Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 10 stycznia 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Irvine, nic nie jest źle, pierwszą kwestię wyjaśnił Ci lekarz specjalista chorób zakaźnych, a drugą wyjaśniłaś sama - no dzieci z powietrza się nie biorą, jak po wytypowanym przez Ciebie dniu owulacji nie było współżycia, to jak ciąża może być aż tyle młodsza... Z całym szacunkiem dla Twojego męża, ale aż tak długowiecznych plemników to nie ma nikt, chyba, że inny gatunek, jakieś słoniowate może...

    Weź więcej do tego lekarza nie idź. Podejdź za to do innego na usg, niech wyjaśni ten wiek ciąży.
    Haha, świetny komentarz, dzięki kochana ;) przynajmniej jakiś jeden powód do uśmiechu dzisiaj :)

    Milagros1 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 00:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Haha, świetny komentarz, dzięki kochana ;) przynajmniej jakiś jeden powód do uśmiechu dzisiaj :)

    Też się uśmiałam :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10383

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Zarodek ma podobno 0.51 cm...
    To trochę mały jak na 8tc. Może faktycznie była późniejsza i dłuższa implantacja.
    Co do zmiany lekarza, to zgadzam się z dziewczynami. Z tego co napisałaś widać, że obecny nie jest za bardzo ogarnięty. W ciąży powinnaś unikać stresów, a z takim lekarzem to może być trudne.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10383

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, mi przy mutacji lekarz zalecał metylowany kwas foliowy i B12. Do tego biorę też zwykłą B6 i B7. Można też kupić witaminy kompleksowe, np B-caps albo modulator homocysteiny.
    Mój endokrynolog powiedział, że te mutacje ma tyle osób i lepiej założyć, że się ją ma i brać metyle :P Ja akurat zrobiłam badania na mthfr, bo było w pakiecie :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To trochę mały jak na 8tc. Może faktycznie była późniejsza i dłuższa implantacja.
    Co do zmiany lekarza, to zgadzam się z dziewczynami. Z tego co napisałaś widać, że obecny nie jest za bardzo ogarnięty. W ciąży powinnaś unikać stresów, a z takim lekarzem to może być trudne.
    Sama już nie wiem, raczej implantacja była chyba normalnie... 15 dpo miałam betę prawie 300, więc już był to jakiś czas po implantacji. :(

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine byc moze sprzet nie byl najlepszy. Wazne ze serduszko bije. Az mi sie wierzyc nie chce, ze rozmiarowo jest taka roznica przy bijacym serduszku. Na Twoim miejscu poszukalabym innego lekarza z lepszym usg.
    Jeszcze tak sobie mysle chic to tylko taka luzna mysl, ze skoro mialas tak wysoka bete a potem spadek przyrostu to moze to byly dwie ciaze. Jedna zaimplantowala sie wczesniej a druga pozniej. Tak czy inaczej poki nie powtorzysz usg to sie nie dowiemy. Z doswiadczenia wlasnego i z tego co czytam na forum jest pewna grupa lekarzy ktora ma niskie kompetencje za to bardzo lubi snuc czarne wizje i opowiadac pacjentkom jakies niestworzone historie.

    Nuska jesli wyjdzie Ci mutacja na mthfr to bierze sie metylowany kwas, jak wijdzie pai lub v leiden to wtedy krzepliwosc sie sprawdza. Najprostszy sposob by uniknac badan to brac metyle i acard.

    Irvine90, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10383

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Sama już nie wiem, raczej implantacja była chyba normalnie... 15 dpo miałam betę prawie 300, więc już był to jakiś czas po implantacji. :(
    Lekarz mógł też źle zmierzyć malucha. Na takim wczesnym etapie dobry sprzęt to podstawa do dokładnych pomiarów.

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,zgadzam sie. Wystarczy,ze lekko mu sie reka przesunue i juz jest blad. Bo raczej w 8 tyg, to powinnien miec ok 2cm. Moze to miało byc 1,51. Tylko cos temu lekarzowi sie pomylilo.

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, obyście miały rację. Już od wczoraj przeszukuję Internet i dzwonię po wszystkich możliwych znajomych, żeby znaleźć lepszego lekarza. O ile wczoraj jakoś się trzymałam z przekonaniem, że to konował, o tyle jak dziś uświadomiłam sobie, że być może maluch jest 4 razy za mały... bo właśnie powinien mieć ok. 2 cm... to łzy mi się same cisną do oczu. :( wydruku z usg w ogóle mi lekarz nie dał sam z siebie, jak poprosiłam to dał jakiś taki malutki niewyraźny wydruk, no ale jest na nim napisane, że maluch 0.51 cm, a pęcherzyk chyba 1.5 cm... czyli nawet pęcherzyk jest mniejszy niż powinien być maluch :( nie wiem, czy to możliwe, że aż tak mu się ręka omsknęła...

    Patrycja05 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to masz 8tydz skonczony,czy trwa 8tydzien właśnie? Bo tydzień roznicy,to jeszcze bym się zgodziła. Jesli to jest 7skonczonu od ostaniej mczki, a np mialaś pozniej owu i zalozmy,ze impalntacja troszke pozniej trwała, bo i zanim zarodek sie zagniezdzi,to i 3dni potrafi sobie plywac w macicy, to moze on taki malutki jest

    Oczywiście co nie znavzy,ze mawz nie zmienkc lekarza. Bo co to za lekarz,ktory straszy ciezarna. Powinnien byc podpora.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 09:23

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Patrycja05 Koleżanka
    Postów: 36 75

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52420cfbe63c.jpg
    Jest coraz lepiej :D

    Szczesliwa_mamusia, szona, Niecierpliwa..., agge, cukrzyk1991, makowa, 5ylwian, aannkka, NAg08 lubią tę wiadomość

    km5s8ribve48f1m2.png
    ckai3e3knw78e0lf.png
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A w ogole to masz 8tydz skonczony,czy trwa 8tydzien właśnie? Bo tydzień roznicy,to jeszcze bym się zgodziła. Jesli to jest 7skonczonu od ostaniej mczki, a np mialaś pozniej owu i zalozmy,ze impalntacja troszke pozniej trwała, bo i zanim zarodek sie zagniezdzi,to i 3dni potrafi sobie plywac w macicy, to moze on taki malutki jest

    Oczywiście co nie znavzy,ze mawz nie zmienkc lekarza. Bo co to za lekarz,ktory straszy ciezarna. Powinnien byc podpora.
    Mam 8 tydzień skończony :( W niedzielę kończę dziewiaty już...

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7328 10383

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90, a skąd jesteś? Może któraś z nas będzie umiała doradzić co do lekarza.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Patrycja05 Koleżanka
    Postów: 36 75

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Dzięki dziewczyny, obyście miały rację. Już od wczoraj przeszukuję Internet i dzwonię po wszystkich możliwych znajomych, żeby znaleźć lepszego lekarza. O ile wczoraj jakoś się trzymałam z przekonaniem, że to konował, o tyle jak dziś uświadomiłam sobie, że być może maluch jest 4 razy za mały... bo właśnie powinien mieć ok. 2 cm... to łzy mi się same cisną do oczu. :( wydruku z usg w ogóle mi lekarz nie dał sam z siebie, jak poprosiłam to dał jakiś taki malutki niewyraźny wydruk, no ale jest na nim napisane, że maluch 0.51 cm, a pęcherzyk chyba 1.5 cm... czyli nawet pęcherzyk jest mniejszy niż powinien być maluch :( nie wiem, czy to możliwe, że aż tak mu się ręka omsknęła...
    Koniecznie zmień lekarza!

    km5s8ribve48f1m2.png
    ckai3e3knw78e0lf.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Mam 8 tydzień skończony :( W niedzielę kończę dziewiaty już...
    Nie no ok. Tak mi tylko przez mysl przeszło. Koniecznie musisz isc gdzie indziej. Pamietam mpj syn w 9ti 4d mial dokładnie 3cm.

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine, wiem ze łatwo mówić, ale też nie nakręcaj się za bardzo, idź dzisiaj do kogokolwiek, niekoniecznie szukając jak najlepszego tylko po prostu o inną opinie.

    Dlatego lubię moją ginekolog, która na prywatnie ma wyznaczone dwa popoludnia, że po prostu przyjmuje bez zapisów. Swoje się trochę wysiedzi ale zawsze w ten wtorek i piątek jest dostępna.

    agge, Irvine90 lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine nie martw się, może lekarz po prostu źle zmierzył.
    Idź do innego :*

    Irvine90 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 553 1850

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Irvine, wiem ze łatwo mówić, ale też nie nakręcaj się za bardzo, idź dzisiaj do kogokolwiek, niekoniecznie szukając jak najlepszego tylko po prostu o inną opinie.

    Dlatego lubię moją ginekolog, która na prywatnie ma wyznaczone dwa popoludnia, że po prostu przyjmuje bez zapisów. Swoje się trochę wysiedzi ale zawsze w ten wtorek i piątek jest dostępna.
    Tak zrobię. Już się zapisałam na dzisiaj do innego lekarza na wieczór.

    Jestem z Warszawy.

    Dziękuję Wam dziewczyny serdecznie za te wszystkie rady. Jesteście kochane.

    Arashe, Malgonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś już apliacje obliczyly owulację.
    Flo na poniedziałek, Ovuview na wtorek, a Fertility Friend (i Ovufriend) na niedzielę :D :D i od którego dnia to liczyć te 10dpo aby test zrobić

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    U mnie dziś już apliacje obliczyly owulację.
    Flo na poniedziałek, Ovuview na wtorek, a Fertility Friend (i Ovufriend) na niedzielę :D :D i od którego dnia to liczyć te 10dpo aby test zrobić
    Agge dla Twojego dobra od wtorku;);)

    agge, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego