Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Tosia a jak Ty się miewasz ?

    Miło, ze pytasz :) U mnie nic się nie dzieje ostatnio. Czekam żeby za tydzień zrobic kilka badan, bo we wrześniu wizyta u Pasnika. Wtedy tez mamy urlop i zaczniemy starania także jestem pełna nadziei. Jakoś ostatnio nie mam weny żeby się odzywać na forum, ale podczytuje. Obserwuje Wasze suwaczki i zastanawiam się jaki miałabym już brzuch w danym tygodniu... trudne to wszystko. A jak tam u Ciebie? Jesteś już na L4?

    Siwulec, Trasti lubią tę wiadomość

  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 1614 1613

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Simons ja byłam w 6tc +2 dni, owulacja była 14dc i miałam już pięknie bijące serduszko, ale ja celowo poszłam tak późno z nadzieja ze właśnie już będzie biło. Ktoś mówił ze już coś widać na USG jak beta ma powyżej 10000. Wybór należy do Ciebie i tego co chciałabyś sprawdzić, ale myśle ze nie ma za bardzo sensu iść wcześniej jak w 5tc

    No właśnie wcześniej na pewno nie pójdę. Tylko się zastanawiam czy jest sens ładować się na dwie wizyty, czy lepiej właśnie pójść później juz w celu podejrzenia serducha. No nic. Jedna wizytę sobie zarezerwowałam na wszelki wypadek. Mam nadzieję, że się przyda.

    Siwulcu, a jak i ciebie? Wszystko dobrze? Miałaś już usg 12 tygodnia?:)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Starania od września 2017.

    Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    Ciąża biochemiczna - maj 2018, czerwiec 2018, grudzień 2018, lipiec 2020

    PCOS, IO
    Szczepienia limfocytami męża💉 -> alloMLR 0%😭 -> szczepienia pullowane🙏

    "Czas uleczy rany.
    Ale wciąż pokrywam się bliznami.
    Rozrywam szwy."
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, bardzo mi przykro. :( duzo sily życzę. :*

    Trasti, dlaczego piszesz same literki np. "b", "p". Domyślam się, co oznaczają, ale szczerze powiem, że strasznie źle się to czyta, przynajmniej mnie.


    Ps. Nie zdążyłam wykorzystać męża, pierwszy się na mnie rzucił :-D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:52

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia a gdzie jedziesz warszawa czy łódź?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia wiem o czym mówisz, ja tez z wielkim sentymentem patrzę na suwaczki wrzesniowek... chyba już zawsze będziemy odliczać najpierw miesiące a później lata...
    fajnie że macie plan No i ze starania będą podczas urlopu ;) polaczycie przyjemne z przyjemniejszym ;)

    Na L4 mam nadzieje od poniedziałku a jak się nie uda to już na pewno od środy :D odliczam dni ;)

    Simons to daj znać kiedy złapać kciuki za wizytę :) ale wcześniej czekam na wypasiona betę i jej wspaniały przyrost ;)
    W poniedziałek teraz miałam prenatalne - tzn samo uSG, bez PAPA i wszystko jest Ok rośnie zdrowy najprawdopodobniej chłopak :)

    Nat90, Simons_cat lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, serio, ja rozumiem (chociaż nie przeżyłam) że się stresujesz, ale piszesz chaotycznie, kilka wiadomości pod rząd, batdzo źle się to czyta i trudno się połapać. Dziewczyny chcą Ci pomóc, ale na każdą radę masz milion innych problemów. Prawda jest taka, że powinnaś skonsultować te wątpliwości z lekarzem, jeśli ten Cię bagatelizuje, idź do innego! Szkoda Twoich nerwów i czasu na zamartwianie się!
    Merytorycznie, moja gin uznaje owu gdy prog jest powyżej 10. Pęcherzyki różnie pękają, czasami rosną, luteinizują się (skok temp) ale nie pękają, zapadają się, a czasem robią się torbiele. Dodatkowo zdrowa kobieta może mieć nawet do dwóch cykli bezowulacyjnych w roku. Co do sterydów, nie jestem farmaceutą, nie wiem czy te leki mieszają w hormonach, ale zastanów się, na owu może wpłynąć podróż, zmiana diety lub inne drobiazgi, to kwestia czy steryd wpływa zmienia się na jak wplywa. Jednak tutaj jest absolutnie obligatoryjna wizyta u lekarza.

    Malgoniu, wysyłam dużo ciepłych myśli do Ciebie w tej trudnej chwili.
    Nenusia, bardzo mi przykro, rocznice bywają trudne :( co do podobieństwa, wierzę że jest coś w tym, że Kinga została poczęta w dniu śmierci Twojej babci, to musiał być jakiś znak, jestem przekonana że takie rzeczy dzieją się z kobkretnej przyczyny.
    PS. Przepiękne imię miała Twoja babcia! Brzmi tak dostojnie a jednocześnie bardzo dziewczęco :)

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti do Łodzi jadę, bo mam bliżej. Chociaż to i tak ponad 300 km.

    Siwulec tylko ten plan i nadzieja jakoś mnie trzymaja. Inaczej bym się chyba całkowicie załamała. Trzymam kciuki za jak najszybsze L4. I gratuluje zdrowego synka <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:54

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś termin do łodzi w sierpniu bo pierw się zapisałam tam potem do wawy bo szybciej i jeszcze nie odwołałam .. nie chcesz szybciej jechać?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którego sierpnia masz?

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrozumiałam .. już milknę i i poprawiam się. Z telefonu piszę dlatego te skróty nie sądziłam , że źle się to czyta

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadz jutro i się dowiem ok bo gdzieś zawieruszyłam kartkę

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki. To czekam na info

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu dziękuję za te słowa :)

    moyeu lubi tę wiadomość

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu kochana trzymaj się :*

    Aga, to na pewno nie jest przypadek i ja w to wierzę!

    Trasti ile bierzesz tego sterydu? I jak długo?

    Aga9090 lubi tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoniu, bardzo mi przykro... ja moją ukochaną babcię pożegnałam w kwietniu. W dbiu jej pogrzebu rodził się moj chrześniak. Cały czas bardzo mi jej brakuje, dzisiaj po raz pierwszy użyłam jej maszyny do szycia, oczywiście się popłakałam...
    Trzymaj się ciepło.

    Trasti, sama przyjmuję steryd ze wzgl na problemy immunologiczne - Encorton. Ten akurat, z tego co się orientuję, w hormonach Ci nie namiesza, ale uwaga na potas, magnez i cukier... Jeżeli w tej kwestii chcesz pogadać, zapraszam na priv, żeby nie zaśmiecać wątku.

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    10mg od ok 3tyg. Podsumowując czasem niewiedza jest lepsza bo można żyć nadzieją :(
    Ja pochowałam ukochanego dziadka który zastępował mi tatę 6lat temu do dziś jest cieżko ciągle mi się śni ..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 23:27

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, spokojnie, ja i wiele innych dziewczyn bierzemy większe dawki dłuższy czas. Dziewczyny i w staraniach, i w ciąży. Steryd jest po to, żeby pomóc i musisz w to wierzyć, a nie szukać drugiego dna.

    Aga9090, kinga27.30 lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4194 1094

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    P niewiedzę miałam na myśli świadomość braku owu. Wierzę dlatego biorę.. choć spotykam się ciągle z info od dziewczyn , które zauważyły u siebie że odkąd steryd biorą zachodzi im się ciężej i dłużej.. fakt jest taki że nigdy nie miałam tak namieszane w progu i owu .. może maciw racje dalej skutki poronienia się ciągną i tyle. Dzięki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 00:12

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/550dfc21d851.jpg



    Wiecie co nie wytrzymałam i sikałam dzisiaj zwłaszcza, że miałam Pink test w domu... tylko nie wiem czy taka blada jest wiarygodna? Podpowiedzcie

    W rzeczywistości jest troszkę bardziej różowa niż na zdjęciu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:57

    Siwulec, moyeu, PuskaMiki, Patrycja20, Ola_445, czarnaiwi, MamaFabianka, Nadzieja22, Vivanillka, Simons_cat, Izape_91, Malinka7, Reniferra lubią tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to piękna kreska :) liczy się jak najbardziej :) gratulacje :)

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego