trzymasz ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺ to mój pierwszy post tutaj, ale obserwuje Was już od dłuższego czasu. Moja historia jest pewnie dużo krótsza niż większości z Was... od września 2017 staramy się z mężem o bejbisia, udało nam się w marcu, ale niestety w 9 tc poronieniłam (poronienie zatrzymane). 21 mają trafiłam do szpitala, 22 miałam łyżeczkowanie... oczywiście w szpitalu i gin mówił, że ze staraniach najlepiej poczekać 3 miesiące. Ale my nie chcieliśmy czekać, w ciążę wcale nie tak łatwo zajść więc po pierwszej @ spróbowaliśmy... 5 sierpnia będę testować ☺

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:45

    UFPAp2.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z jednym i z drugim malinka.. moj gin ma zupelnie inne zdanie pytam go ale no dla niego 25 mm w 9dc to dla niego było super a że 25mm to wg niego od resztek bety w organiźmie co do sterydow to nie wie . Mialam 10 monitoringów gdzie owu potwierdzona byla plynem cialkiem zoltym etc.. i prog nigdy nie był wiekszy niz 11 raczej k 7 z reguły..
    tak zrobie betę w srode .. prog chyba bez sensu przy luteinie..
    W dodatku b dziwnie sie czuje od paru dni jakbym miała ciągła owu albo okres.. piersi mnie bolą ..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:51

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć DorotaAnna bardzo mi przykro z powodu straty :( trzymam kciuki za testowanie

    Trasti w jakim celu ciagle sprawdzasz tą betę ? Ja ani razu nie robiłam po poronieniu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 21:53

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Kinga a brałaś coś luteine, castangusa? Czy same się uregulowały.. dziwne jest to że lekarze mówili
    Mi że najlepiej starać się jak najszybciej bo organizm nastawiony na ciąże.. najlepsze wyniki i faktycznie wiele dziewczyn wtedy szybko zachodzi.. ale skoro taki bałagan hormonalny że wszystko się pozmieniało że ani nie wiem czy to dobry pomysł ani nie wiadomo kiedy owu kiedy badać .. kiedy brać lutke. Byłam u gina mówił że jest 25 mm w srodę i wg niego pęlnie w piątek to był 9dc.. i że nie ma sensu przychodzić na kolejny monitoring ale to był chyba błąd.. nawet nie wiem kiedy tę betę zrobić by bylo 12 dpo
    Ja brałam duphaston tylko w cyklu indukowanym. Kolejne dwa były naturalne i rozjechane, 3ci już był unormowany, od tamtej pory jak w zegarku. Tylko mi prolaktyna szalała, to mogło być powodem, że było jak było.

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu jakos najwiekszy szok już minał. Niby człowiek wie, że taka jest kolej rzeczy, a jednak zawsze go to zadziwia. Zwlaszcza, ze moja babcia juz z takich tarapatow wychodzila, ze myslalam, ze ona jest niesmiertelna.
    Ale poniekad ciesze sie ze moja mama odpocznie. Nie chce sie tu na forum w ten temat zaglebiac, ale ona od smierci swojego brata bardzo podupadla na zdrowiu i teraz to przede wszystkim musze zadbac o nia.
    Pogrzeb jest dopiero we wtorek, bo musielusmy dac szanse doleciec rodzinie, pewnie jak juz sie wszystko zalatwi i przyjdzie codziennosc to dopiero odczujemy, ze jej juz nie ma :(


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam bo gin mi tak kazał.. w poprzednim poonieniu spadła błyskawicznie a też był 10 tyd.. nie wiem nie wnikałam kazał monitować aż spadnie do 0.. może chciał mieć wypadkową w razie kolejnej ciAży nie mam pojęcia

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam Trasti ze powinnaś wyluzować bo się zameczysz. Rozumiem Cię, bo tez chciałabym być jak najszybciej w ciazy ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Organizm musi dojść do siebie po ciazy i poronieniu. To ze miałaś taki ładny pęcherzyk nie znaczy ze pękł. Niestety prog na to nie wskazuje. Jak juz tak bardzo się niecierpliwisz to tez proponuje bete za kilka dni. I sprobuj się tak wszystkim nie stresować bo to na pewno nie pomaga

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:09

    Aga9090 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu wiem co przechodzisz.. Moja ukochana babcia zmarła 6 lat temu. Leżała długo w szpitalu, miała robiona zastawkę, operacje przeżyła ale po paru dniach wszystkie narządy zaczęły siadać oprócz serca.. Cały czas mi jej brakuje. Dziś jest rocznica śmierci.. I powiem Wam coś "dziwnego" równe 6 lat temu kochałam się z mężem i "zrobiliśmy" Kingę, a nad ranem dowiedziałam się, że babcia nie żyje.. Córce mój mąż zdecydował (ja też) ale to on wyszedł z pomysłem aby Kinga miała drugie imię po babci - Margita. I przeglądając zdjęcia mojej babci jak była mała to Kinga wypisz wymaluj ona, loki, kolor włosów, porcelanowa uroda.. Po twarzy ja przypomina..
    No i się popłakałam...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:10

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was rozumiem i wiem że czas i cierpliwosc w końcu czekam już 40 mcy.. ale jestem po 1 poronieniu wtedy było zupełnie inaczej i teraz jak wdrożyłam coś nowego -steryd to sie martwię czy to nie od tego ten cały bałagan.. że b sobie szkodze .. nie umiem tego inaczej wytłumaczyć..

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia b mi przykro przyjmij moje kondolencje najszczersze . Tulę :*

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia życzę Ci wiec duuuuzo siły, żebyś sama poradziła sobie ze strata i żebyś miała siłę wsieprac mamę <3 faktycznie teraz będzie się dużo działo i czas na taka prawdziwa żałobę przyjdzie później jak już wszyscy wyjada i będziecie próbować wrócić do codzienności. Trzymam mocne kciuki za Ciebie i cała rodzine <3

    Trasi szkoda ze nie dopytalas o ta betę, teraz siedzisz i sie glowisz... a może takie masz normy w labie i ta beta tak naprawdę nie jest pozytywna - nie wiem, wymyślam teraz

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już w sumie trudno ale patrze teraz na normy tego labu na starych wynikach proga w fazie lutealnej i jest 1,2 do 15,9 ng/ml
    Beta jest pozytywna ale lekkobo wcześniej jak miałam negatywną to było że mneijsze od 1

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:18

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti może napisz na wątku o poronieniu, może tam dziewczyny będą wiedzieć więcej od nas

    Nat90 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprostszy sposób to umówić się do ginekologa i porozmawiać o swoich obawach.Tu dziewczyny niewiele ci mogą podpowiedzieć Trasti.Zacznij od wyluzowania,we wszystkim widzisz problem.Potrzeba czasu by dojść do siebie po tym zdarzeniu.a ty byś chciała już,natychmiast.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia a jak Ty się miewasz ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończmy temat .. nie widzę problemu boję się wpływu sterydów i się obawami dzielę tylko tyle.. z gin rozmawiam nawet napisałam to mi odp że wynik 5nie świadczy o braku owu.. uzasadnił to ale za długie by przytaczać
    Własnie co tam tosia u ciebie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:31

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego