Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa tak mi przykro . Nie tak miało być ;(

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Zaczęłam ronić ciążę... Dziecku przestało bić serce...

    Może jeszcze dziś będę wyłyżeczkowana...

    Kurtyna...
    Tak mi przykro,serce peka bo 2 mce tu przeszlam sama szpital :( spytaj czy jest szansa,ze poronisz bez zabiegu,albo chociaz same leki :( o ile zniesiesz psychicznie,a zawsze to mniejsza ingerencja :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7511 10626

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, zastanów się czy nie warto zrobić badań genetycznych zarodka. Wiem, że nie masz teraz głowy, żeby myśleć o takich rzeczach, ale jeśli rozważacie wynikanie takiego badania, to trzeba to powiedzieć w szpitalu przed łyżeczkowaniem. Wtedy wszystko odpowiednio zabezpieczą.

    Naprawdę bardzo mi przykro :( Cały czas trzymałam za Was kciuki. Mam nadzieję, że masz wsparcie męża

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Zaczęłam ronić ciążę... Dziecku przestało bić serce...

    Może jeszcze dziś będę wyłyżeczkowana...

    Kurtyna...
    Kochana bardzo mi przykro :(

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7511 10626

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Nie mam może jak beta urośnie to mi dadzą bo narazie slabo ...przecież jeszcze nawet nie ciaza to nie traktują mnie serio :((( ale jak tak idzie w dół progesteron slabo :(((( A na piersiach tyle żył ale chyba mniej bolą:( ..
    Kurczę, nie wiem jak Ci pomóc :(

    alis132 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa tak bardzo mi przykro :(


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kurczę, nie wiem jak Ci pomóc :(

    A ty jak myślisz? :(

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jest ze mną. Sama bym nie dała rady...

    Badania genetyczne mieliśmy już wykonywane i ja i mąż. Nie wiem czy w tej sytuacji badanie zarodka da cokolwiek... Ogólnie genetyka u nas wyszła bez zarzutów...

    Nie wiem. Nie mam sił... Nie tak miało być.

    Pytalismy się czy trzeba już robić zabieg. Uznali że tak... Bo w tym wieku ciąży jest duża szansa na to że nie wszystko się usunie.

    To jest jakiś koszmar...

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:59

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa mi tez tak mowili, ale ze bylam "po znajomosci" w szpitalu to dali mi troche czasu. Poronilam na tym samym rtapie 8+4. Ale z perspektywy tak sie potem meczylam, ze zaluje ze nie zdecydowalam sie na zabieg.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, dobrze, że mąż jest przy Tobie. Pamiętaj, że zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy. Większość poronień nie ma uzasadnienionej przyczyny,niestety tak się czasami dzieje... Tu na forum bardzo Cię wspieramy i mam nadzieję, że przez to chociaż troszkę zdołamy Ci ulżyć w cierpieniu. Na pewno znowu uśmiechnie się do Was szczęście. Bądź dzielna.

    szona, Patrycja05 lubią tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3894 6517

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, jak bardzo mi przykro, płacze razem z Toba. Tyle przszlas i dałaś mi tak dużo nadziei, ze po tylu próbach może się udać. Nie poddawaj się, po każdej nocy przychodzi dzień, po każdej burzy, wychodzi slonce, po każdej zimie przychodzi znowu wiosna. Ide teraz do kościoła.pomodlę sie za was.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 17:42

    szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Zaczęłam ronić ciążę... Dziecku przestało bić serce...

    Może jeszcze dziś będę wyłyżeczkowana...

    Kurtyna...

    O nie... :( tak bardzo mi przykro...
    Tulę... trzymaj się... pamiętaj, że jesteśmy...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1213 1165

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Staraniowa mi tez tak mowili, ale ze bylam "po znajomosci" w szpitalu to dali mi troche czasu. Poronilam na tym samym rtapie 8+4. Ale z perspektywy tak sie potem meczylam, ze zaluje ze nie zdecydowalam sie na zabieg.
    Mi pozwolono czekac najpierw na naturalne poronienie a potem jak juz byl szpital to chcialam tylko leki.jednak i tak sie tyle meczylam a resztki utknely w szyjce i byl zabieg.

    Annen85 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7511 10626

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    A ty jak myślisz? :(
    Sama nie wiem. U mnie spadek progesteronu, i temperatury zarazem, zwykle kończy się @ pomimo brania duphastonu i progesteronu besins. W poprzednim cyklu miałam betę 0,1 w 28dc, a dzień wcześniej progesteron 15.5. Nie wiem jaka beta była 2-3 dni wcześniej, bo może też miała tendencję spadkową od kilku dni. Nie chcę wyrokować, bo różne są sytuacje i różnie organizm reaguje. Najlepiej by było zasięgnąć opinii swojego lekarza.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7511 10626

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Mąż jest ze mną. Sama bym nie dała rady...

    Badania genetyczne mieliśmy już wykonywane i ja i mąż. Nie wiem czy w tej sytuacji badanie zarodka da cokolwiek... Ogólnie genetyka u nas wyszła bez zarzutów...

    Nie wiem. Nie mam sił... Nie tak miało być.

    Pytalismy się czy trzeba już robić zabieg. Uznali że tak... Bo w tym wieku ciąży jest duża szansa na to że nie wszystko się usunie.

    To jest jakiś koszmar...
    Nawet przy prawidłowych kariotypach mogło dojść do wady genetycznej u dziecka i organizm poprostu nie dopuścił do dalszego rozwoju ciąży. A robiłaś badania w kierunku trombofili i zespołu antyfosfolipidowego? Może jakieś problemy z krzepliwością krwi wystąpiły? Wiesz na jakim etapie zatrzymała się ciąża?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7511 10626

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Staraniowa mi tez tak mowili, ale ze bylam "po znajomosci" w szpitalu to dali mi troche czasu. Poronilam na tym samym rtapie 8+4. Ale z perspektywy tak sie potem meczylam, ze zaluje ze nie zdecydowalam sie na zabieg.
    U mnie w 13 tygodniu też był zabieg. Nawet wolałam, że lekarze zajmą się zabezpieczaniem zarodka do badań :/ No od 9 tygodnia profilaktycznie wolą go zrobić, bo bardzo długo trwa oczyszczanie samoistne i można mocno krwawić przez 2 tygodnie :/

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Zaczęłam ronić ciążę... Dziecku przestało bić serce...

    Może jeszcze dziś będę wyłyżeczkowana...

    Kurtyna...

    Bardzo mi przykro. Nawet nie wiem co napisac, brak slow. Szok i niedowierzanie :( :( :(
    Badz dzielna, my tu jestesmy i bedziemy Twoim wsparciem.

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • szona Autorytet
    Postów: 5717 13486

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Zaczęłam ronić ciążę... Dziecku przestało bić serce...

    Może jeszcze dziś będę wyłyżeczkowana...

    Kurtyna...

    Tak bardzo mi przykro! Przytulam ze wszystkich sił :(

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Sama nie wiem. U mnie spadek progesteronu, i temperatury zarazem, zwykle kończy się @ pomimo brania duphastonu i progesteronu besins. W poprzednim cyklu miałam betę 0,1 w 28dc, a dzień wcześniej progesteron 15.5. Nie wiem jaka beta była 2-3 dni wcześniej, bo może też miała tendencję spadkową od kilku dni. Nie chcę wyrokować, bo różne są sytuacje i różnie organizm reaguje. Najlepiej by było zasięgnąć opinii swojego lekarza.


    Myślisz żeby iść na bete i progesteron jutro? Czy odpuscic

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego