STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie dziś 8 dpo, zero ciążowych objawów oprócz głupich snów, że bio oil kupowałam.
Ale i tak muszę go kupić, bo coś mi się w tym miesiącu przytyło, a mam tak kiepską skórę, że od razu na piersiach wyskoczyły mi dwa nowe rozstępiki...
Także też włączam plan na więcej ruchu...
Siedząca praca i brak czasu to zło... -
Niecierpliwa polecam peeling + olej potem u mnie działał olej migdałowy czysty. Wg mnie peeling i np rękawica kęsa dużo daje.
Emmainthegarden życzę ci aby ta różowa smuga była oznaką zagnieżdżenia, u mnie to był znak, dwa dni potem błąd kreska na teście a było to chyba w dniu @ albo dzień po śluz chyba dzień lub dwa przed terminem @Niecierpliwa..., Emmainthegarden lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Dziękuję Holibka, byłoby pięknie. To byłby dopiero początek roku..
Oczywiście też tak sobie pomyślałam, zatem zmacałam szyjke macicy i wydaje mi się, że się otwiera... Na @.
Takze ox razu sprowadziłam się sama na ziemię.
Zresztą ostatnio coraz lepiej idzie mi wmawianie, że dwojka dzieci to w sumie fajna rzecz, a niemowlaki chcą jeść co 45 min dzień i noc... ))) -
agge wrote:Owulacja potwierdzona tylko testami i temperaturą, była chyba 14dc. Więc dziś 10 dzień po owu
agge lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:To jeszcze wcześnie, może za 2 dni druga krecha si pojawi
Za dwa dni na pewno nie, bo już nie mam więcej testów i nie kupię
Ale fajnie by było, gdyby @ nie przyszedł.
W niedzielę już może będę wiedzieć, bo przeważnie tak 2 dni przed @ zaczyna mi temperatura spadać -
agge wrote:Dobra to jeszcze jedno pytanie, jakie badania dobrze zrobić na początku cyklu? Pierwszy raz chcę zrobić. Chyba Fsh, lh? Coś jeszcze?
I którego dnia cyklu najlepiej?agge lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
moni05 wrote:Mi już na szczęście ciut lepiej dziś, A Tobie?
Szczęśliwa mamusia... Przykro, tulę następnym razemmoni05 lubi tę wiadomość
😭
agge wrote:Za dwa dni na pewno nie, bo już nie mam więcej testów i nie kupię
Ale fajnie by było, gdyby @ nie przyszedł.
W niedzielę już może będę wiedzieć, bo przeważnie tak 2 dni przed @ zaczyna mi temperatura spadać
😭
Właśnie jestem w knajpie, czekam na kumpel, zjem pizzę, wypije piwo i świat od razu nabierze barw.
Takie pytanie, trochę z sufitu. Dziewczyny które przed okresem wciągają czekoladę, czy na początku ciąży też tak mialyscie?
Ja ost zabiłabym za czekolade. A dziś koleżanka w pracy powiedziała, że zawsze tak ma przed okresem (jak większość kobiet), i kiedy w terminie @ takiej chcicy nie miała to pomyślała, że jest w ciąży.. I była..
5434 metoda na wczesne wykrywanie ciąży )))Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 15:53
Szczesliwa_mamusia, Sasanka5, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmmainthegarden wrote:Właśnie jestem w knajpie, czekam na kumpel, zjem pizzę, wypije piwo i świat od razu nabierze barw.
Takie pytanie, trochę z sufitu. Dziewczyny które przed okresem wciągają czekoladę, czy na początku ciąży też tak mialyscie?
Ja ost zabiłabym za czekolade. A dziś koleżanka w pracy powiedziała, że zawsze tak ma przed okresem (jak większość kobiet), i kiedy w terminie @ takiej chcicy nie miała to pomyślała, że jest w ciąży.. I była..
5434 metoda na wczesne wykrywanie ciąży )))
U mnie niestety tak nie ma więc nie pomogę
To nie piwo tylko czekolada na gorąco -
Emmainthegarden wrote:Właśnie jestem w knajpie, czekam na kumpel, zjem pizzę, wypije piwo i świat od razu nabierze barw.
5434 metoda na wczesne wykrywanie ciąży )))
Hahah może i coś w tym jest ja jak przed ciążą prawie dzień w dzień musiałam chociaż z jednego batonika zjeść, a przed okresem miałam parcie na czekoladę chyba w ilości tonowej tak teraz na słodkie nie mogę patrzeć, nie pamiętam kiedy jadłam coś czekoladowego za to mega parcie na kwaśne rzeczy i ogólnie wszystko związane z cytrusami
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMila1996 wrote:Hahah może i coś w tym jest ja jak przed ciążą prawie dzień w dzień musiałam chociaż z jednego batonika zjeść, a przed okresem miałam parcie na czekoladę chyba w ilości tonowej tak teraz na słodkie nie mogę patrzeć, nie pamiętam kiedy jadłam coś czekoladowego za to mega parcie na kwaśne rzeczy i ogólnie wszystko związane z cytrusami
-
nick nieaktualny
-
Jak mnie wkurza, że tu nie ma wielocytowania, na tyle postów chcę odpisać, a jak przychodzi co do czego to nie pamiętam co chciałam...
Na pewno Sasanka - wspieram Cię w Twoim nastawieniu, bardzo dobry plan i dobre wnioski, sama tym się pocieszałam, że ciąże nie wyszły, ale bez problemu w nie zaszłam, więc coś u mnie działa jak należy. Bardzo Ci kibicuję :*
Szczesliwa mamusia przykro mi, że cykl bezowocny.
Agge, jeszcze wstrzymam się z pocieszaniem Ciebie, bo wszystko może się wydarzyć
Sen o nawadnianiu upraw mnie rozwalił Zaśmiałam się na głos do komputera, dobrze, że sama w mieszkaniu jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 16:39
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja w ciąży tez kwasne zarlam. Pamietam,ze uwielbialam kwasne nektaryny. Moj maz sie smial,ze sa tak kwasne,ze kozie dupe mozna natrzec,a ja sie zajadałam. Słodkie były blee. A kwaśne pyszota. I mięso mi okrutnie smierdzialo. Oraz kawa.
Ooo tak, co do mięsa mam podobnie. U mnie na topie są zielone jabłka, pomarańcze i cytryny jeżeli chodzi o owoce. Albo mega kwaśna pomidorówka haha
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
nick nieaktualny
-
Makowa bo ja córka rolników jestem i tematy rolnicze mam non stop stąd to nawadnianie...
Zachcianki na początku ciąży - ja lubiłam czekoladę przed okresem, na samiuteńkim początku ciąży nie tyle miałam zachcianki na coś konkretnego co po prostu jeśli robiłam się głodna to bardzo szybko słabłam i musiałam zjeść COKOLWIEK. Nie zapomnę jak wracałam z pracy chyba w 6 tyg ciąży i zajechałam po drodze do rossmana po jakiegoś energybara bo bym do domu nie dojechała (5 min od domu, a z pracy jadę 15...). A potem kwaśne - ogórki kiszone my love, pomarańcze i sok pomidorowy musiały być na stanie, przez chwilę też śledzie ale koniecznie solone a nie takie octowe (aż mi ślinka poleciała na myśl o śledziku z cebulką... mmmm). Słodkie wróciło dopiero pod koniec ciąży i to nie jakoś mocno. Za to po ciąży wróciło z nawiązką.
Ale generalnie przez całą ciążę ciągle coś jadłam, przytyłam 27kg (nie martwcie się, schudłam z nawiązką, jestem jakieś 4kg lżejsza niż przed ciążą, magia kp).🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa