Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, poprawnie witam się w styczniowym wątki, bede was chętnie podczytywać, mimo ze nie bede testowac.

    Emma, milo cie widzieć!

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemiilliiaa, Angelll26 jak u Was dziewczyny? Obyscie chociaz Wy rozpoczely dobre wiesci na ten rok! :)

    Annen85 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Przepraszam,przypadkowo polulam zamiast zacytowac :(
    U mnie to samo,biel biel biel jak snieg na Rysach :( dzisiaj 26dc wiec sprobuje zatestowac jeszcze w piatek,ale nadziei na ten cykl juz nie mam :(
    Dopóki nie ma @jest nadzieja!

    5ylwian, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzień dobry kochane. U mnie nowy rok = nowy cykl.... wczorajsze plamienie zamieniło się w małpiszona.
    Wczoraj rozmawiałam z napro i zalecała odczekać 1 cykl, aż mąż nie dostanie wyników badań, ale wybłagałam rozpisanie leków i zielone światło na starania. Robię to na własną odpowiedzialność, więc mam nadzieję, że moje przeczucia mnie nie zawiodą i mężuś będzie miał prawidłową fragmentację. Uderzamy ostro sterydem w przeciwciała plus dokładamy jeszcze jakieś suplementy, tak profilaktycznie. Będzie się działo :P A w piątek jadę do kliniki składać wniosek na IVF - plan B jeśli nie zajdę w ciążę na sterydach.

    Staraniowa jak u Ciebie? Plamienie przeszło??
    Przykro mi,tule :( bylysmy razem na watku o poronieniu,teraz przeszlysmy razem na styczen i wierze,ze razem na fiolet pojdziemy :)

    Annen85 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dopóki nie ma @jest nadzieja!
    Niby tak,ale od tego patrzenia na test i wyszukiwania cienia cienia az mnie oczy bola... no i zadnych objawow z wyjatkiem wiekszych piersi jak przed @ :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Niby tak,ale od tego patrzenia na test i wyszukiwania cienia cienia az mnie oczy bola... no i zadnych objawow z wyjatkiem wiekszych piersi jak przed @ :(
    Zapomniałaś dodać wzmianke o rozmontowywaniu testów, ja tak robię z każdym, bo może okienko zaslania mi ten cien cienia :P

    MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Przykro mi,tule :( bylysmy razem na watku o poronieniu,teraz przeszlysmy razem na styczen i wierze,ze razem na fiolet pojdziemy :)
    Trzymajmy się tej myśli :*

    5ylwian lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Zapomniałaś dodać wzmianke o rozmontowywaniu testów, ja tak robię z każdym, bo może okienko zaslania mi ten cien cienia :P
    A nie lepiej kupować na allegro te bez opakowania :P :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Zapomniałaś dodać wzmianke o rozmontowywaniu testów, ja tak robię z każdym, bo może okienko zaslania mi ten cien cienia :P
    Mialam Facelle z Rossmanna wiec juz nie mialam gdzie glebiej grzebac :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo nadziei na lepszy Nowy Rok smutno mi bylo o polnocy jak skladalismy sobie z mezem zyczenia. Uswiadomilam sobie wtedy przy przytuleniu,ze gdyby nie poronienie bylabym juz w 6mcu,czulabym ruchy i znalibysmy plec dzieci. A tak to stalam z pustym brzuchem i z moimi Aniolkami w myslach.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja drogą grudzień ładnie wpisuje się w staraniowe statystyki, bo wśród 42 staraczek jest ok 25% ciąż. Także wręcz wskaźnik idealny :D

    agge, Ochmanka lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Wczoraj brzuch bolał pod koniec strasznie. Ale krwawienie było cały czas takie samo. Delikatne brudzenie na brązowo. Martwi mnie ten ból... Wzięłam wczoraj 1g paracetamolu i poszłam spać.

    Jakoś zasnęłam o dziwo ...

    Dziś też boli ale chyba nie tak bardzo jak wczoraj.. ale boli. Krwawienie cały czas takie samo - jest plamieniem brązowym. Nie wiem już co myśleć...

    Mój mąż bierze na jutro wolne by ze mną pojechać do lekarza. Sama nie dam rady w takim stanie fizycznym i psychicznym. Oby serduszko dalej biło... Choć ten ból brzucha wczoraj mnie mega zaniepokoił...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 10:30

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby silny ból brzucha skłania ku poronieniu ale nie było krwawienia. Tylko brudzenie... I podobno to się zaczyna od krwawienia i potem dochodzi ból.

    Daj mi Boże siłę... Bo ja już myślę o najgorszym...

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Niby silny ból brzucha skłania ku poronieniu ale nie było krwawienia. Tylko brudzenie... I podobno to się zaczyna od krwawienia i potem dochodzi ból.

    Daj mi Boże siłę... Bo ja już myślę o najgorszym...
    Staraniowa, przesyłam pozytywne wibracje przez telefon. Postaraj się uspokoić,jak sama mówisz to tylko plamienie, nie ma krwi. Odpoczywaj dzisiaj. Lez, czytaj książkę :)

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Niby silny ból brzucha skłania ku poronieniu ale nie było krwawienia. Tylko brudzenie... I podobno to się zaczyna od krwawienia i potem dochodzi ból.

    Daj mi Boże siłę... Bo ja już myślę o najgorszym...
    Kochana, przede wszystkim spokojnie, bo nerwami ani sobie ani dzidzi nie pomożesz. Jestem absolutnie przekonana, że jutro na wizycie okaże się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku! Tak jak dziewczyny pisały, bóle się zdarzają i lekkie plamienia również - w zupełnie zdrowych ciążach. Wszystko jest na pewno dobrze, więc nie dokładaj sobie stresu nerwami. Ściskam mocno i trzymam kciuki! :)

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, wierze, ze bedzie dobrze! Trzymaj sie, kochana, cieplo. U mnie, kiedy ronilam, bylo troche krwi, ale nic nie bolalo! Dopiero, jak juz lalo sie litrami po tabletkach poronnych w szpitalu, to bolalo niemilosiernie- krzyz, podbrzusze, jak okres x milion. Moze zrobil Ci sie jakis niegrozny krwiak i stad plamienia.

  • eemmiilliiaa Autorytet
    Postów: 390 408

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Eemiilliiaa, Angelll26 jak u Was dziewczyny? Obyscie chociaz Wy rozpoczely dobre wiesci na ten rok! :)
    U mnie dziś rano BIEL.. ale nie tracę nadziei - tempka dalej wysoko, nawet podskoczyła o 0,03 (:p) i dopóki nie przyjdzie @ będę uparcie wierzyc, że dostane swój spóźniony prezent urodzinowy. Nie tracę nadziei - i tego też Wam moje Kochane Dziewczyny życzę w Nowym Roku ;) a testować będę jeszcze za dwa dni :)

    agge lubi tę wiadomość

    q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nowym roku życzę nam spełnienia marzeń , nudnych ciąż i wspierających mężów :)
    Musi być dobrze :)

    MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość

  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki denerwuje się coraz bardziej na testach nic :( ta wczorajsza beta 1,87 I spadek progesteron do ok.3.37 ng mnie martwi :( dół brzucha dziś chwilę ciągnął z bólu już 3 dni boli mnie głowa i te bomby piersi szok

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3898 6519

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A nie lepiej kupować na allegro te bez opakowania :P :P
    Powiem szczerze, ze mam cały czas, od listopada jeden test. Nie robię go, bo jakbym go teraz zrobiła to bym musiała kupic nowy, jakbym miała te z allegro to pewnie bym co chwile robiła, a tak to ten jeden czeka na wyjątkowy moment :P

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego