Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Cześć kochane,
    Wczoraj brzuch bolał pod koniec strasznie. Ale krwawienie było cały czas takie samo. Delikatne brudzenie na brązowo. Martwi mnie ten ból... Wzięłam wczoraj 1g paracetamolu i poszłam spać.

    Jakoś zasnęłam o dziwo ...

    Dziś też boli ale chyba nie tak bardzo jak wczoraj.. ale boli. Krwawienie cały czas takie samo - jest plamieniem brązowym. Nie wiem już co myśleć...

    Mój mąż bierze na jutro wolne by ze mną pojechać do lekarza. Sama nie dam rady w takim stanie fizycznym i psychicznym. Oby serduszko dalej biło... Choć ten ból brzucha wczoraj mnie mega zaniepokoił...
    Może pójdź jednak dzisiaj na izbę przyjęć albo spróbuj skontaktować się z lekarzem, jeśli jest szansa, że dzięki temu się uspokoisz. Stres nie jest dobry dla maluszka :( Cały czas mocno wierzę w to, że to tylko jakiś niegroźny krwiak, a kropek ma się dobrze.

    agge, szona lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Cześć dziewczynki denerwuje się coraz bardziej na testach nic :( ta wczorajsza beta 1,87 I spadek progesteron do ok.3.37 ng mnie martwi :( dół brzucha dziś chwilę ciągnął z bólu już 3 dni boli mnie głowa i te bomby piersi szok
    Jak wczoraj miałaś betę 1,87 to zanim będzie wykryta prze test musi minąć parę dni. U mnie test o czułości 10 nie wykazał nawet bety 65! Który masz dzisiaj dzień cyklu?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa mocno kciukam by jutro byly tylko dobre wiesci. Mnie jak poronilam to nic nie bolalo. Wladnie to mnie najbardziej martwilo i moje przeczucia sie sprawdzily. Wiec skoro boli to tam dziecko rosnie. Bol jak sie juz roni jest baaaaaardzo silny.

    Emi oby za dwa dni czekala niespodzianka.

    Alice wierze w Twoje cycki :) oby kolejna beta byla juz ladna.

    My rozpoczelismy rok od stluczenia plyty indukcyjbej. Jakbysmy nie mieli na co kasy wydawac :(

    alis132, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa trzymaj się.
    Na pewno nie wolisz podjechać dziś na ip?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Staraniowa trzymaj się.
    Na pewno nie wolisz podjechać dziś na ip?

    Gdyby leciała krew to bym jechała a tak to nie jestem przekonana... Byłam w łazience się lekko ogarnąć, także trochę stałam/siedziałam. Zero żywej krwi. Tylko brązowe plamki. Mam nawet takie poczucie, że to co teraz że mnie wychodzi to resztki z wczoraj, które gdzieś się tam ostały na ściankach pochwy. Nie było nic świeżego. Tylko ten ból brzucha.

    Jeśli chodzi o psychikę, wiem, że nie mam na nic wpływu. Leżę więc i cierpliwie czekam. Nic nie poradzę. Z taką baterią leków jak jestem to ... Nic więcej nie byliby w stanie zrobić. Jutro się dowiemy co i jak.

    Dziś o tyle dobrze, że boli tylko brzuch, bo wczoraj szło w krzyże jeszcze. Dziś mam wrażenie, że jest lepiej. Może luteina podana była w dobrym momencie i zahamowała najgorsze a teraz... Cóż, po prostu wszystko wymaga czasu?

    Takie o gdybanie...

    agge lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Gdyby leciała krew to bym jechała a tak to nie jestem przekonana... Byłam w łazience się lekko ogarnąć, także trochę stałam/siedziałam. Zero żywej krwi. Tylko brązowe plamki. Mam nawet takie poczucie, że to co teraz że mnie wychodzi to resztki z wczoraj, które gdzieś się tam ostały na ściankach pochwy. Nie było nic świeżego. Tylko ten ból brzucha.

    Jeśli chodzi o psychikę, wiem, że nie mam na nic wpływu. Leżę więc i cierpliwie czekam. Nic nie poradzę. Z taką baterią leków jak jestem to ... Nic więcej nie byliby w stanie zrobić. Jutro się dowiemy co i jak.

    Dziś o tyle dobrze, że boli tylko brzuch, bo wczoraj szło w krzyże jeszcze. Dziś mam wrażenie, że jest lepiej. Może luteina podana była w dobrym momencie i zahamowała najgorsze a teraz... Cóż, po prostu wszystko wymaga czasu?

    Takie o gdybanie...

    Rozumiem. Odpoczywaj w takim razie :*

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jak wczoraj miałaś betę 1,87 to zanim będzie wykryta prze test musi minąć parę dni. U mnie test o czułości 10 nie wykazał nawet bety 65! Który masz dzisiaj dzień cyklu?

    Dziś 25 dc i myślę że jutro zobaczę czy coś się dzieje ale beta 3.37 spadła z 8 :( ale dostałam tego dupka?

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam szans przecież z tym progesteronem

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3916 6588

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, zrób jeszcze jedna bete jutro, dla pewności. Jak urosla, to dobrze.

    agge, MonikA_89!, alis132 lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak z duphastonem ale wątpię we wszystko :(

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i niski progesteron :(

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jadę na SOR. Znów była krew. Niedużoale była. I boli, bardzo.

    Oby mnie szybko przyjęli...

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Ciekawe jak z duphastonem ale wątpię we wszystko :(
    A luteinę dopochwową masz? Rzeczywisty progesteron jest na pewno wyższy, bo dupek nie wychodzi w badaniach krwi, ale i tak wydaje mi się, że powinnaś dostać jeszcze jakiś dodatkowy progesteron. Dobry jest prolutex w zastrzykach, tylko drogi

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to jadę na SOR. Znów była krew. Niedużoale była. I boli, bardzo.

    Oby mnie szybko przyjęli...
    Jedź, jedź, lepiej sprawdzić. Szczególnie ten ból brzucha mnie zastanawia. A powiedz mi czujesz że to są skurcze czy ciągnięcie? Ciągnięcia są normalne przy rosnącej macicy i zwykle niea się czyn martwić. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! ✊✊✊

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to jadę na SOR. Znów była krew. Niedużoale była. I boli, bardzo.

    Oby mnie szybko przyjęli...

    Trzymam kciuki wciąż. Będzie dobrze. Daj znać jak tylko będziesz mogła.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze... A na sorze zaczęło mi lecieć. Poczułam to...

    :(

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Skurcze... A na sorze zaczęło mi lecieć. Poczułam to...

    :(

    Staraniowa, badali Cie na sorze? Co powiedzieli?? Trzymam mocno za Was kciuki

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1312 1239

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to jadę na SOR. Znów była krew. Niedużoale była. I boli, bardzo.

    Oby mnie szybko przyjęli...
    Kciukasy zacisniete! Przepraszam za polubienie,znowu mi sie omylkowo wcisnelo :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *1.12.- 14+5, FHR 164, 104 g, Chłopak 😍
    *11.01. - 20+5, FHR 150, 403 g
    *17.01. - połowkowe 21+3, 467g nzjddqk3r8g8ap9a.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Skurcze... A na sorze zaczęło mi lecieć. Poczułam to...

    :(

    Wiesz już coś?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to jadę na SOR. Znów była krew. Niedużoale była. I boli, bardzo.

    Oby mnie szybko przyjęli...

    ...bedzie dobrze, musi być <3 - czekamy niecierpliwie na info
    Dla pocieszenia wiekszosc noich psiapsi miala plamienia i bol brzucha do 3 mc - tlumaczono to rozciaganiem macicy

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ