Starające się z rocznika 90'
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadranka cudowna beta! Też od razu o bliźniakach pomyslałam :p prog za niski ale da Ci dupka czy luteinę (albo jedno i drugie! Mi w szpitalu dawali dupka plus luteinę dowcipnie). Masz wizytę za chwilę, wszystkiego się dowiesz. A TSH piękne!!
Ibishka trzymam kciuki )
Agu ojejku...! Współczuje tego oczekiwania...
Ja dzisiaj mam dola bo koleżanka zaszła z drugim dzieckiem w 1cs, dzisiaj się dowiedziałam i kryzys straszny mnie dopadł. Bardzo dobrze jej życzę, tez swoje przeszła swego czasu, ale kurde ściska mnie chyba z zazdrości normalnie ( i łzy do oczu same lecą... -
nick nieaktualny
-
Jadranka nie martw się progesteronem norma do 12 tygodnia zaczyna się od 9 u mnie też niski był i jakoś mamy się dobrze dostaniesz pewnie luteinę 2x dziennie i będzie super pamiętaj, że nerwami tylko szkodzisz na ciążę. Ciesz się zamiast się martwić. Jeśli pojawią się plamienia to pojedziesz na sor i dostaniesz leki - żaden problem gdybym ja się stresowała po tym co mnie spotkało to już dawno bym tą ciążę straciła testosteronem też się nie nakręcaj, trzymaj niskie tsh, zrób sobie wymaz z pochwy, żeby zobaczyć czy nic tam nie siedzi, nie wcinaj słodyczy, żeby candida się nie przypałetała, lactacyd kup na podmywanie ph 3,5 i będzie super a jak dostaniesz luteine to w międzyczasie wrzucaj zakwaszającą globulkę żeby dbać o pochwę. Lekarz (a mam chyba najlepszego w Olsztynie) zalecił z witamin Femibion i od razu wypisał mi kwas foliowy 5mg na receptę dwa razy dziennie, bo co druga kobieta w ogóle nie przyswaja kwasu foliowego, a te 0,4 to gówno jest. Do tego możesz dokupić summavit, żeby jodu było odpowiednio, bo teraz z każdym tygodniem będzie wzrastało zapotrzebowanie a tsh w każdym momencie ciąży ma wynosić nie więcej niż 2,5 dlatego badaj się regularnie.
Masz, po podglądaj sobie poziomy betem, kiedyś z forum wygrzebałam
http://www.betabase.info/chart/basic/single
u mnie poniżej średniej a dziecko rozwija się idealnie. -
Uf!
Wszystko wygląda ok
Dostałam dupka 2x1, chociaż powiedziała ze progesteron nie jest zły, że poniżej 5 grozi poronieniem. Oprócz tego Letrox mam zwiększyć do 75. Witaminy pregna plus i kwas foliowy. Wizytę mam za dwa tygodnie.
Śmiała się ze mnie ze jej najbardziej poukładane pacjentka zaszła jak miała nie zachodzić
Żeby określić czy antybiotyk miał jakiś wpływ jest za wcześnie, ale jak to powiedziała dziewczyny gorsze rzeczy jedzą i rodzą zdrowe dzieci, mam się na razie nie martwić
No i najwazniejsze:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e3025b55b90.jpg
(To to małe czarne)
Aha i testosteronem mam się nie przejmować bo na początku ciąży rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 20:38
ibishka, Zuza_22, emi2016 lubią tę wiadomość
-
I u mnie znowu temperatura dupna. Jeśli by coś było na rzeczy to na pewno byłyby wyższe teraz a nie takie za dwa cykle jak będzie owu z lewego chyba faktycznie przestanę mierzyć w 2 części cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 07:29
-
Hej Pilik! Z tego co wiem przyczyny pms nie są takie do końca poznane, badacze cały czas się o to spierają. Na szczęście wiadomo jak możemy sobie pomóc
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 sierpnia 2017, 15:43