X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, poprawnie witam się w styczniowym wątki, bede was chętnie podczytywać, mimo ze nie bede testowac.

Emma, milo cie widzieć!

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemiilliiaa, Angelll26 jak u Was dziewczyny? Obyscie chociaz Wy rozpoczely dobre wiesci na ten rok! :)

Annen85 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Przepraszam,przypadkowo polulam zamiast zacytowac :(
    U mnie to samo,biel biel biel jak snieg na Rysach :( dzisiaj 26dc wiec sprobuje zatestowac jeszcze w piatek,ale nadziei na ten cykl juz nie mam :(
    Dopóki nie ma @jest nadzieja!

5ylwian, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzień dobry kochane. U mnie nowy rok = nowy cykl.... wczorajsze plamienie zamieniło się w małpiszona.
    Wczoraj rozmawiałam z napro i zalecała odczekać 1 cykl, aż mąż nie dostanie wyników badań, ale wybłagałam rozpisanie leków i zielone światło na starania. Robię to na własną odpowiedzialność, więc mam nadzieję, że moje przeczucia mnie nie zawiodą i mężuś będzie miał prawidłową fragmentację. Uderzamy ostro sterydem w przeciwciała plus dokładamy jeszcze jakieś suplementy, tak profilaktycznie. Będzie się działo :P A w piątek jadę do kliniki składać wniosek na IVF - plan B jeśli nie zajdę w ciążę na sterydach.

Staraniowa jak u Ciebie? Plamienie przeszło??
    Przykro mi,tule :( bylysmy razem na watku o poronieniu,teraz przeszlysmy razem na styczen i wierze,ze razem na fiolet pojdziemy :)

Annen85 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dopóki nie ma @jest nadzieja!
    Niby tak,ale od tego patrzenia na test i wyszukiwania cienia cienia az mnie oczy bola... no i zadnych objawow z wyjatkiem wiekszych piersi jak przed @ :(

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Niby tak,ale od tego patrzenia na test i wyszukiwania cienia cienia az mnie oczy bola... no i zadnych objawow z wyjatkiem wiekszych piersi jak przed @ :(
    Zapomniałaś dodać wzmianke o rozmontowywaniu testów, ja tak robię z każdym, bo może okienko zaslania mi ten cien cienia :P

MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Przykro mi,tule :( bylysmy razem na watku o poronieniu,teraz przeszlysmy razem na styczen i wierze,ze razem na fiolet pojdziemy :)
    Trzymajmy się tej myśli :*

5ylwian lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Zapomniałaś dodać wzmianke o rozmontowywaniu testów, ja tak robię z każdym, bo może okienko zaslania mi ten cien cienia :P
    A nie lepiej kupować na allegro te bez opakowania :P :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Mialam Facelle z Rossmanna wiec juz nie mialam gdzie glebiej grzebac :(

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo nadziei na lepszy Nowy Rok smutno mi bylo o polnocy jak skladalismy sobie z mezem zyczenia. Uswiadomilam sobie wtedy przy przytuleniu,ze gdyby nie poronienie bylabym juz w 6mcu,czulabym ruchy i znalibysmy plec dzieci. A tak to stalam z pustym brzuchem i z moimi Aniolkami w myslach.

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g

Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja drogą grudzień ładnie wpisuje się w staraniowe statystyki, bo wśród 42 staraczek jest ok 25% ciąż. Także wręcz wskaźnik idealny :D

agge, Ochmanka lubią tę wiadomość

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Wczoraj brzuch bolał pod koniec strasznie. Ale krwawienie było cały czas takie samo. Delikatne brudzenie na brązowo. Martwi mnie ten ból... Wzięłam wczoraj 1g paracetamolu i poszłam spać.

Jakoś zasnęłam o dziwo ...

Dziś też boli ale chyba nie tak bardzo jak wczoraj.. ale boli. Krwawienie cały czas takie samo - jest plamieniem brązowym. Nie wiem już co myśleć...

Mój mąż bierze na jutro wolne by ze mną pojechać do lekarza. Sama nie dam rady w takim stanie fizycznym i psychicznym. Oby serduszko dalej biło... Choć ten ból brzucha wczoraj mnie mega zaniepokoił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 10:30

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby silny ból brzucha skłania ku poronieniu ale nie było krwawienia. Tylko brudzenie... I podobno to się zaczyna od krwawienia i potem dochodzi ból.

Daj mi Boże siłę... Bo ja już myślę o najgorszym...

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Niby silny ból brzucha skłania ku poronieniu ale nie było krwawienia. Tylko brudzenie... I podobno to się zaczyna od krwawienia i potem dochodzi ból.

Staraniowa, przesyłam pozytywne wibracje przez telefon. Postaraj się uspokoić,jak sama mówisz to tylko plamienie, nie ma krwi. Odpoczywaj dzisiaj. Lez, czytaj książkę :)

• Irvine90 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:

Kochana, przede wszystkim spokojnie, bo nerwami ani sobie ani dzidzi nie pomożesz. Jestem absolutnie przekonana, że jutro na wizycie okaże się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku! Tak jak dziewczyny pisały, bóle się zdarzają i lekkie plamienia również - w zupełnie zdrowych ciążach. Wszystko jest na pewno dobrze, więc nie dokładaj sobie stresu nerwami. Ściskam mocno i trzymam kciuki! :)

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, wierze, ze bedzie dobrze! Trzymaj sie, kochana, cieplo. U mnie, kiedy ronilam, bylo troche krwi, ale nic nie bolalo! Dopiero, jak juz lalo sie litrami po tabletkach poronnych w szpitalu, to bolalo niemilosiernie- krzyz, podbrzusze, jak okres x milion. Moze zrobil Ci sie jakis niegrozny krwiak i stad plamienia.

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Eemiilliiaa, Angelll26 jak u Was dziewczyny? Obyscie chociaz Wy rozpoczely dobre wiesci na ten rok! :)
    U mnie dziś rano BIEL.. ale nie tracę nadziei - tempka dalej wysoko, nawet podskoczyła o 0,03 (:p) i dopóki nie przyjdzie @ będę uparcie wierzyc, że dostane swój spóźniony prezent urodzinowy. Nie tracę nadziei - i tego też Wam moje Kochane Dziewczyny życzę w Nowym Roku ;) a testować będę jeszcze za dwa dni :)

agge lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nowym roku życzę nam spełnienia marzeń , nudnych ciąż i wspierających mężów :)
    Musi być dobrze :)

MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

• alis132 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki denerwuje się coraz bardziej na testach nic :( ta wczorajsza beta 1,87 I spadek progesteron do ok.3.37 ng mnie martwi :( dół brzucha dziś chwilę ciągnął z bólu już 3 dni boli mnie głowa i te bomby piersi szok

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A nie lepiej kupować na allegro te bez opakowania :P :P
    Powiem szczerze, ze mam cały czas, od listopada jeden test. Nie robię go, bo jakbym go teraz zrobiła to bym musiała kupic nowy, jakbym miała te z allegro to pewnie bym co chwile robiła, a tak to ten jeden czeka na wyjątkowy moment :P

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ