STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze mozna zalozyc biale spodnie
Dzien dovry tak w ogole. U mnie 11dpo i biel absolutna. Odstawiam wiec wszelkie dupki i inne i czekam na kolejny cykl. Miesiac temu plamienie (mysle ze niektore maja takie @ jak to plamienie) zaczelo mi sie jeszcze w czasie brania dupka. Trwalo 4 dni nim sie z tego w kobcu zrobil okres. Juz mnie nic nie zdziwi.
No nic pozostaje liczyc ze w tym miesiacu szybciej pojdzie to moze bedzie szansa na owulacje jakos w weekend za dwa tygodnie.
Milego dnia -
Ovu friend wyznaczył owulację na 14 dc. Pierwszy raz ❤️ bylo dzień przed i dzień po, a nie w dzień owulacji. Czuję się oczywiście zupełnie normalnie, z wyjątkiem tego, że mam takie bulgotanie w brzuchu, że mąż spytał czy wszystko ze mną dobrze skoro owu była w 14 dniu to i testowanie przesunie się na 18.01-19.01, choć pewnie @ przybędzie już wcześniej. Dobrej niedzieli!
Malgonia, agge, kaatarzyna1993 lubią tę wiadomość
-
Malgonia,a często masz takie plamienia przed @ mimo brania dupka? Co na to twój lekarz? Bo ja zanim zaczęłam brać to miałam tak ok 5d przed @ potem dzień przed znikały, żeby pojawiła się później @. Progesteron był badany i poziom prawidłowy. Mimo to dostałam dupka , ale plamienia mam nadal. Trochę się zmniejszyły, ale czasami różowy śluz przy szyjce mam jeszcze zanim go odstawie. Lekarz powiedział, że może taką moją natura.
-
Kessi91 - bardzo podoba mi się sformuowanie lekarzy - 'taka Pani natura/uroda" Jak na moje (a trochę w tym siedziałam na studiach ze względu na moją specjalizację) to ta natura/uroda uwarunkowana jest genami i to nie tylko osobniczymi. Medycyna jest jeszcze za mało rozwinięta niestety żeby odpowiedzieć na większość pytań.
Dla przykładu - jak zachorowałam na cukrzycę w 2000 r. to nie były jeszcze znane mechanizmy, że cukier podnoszą nie tylko węglowodany ale i białka i tłuszcze (co prawda w o wiele mniejszym stopniu i wybijają dopiero po 5-8 h). Wtedy też zganiano na naturę
Czasem sobie myślę o medycynie przyszłości - jak dla mnie to sztosem będą terapie genowe - bo większość chorób uwarunkowana jest genami, mutacjami itd. To samo tyczy się tzw. niepłodności idiopatycznej - czyli bez stwierdzonej przyczyny. A wiadomo - przyczyna jest, ale nie umiemy jeszcze jej stwierdzić
Sorry, za offtopic ale rozmarzyłam sięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:00
kaatarzyna1993, Arashe, szona, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Cukrzyk ja tez marze o medycynie genetycznej. Wiekszosc ludzi lapala sie za glowe ze chinscy lekarze zmodyfikowali geny u zarodkow. Dla mnie czy dla moich dzieci to moze byc szansa. Skoro da sie usunac gen to czemu nie cale dodatkowe ramie chromosomu?
A co do moich plamien.. zawsze troche podplamialam, ale przed ciaza moja fl byla 13 dniowa i mimo niskiegk proga dzialalo wszystko jak nalezy. Po poronieniu zwiekszyl mi sie progesteron ale fl trwala 9, gora 10 dni.
Teraz na dupku potrafi trwac i 13 ale 4 to sa takie naprawde mocne plamienia. Moze za malo tego dupka.. tylko ze lekarz sie dpecjaluzuje i ma 3 miesiace urlopu. Musze wiec poki co sama tak kombinowac zeby bylo dobrze. Co ciekawe odstawilam dzis leki i wszystkie bole okresowe odeszly.. i wez tu czlowieku badz madry -
Dobry
Ja dziś dzień w łóżku, staram się pozbyć kataru. A jak jutro obudzę się z zatkanym nosem to pierdziele i idę do lekarza po l4.cukrzyk1991, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ostatnie już pytanko mam w wiadomej sprawie.
Jutro jadę po wypis ze szpitala i chcę złożyć wniosek o wydanie bloczków parafinowych. Tak jak Wam pisałam, przed zabiegiem nie poprosiłam nikogo o próbki w soli fizjologicznej, bo nic o tym nie wiedziałam. Po zabiegu jednak pielęgniarki wspomniały, że można prosić o wypożyczenie "płytek" - pewnie miały na myśli właśnie te bloczki.
Wniosek już mam. Pytanie czy mogę napotkać jakieś problemy? Udawało się Wam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:23
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Makowa zdrówka!
Moja panienka od kilku dni walczy z katarem, a ja z nią, bo nie da sobie nawet noska wytrzeć. O inhalacji czy sprayu nie wspominając.
Staraniowa niestety nie pomogę. Ale trzymam kciuki aby udało się bez komplikacji. W takiej sytuacji mam nadzieję, że spotkasz jedynie wyrozumiałość i pomoc ze strony szpitala.
Jako, że byłam na dziś wpisana na testowanie uprzejmie informuję, iż nie testowałam. Boję się. I może jutro lub pojutrze.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystaraniowa wrote:Cześć dziewczyny,
Ostatnie już pytanko mam w wiadomej sprawie.
Jutro jadę po wypis ze szpitala i chcę złożyć wniosek o wydanie bloczków parafinowych. Tak jak Wam pisałam, przed zabiegiem nie poprosiłam nikogo o próbki w soli fizjologicznej, bo nic o tym nie wiedziałam. Po zabiegu jednak pielęgniarki wspomniały, że można prosić o wypożyczenie "płytek" - pewnie miały na myśli właśnie te bloczki.
Wniosek już mam. Pytanie czy mogę napotkać jakieś problemy? Udawało się Wam? -
makowa wrote:Dobry
Ja dziś dzień w łóżku, staram się pozbyć kataru. A jak jutro obudzę się z zatkanym nosem to pierdziele i idę do lekarza po l4.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
kaatarzyna1993 wrote:GRATULACJE:) ja dziś piłam ulubiona przeze mnie kawę i w życiu nie piłam bardziej obrzydliwej kawy na świecie:D nie wiem czy rodzi się we mnie nowe życie czy wyobraźnia płata figle.... do testowania 10 dni.... oby test był tak pozytywny jak Twój:)))
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
Wczoraj rano wzięłam ostatnią dawkę Clostibegytu i liczę na piękną owulację za tydzień Staram się być dobrej myśli, pomimo ostatnich problemów fragmentacją dna. Mąż jeszcze ma zrobić dodatkowe badania i zacznie leczenie. Mam jednak nadzieję, że przy takiej liczbie żołnierzyków jakimi mężulek dysponuje, trafi się jakiś silny i odważny, który podejmie się zapłodnienia
A takie pytanie jeszcze mam do Was. Od wczorajszego wieczoru mam dziwne uczucie mrowienia dolnej wargi. Czy to może być niedobór magnezu albo innego pierwiastka? Zwykle w takich sytuacjach drgała mi powieka, a teraz ta warga plus tępy ból głowy od 3 dni. Normalnie jakby mi stado mrówek przeszło
😭
Niecierpliwa... wrote:Czesc dziewczyny:)
U mnie test ovu dalej negatyw fertility wylicza ovu na jutro ale nie sądzę bo sluz też na to nie wskazuje nie lubie jak wypada w tygodniu bo i czasu na igraszki za dużo nie ma
😭
Niecierpliwa... wrote:Czesc dziewczyny:)
U mnie test ovu dalej negatyw fertility wylicza ovu na jutro ale nie sądzę bo sluz też na to nie wskazuje nie lubie jak wypada w tygodniu bo i czasu na igraszki za dużo nie ma
Mi Fertility pokazuje owulkę dopiero za tydzień w niedzielę.
Ale śluz płodny miałam czwartek i piątek, więc raczej wcześniej.
Przez seks nie wiem czy nadal taki jest -
agge wrote:Mi Fertility pokazuje owulkę dopiero za tydzień w niedzielę.
Ale śluz płodny miałam czwartek i piątek, więc raczej wcześniej.
Przez seks nie wiem czy nadal taki jest
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62