Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, odpocznij...

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Beti, czemu lekarze zapisują jeszcze większą dawkę jak jest wynik już dużo ponad normę?

    Cukrzyk, progesteron zbadałam tylko dlatego, że był w tzw pakiecie i wtedy badania wychodzą taniej. W listopadzie zbadałam proga w 7dpo, bo miałam plamienia i chciałam zbadać jeszcze w 9dpo i 11 dpo, żeby ustalić czy nie ma niedomogi fazy lutealnej, ale jakoś 9 dnia wypadła niedziela a 11 dnia dostałam już @.
    No tego niestety nie wiem.Jak na mój chłopski rozum to oni chyba mysla tak jak 99 % ludzi ,ze jak się cos nie wchłania to trzeba więcej dowalić.Serio takie mam wrazenie ,ze oni nie rozumieją .No ale skoro bralas teraz 400 tego i 400 tego i masz taki wynik to pomysl jaki wynik bys miała jakby ci dolozyli jeszcze tego zwykłego.Bo tak często robia ,ze kaza mieszac ale z duza dawka zwykłego.

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Kasza_gryczana Debiutantka
    Postów: 14 48

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jak pisalam w sylwestra zrobilam test, wyszedl negatywny. Bylam na badaniu z krwi, bo czekala mnie impreza i nie wiedzialam czy mam pic czy nie.
    Wyniki przyszly o 16.
    Wynik 11. Ciaza wg norm powyzej 5.
    Wynik bardzo niski, ale obiecujacy. Impreza oczywiscie bez %.
    Czekam do terminu @-3.01 i zobacze co dalej.

    nuśka91, eemmiilliiaa, MonikA_89!, Sasanka5, Arashe, Emmainthegarden, szona, makowa lubią tę wiadomość

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza_gryczana wrote:
    Dziewczyny, tak jak pisalam w sylwestra zrobilam test, wyszedl negatywny. Bylam na badaniu z krwi, bo czekala mnie impreza i nie wiedzialam czy mam pic czy nie.
    Wyniki przyszly o 16.
    Wynik 11. Ciaza wg norm powyzej 5.
    Wynik bardzo niski, ale obiecujacy. Impreza oczywiscie bez %.
    Czekam do terminu @-3.01 i zobacze co dalej.
    Powtórz bete i zrob proga :) Wynik niski ale to nie ma znaczenia bo ważniejsze sa przyrosty.Trzymam kciuki

    Kasza_gryczana lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza_gryczana wrote:
    Dziewczyny, tak jak pisalam w sylwestra zrobilam test, wyszedl negatywny. Bylam na badaniu z krwi, bo czekala mnie impreza i nie wiedzialam czy mam pic czy nie.
    Wyniki przyszly o 16.
    Wynik 11. Ciaza wg norm powyzej 5.
    Wynik bardzo niski, ale obiecujacy. Impreza oczywiscie bez %.
    Czekam do terminu @-3.01 i zobacze co dalej.

    Powodzenia :) gratulacje i trzymam kciuki

    Kasza_gryczana lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk1991, wtedy miałam tak:

    Progesteron 16,57 ng/mL [5,16-18,56]
    Prolaktyna 29,74 ng/mL [3,34-26,72]

    O tą za wysoką prolaktynę nawet nie zdążyłam zapytać jeszcze gin, bo nie byłam od tamtego czasu.

    Beti to trochę odpoczniesz od tego szaleństwa :)

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 - kazala Ci ta jedna ginka/gin odczekać 2 miesiące po cb zanim sie bedziecie starać znowu? Dobrze zrozumiałam? Bo mój gin nie kazał, wręcz przeciwnie namawiał na starania od razu. Na mój rozum i na logikę to w takiej cb nie trzeba czekać bo organizm się sam oczyscił. Nie pamiętam ile to było u Ciebie dni, ale mi @ przyszedł spóźniony o 2 dni (powinnam dostać w 27dc a dostalam w 29). Wiele dziewczyn pisało, że czeka się jak trzeba było mieć wywołanie tabletkami lub zabieg.

    Co do hsg - też słyszałam że trzeba się wstrzymać. Jedna laska nawet pisała mi kiedyś, że już miała mieć hsg i przed badaniem kazali jej najpierw na 100% wykluczyc ciąże bo niby w niej jak się jest to nie można robić hsg (co ma sens). I zrobiła test i była w ciąży - 5 lat się jej nie udało zajść i na 2 tygodnie (na oko) przez hsg patrz a tu pozytyw...:) Ciekawe co Ci powie Rabiega. Daj znać ;)

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza_gryczana - no to ciąża bankowo ;) Gratki ;)

    Kasza_gryczana lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, dobre wiadomości, oby tak dalej :)

    Kasza_gryczana lubi tę wiadomość

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Cukrzyk1991, wtedy miałam tak:

    Progesteron 16,57 ng/mL [5,16-18,56]
    Prolaktyna 29,74 ng/mL [3,34-26,72]

    O tą za wysoką prolaktynę nawet nie zdążyłam zapytać jeszcze gin, bo nie byłam od tamtego czasu.

    Beti to trochę odpoczniesz od tego szaleństwa :)

    Prog ładny ;) Prl chyba trochę za duża, ale teraz miałaś ładną, tylko robiłaś ją w 4dc o ile dobrze pamiętam. Niby dc nie ma znaczenia, ale jest wiele osób które twierdzą, że ma i że im bliżej do @ tym wyższa. Nie wiem na ile ona faktycznie utrudnia zajście, ale ja ją badałam tylko raz w 25dc i miałam wynik chyba 19 (?) i wtedy postanowiłam włączyć castagnus. Nawet jakby miało to być placebo. Ciekawe ile teraz mam. Prl ponoć też cięzko zbadać, nawet mały stres wpływa na wynik.

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Beti82 - kazala Ci ta jedna ginka/gin odczekać 2 miesiące po cb zanim sie bedziecie starać znowu? Dobrze zrozumiałam? Bo mój gin nie kazał, wręcz przeciwnie namawiał na starania od razu. Na mój rozum i na logikę to w takiej cb nie trzeba czekać bo organizm się sam oczyscił. Nie pamiętam ile to było u Ciebie dni, ale mi @ przyszedł spóźniony o 2 dni (powinnam dostać w 27dc a dostalam w 29). Wiele dziewczyn pisało, że czeka się jak trzeba było mieć wywołanie tabletkami lub zabieg.

    Co do hsg - też słyszałam że trzeba się wstrzymać. Jedna laska nawet pisała mi kiedyś, że już miała mieć hsg i przed badaniem kazali jej najpierw na 100% wykluczyc ciąże bo niby w niej jak się jest to nie można robić hsg (co ma sens). I zrobiła test i była w ciąży - 5 lat się jej nie udało zajść i na 2 tygodnie (na oko) przez hsg patrz a tu pozytyw...:) Ciekawe co Ci powie Rabiega. Daj znać ;)
    Nie nie on mi kazal odstawić na 2 miesiące clo.Bo ja się o to zapytałam.DLatego ,ze miałam brac 2 miesiące clo i się zglosic do niego a ,ze zaszłam w 1 cyklu no tylko cb to nie wiedziałam co robic.U mnie @ się spoznila ,ze tak powiem 4 dni.Hsg się robi chyba do 11 czy 12 dc przed owu a po @ i nie wolno się bzykac w cym cyklu.Takze nie wiem czy oni to jakos w szpitalu będą mi jeszcze sprawdzać ale Rabiega powiedziała ,ze nie wolno.Tylko dokładnie co jak ktoś pomyli @ z plamieniami a przecież to się zdaza na początku ciąży i tak pewnie było w tym przypadku o którym napisalas

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82- ta dziewczyna akurat zrobiła test z moczu i wtedy jej wyszło. Ale pisała mi, że już totalnie odpuściła i ze się kompletnie nie spodziewała pozytywnego wyniku. Jedyne co ją zastanowiło (przyczyna skąd się domyśliła, że moze jednak jest w ciąży) to skaczące cukry (miała cukrzyce tą co ja). Ponoć często cukry skaczą w ciązy gdy się ma cukrzycę typu 1 i po tym laski są w stanie wiedzieć ze są w ciąży zanim jeszcze zrobią sikańca :D

    Tak czy siak - informuj na bieżąco jak się sprawy mają ;)

    Beti82 lubi tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, ja bym odstawiła całkowicie zwykły kwas foliowy i zamówiła 400mg metylowanego plus inne witaminy osobno, które potrzebujesz

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kasza_gryczana Debiutantka
    Postów: 14 48

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Powtórz bete i zrob proga :) Wynik niski ale to nie ma znaczenia bo ważniejsze sa przyrosty.Trzymam kciuki

    Co to jest "prog?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Ja już po zabiegu ledwo co się wybudzilam. Żyje... Jutro napiszę, bo ledwo pisze teraz

    Dobranoc kochane, dziękuję wam za wszystko
    Odpoczywaj kochana, tulę mocno :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prog - progesteron ;)

    agge, Kasza_gryczana lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 793 1717

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj staraniowa:* z mężem wszystko łatwiej się znosi...

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020 (cb)
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane (juz 8 szczepien, czekam na 9.) -> allo mlr 22%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza_gryczana wrote:
    Dziewczyny, tak jak pisalam w sylwestra zrobilam test, wyszedl negatywny. Bylam na badaniu z krwi, bo czekala mnie impreza i nie wiedzialam czy mam pic czy nie.
    Wyniki przyszly o 16.
    Wynik 11. Ciaza wg norm powyzej 5.
    Wynik bardzo niski, ale obiecujacy. Impreza oczywiscie bez %.
    Czekam do terminu @-3.01 i zobacze co dalej.
    Pierwszy pozytyw pierwszego stycznia! Oby tak dalej :) Gratuluję i życzę pięknego przyrostu za 48h :)

    Kasza_gryczana lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sraraniowa trzymaj się kochana, wszystkie tu jesteśmy z Tobą!

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, tak mi przykro, że Cie to spotkalo, i weź tu szczęśliwie ciesz się ciąża, kiedy nagle może się skończyć niezapowiedzianie.
    Brak mi słów. Odpoczywaj.

    Swoją drogą, boję się iść do pracy... W szkodliwych warunkach, muszę kupić dobrą maskę chyba... Ehhh

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego