Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
Odpowiedz

Starania przy choince a potem styczniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła jutro :) myślę że nie powinno być jakiejś ogromnej różnicy. Nakwyżej lekarzowi zaznacz że to 8dpo bo tak wyszło i tyle. Ja jutro idę na zbadanie poziomu hormonów bo mi kazała w 3dc.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będziemy razem cierpieć bóle i katusze przy spuszczaniu krwi ;)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Przy okazji, orientujecie się może czy mój gin może dać skierowanie mojemu M na badania?

Myślę, że tak. Mój lekarz mi o tym mówił, prezentując plan działań na najbliższe miesiące - najpierw podstawowe badania u mnie, potem badanie partnera.

skabarka, jasne, idź na badanie. Inaczej będziesz czekać do kolejnego cyklu :/

Udało mi się trafić do fryzjera. Zakupiłam ostatnie prezenty. Czekam teraz na mojego nieMałża i planuję jakiś miły, spokojny wieczór z nim <3
    A kuchenne szaleństwa od jutra rana. Choć i tak wiem, że będę tu zerkać, to już nałóg ;)

PWZJp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i orzekł co następuje. Nie ma powodów do niepokoju, rok starań jeszcze nie minął więc nie myśleć, nie szukać u siebie chorób tylko serduszkować z 'z przyjemnością'. Jak już koniecznie chcemy się czymś wspomagać to robić testy owulacyjne i przebadać partnera "bo to nigdy nie zaszkodzi". Dał skierowanie i kazał wrócić z wynikami.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka mnie można kłuć. Jakoś mnie to nie rusza :D Zawsze panie się dziwią kiedy nie odwracam głowy ;p

BeriBlue lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama, zazdroszczę ;) moim sukcesem w tej kwestii jest to, że od niedawna nie mdleję przy pobieraniu krwi. I nie mogę się nadziwić, jak spokojnie sobie marzę o momencie, kiedy będzie po co iść na badanie bety :D

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja przy pobieraniu nie mdleje, ale okropnie sie tego boję i zawsze serce mi jak głupie wali ;) ale co zrobisz, trzeba to trzeba ;)

tylko muszę w sobie zwalczyć chęć zrobienia bety, bo tylko się zdołuję - raczej za wcześnie na jakikolwiek wynik ;) to tak jak z robieniem testów sikanych - wiem że będzie za wcześnie, wiem że nic nie wyjdzie ale i tak je robię, a później się dołuję że faktycznie nic nie ma ;) ot głupia ja, głupia ;)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty masz dziś taki ładny skok temperatury, że przynajmniej jest jakiś powód do optymizmu :)
    Nie potrafiłam się dziś powstrzymać i zakupiłam testy w Rossmanie... tak na zapas, korzystając z promocji i ostatnich szczęśliwych wyników innych użytkowniczek naszego forum. Byłam tak przekonująca, że na kupno skusiła się też moja koleżanka, która wcale się nie stara ;)

kama005 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Lianna rozbawiłaś mnie :D
    ja wczoraj kupiłam bobo testy w aptece - w jednym opakowaniu są dwa testy - jeden strumieniowy o czułości 10 i drugi płytkowy o czułości 25 :) także w sumie mam 2 takie i 2 takie ;) i jeden pink test... także zabawa do końca roku gwarantowana :D

• czekolada Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przywitanie :-)
    Co do testów to mam jeden w domu i na razie nie bedę kupować :-P
    Jeśli chodzi o magię świąt na pewno coś w tym jest my ostatnio jak serduszkowaliśmy nie czułam nacisku że trzeba a były takie momenty.
    Tak bym chciała aby udało się :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych testów ciążowych. Będę musiała się w nie po owu zaopatrzyć ;)
    My dzisiaj po północy pojechaliśmy do Tesco z nadzieją że nie będzie kolejek. Tia... tłum ludzi chyba wpadl na ten sam pomysł. Po zakupach i wrzuceniu wszystkiego do lodówki nowe mleko mi się już nie zmieściło. Dobrze że może stać w temp pokojowej :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pare dni mam termin @ i nie mam jak narazie ani jednego w domu :/ Ja to zawsze boje sie przed kupowac, bo potem mnie kusza zeby je zrobic :/ Tyle razy juz robilam dwa dni lub dzien przed @ i tylko rozczarowanie, od tego czasu postanowilam nie kupowac zadnego przed spozniajaca sie @ .. takze pewnie zatestuje jako ostatnia lub wcale jesli @ sie pojawi :/ Ale za was trzymam kciuki. Kiedy testujecie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

melduję sie już po upuszczeniu krwi ;) aż mi się niedobrze zrobiło ze stresu ;)

ja te testy mam i jak je robie to i tak z założeniem że nie wyjdą ;) więc stresu jako takiego przed robieniem nie ma, tylko dołek jak jednak jedna krecha wychodzi ;) ale te dołki są krótkotrwałe na szczęście - ot nie wyszło to nie wyszło :) co zrobisz, nic nie zrobisz :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już raz pobrano krew. Pani chciała żebym siedziała godzinę w placówce na co jej powiedziałam że nie ma mowy i że idę do domu. Już wróciłam i idę zaraz na kolejne pobranie.

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa razy w ciągu dnia?!?!? o rany, zeszłabym na zawał ;)

mi się niedobrze po pobraniu dzisiaj zrobiło, śniadanie dosłownie na siłę zjadłam, kawy dwa łyki wzięłam.... i jak sobie myślę o wynikach to aż mi się wszystko skręca w środku ;)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bez przesady :D Ja to nie wiem jak można mnie tak głodzić z rana :P Wróciłam i normalnie zjadłam całe śniadanko. Mój M. zrobił mi taką kawę że nie wiem czy da się ją w ogóle wypić :D

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no widzisz a mnie to tak stresuje że łażę jak potłuczona ;) ja dzisiaj tylko bułeczkę i jogurt wcisnęłam, a kawa smakowała okropnie więc dwa łyki i do zlewu... stres mnie wykończy ;)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    A kiedy macie wyniki?
    Katarzyna, ja testuję dopiero jakoś w połowie stycznia ;) Na razie to prędzej mi się przydadzą testy owulacyjne. Tam przynajmniej widuję piękną drugą krechę :D

PWZJp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj :) Będę wiedzieć czy hormony mam w normie :D

1usapiqvhk164civ.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, daj znać!
    Teraz to już czas się zabrać za pieczenie i inne atrakcje kulinarne.
    Dzisiaj to ja mam atak endorfin. Normalnie nie mogę się przestać śmiać :D

PWZJp2.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ