Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Edyta1993 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup clearblue duo troche drogie ale nigdy mnie nie zawiodły.
    Ja wlasnie od niedawna mieszkam w Polsce i nie wiem jakie so godne polecenia dostępne tutaj.
    Ja ostatnio do tych moich clearblue kupilam tutaj w aptece i szczerze moje pokazywały owu i gin takze ja potwierdził a te z apteki byly bladziochy

nlzjgox1emvw4add.png
  • Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z tych z Rossmanna z domowego laboratorium

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście niezawodne ☺ kupie i zobaczymy 😊😊😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1993 wrote:
    Kup clearblue duo troche drogie ale nigdy mnie nie zawiodły.
    Ja wlasnie od niedawna mieszkam w Polsce i nie wiem jakie so godne polecenia dostępne tutaj.
    Ja ostatnio do tych moich clearblue kupilam tutaj w aptece i szczerze moje pokazywały owu i gin takze ja potwierdził a te z apteki byly bladziochy

Clearblue znalazłam ale bez duo w nazwie... czy to jest to samo ?

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sprawdzone wiarygodne testy owulacyjne ?? Moze ja się mylę i kiedy tak mocno brzych mnie boli jest jiz po owulacji.. moze mam szybciej niż mi się wydaje.. chce to sprawdzić w kolejnym cyklu 🙂

Ja jeśli używam to LH vitam i sprawdza się.
    U mnie w tym miesiącu był okropny ból jajnika 5 dni przed owu z kalendarzyka (poniedziałek), ale uwierzyłam, no bo czemu nie? Nie robiłam testów. Nie miałam śluzu, ale u mnie z tym cienko.
    We wtorek w następnym tygodniu miałam badanie krwi, więc chciałam jeszcze zbadać poziom progesteronu dodatkowo, żeby zobaczyć czy była.
    Po badaniu wracam do domu - patrzę, śluz owulacyjny. Co jest grane?! Robię test, pozytywny.
    No więc wzięłam starego w obroty, bo następnego dnia będzie owu. Wieczorem był wynik progesteronu - 0,31 więc jeszcze nie było.
    Dzień po spodziewanej owu wg testów byłam u gina, bo bardzo bolał mnie brzuch - potwierdził, że owulacja właśnie się kończy. 🤦
    To jest niesamowite, te nasze organizmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:53

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi kiedy powinna zaczac spadać temp ? Ja dzisiaj nadal 37.4 a niby @ sie zaczyna tzn narazie brazowe plamienia

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem wam jeszcze ze bardziej mnie bolał brzuch przedwczoraj.. a wczoraj rano slad krwi na papierze.. chwila pozniej beta 0.3 i teraz brazowe plamienia temp 37.4

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    A powiedzcie mi kiedy powinna zaczac spadać temp ? Ja dzisiaj nadal 37.4 a niby @ sie zaczyna tzn narazie brazowe plamienia
    Ja spadek temp miałam dzień przed lub w dniu @. Może jednak coś u CB zaskoczyło 😀

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Ja spadek temp miałam dzień przed lub w dniu @. Może jednak coś u CB zaskoczyło 😀
    A tak wgl to wg mnie to nie prawda jest ze w ciąży jest temp wyższa niż 37. Ja miałam 36.7 najwięcej.

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    A tak wgl to wg mnie to nie prawda jest ze w ciąży jest temp wyższa niż 37. Ja miałam 36.7 najwięcej.

No wiadomo ze nie musi być powyżej chodzi mi tylko ze utrzymuje się w mojej górnej granicy.. każda z nas swoja górna granice ma inną 🙂

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem co z tego wszystkiego wyjdzie.. oewnie @ 😁 ale nadzieja umiera ostatnia 🙂

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    ciekawa jestem co z tego wszystkiego wyjdzie.. oewnie @ 😁 ale nadzieja umiera ostatnia 🙂
    Może akurat skoro taka wysoka temp się utrzymuje😀

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    Póki nie ma przyzwoitej @, zawsze możemy mieć nadzieję!

Ja miałam zawsze do 36.89, teraz mam ciągle temperaturę między 37.5 - 37.9
    Ale co z tego, skór z ciąży będą nici xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy w takim razie.. oby skończyło się na plamieniach 🙏🙏 i mozeeee mozeee

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik.przyrost w ciągu 48h powinien wynosić tak powyżej 66% a moj to 287% przyrostu.jak myślicie. Wszystko Oki?

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki? 🤔🤔🤔🤔🤔

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze pieknie beta rosnie i tylko się cieszyc

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    Bliźniaki? 🤔🤔🤔🤔🤔
    Boże oby bo już się na czytałam o ciążach zasniadowych 😱 a jeżeli chodzi o bliźniaki to możliwe bo lekarz przy monitoringu mówił że jest duże prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej a nawet i wyżej bo dużo pęcherzyków było 🙈 oby to było to a nie coś złego...

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden zaśniad.. nie czytaj i się nie stresuj beta najoierw rosnie o 66% a pozniej o duzo więcej

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała betę ponad 33k jakieś półtora tygodnia po spóźniającej się miesiączce.
    Też myślałam, że blizniaki.

Dzieciątko jest jedno, wszystko rozwija się zdrowo. :)
    Na spokojnie.

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ