Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Sasanka - a nie pamiętam czy pisałaś (pewnie tak), ale badałaś się jakoś po tym poronieniu i w ogóle? Hormony OK? Tarczyca? Przeciwciała różne? itd? Coś jest powodem, że się nie udaje? :) Masz już jakieś dziecko? Czy starasz się o pierwsze? Wybacz tyle pytań, ale kurczę jak nie widzę u kogoś stopki to nigdy nic nie mogę zapamiętać :D

Co do tych feromonów jajeczka (ktoś o tym wspomniał) - ciekawa sprawa :) Podobno to całkiem świeże odkrycie, że plemniki mają coś na kształt węchu i stąd wiedzą gdzie "biec". Skoro to taki news medyczny, to kto wie co się okaże za kilka lat? Może jest jakaś nowa mutacja która sprawia, że niektóre są upośledzone i tego węchu nie mają :D ? Lub np. nie wszystkie jajeczka wytwarzają te "feromony". Może będą nowe metody leczenia tego, nowe leki...science-fiction max :D

Małgonia - widzę, że Ty już masz grube "wkręty" :) Myślałam, że to ja jestem mistrzem przepłakiwania np. 2h przed snem bo "nie mogę mieć dziecka" :D Ale Twoja historia z wkręceniem sobie nieprawidłowej ciąży bliźniaczej mnie rozwaliła :)

Tak, robilam miliard badan (oprocz genetycznych) i w sumie wszystkie ok. Jedynie dzis stosukek LH do FSH mnie zmartwil, bo niecale 0.7 :/ Niestety jeszcze nie mam dziecka

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Tak, robilam miliard badan (oprocz genetycznych) i w sumie wszystkie ok. Jedynie dzis stosukek LH do FSH mnie zmartwil, bo niecale 0.7 :/ Niestety jeszcze nie mam dziecka

A długo się już starasz (mam na myśli od początku) łącznie z cyklami straconymi (o ile były bo nie wiem w którym tygodniu poroniłaś?) przez poronienie?

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    A długo się już starasz (mam na myśli od początku) łącznie z cyklami straconymi (o ile były bo nie wiem w którym tygodniu poroniłaś?) przez poronienie?

Pierwsza ciaza to zloty strzal, poronienie zatrzymane w 9tc. Teraz 4cs, wiec tak naprawde dzieje sie i to szybko. Maz z teratozoospermia (morfologia okolo 3). Jezeli kolejny raz zajde i nie donosze, przebadam wszystko, co mozliwe. Na razie wierze, ze kolejna proba bedzie ta szczesliwa

Szczesliwa_mamusia, cukrzyk1991, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie Sasanka,będzie.

Malgonia-mi tez przeszka mysl o stymulacki na blizniaki. Ale potem otrzezwialam z tej mysli. A jak juz zobaczylam na polozniczym,jak wyglada mama po porodzie bliźniaczym,to wole miec jedno malutkie do karmienia. Mysle,ze przy dwojce,to niekonczaca siw historia:-)

Sasanka5 lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Bedzie Sasanka,będzie.

Malgonia-mi tez przeszka mysl o stymulacki na blizniaki. Ale potem otrzezwialam z tej mysli. A jak juz zobaczylam na polozniczym,jak wyglada mama po porodzie bliźniaczym,to wole miec jedno malutkie do karmienia. Mysle,ze przy dwojce,to niekonczaca siw historia:-)

Mam koleżankę, która urodziła bliźniaki siłami natury (oboje po 3,5kg) i nadal karmi piersią <3 mają już 17 miesięcy.
    I fakt, ma z nimi hardcore bo oboje nadal w nocy prawie nie śpią. :D

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O snach to ja wam mogę naopowiadać :D 3 noce temu diabeł mnie kusi, 2 noce temu zawaliłam sprawdzian z matmy w podstawówce, a dziś nawadniałam uprawy i wyrzuciłam wiadro robali.

A co do życia z dzieckiem... moje właśnie padło (22:50), po 3h walki. Także polecam, to słodka walka była :) a ja jestem jeszcze bardziej w czarnej D z robotą :D

agge, MonikA_89!, makowa lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Mam koleżankę, która urodziła bliźniaki siłami natury (oboje po 3,5kg) i nadal karmi piersią <3 mają już 17 miesięcy.
    I fakt, ma z nimi hardcore bo oboje nadal w nocy prawie nie śpią. :D
    Moj syn z początku nie spal w ogole w nocy. W dzien tak,w nocy nie. Wiec jakby miala tak rozjechane blizniaki,jedno by spalo w dzien drugie nie i odwrotnie, to bym sobie chyba w łeb strzelila :-D pomihajac,zw mial kolki 14h na dobe. Dwojka na raz to hardcore total

Ja mam tez porypane sny. W ciazy to juz w ogole śniły mi sie takie glupoty,ze hej!
    Moj dziś wyjatkowo szybko padl. Klade go ogolnie,jak widze,ze jest bardzo zmeczony,gasze swiatlo i udaje,ze śpię. On sie przytula i zasypia :-)

• agge Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, trzymać kciuki rano, choć pewnie i tak biel będzie :P

moni05, MonikA_89! lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge, trzymam mocno! :)

agge lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie już żadnych szans na ciążę w tym cyklu. Właśnie zaczyna mi sie @. Szybko przyszła. Czekam na ludzką porę i pisze do lekarza,kiedy mam się szykować na szpital.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_Mamusia, bardzo mi przykro. Kciuki za nastepny cykl.

Agge, wierze w Ciebie :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Pełnia mówisz... Hmm... Może to też tłumaczy moje "spanie". W dzień mogłabym spać cały czas, jestem senna na maksa, a w nocy budzę się co godzinę a zasypiam ze dwie :(
    Niby 21.01 jer dopiero, ale ja mam wrażenie, że zawsze z tydzień przed nie mogę spać i budzę się w nocy kilka razy

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Trzymam!

agge lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:

Trzymam!

agge lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bardziej myslalam o ciazy blizniaczej by doczekac sie jednego dziecka. Chyba cudem by bylo gdybym miala ciaze dwujajowa i oba zarodki bylyby prawidlowe. Choc czytalam opis badan w Olcse nad przebiegiem ciaz u par z wadami kariotypow i trafila sie nawet ciaza trojacza zakonczona porodem jednak brak bylo informacji czy dzieci byly zdrowe sni jaki byl ich dalszy los.

A sny w ciazy tez mialam przedziwne. Wiekszosci bym nie opowiedziala, bo w fuzym.procencie byly to sny erotyczne ;)

Agge kciukam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 07:36

agge lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge- sikaczko, wstawaj i przekazuj nam dobre wiesci, akurat w sam raz na piatunio :)

agge lubi tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekamy! U mnie śluz coraz bardziej wodnisty więc obstawiam że nic z tego tym razem, tak u mnie jest często przed okresem... no ale póki nie ma @ to walczymy ;)

moni05 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Paula_Paulina Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal mega duzo sluzu i do tego straszny bol glowy, ale podejrzewam ze ten bol to pewnie przez zblizajaca sie @, bo czesto mi sie to zdarzalo, no ale jak nie ma @ to nadal musimy byc dobrej mysli :)

29 lat
    17.11.2019 Mikołajek ❤️ - 7 CS (wg lekarki cykl bezowulacyjny :D)

Starania o drugiego maluszka
  • Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test, test, test.

Agge, sikalas? :)

agge lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni dzień urlopu a człowiek myśli o testowaniu i to nie swoim :D Agge czekamy :)

Sasanka5, agge, moni05 lubią tę wiadomość

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ