STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny..ile dni po owulacji testujecie...pytam bo ostatnio mi sie udalo ale poronilam..byc moze gdybym wczesniej zrobila test..wczesniej zaczela brac progesteron ..to by do tego nie doszlo..wczystko oczywiscie byc moze..ale boje sie takiej sytuacji dlatego wolalabym wiedziec wczesniej a nie pozniej....Ania b
-
No i jest!!
Oby owulacja była jutro. Bo jeśli we wtorek to chyba już mniejsze szanse. Z mężem się już nie widzę do środy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93bbb20d51dc.jpggacka89, Malgonia, szona, MonikA_89!, Nuch, Niecierpliwa..., makowa, NAg08, Malinowa91, Mamadwojki, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość
-
agge wrote:No i jest!!
Oby owulacja była jutro. Bo jeśli we wtorek to chyba już mniejsze szanse. Z mężem się już nie widzę do środy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93bbb20d51dc.jpgagge lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ania b wrote:Dziewczyny..ile dni po owulacji testujecie...pytam bo ostatnio mi sie udalo ale poronilam..byc moze gdybym wczesniej zrobila test..wczesniej zaczela brac progesteron ..to by do tego nie doszlo..wczystko oczywiscie byc moze..ale boje sie takiej sytuacji dlatego wolalabym wiedziec wczesniej a nie pozniej....
Nie wiem w jakim wieku ciąży poroniłaś... Ja w 9 tc. Pomimo brania i Duphastonu, i Luteiny...
Czasami tak po prostu musi być. To nie jest nasza wina. Sama sobie to powtarzam cały czas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:44
agge lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualny
-
Nuch wrote:U mnie 16 dc, dzisiaj już nastąpił wzrost temperatury, zatem z doświadczenia owulacja powinna być wczoraj. Jednak dziś czuję ogromne bóle w dole brzucha. Czy wy też miewacie bóle owulacyjne?
Ja miewałam bardziej zlokalizowane po jednej lub drugiej stronie. Często promieniowały, ale źródło było jednostronne. U mnie takie bóle trwały czasami nawet 2-3 dni.
Wylana krew powoduje mini stan zapalny i musi się wchłonąć. Dopóki tego nie zrobi to boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:48
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Nuch wrote:U mnie 16 dc, dzisiaj już nastąpił wzrost temperatury, zatem z doświadczenia owulacja powinna być wczoraj. Jednak dziś czuję ogromne bóle w dole brzucha. Czy wy też miewacie bóle owulacyjne?
W poprzednim cyklu pierwszy raz miałam kłucie jajnika. Lewego. Klulo już na kilka dni przed owulacją, prawie codziennie, aż do okresu.
W tym cyklu czułam kłucie tylko dwa dni temu (10dc). Jak na razie. -
nuśka91 wrote:Agge, a Ty nie miałaś zazwyczaj owulacji koło 20dc? W tym cyklu dopiero 12dc i już?
Tak, w listopadzie miałam 20dc owulację.
Dlatego się zdziwiłam w tamtym miesiącu że tak wcześnie, 15dc. A teraz jeszcze wcześniej
Ale miałam też cykle 27 dni w 2018, teraz tez pewnie taki będzie. Lub 26 jesli owulacja będzie jutro.
W sumie fajnie mniej czekania na wszystko.MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Latem w sumie miewałam 3 cykle pod rząd długości 27 dni.
Tyle że wtedy jeszcze się nie starałam, A w okresie wakacyjnym zaniedbałam mierzenie temperatury, bo wyjazdy itd, dlatego nie wiem kiedy wtedy była owulacja. Pewnie też tak jak teraz. -
A będziesz robić jutro i pojutrze owulaki?
-
nuśka91 wrote:No to fajnie, właśnie pamiętam, że jak przyszłam na forum to miałyśmy jakiś czas mniej więcej ten sam dc, teraz mnie wyprzedzasz trzeba jeszcze wziąć poprawkę, że owulacja może być do 3 dni po skoku
No niby tak, dlatego jeszcze w środę się poprzytulamy, ale z tego co zaobserwowałam, to u mnie skok następuje już po jak.
Też pamiętam że szlysmy podobnie, a Ty który masz teraz dc? -
agge wrote:Zrobię jeszcze jutro, bo mam ostatni
I będę czekać na skok temperaturyagge lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle, ktoś wcześniej mówił o niskiej temperaturze po owulacji, ja pamiętam, że w 8 dpo w ostatnim cyklu miałam temperaturę coś ponad 35°C, w porównaniu do temperatury sprzed i w trakcie owulacji, która wynosiła plus/minus 36.7-36.9°C (wszystkie mierzone po południu). Dzisiaj za to w 4 miesiącu 36.6°C, a z tego co wiem to powinno być jakoś 37. Ale mi jest totalnie zimno ciągle. Podziwiam Was, że potraficie coś z temperatur wywnioskować, u mnie to takie chybił-trafił.
@Malgonia, jutro widzę, że testujesz, powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 01:51
-
A propo temperatury mozecie mi przypomniec jak sie mierzy godzine pozniej to sie dodaje czy odejmuje? Dzisiaj o 6 mialam 36,30 - mierzylam godzine pozniej jaka poprawna wartość powinnam wpisac do wykresu?58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
U mnie dzisiaj tempka 36,17, czyli spadek, mam nadzieje że w końcu się tego małpiszona doczekam, bo to juz 42 dc, przez zabawy z duphastonem. Przyrzekłam sobie ze już zawsze bede go grzecznie łykać od razu od 16 dc. Bo 40 dni czekania to jakiś koszmar. Juz mam cały arsenał supli, leków tylko mnie stary cykl trzyma.... Wrrrrrr
-
Malinowa91 wrote:A propo temperatury mozecie mi przypomniec jak sie mierzy godzine pozniej to sie dodaje czy odejmuje? Dzisiaj o 6 mialam 36,30 - mierzylam godzine pozniej jaka poprawna wartość powinnam wpisac do wykresu?
MonikA_89!, Malinowa91, agge, Arashe lubią tę wiadomość