Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysuri2016 wrote:kibicuję Wam dziewczyny, jutro rano Proszę o zaraportowanie II kreseczek jeśli zaś chodzi o testy owulacyjne i ich związek z ciaza, to myślę, że jest to czysty przypadek. pozytywny test owulacyjny nie musi oznaczać ciazy, a negatywny wcale nie musi oznaczać, że tej ciąży nie ma. ja zdecydowanie jestem wiec zdania, że ciazowy do ciazy, owulacyjny do owulacji, amen!
Suri a nasza kolej w lutym !!!zubii, Bocianiątko, suri2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katik wrote:Dziewczyny decyzja u nas zapadła: będziemy mieć drugiego pieseła:) i mam wielką nadzieję, że na przełomie styczeń/luty pojawią się || upragnione kreski.
A mam jakieś dobre przeczucie
Ale fajnie tez bym chciała pieska, ale nas całe dnie nie ma w domu bo pracujemy i z drugiej strony mi szkoda żeby dzień w dzień 12-13 godzin siedział samKatik lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Doświadczone Babeczki, mam pytania. Mam jelitowkę i temp. 38,5. Po zbiciu apapem jest 37,2 teraz. Jak to się będzie miało do mojej porannej temperatury? Wczoraj serduszkowałam, plemnicKi w drodze - to czy mogę brać smectę i nifuroksazyd, czy te leki mogą już teraz szkodzić ewentualnej ciąży?
-
Agniechaaaa wrote:Suri a nasza kolej w lutym !!!
No jasneee, nie widzę innej opcji w czwartek mam hsg więc zobaczę na czym stoję. wizyta u ginekologa na chwilę obecną dopiero w 13 dc, zawsze tak mi jakoś wypada w ostatnich miesiącach.zobaczymy, jeszcze na nic się nie nastawiam w tym miesiącu, bo wszystko zależy od wyniku badania.
edit: no i oczywiście od tego, z którego jajowodu pójdzie owulacja. z tego wszystkiego kompletnie zapomniałam o tym problemieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 22:19
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
FreshMm wrote:Doświadczone Babeczki, mam pytania. Mam jelitowkę i temp. 38,5. Po zbiciu apapem jest 37,2 teraz. Jak to się będzie miało do mojej porannej temperatury? Wczoraj serduszkowałam, plemnicKi w drodze - to czy mogę brać smectę i nifuroksazyd, czy te leki mogą już teraz szkodzić ewentualnej ciąży?
Moim zdabiem na tym etapie to nie ma znaczenia.FreshMm lubi tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Doświadczone Babeczki, mam pytania. Mam jelitowkę i temp. 38,5. Po zbiciu apapem jest 37,2 teraz. Jak to się będzie miało do mojej porannej temperatury? Wczoraj serduszkowałam, plemnicKi w drodze - to czy mogę brać smectę i nifuroksazyd, czy te leki mogą już teraz szkodzić ewentualnej ciąży?
współczuję choroby leki bierz śmiało, do 14 dni po ewentualnym zaplodnieniu zarodek jest chroniony, bo nie jest jeszcze połączony z Toba pepowiną.OjMaryś, FreshMm lubią tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:Flowwer ciaze Ci wróżę, kiedy testujesz? skoro owu wzięła Cię z zaskoczenia to i ciaza Cię zaskoczy
Możliwe że zrobię bete we wtorek bo muszę odebrać wynik grupy krwi osobiście.
Ale w pozytyw nie wieże.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
OjMaryś wrote:Trzymam kciuki za testerki jutro Ja coraz bardziej stresuje sie przed wizytą u lekarza... niby do rad sie stosuje ale boje sie o wyniki krwi i usg ( ostatnim razem okazalo sie ze moje endo ma 5-6mm i masa innych nie fajnych rzeczy wyszła Oby teraz było lepiej ...do środy zwariuje mąż w pracy a ja jak siedze sama wieczorami w domu to za duzo mysle od jutra nie badam juz szyjki zeby sie nie stresowac dodatkowo...
Czy Wasi lekarze pytaja Was o te wykresy? Polecaja Wam tą obserwacje cyklu czy raczej uwazaja to za malo wazny element?
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Przeanalizowalam swoj dzisiejsxy dzien i srwierdzam jedno ZNP wlasnie sie rozpoczął... jak moj maz ze mna wytrzymuje? Ja bym sie trzasnela nie raz w ciagu dnia
Flowwer lubi tę wiadomość
-
suri2016 wrote:kibicuję Wam dziewczyny, jutro rano Proszę o zaraportowanie II kreseczek jeśli zaś chodzi o testy owulacyjne i ich związek z ciaza, to myślę, że jest to czysty przypadek. pozytywny test owulacyjny nie musi oznaczać ciazy, a negatywny wcale nie musi oznaczać, że tej ciąży nie ma. ja zdecydowanie jestem wiec zdania, że ciazowy do ciazy, owulacyjny do owulacji, amen!
Zgadzam się ja zrobiłam ostatnio test owulacyjny i wyszedł właśnie pozytywny a dzień później @ przyszła, więc ciąży nie wskazywał. Co prawda do dziś się zastanawiam czemu były mocne 2 kreski skoro @ pojawiła się następnego dnia.
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Nie wytrzymałam i test zrobiłam. Pozytywny!!! Ale Ja, jak to ja nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła szukać informacji na necie o tym teście który zrobiłam Check nad go z rossmana, że zdarza im się fałszować. Mam drugi taki z allegro ale chyba lepiej go zrobić już za rano a nie w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 06:05
FreshMm, OjMaryś, zubii, Kasiulka03, suri2016, Maja84, Flowwer lubią tę wiadomość
2 cs- szczęśliwy !!! 08.01.2017 beta 42,4, 10.01.17 beta 131,1
Synek czeka na rodzeństwo
-
OjMaryś wrote:Trzymam kciuki za testerki jutro Ja coraz bardziej stresuje sie przed wizytą u lekarza... niby do rad sie stosuje ale boje sie o wyniki krwi i usg ( ostatnim razem okazalo sie ze moje endo ma 5-6mm i masa innych nie fajnych rzeczy wyszła Oby teraz było lepiej ...do środy zwariuje mąż w pracy a ja jak siedze sama wieczorami w domu to za duzo mysle od jutra nie badam juz szyjki zeby sie nie stresowac dodatkowo...
Czy Wasi lekarze pytaja Was o te wykresy? Polecaja Wam tą obserwacje cyklu czy raczej uwazaja to za malo wazny element?
Maryś, jak siedzisz wieczorami sama w domu to wbijaj na forum, popiszemy nawet o głupotach, żebyś tylko nie myślała za dużo, bo sama wiem, że jak się człowiek niepotrzebnie na coś nakręca i za dużo się zastanawia to nic dobrego z tego nie wychodzi.
Trzymaj się -
Katrina17 wrote:Nie wytrzymałam i test zrobiłam. Pozytywny!!! Ale Ja, jak to ja nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła szukać informacji na necie o tym teście który zrobiłam Check nad go z rossmana, że zdarza im się fałszować. Mam drugi taki z allegro ale chyba lepiej go zrobić już za rano a nie w nocy
Ja ostatnio nie mogłam spać z niecierpliwości (i sikać mi się chciało strasznie), więc zrobiłam test ok. 1 w nocy
Kup na wszelki wypadek trzeci test i zrób jutro, ale myślę, że będzie dobrze!Katrina17 lubi tę wiadomość
-
Katrina super ja zamiast powtarzac sikanca poszlabym na test z krwi cena mniej wiecej ta sama a pewnosc masz większą
-
u mnie przeziębienie gardlo boli nos i zatoki zatkane... temp poszła w dol a mam wrazenie jakbym miala goraczke... z fasola nici cos tak czuje ;(