Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mozna zalozyc biale spodnie ;)

    Dzien dovry tak w ogole. U mnie 11dpo i biel absolutna. Odstawiam wiec wszelkie dupki i inne i czekam na kolejny cykl. Miesiac temu plamienie (mysle ze niektore maja takie @ jak to plamienie) zaczelo mi sie jeszcze w czasie brania dupka. Trwalo 4 dni nim sie z tego w kobcu zrobil okres. Juz mnie nic nie zdziwi.

    No nic pozostaje liczyc ze w tym miesiacu szybciej pojdzie to moze bedzie szansa na owulacje jakos w weekend za dwa tygodnie.
    Milego dnia :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 5571 13077

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu friend wyznaczył owulację na 14 dc. Pierwszy raz ❤️ bylo dzień przed i dzień po, a nie w dzień owulacji. Czuję się oczywiście zupełnie normalnie, z wyjątkiem tego, że mam takie bulgotanie w brzuchu, że mąż spytał czy wszystko ze mną dobrze :) skoro owu była w 14 dniu to i testowanie przesunie się na 18.01-19.01, choć pewnie @ przybędzie już wcześniej. Dobrej niedzieli! :)

    Malgonia, agge, kaatarzyna1993 lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia,a często masz takie plamienia przed @ mimo brania dupka? Co na to twój lekarz? Bo ja zanim zaczęłam brać to miałam tak ok 5d przed @ potem dzień przed znikały, żeby pojawiła się później @. Progesteron był badany i poziom prawidłowy. Mimo to dostałam dupka , ale plamienia mam nadal. Trochę się zmniejszyły, ale czasami różowy śluz przy szyjce mam jeszcze zanim go odstawie. Lekarz powiedział, że może taką moją natura.

  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Wyjasnilo sie. Okres sie rozkreca

    :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessi91 - bardzo podoba mi się sformuowanie lekarzy - 'taka Pani natura/uroda" :D Jak na moje (a trochę w tym siedziałam na studiach ze względu na moją specjalizację) to ta natura/uroda uwarunkowana jest genami i to nie tylko osobniczymi. Medycyna jest jeszcze za mało rozwinięta niestety żeby odpowiedzieć na większość pytań.
    Dla przykładu - jak zachorowałam na cukrzycę w 2000 r. to nie były jeszcze znane mechanizmy, że cukier podnoszą nie tylko węglowodany ale i białka i tłuszcze (co prawda w o wiele mniejszym stopniu i wybijają dopiero po 5-8 h). Wtedy też zganiano na naturę :D
    Czasem sobie myślę o medycynie przyszłości - jak dla mnie to sztosem będą terapie genowe - bo większość chorób uwarunkowana jest genami, mutacjami itd. To samo tyczy się tzw. niepłodności idiopatycznej - czyli bez stwierdzonej przyczyny. A wiadomo - przyczyna jest, ale nie umiemy jeszcze jej stwierdzić :)

    Sorry, za offtopic ale rozmarzyłam się :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:00

    kaatarzyna1993, Arashe, szona, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk ja tez marze o medycynie genetycznej. Wiekszosc ludzi lapala sie za glowe ze chinscy lekarze zmodyfikowali geny u zarodkow. Dla mnie czy dla moich dzieci to moze byc szansa. Skoro da sie usunac gen to czemu nie cale dodatkowe ramie chromosomu?

    A co do moich plamien.. zawsze troche podplamialam, ale przed ciaza moja fl byla 13 dniowa i mimo niskiegk proga dzialalo wszystko jak nalezy. Po poronieniu zwiekszyl mi sie progesteron ale fl trwala 9, gora 10 dni.
    Teraz na dupku potrafi trwac i 13 ale 4 to sa takie naprawde mocne plamienia. Moze za malo tego dupka.. tylko ze lekarz sie dpecjaluzuje i ma 3 miesiace urlopu. Musze wiec poki co sama tak kombinowac zeby bylo dobrze. Co ciekawe odstawilam dzis leki i wszystkie bole okresowe odeszly.. i wez tu czlowieku badz madry ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

    Ja dziś dzień w łóżku, staram się pozbyć kataru. A jak jutro obudzę się z zatkanym nosem to pierdziele i idę do lekarza po l4.

    cukrzyk1991, aeiouy lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Dobry :)

    Ja dziś dzień w łóżku, staram się pozbyć kataru. A jak jutro obudzę się z zatkanym nosem to pierdziele i idę do lekarza po l4.

    Kuruj się :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ostatnie już pytanko mam w wiadomej sprawie.

    Jutro jadę po wypis ze szpitala i chcę złożyć wniosek o wydanie bloczków parafinowych. Tak jak Wam pisałam, przed zabiegiem nie poprosiłam nikogo o próbki w soli fizjologicznej, bo nic o tym nie wiedziałam. Po zabiegu jednak pielęgniarki wspomniały, że można prosić o wypożyczenie "płytek" - pewnie miały na myśli właśnie te bloczki.

    Wniosek już mam. Pytanie czy mogę napotkać jakieś problemy? Udawało się Wam?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:23

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa zdrówka!

    Moja panienka od kilku dni walczy z katarem, a ja z nią, bo nie da sobie nawet noska wytrzeć. O inhalacji czy sprayu nie wspominając.

    Staraniowa niestety nie pomogę. Ale trzymam kciuki aby udało się bez komplikacji. W takiej sytuacji mam nadzieję, że spotkasz jedynie wyrozumiałość i pomoc ze strony szpitala.

    Jako, że byłam na dziś wpisana na testowanie uprzejmie informuję, iż nie testowałam. Boję się. I może jutro lub pojutrze.

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    :(
    ten okres plata mi figle bo co mysle ze sie rz9kreca tak sie pojawi tr9szke krwi i nic wiecej. Ja nie wiem c9 sie dzieje

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ostatnie już pytanko mam w wiadomej sprawie.

    Jutro jadę po wypis ze szpitala i chcę złożyć wniosek o wydanie bloczków parafinowych. Tak jak Wam pisałam, przed zabiegiem nie poprosiłam nikogo o próbki w soli fizjologicznej, bo nic o tym nie wiedziałam. Po zabiegu jednak pielęgniarki wspomniały, że można prosić o wypożyczenie "płytek" - pewnie miały na myśli właśnie te bloczki.

    Wniosek już mam. Pytanie czy mogę napotkać jakieś problemy? Udawało się Wam?
    No moja kuzynka zalatwiala ustalenie plci i akt urpdzenia martwego dziecka. Dostala 8 tygodni urlopu. Tr9che ytwalo ale nie bylo zadnego problemu jak masz jakies "resztki". Cokolwiek co zostalo z lyzeczkowania

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7158 10075

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Dobry :)

    Ja dziś dzień w łóżku, staram się pozbyć kataru. A jak jutro obudzę się z zatkanym nosem to pierdziele i idę do lekarza po l4.
    Zdrówka życzę :*

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7158 10075

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatarzyna1993 wrote:
    GRATULACJE:) ja dziś piłam ulubiona przeze mnie kawę i w życiu nie piłam bardziej obrzydliwej kawy na świecie:D nie wiem czy rodzi się we mnie nowe życie czy wyobraźnia płata figle.... do testowania 10 dni.... oby test był tak pozytywny jak Twój:)))
    Oby to był dobry znak! Nie wiem co kawa w sobie ma, ale często się spotykałam, że dziewczyny we wczesnej ciąży odrzucała. Trzymamy zatem kciuki za udane testowanie za 10 dni (o ile wytrzymasz tak długo :P )

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    U mnie test ovu dalej negatyw :) fertility wylicza ovu na jutro ale nie sądzę bo sluz też na to nie wskazuje :) nie lubie jak wypada w tygodniu bo i czasu na igraszki za dużo nie ma :(

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7158 10075

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rano wzięłam ostatnią dawkę Clostibegytu i liczę na piękną owulację za tydzień :P Staram się być dobrej myśli, pomimo ostatnich problemów fragmentacją dna. Mąż jeszcze ma zrobić dodatkowe badania i zacznie leczenie. Mam jednak nadzieję, że przy takiej liczbie żołnierzyków jakimi mężulek dysponuje, trafi się jakiś silny i odważny, który podejmie się zapłodnienia :D

    A takie pytanie jeszcze mam do Was. Od wczorajszego wieczoru mam dziwne uczucie mrowienia dolnej wargi. Czy to może być niedobór magnezu albo innego pierwiastka? Zwykle w takich sytuacjach drgała mi powieka, a teraz ta warga plus tępy ból głowy od 3 dni. Normalnie jakby mi stado mrówek przeszło :P

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7158 10075

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Czesc dziewczyny:)
    U mnie test ovu dalej negatyw :) fertility wylicza ovu na jutro ale nie sądzę bo sluz też na to nie wskazuje :) nie lubie jak wypada w tygodniu bo i czasu na igraszki za dużo nie ma :(
    To zacznijcie dzisiaj :P Jak owulacja będzie za 3 dni, to armia już będzie w gotowości do ataku :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Czesc dziewczyny:)
    U mnie test ovu dalej negatyw :) fertility wylicza ovu na jutro ale nie sądzę bo sluz też na to nie wskazuje :) nie lubie jak wypada w tygodniu bo i czasu na igraszki za dużo nie ma :(

    Mi Fertility pokazuje owulkę dopiero za tydzień w niedzielę.

    Ale śluz płodny miałam czwartek i piątek, więc raczej wcześniej.
    Przez seks nie wiem czy nadal taki jest :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7158 10075

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Mi Fertility pokazuje owulkę dopiero za tydzień w niedzielę.

    Ale śluz płodny miałam czwartek i piątek, więc raczej wcześniej.
    Przez seks nie wiem czy nadal taki jest :D
    Dlatego ja preferuję seks co 2 dni, bo chociaż co drugi dzień jestem pewna śluzu :P

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co kupić - miovarian czy ovarin? Który u nich kwas foliowy występuje, bo nie mogę znaleźć?

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego