X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 8 dpo, zero ciążowych objawów oprócz głupich snów, że bio oil kupowałam.
    Ale i tak muszę go kupić, bo coś mi się w tym miesiącu przytyło, a mam tak kiepską skórę, że od razu na piersiach wyskoczyły mi dwa nowe rozstępiki...
    Także też włączam plan na więcej ruchu...
    Siedząca praca i brak czasu to zło... :)

• Holibka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa polecam peeling + olej potem :) u mnie działał olej migdałowy czysty. Wg mnie peeling i np rękawica kęsa dużo daje.

Emmainthegarden życzę ci aby ta różowa smuga była oznaką zagnieżdżenia, u mnie to był znak, dwa dni potem błąd kreska na teście a było to chyba w dniu @ albo dzień po :) śluz chyba dzień lub dwa przed terminem @

Niecierpliwa..., Emmainthegarden lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Emmainthegarden Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Holibka, byłoby pięknie. To byłby dopiero początek roku.. :)

Oczywiście też tak sobie pomyślałam, zatem zmacałam szyjke macicy i wydaje mi się, że się otwiera... Na @.
    Takze ox razu sprowadziłam się sama na ziemię.

Zresztą ostatnio coraz lepiej idzie mi wmawianie, że dwojka dzieci to w sumie fajna rzecz, a niemowlaki chcą jeść co 45 min dzień i noc... :))))

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Owulacja potwierdzona tylko testami i temperaturą, była chyba 14dc. Więc dziś 10 dzień po owu
    To jeszcze wcześnie, może za 2 dni druga krecha si pojawi :)

agge lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To jeszcze wcześnie, może za 2 dni druga krecha si pojawi :)

Za dwa dni na pewno nie, bo już nie mam więcej testów i nie kupię :D :D :D

Ale fajnie by było, gdyby @ nie przyszedł.
    W niedzielę już może będę wiedzieć, bo przeważnie tak 2 dni przed @ zaczyna mi temperatura spadać ;)

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dobra to jeszcze jedno pytanie, jakie badania dobrze zrobić na początku cyklu? Pierwszy raz chcę zrobić. Chyba Fsh, lh? Coś jeszcze?
    I którego dnia cyklu najlepiej?
    Prolaktynę też się robi na początku cyklu :)

agge lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Mi już na szczęście ciut lepiej dziś, A Tobie?

Szczęśliwa mamusia... Przykro, tulę :) następnym razem :)
    Dzisiaj się obudziłam tylko 2x koło 4 i przed 6, a po 6 dzwonił budzik i nie wiedziałam co się dzieje :P

moni05 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Za dwa dni na pewno nie, bo już nie mam więcej testów i nie kupię :D :D :D

Ale fajnie by było, gdyby @ nie przyszedł.
    W niedzielę już może będę wiedzieć, bo przeważnie tak 2 dni przed @ zaczyna mi temperatura spadać ;)
    A jaką masz długą fazę lutealną?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • agge Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A jaką masz długą fazę lutealną?

A fazę lutealną liczy się od owulacji czy juz po owulacji?
    14 dnia po owulacji dostaję @

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz Fl 13 dni. W normie :)

agge lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem w knajpie, czekam na kumpel, zjem pizzę, wypije piwo i świat od razu nabierze barw. :)

Takie pytanie, trochę z sufitu. Dziewczyny które przed okresem wciągają czekoladę, czy na początku ciąży też tak mialyscie?

Ja ost zabiłabym za czekolade. A dziś koleżanka w pracy powiedziała, że zawsze tak ma przed okresem (jak większość kobiet), i kiedy w terminie @ takiej chcicy nie miała to pomyślała, że jest w ciąży.. I była..

5434 metoda na wczesne wykrywanie ciąży :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 15:53

Szczesliwa_mamusia, Sasanka5, APrzybylska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:
    Właśnie jestem w knajpie, czekam na kumpel, zjem pizzę, wypije piwo i świat od razu nabierze barw. :)

Takie pytanie, trochę z sufitu. Dziewczyny które przed okresem wciągają czekoladę, czy na początku ciąży też tak mialyscie?

Ja ost zabiłabym za czekolade. A dziś koleżanka w pracy powiedziała, że zawsze tak ma przed okresem (jak większość kobiet), i kiedy w terminie @ takiej chcicy nie miała to pomyślała, że jest w ciąży.. I była..

U mnie niestety tak nie ma więc nie pomogę:):)
    To nie piwo tylko czekolada na gorąco :D

• Mila1996 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmainthegarden wrote:

Hahah może i coś w tym jest :D ja jak przed ciążą prawie dzień w dzień musiałam chociaż z jednego batonika zjeść, a przed okresem miałam parcie na czekoladę chyba w ilości tonowej tak teraz na słodkie nie mogę patrzeć, nie pamiętam kiedy jadłam coś czekoladowego ;) za to mega parcie na kwaśne rzeczy i ogólnie wszystko związane z cytrusami :D

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na poczatku ciazy tez odrzucalo od slodkiego,a normalnie przed okresem mogłam wciągnąć cale ptasie mleczko. Dopiero w 3trymestrzr przyszla chec na slodkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila1996 wrote:
    Hahah może i coś w tym jest :D ja jak przed ciążą prawie dzień w dzień musiałam chociaż z jednego batonika zjeść, a przed okresem miałam parcie na czekoladę chyba w ilości tonowej tak teraz na słodkie nie mogę patrzeć, nie pamiętam kiedy jadłam coś czekoladowego ;) za to mega parcie na kwaśne rzeczy i ogólnie wszystko związane z cytrusami :D
    Ja w ciąży tez kwasne zarlam. Pamietam,ze uwielbialam kwasne nektaryny. Moj maz sie smial,ze sa tak kwasne,ze kozie dupe mozna natrzec,a ja sie zajadałam. Słodkie były blee. A kwaśne pyszota. I mięso mi okrutnie smierdzialo. Oraz kawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taaaka ochote na wino... <3 mmm, chociaz dopoki beta nie spadnie do zera, to mowy nie ma. Nie chodzi o to, ze licze na cud, a o to, ze z pozytywna beta picie wydaje sie niefajne...

• makowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie wkurza, że tu nie ma wielocytowania, na tyle postów chcę odpisać, a jak przychodzi co do czego to nie pamiętam co chciałam...

Na pewno Sasanka - wspieram Cię w Twoim nastawieniu, bardzo dobry plan i dobre wnioski, sama tym się pocieszałam, że ciąże nie wyszły, ale bez problemu w nie zaszłam, więc coś u mnie działa jak należy. Bardzo Ci kibicuję :*

Szczesliwa mamusia przykro mi, że cykl bezowocny.

Agge, jeszcze wstrzymam się z pocieszaniem Ciebie, bo wszystko może się wydarzyć ;)

Sen o nawadnianiu upraw mnie rozwalił :D Zaśmiałam się na głos do komputera, dobrze, że sama w mieszkaniu jestem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 16:39

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja w ciąży tez kwasne zarlam. Pamietam,ze uwielbialam kwasne nektaryny. Moj maz sie smial,ze sa tak kwasne,ze kozie dupe mozna natrzec,a ja sie zajadałam. Słodkie były blee. A kwaśne pyszota. I mięso mi okrutnie smierdzialo. Oraz kawa.

Ooo tak, co do mięsa mam podobnie. U mnie na topie są zielone jabłka, pomarańcze i cytryny jeżeli chodzi o owoce. Albo mega kwaśna pomidorówka haha :D

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, dziekuje :* Trzymam kciuki za nasz wszystkie!

• Holibka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa bo ja córka rolników jestem i tematy rolnicze mam non stop :D stąd to nawadnianie...

Zachcianki na początku ciąży - ja lubiłam czekoladę przed okresem, na samiuteńkim początku ciąży nie tyle miałam zachcianki na coś konkretnego co po prostu jeśli robiłam się głodna to bardzo szybko słabłam i musiałam zjeść COKOLWIEK. Nie zapomnę jak wracałam z pracy chyba w 6 tyg ciąży i zajechałam po drodze do rossmana po jakiegoś energybara bo bym do domu nie dojechała (5 min od domu, a z pracy jadę 15...). A potem kwaśne - ogórki kiszone my love, pomarańcze i sok pomidorowy musiały być na stanie, przez chwilę też śledzie ale koniecznie solone a nie takie octowe (aż mi ślinka poleciała na myśl o śledziku z cebulką... mmmm). Słodkie wróciło dopiero pod koniec ciąży i to nie jakoś mocno. Za to po ciąży wróciło z nawiązką.
    Ale generalnie przez całą ciążę ciągle coś jadłam, przytyłam 27kg :) (nie martwcie się, schudłam z nawiązką, jestem jakieś 4kg lżejsza niż przed ciążą, magia kp).

age.png

age.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ