STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycukrzyk1991 wrote:Sasanka - a nie pamiętam czy pisałaś (pewnie tak), ale badałaś się jakoś po tym poronieniu i w ogóle? Hormony OK? Tarczyca? Przeciwciała różne? itd? Coś jest powodem, że się nie udaje? Masz już jakieś dziecko? Czy starasz się o pierwsze? Wybacz tyle pytań, ale kurczę jak nie widzę u kogoś stopki to nigdy nic nie mogę zapamiętać
Co do tych feromonów jajeczka (ktoś o tym wspomniał) - ciekawa sprawa Podobno to całkiem świeże odkrycie, że plemniki mają coś na kształt węchu i stąd wiedzą gdzie "biec". Skoro to taki news medyczny, to kto wie co się okaże za kilka lat? Może jest jakaś nowa mutacja która sprawia, że niektóre są upośledzone i tego węchu nie mają ? Lub np. nie wszystkie jajeczka wytwarzają te "feromony". Może będą nowe metody leczenia tego, nowe leki...science-fiction max
Małgonia - widzę, że Ty już masz grube "wkręty" Myślałam, że to ja jestem mistrzem przepłakiwania np. 2h przed snem bo "nie mogę mieć dziecka" Ale Twoja historia z wkręceniem sobie nieprawidłowej ciąży bliźniaczej mnie rozwaliła
Tak, robilam miliard badan (oprocz genetycznych) i w sumie wszystkie ok. Jedynie dzis stosukek LH do FSH mnie zmartwil, bo niecale 0.7 Niestety jeszcze nie mam dziecka -
Sasanka5 wrote:Tak, robilam miliard badan (oprocz genetycznych) i w sumie wszystkie ok. Jedynie dzis stosukek LH do FSH mnie zmartwil, bo niecale 0.7 Niestety jeszcze nie mam dziecka
A długo się już starasz (mam na myśli od początku) łącznie z cyklami straconymi (o ile były bo nie wiem w którym tygodniu poroniłaś?) przez poronienie?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
nick nieaktualnycukrzyk1991 wrote:A długo się już starasz (mam na myśli od początku) łącznie z cyklami straconymi (o ile były bo nie wiem w którym tygodniu poroniłaś?) przez poronienie?
Pierwsza ciaza to zloty strzal, poronienie zatrzymane w 9tc. Teraz 4cs, wiec tak naprawde dzieje sie i to szybko. Maz z teratozoospermia (morfologia okolo 3). Jezeli kolejny raz zajde i nie donosze, przebadam wszystko, co mozliwe. Na razie wierze, ze kolejna proba bedzie ta szczesliwaSzczesliwa_mamusia, cukrzyk1991, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBedzie Sasanka,będzie.
Malgonia-mi tez przeszka mysl o stymulacki na blizniaki. Ale potem otrzezwialam z tej mysli. A jak juz zobaczylam na polozniczym,jak wyglada mama po porodzie bliźniaczym,to wole miec jedno malutkie do karmienia. Mysle,ze przy dwojce,to niekonczaca siw historia:-)Sasanka5 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Bedzie Sasanka,będzie.
Malgonia-mi tez przeszka mysl o stymulacki na blizniaki. Ale potem otrzezwialam z tej mysli. A jak juz zobaczylam na polozniczym,jak wyglada mama po porodzie bliźniaczym,to wole miec jedno malutkie do karmienia. Mysle,ze przy dwojce,to niekonczaca siw historia:-)
Mam koleżankę, która urodziła bliźniaki siłami natury (oboje po 3,5kg) i nadal karmi piersią mają już 17 miesięcy.
I fakt, ma z nimi hardcore bo oboje nadal w nocy prawie nie śpią. -
O snach to ja wam mogę naopowiadać 3 noce temu diabeł mnie kusi, 2 noce temu zawaliłam sprawdzian z matmy w podstawówce, a dziś nawadniałam uprawy i wyrzuciłam wiadro robali.
A co do życia z dzieckiem... moje właśnie padło (22:50), po 3h walki. Także polecam, to słodka walka była a ja jestem jeszcze bardziej w czarnej D z robotąagge, MonikA_89!, makowa lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
nick nieaktualnyagge wrote:Mam koleżankę, która urodziła bliźniaki siłami natury (oboje po 3,5kg) i nadal karmi piersią mają już 17 miesięcy.
I fakt, ma z nimi hardcore bo oboje nadal w nocy prawie nie śpią.
Ja mam tez porypane sny. W ciazy to juz w ogole śniły mi sie takie glupoty,ze hej!
Moj dziś wyjatkowo szybko padl. Klade go ogolnie,jak widze,ze jest bardzo zmeczony,gasze swiatlo i udaje,ze śpię. On sie przytula i zasypia -
agge, trzymam mocno!
agge lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moni05 wrote:Pełnia mówisz... Hmm... Może to też tłumaczy moje "spanie". W dzień mogłabym spać cały czas, jestem senna na maksa, a w nocy budzę się co godzinę a zasypiam ze dwie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:Dobra, trzymać kciuki rano, choć pewnie i tak biel będzie
agge lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:Dobra, trzymać kciuki rano, choć pewnie i tak biel będzie
Trzymam!
agge lubi tę wiadomość
-
To ja bardziej myslalam o ciazy blizniaczej by doczekac sie jednego dziecka. Chyba cudem by bylo gdybym miala ciaze dwujajowa i oba zarodki bylyby prawidlowe. Choc czytalam opis badan w Olcse nad przebiegiem ciaz u par z wadami kariotypow i trafila sie nawet ciaza trojacza zakonczona porodem jednak brak bylo informacji czy dzieci byly zdrowe sni jaki byl ich dalszy los.
A sny w ciazy tez mialam przedziwne. Wiekszosci bym nie opowiedziala, bo w fuzym.procencie byly to sny erotyczne
Agge kciukamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 07:36
agge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No czekamy! U mnie śluz coraz bardziej wodnisty więc obstawiam że nic z tego tym razem, tak u mnie jest często przed okresem... no ale póki nie ma @ to walczymy
moni05 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
U mnie nadal mega duzo sluzu i do tego straszny bol glowy, ale podejrzewam ze ten bol to pewnie przez zblizajaca sie @, bo czesto mi sie to zdarzalo, no ale jak nie ma @ to nadal musimy byc dobrej mysli29 lat
17.11.2019 Mikołajek ❤️ - 7 CS (wg lekarki cykl bezowulacyjny )
Starania o drugiego maluszka -
nick nieaktualny