STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Agullla la la wrote:https://mamotoja.pl/stosowanie-kubeczka-menstruacyjnego-a-szansa-na-zajscie-w-ciaze,zanim-zajdziesz-w-ciaze-artykul,26437,r1p1.html Czy ktoś coś słyszał o tej metodzie lub używa? jestem tu nowa ale zglądam to codziennie i bardzo kibicuję każdej i cieszę się jak glupia z każdego bladziocha na teście fajne jesteście dziewczyny, bardzo Was polubiłam... a tak w skrucie o mnie, mam coreczke 7 letnią i staram się z mężem od 6 miesięcy o rodzeństwo dla niej. Mam niedoczynność tarczycy i jestem na etapie zbijania jej, tak kazała moja endo. Pozdrawiam Was wszystkie
Annen85 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wiadomości od razu jest mi raźniej i odzyskałam wiarę
Tez trzymam kciuki za nas wszystkie!Starania od 05.2018r.
Pracujemy nad poprawą wyników nasienia.
Morfologia 2%, mała koncentracja, ilość nasienia i osłabiony ruch plemników.
Od czerwca 2020 stymulacja Aromkiem oraz Ovitrelle.
Czerwiec 2020:Jajowody drożne
Cytologia: zmiany śródbłonkowe stopnia niskiego obejmującego koilocytyzę(HPV) -
5ylwian wrote:Bromergon to niby drozdzy Castagnus i na recepte. Castagnus jest ziolowy. 5lat temu pomogl przy pierwszym dziecku wiec msm nadzieje,ze teraz tez pomozeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Witam Testować prawdopodobnie będę 10 stycznia jeżeli sprawdzi się to że owulacja była wczoraj. To mój pierwszy cykl z CLO także wiąże z nim duże nadzieje Trzymam kciuki za wszystkie testujace
agge, Ochmanka lubią tę wiadomość
27 cykl starań
Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz ) -
Zainspirowalyscie mnie tym kubeczkiem. Bede myslec teraz o tym
Kiedys czytalam, ze lekarz zalecal kobitce tampon zakladac zeby uniemozliwic odwrot, ale w tampon moze sporo plemnikow wniknac a tu nic sie nie marnuje -
eemmiilliiaa wrote:Jutro testowanie a mi dziś podskoczyła temperatura o 0,17. Tak bardzo doszukuje się jakichkolwiek oznak ciąży...
To normalne ale skok ladniutki wiec moze masz po prostu przeczucie? Czekamy niecierpiwie na poranne wiadmosci noworoczneeemmiilliiaa lubi tę wiadomość
4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy
beta HCG - 07.03 - 29,9
- 09.03 - 101,0
Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
TSH 23.08.18 - 3,160
Letrox 50mg
TSH 27.11.18 - 1,330
Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml -
U mnie nic, nic, kompletnie nic ani owulacji, jeszcze dziś siknęłam na owulaka, negatyw na maxa. Ani cycki, ani szyjka, ani śluz. Pewnie nie będę testować, ale kibicuje Wam wszystkim.
Dziewczyny dla mnie 2018 był wspaniały, bo przyniósł mi miłość tak niesamowitą, że nie da się jej opisać. I tego Wam życzę na Nowy Rok. Spełnienia, miłości, zdrowia i wszystkiego co najlepszeagge, eemmiilliiaa, Ochmanka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Mamadwojki wrote:Kochane otóż jestem 5dni po owulacji i bolą mnie piersi są tkliwe i dotyk powoduje szal Otóż nie miałam takiej sytuacji przed @ ani wcześniej tylko w sierpniu gdy podejrzewalam ciążę pierwsza oznaka ból piersi teraz też mam podobną sytuację i pytanie brzmi czy któraś z was ma identycznie czy tylko mój organizm oszalał
W poprzednim cyklu miałam straszny ból piersi aż do okresu, który niestety przyszedł... pierwszy raz aż tak bolało, dlatego miałam nadzieję -
Hej Dziewczyny, jestem trochę zaniepokojona swoim TSH - przed braniem jakichkolwiek leków wynosiło 2.6, następnie z uwagi na starania o dziecko, przepisano mi euthyrox 25mg codziennie po 1 tabletce. Poziom TSH spadł do 1.88 (październik), lekarz pdoniósł mi dawkę euthyrox do 6x25mg + 1x50mg; 5 tyg temu zbadałam ponownie poziom, a ten zamiast się obniżyć wzrósł do 1.94 - lekarz ponownie podniósł mi dawkę do 5x25mg+2x50mg. Dzisiaj powtórzyłam badanie przy okazji innych badań, licząc na tendencję spadkową, a ku mojemu zaskoczeniu poziom TSH wzrósł i obecnie wynosi 2.33
Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Napisałam już do lekarza, ale jestem bardzo zaniepokojona tym, co się dzieje w moim organiźmie - wydawało mi się, że przy zwiększonej dawce poziom TSH będzie spadał, a nie wzrastał.. -
Dzisiaj zrobilam test ciazowy o czulosci 10. Biel bila po oczach. Termin @ 3.01.
Bylam tez dzisiaj na becie. Moze wyniki beda okolo 16 to bede wiedziec czy moge szalec dzisiaj czy umierac z radosci na trzezwo
Temperatura zaczyna spacWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:32
-
Milagros1 wrote:Hej Dziewczyny, jestem trochę zaniepokojona swoim TSH - przed braniem jakichkolwiek leków wynosiło 2.6, następnie z uwagi na starania o dziecko, przepisano mi euthyrox 25mg codziennie po 1 tabletce. Poziom TSH spadł do 1.88 (październik), lekarz pdoniósł mi dawkę euthyrox do 6x25mg + 1x50mg; 5 tyg temu zbadałam ponownie poziom, a ten zamiast się obniżyć wzrósł do 1.94 - lekarz ponownie podniósł mi dawkę do 5x25mg+2x50mg. Dzisiaj powtórzyłam badanie przy okazji innych badań, licząc na tendencję spadkową, a ku mojemu zaskoczeniu poziom TSH wzrósł i obecnie wynosi 2.33
Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Napisałam już do lekarza, ale jestem bardzo zaniepokojona tym, co się dzieje w moim organiźmie - wydawało mi się, że przy zwiększonej dawce poziom TSH będzie spadał, a nie wzrastał..
A u mnie chyba się owu zbliża, czuje po jajnikach. Coś czuję że przyjdzie szybciej niż ostatnio, a monitoring w piątek dopiero.
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku oby przyniósł nam upragnione dwie kreski
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Ja na początku roku miałam TSH 1,67 w listopadzie okazało się że nam 3.48 dostałam eutyrox 1x25 mg w styczniu idę zbadać znowu, ale generalnie te twoje wyniki nie są złe. Moj gin powiedział że z tym moim mam się nie przejmować i że to nie problem.
A u mnie chyba się owu zbliża, czuje po jajnikach. Coś czuję że przyjdzie szybciej niż ostatnio, a monitoring w piątek dopiero.
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku oby przyniósł nam upragnione dwie kreski
Hej Gacka! Dzięki - Generalnie nie stresowałby mnie sam poziom w sobie, ale ta tendencja wzrostowa mimo zwiększenia dawki leku..
U mnie dziś 14dc i zaraz lecę na monitoring, chociaż po wynikach badań to do owu pewnie jeszcze conajmniej dwa-trzy dni. Zobaczymy jeszcze jaki rozmiar pęcherzyka
Moje dzisiejsze pozostałe wyniki:
LH: 8.50 mlU/ml (faza folik: 1.9 - 12.5; faza owu: 8.7 - 76.3)
Estradiol: 135.30 pg/ml (faza owu: 63.9 - 356.7)
Progesteron: 0.247 ng/ml (faza owu: 0.121 - 12) -
Witajcie dziewczęta ja testuje jutro czyli 01.01 to będzie mój 10 dzień po spodziewane @ która do dziś nie nadeszła i się na nią nie zanosi. Testowałem 27.12 i była jedną krucha. W pierwszej ciąży testy pozytywne miałam dopiero jak beta przekroczyła 120 więc mam nadzieję że taka moja natura. Trzymajcie jutro kciuki!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 17:09
madziorek86, Marianka@87, Ochmanka, agge, eemmiilliiaa, Sasanka5 lubią tę wiadomość
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
Hej dziewczyny, pewnie już część piękni się i szykuje na bal sylwestrowy, reszta dopracowuje ostatnie detale jako gospodyni ale każdej z osobna życzę w nowym roku spełnienia tego jednego, jedynego marzenia!
madziorek86, MonikA_89!, Ochmanka, aeiouy, agge, Sasanka5 lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Kochane staraczki! Coś czuję, że styczeń będzie dla wszystkich przełomowy!!
Życzę Wam wszystkim bijących po oczach dwóch kreseczek (najpierw LH, później bHCG) i szybujących w górę bet!
Humoru i pozytywnego nastawienia każdego dnia, niezależnie od fazy cyklu Cierpliwości,a także opanowania w przełomowych momentach
Rozsyłam moc szczęścia, które mnie w grudniu spotkało, z nadzieją, że wszystko się dobrze poukłada i wkrótce znajdę Okruszka na usg !
Niech każda z nas w tym Nowym Roku zostanie MAMĄ...
MonikA_89!, Ochmanka, aeiouy, agge, Sasanka5, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
2018 rok był okropny i cieszę się, że wreszcie się skończył. Liczę na to, że styczeń nas nie zawiedzie i zaprowadzi na fioletową stronę mocy!
W nadchodzącym Nowym Roku życzę samych pozytywnych bet, pięknych przyrostów i nudnych ciąż. Mam nadzieję, że za rok o tej porze stan naszych rodzin powiększy się o conajmniej jedynego malucha! Dużo siły Wam życzę w tej nierównej walce oraz spełnienia tego jednego największego marzenia :*madziorek86, Ochmanka, aeiouy, agge, Sasanka5, nuśka91 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62