Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • Szyszka90 Autorytet
    Postów: 568 477

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Laura- wrote:
    Hej, ja nie wytrzymałam i dziś zrobiłam teścik :) I albo negatyw albo bladzioch ledwo widoczny, choć pewnie mam schizy :D Zaczekam kilka dni i powtórzę... Na @ i tak nie czekam bo to nigdy nie wiadomo kiedy się pojawi, raczej czuję po objawach że mogłabym być w ciąży...


    A jakie masz objawy? ja jestem 8 dpo a od 3 dni mnie boli brzuch jak na @, trochę za wcześnie, tym bardziej, że @ dopiero 19 stycznia wg wyliczeń. Od kilku dni bóle piersi, dzisiaj ustąpiły. Mam nadzieję, że to nie zblizający się wcześniej okres :(

    Starania od 03.2020

    28.07.2021 ||
    24.08.2021 4 mm człowieka z bijącym serduszkiem
    08.09.2021 [*] Agatka 9+2, trisomia 22.




    mhsv3e5exoqxv630.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tu nowa. To nasz 4 cykl starań. Jutro robię test i mam małą nadzieje na 2 kreski :)

    Amy333 lubi tę wiadomość

  • -Laura- Koleżanka
    Postów: 52 11

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj objawów to mam całkiem sporo ;) Bolą mnie piersi, 10.01 po wizycie w toalecie miałam różowy papier, więc obstawiam zagnieżdżanie na ten dzień... Lekkie mdłości, no i ciężko to opisać, ale czuję w brzuchu że coś się dzieje. Może jakaś intuicja :D Zobaczymy czy zawiedzie :)

    84bd2e96f63de69b995db6eac5e1f2a0.png
  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja już po HSG, jajowod drozny. z tego co rozmawiałam z lekarzem, to najprawdopodobniej IUI W tym cyklu nie będzie, bo nie robią w tym samym cyklu, ale mam normalnie przyjść do mojego lekarza prowadzącego na monitoring i on finalnie zadecyduje czy robimy IUI czy jeszcze w tym cyklu po prostu podajemy ovitrelle i luteinę. ufff, ale się cieszę, że już po wszystkim :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 16:39

    Karolina90, Flowwer, kaha, Bocianiątko, justa., bertha, 100krotka30, KarolinaSeven lubią tę wiadomość

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś:) Choć u mnie bóle okresowe zaczynają się od kręgosłupa, nie od bólu brzucha i coś mi podpowiada, że w przypadku ciąży wyglądałoby to inaczej. Ech, szkoda, że te objawy ciąży są w gruncie rzeczy bardzo podobne do nadchodzącego okresu i człowiek nie wie, czy się smucić, czy cieszyć.

    To fakt, że ból w ciąży nie idzie w krzyż. Tylko boli samo podbrzusze.

    Heh, u mnie teraz tylko czekanie. Dzisiaj testowa w owu ciemna, ale już mniej niż wczoraj. Tak jakby ciut jaśniejsza od kontrolnej. Więc wnioskuję, że już po owu.

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    kochane ja już po HSG, jajowod drozny. z tego co rozmawiałam z lekarzem, to najprawdopodobniej IUI W tym cyklu nie będzie, bo nie robią w tym samym cyklu, ale mam normalnie przyjść do mojego lekarza prowadzącego na monitoring i on finalnie zadecyduje czy robimy IUI czy jeszcze w tym cyklu po prostu podajemy ovitrelle i luteinę. ufff, ale się cieszę, że już po wszystkim :)

    No widzisz Suri - nie jest źle :D mówiłam, że będzie dobrze :) teraz tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość i do dzieła! :p

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki/: 21 dc

    progesteron 17,92 norma 3,34-25,56
    testosteron 46,2 norma 14-76
    TSH 0,46 norma 0,0,27-4,20
    ft3 2,61 norma 2,02-4,43
    ft4 1,340 norma 0,932-1,710
    glukoza 88 norma 70-99

    CO MYSLICIE? lipa bo miesiac temu miałam progesteron ponad 26 i nie zaszłam to w tym cyklu tym bardziej, a miałam małą nadzieje lecz dziś czar prysł...podłamałam się.nawet zjadłam czekoladę a już byłam na diecie sporo...jestem załamana bo byl to nasz ostatni cykl :( jejku ryczeć mi się chce.

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • suri2016 Autorytet
    Postów: 1217 896

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No widzisz Suri - nie jest źle :D mówiłam, że będzie dobrze :) teraz tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość i do dzieła! :p

    lekarz powiedział żeby ostro działać, bo pierwsze cykle po HSG jest największa szansa :) no nic, uzbrajam się teraz w cierpliwość, wizytę mam dopiero 18.01..

    3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    kochane ja już po HSG, jajowod drozny. z tego co rozmawiałam z lekarzem, to najprawdopodobniej IUI W tym cyklu nie będzie, bo nie robią w tym samym cyklu, ale mam normalnie przyjść do mojego lekarza prowadzącego na monitoring i on finalnie zadecyduje czy robimy IUI czy jeszcze w tym cyklu po prostu podajemy ovitrelle i luteinę. ufff, ale się cieszę, że już po wszystkim :)

    Kamień spadł z serca niepewność jest najgorsza.Suri małe to pocieszenie ale pszybajmiej wiesz na czym stoisz a jajowód drożny!!teraz czekac na zielone światło i za trzecim razem musi sie udać

    suri2016 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3189 3011

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni przed @ zaczyna mięknąć szyjka? :D

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi - przecież prawie wszystkie wyniki mają środek normy. Nie ma się chyba czym przejmować ma siłę.
    A cykl starań nie ostatni, bo za 3-4 miesiące będą kolejne :) w ten sposób trzeba myśleć!
    Ja musiałam rok prawie czekać na pozwolenie, żeby móc zacząć starania.

    Suri - to teraz tylko czekać na owulację :) szybko przyjdzie! W razie co rób testy, żeby nie przegapić.
    Ja powinnam mieć 15 dc a wyskoczyła w 11 dc. Mąż mi zasugerował wcześniejsze testowanie, bo ja chciałam zacząć w 12 dc :p i bym przegapiła.

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Szyszka90 Autorytet
    Postów: 568 477

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa0801 wrote:
    Cześć. Jestem tu nowa. To nasz 4 cykl starań. Jutro robię test i mam małą nadzieje na 2 kreski :)

    Życzę powodzenia! Ja zaczynam 1 cykl;)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Starania od 03.2020

    28.07.2021 ||
    24.08.2021 4 mm człowieka z bijącym serduszkiem
    08.09.2021 [*] Agatka 9+2, trisomia 22.




    mhsv3e5exoqxv630.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny ile dni przed @ zaczyna mięknąć szyjka? :D

    Mnie ostatnio 2 dni przed zrobiła się miękka i się otworzyła...

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny ile dni przed @ zaczyna mięknąć szyjka? :D
    Mi dzień przed potrafi lub nawet tego samego dnia

    mycha91 lubi tę wiadomość

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny ile dni przed @ zaczyna mięknąć szyjka? :D
    Mi czesto dopiero w dzien @ sie otwiera.
    Ktoras ostatnio pisala, ze ja nogi bola jakby rosly? Kaczorka to Ty bylas? Ja wlasnie od rana zmagam sie z takim rwaniem w nogach i biodrach az w tylku momentami czuje ;/ oszalec mozna!

  • AKa28 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam z ciekawości test owu, jestem 2-4 dni przed @, wyszedł"prawie" pozytywny, chyba nie wytrzymam do 17 i jutro zrobię test ciążowy, i miałam się nie nakręcać a się nakręcam ehhh...

    kaha, Amy333 lubią tę wiadomość

  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Mi czesto dopiero w dzien @ sie otwiera.
    Ktoras ostatnio pisala, ze ja nogi bola jakby rosly? Kaczorka to Ty bylas? Ja wlasnie od rana zmagam sie z takim rwaniem w nogach i biodrach az w tylku momentami czuje ;/ oszalec mozna!

    Hmm, to chyba nie ja :p Aczkolwiek przed @ kilka dni bolało mnie całe ciało - łącznie z nogami ;)

    Karolina - ja szyjki nie badam. Tylko w październiku jak sprawdzałam to była twarda i wysoko. Więc taka chyba jest na ciążę.

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKa28 wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam z ciekawości test owu, jestem 2-4 dni przed @, wyszedł"prawie" pozytywny, chyba nie wytrzymam do 17 i jutro zrobię test ciążowy, i miałam się nie nakręcać a się nakręcam ehhh...

    A nie za szybko będzie?
    Jak zrobisz to daj znać :)

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • AKa28 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka pewnie masz rację i za wcześnie to będzie mniej więcej 14 dpo, może się wytrzymam i się wstrzymam ;)

  • Kwiatuszek32765 Koleżanka
    Postów: 63 14

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez jutro zrobię test a @ mam mieć sobota/niedziela. Tylko odstrasza mnie kolejne rozczarowanie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:42

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego