STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Wam,Nam staraczki kochane rowniez zycze wszystkiego najlepszego,oby Nowy Rok byl lepszy i obysmy za rok w Sylwestra tulily Nasze Malenstwa
agge, MonikA_89!, Sasanka5, szona, Annen85 lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Też się dołączam do życzeń. Niech ten 2019 będzie zwiastunem pieluch ❤️
Ja leżę, nie ruszam się poza wyjściem do toalety... A tam dylemat kota Schroedingera dosłownie. Bo dopoki nie zajrzę to nie będzie plamienia...
Ech ech... A brzuch boli cały czas tak średniawo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 18:08
agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Też się dołączam do życzeń. Niech ten 2019 będzie zwiastunem pieluch ❤️
Ja leżę, nie ruszam się poza wyjściem do toalety... A tam dylemat kota Schroedingera dosłownie. Bo dopoki nie zajrzę to nie będzie plamienia...
Ech ech... A brzuch boli cały czas tak średniawo...
https://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy/9_tydzien.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 18:52
-
Mnie tylko zastanawia czemu boli ten brzuch... Gdzie nie czytam to piszą, że to zagrożenie poronieniem...
A boli mocniej. Już tak okresowo...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Iskierka, mogłabyś tego linka wrzucić w nawiasy dla linków URL? Nie mogę go odczytać w całości na tel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 19:35
Staraniowa kurczę martwię się o Was... nie wiem co ja bym zrobiła.
Odnośnie mijającego roku to również cieszy mnie jego koniec. Jestem szczęśliwa że moje życie nareszcie jest gotowe na Maleństwo, ja byłam gotowa 3 lata temu. Musiałam poczekać...
rzutem na taśmę w 2018 zdążyłam zamknąć trudną dla mnie sprawę.
Dlatego życzę nam WSZYSTKIM owocnego roku, niech się wiedzie na każdej płaszczyźnie życia, jednak najbardziej żebyśmy tworzyły kochające rodziny z brzdącami na rękach. Bo kariera i wygody się nie liczą gdy łzy napływają do oczu każdego wieczoru.
Cieszę się że trafiłam na to forum:) Szczęśliwego moje kochane Staraczki i oczywiście nasze zafasolkowane Ciężaróweczki:*aeiouy, MonikA_89!, Sasanka5, nuśka91, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
staraniowa wrote:Mnie tylko zastanawia czemu boli ten brzuch... Gdzie nie czytam to piszą, że to zagrożenie poronieniem...
A boli mocniej. Już tak okresowo...
Mnie też przy krwawieniu trochę bolał brzuch -
nick nieaktualny
-
staraniowa wrote:Iskierka, mogłabyś tego linka wrzucić w nawiasy dla linków URL? Nie mogę go odczytać w całości na tel
Staraniowa to zupełnie normalne. Macica się rozciąga i robi miejsce dla lokatora. Przestan snuć najczarniejsze scenariusze bo stresujesz kropka i jakby to powiedziała moja koleżanka ściągasz zła energię. Zacznij myśleć pozytywnie. Póki nie boli cię mocno i nie cieknie żywa czerwona krew to jest ok. Łez odpoczywaj i ciesz się kropkiem
Jakby co to pisz może będę umiała pomoc
-
staraniowa wrote:Mnie tylko zastanawia czemu boli ten brzuch... Gdzie nie czytam to piszą, że to zagrożenie poronieniem...
A boli mocniej. Już tak okresowo...
"Bóle brzucha i podbrzusza
Kiedy w 9 tygodniu ciąży twoja macica zaczyna się coraz bardziej powiększać, możesz odczuwać tępy ból w podbrzuszu. U niektórych kobiet pojawia się także skąpa czerwonawa lub brązowawa wydzielina z pochwy.
Jeśli bóle brzucha nie są zbyt silne, wszystko zapewne jest w porządku - powinny one osłabnąć w kolejnych trymestrach. Jednak w razie wątpliwości nie wahaj się powiadomić swojego lekarza." -
Właśnie teraz jest mocniej... Ale to też są bardziej momenty niż ciągły ból. Dobre jest to że nie leci nic świeżego tylko plamie na brązowo.
Dylematy w Sylwestra... Jakby tego mi było małoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 21:46
Kochane Staraczki i Mamusie Fasolek ja Wam wszystkim zycze przede wszystkim zdrowia i miłości cala reszta traci na znaczeniu kiedy nie ma tych pierwszych... a Kropek czeka na każdą z nas i oby nas znalazl jak najszybciej
Staraniowa modlę się za Was i szczerze wierzę, że to Fasolka robi sobie przemeblowanie w Twojej macicy na najbliższej miesiace, ale rozumiem stres ja pewnie juz bym pekla i siedziala na IP bezsensownie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 01:31
Sasanka5, MonikA_89!, agge lubią tę wiadomość
4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy
beta HCG - 07.03 - 29,9
- 09.03 - 101,0
Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
TSH 23.08.18 - 3,160
Letrox 50mg
TSH 27.11.18 - 1,330
Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml -
Witam na styczniowym.
Ochmanka, przecież cię nie opuszczę..
I Malinowej też nie
Staraniowa, trzymam kciuki, a że się denerwujesz, to się nie dziwię..
Doczytalam, że krwawienia są w 30 % ciąż. To sporo.
Terminu testowania nie podaje, bo mi się widzi, że spokojnie na @ poczekam...
Obecnie 13 dc. Test owu nie wykazał jeszcze pozytywu.
Jestem strasznie zmęczona i w roku 2019 życzę sobie mieć sił więcej.
Czego każdej życzę serdecznieOchmanka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺️
I ode mnie spełnienia marzeń w 2019, krótko ale treściwie
Zeżarło mi posta :p
Staraniowa melduj co u ciebie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 03:17
Sasanka5, Annen85 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny w Nowym Roku, dla mnie rok noe zaczyna się tak jakbym sobie to wymarzyła, 10 dni po terminie spodziewanej @ na teście biel Vizira;( nie wyrobię się już z kolejnym testowaniem w styczniu, więc życzę wszystkim powodzenia i dużo szczęścia w nowym roku!!
5ylwian lubi tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
Dzień dobry kochane. U mnie nowy rok = nowy cykl.... wczorajsze plamienie zamieniło się w małpiszona.
Wczoraj rozmawiałam z napro i zalecała odczekać 1 cykl, aż mąż nie dostanie wyników badań, ale wybłagałam rozpisanie leków i zielone światło na starania. Robię to na własną odpowiedzialność, więc mam nadzieję, że moje przeczucia mnie nie zawiodą i mężuś będzie miał prawidłową fragmentację. Uderzamy ostro sterydem w przeciwciała plus dokładamy jeszcze jakieś suplementy, tak profilaktycznie. Będzie się działo A w piątek jadę do kliniki składać wniosek na IVF - plan B jeśli nie zajdę w ciążę na sterydach.
Staraniowa jak u Ciebie? Plamienie przeszło??aeiouy lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Scarlet88 wrote:Witajcie dziewczyny w Nowym Roku, dla mnie rok noe zaczyna się tak jakbym sobie to wymarzyła, 10 dni po terminie spodziewanej @ na teście biel Vizira;( nie wyrobię się już z kolejnym testowaniem w styczniu, więc życzę wszystkim powodzenia i dużo szczęścia w nowym roku!!
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Scarlet88 wrote:Witajcie dziewczyny w Nowym Roku, dla mnie rok noe zaczyna się tak jakbym sobie to wymarzyła, 10 dni po terminie spodziewanej @ na teście biel Vizira;( nie wyrobię się już z kolejnym testowaniem w styczniu, więc życzę wszystkim powodzenia i dużo szczęścia w nowym roku!!
U mnie to samo,biel biel biel jak snieg na Rysach dzisiaj 26dc wiec sprobuje zatestowac jeszcze w piatek,ale nadziei na ten cykl juz nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 09:28
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g